Polydron Gigant Octoplay anmeldelse

Alder: Fra 3 år | Materiale: ABS plast | Mærke: Polydron |Serie: Gigant Octoplay | Antal: 1 kasse med 20 dele

"Carl var meget glad og fra sekundet han åbnede kassen med sættet Gigant Octoplay, glemte han alt om tid og sted. Vi herhjemme kan virkelig godt forstå, at mange skoler og institutioner er så glade for Polydron produkterne, for vi blev i hvert fald endnu engang bekræftet i, at kvalitet, sikkerhed og genialitet i den grad hænger sammen inden for dette mærke..."

En anmeldelse af Polydron Gigant Octoplay 

Carl på 6 år har længe savnet noget større konstruktions legetøj, som han i den grad kan tumle med ude i haven, da han gerne vil bygge og være kreativ. Vi fandt Polydrons farverige serie fra Gigant Octoplay, som Carl med det samme gerne ville have hjem og prøve af. Vi kender en del til Polydron i forvejen og havde store forventninger til sættet.

Baggrund om Polydron

Polydron blev i 1970’erne skabt af en engelsk mand ved navn Edward Harvey. Hans mål med udviklingen af mærket var, at det skulle være holdbart og skulle kunne tåle, at blive bygget om og om igen uden, at det kunne ses.

Polydron har i de sidste 50 år udviklet og skabt alverdens serier inden for deres mærke. De har gennem alt tiden haft et enormt fokus på sikkerhed og kvalitet. Alle produkter fra dem er CE mærket og produceret i miljøvenligt plastik. De har formået, at skabe et brand, som er tidløst og det har især gjort dem populære i skoler og institutioner verden over. Da deres design ikke er præget af ”mode”, gør det dem attraktive idet, det kan gemmes og leges med i de næste mange generationer, de falder ikke bare lige ud fra markedet. Derudover er de, de førende leverandører af geometrisk konstruktions legetøj.

Polydron har lagt meget energi i, at gennemtænke deres legetøj, så børn med specielle behov også har mulighed for, at kunne deltage i lege og aktiviteter ligeværdigt. Flere af deres serier er præget med blindskrift, så børn med synshandicap kan deltage på lige fod med kammerater og andre børn i gruppen.

Deres serier og produkter findes i mange former, størrelser og farver i dag og der er lige til enhver smag.

Praktisk om Polydron Gigant Octoplay

Brikkerne fra Polydron - Gigant Octoplay er anbefalet fra 3 år og op. Efter vores vurdering, kan en på 3 år have lidt svært ved, at sætte brikkerne sammen, når de er nye, da de er lidt stramme. Sættet indeholder 20 brikker, der måler 24 cm i diameteren. Sættet består af 5 røde, 5 gule, 5 grønne og 5 blå. De er produceret i ABS plast og er CE mærket. Udover brikkerne medfølger en idé folder, hvori der er vist mange forskellige figurer, der kan bygges med sættet. Billederne er meget tydelige og gør det muligt for selv de små børn, at kopiere fra billedet og over til egne konstruktioner.

Da de er lavet af ABS plast, er de yderst holdbare og brikkerne kan nemt bruges både indenfor og udenfor. De tåler al slags vejr og kan sagtens holde til, at ligge ude natten over og bliver de beskidte, så kan de bare vaskes med en våd klud.

Byg igen og igen

Carl startede, som han plejer, forsigtigt ud og tog brikkerne ud af kassen en efter en. Han startede med, at opbygge den store mand fra idé folderen. Han startede med, at kigge og tælle hvor mange han skulle bruge for, at samle benene. Derefter byggede han kroppen og sluttede fint af med hovedet.
Han byggede efter alle tegninger fra idé folderen og efter, at han fandt teknikken og så fidusen i sammensætningen af figurerne, så blev han mere og mere modig og bevægede sig ud i fri fantasi.

Carl fik bygget og konstrueret mange både 2 og 3 dimensionelle konstruktioner, alt fra blomster, til mennesker og videre til dinosaurer.

Den ene dag havde Carl sin meget gode skolekammerat med hjemme, hvor de byggede en masse sjove konstruktioner. Fordelen med sådan et stort sæt er al den læring der følger med i legen. Bare det, at få en forståelse for billeder af figurerne fra idé folderen og genskabe i virkeligheden styrker den logiske tænkning. Samtidig trænes der konstant koncentration, tålmodighed og derudover træner børnene deres samarbejdsevne ved, at bygger sammen og f.eks. skal lære, at vente på tur eller lære, at lytte. Hvilket for Carl og hans kammerat, som begge er 6 år, får meget ud af, da de undervejs selv synes de har den bedste idé. Men som med alt andet, så skal man give plads til hinanden. Polydron - Gigant Octoplay er et enormt godt læringsredskab, selv for de større børn.

Det er på ingen måde kønsbestemt legetøj og børnene kan sagtens lege rollelege sammen og lege parallelle lege med samme sæt uden problemer. Derudover kan det være en fælles leg for hele familien, i hvert fald var det resultatet hjemme ved os, da vi pludselig stod mor, far og 3 børn i haven og byggede sammen. Mange sjove timers underholdning for familien.

STEAM konstruktionslegetøj

Polydrons produkter følger med udviklingen og gennem tiden bliver deres produkter anvendt mere og mere i undervisningssituationer efter f.eks. STEAM konceptet og størstedelen af produkterne er også geniale for børn med særlige behov. Som tidligere nævnt er mange af Polydron seriernes produkter præget med blindskrift på overfladen, så også børn med synshandicap kan være med til konstruktionslegen.

Det betyder, som sagt, at Polydron et enormt velegnet STEAM værktøj, som kan anvendes som legetøj med stort fokus på læring. Det vil sige, at det kan bruges i forskellige discipliner af teknologi. Barnet har gennem leg med brikkerne fra Polydron, mulighed for, med andre børn eller voksne, at eksperimentere og lege nysgerrigt med, at konstruere og bygge figurer.

Hvad står S.T.E.A.M for?

  • S står for Science (videnskab).
  • T står for Technology (teknologi).
  • E står for Engineering (konstruktion).
  • A står for Arts (kunst).
  • M står for Math (matematik)

Vores anbefaling af Polydron Gigant Octoplay

Carl var meget glad og fra sekundet han åbnede kassen med sættet Gigant Octoplay, glemte han alt om tid og sted. Vi herhjemme kan virkelig godt forstå, at mange skoler og institutioner er så glade for Polydron produkterne, for vi blev i hvert fald endnu engang bekræftet i, at kvalitet, sikkerhed og genialitet i den grad hænger sammen inden for dette mærke.

Carl har flere gange hevet sættet frem, om det er sammen med sine storesøstre, sin far og mor eller sine kammerater, så bliver han bare ikke træt af det.

Som altid kan jeg, som mor kun rose for kvaliteten og holdbarheden ved Polydrons produkter. Det har overnattet udenfor i haven, det har været bygget med adskillige gange og samtidig har det været væltet, men det kan virkelig ikke ses, at det har været brugt. Polydron Gigant Octoplay sættet står som nyt. Der kan som sagt bygges så meget forskelligt og det er simpelthen kun fantasien der kan begrænse legens indhold.

- Mia Steffensen

Læs også anmeldelsen af Polydron Crystal

Læs også anmeldelsen af XL Nature

Læs også anmeldelsen af Gigant med 80 dele

Anmeldelse af legetøjPolydron

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen