Dyrelogik spilanmeldelse

Alder: Fra 4 - 7 år | Materiale: Bæredygtigt træ | Mærke: Toys for Life | Fokus: Sproglig udvikling

"Animal Logic er et rigtig fint lærings- og udviklingsspil til førskole- og indskolingsbarnet. Læringen vil være individuel for det enkelte barn, alt efter hvor barnet er i dets udvikling. For Lucca på 5 år, som skal starte i skole til sommer, er Animal Logic en rigtig fin introduktion til nogle af de opgaver, som hun kommer til at møde i 0. klasse. For Silje på 8 år er Animal Logic en opgave, som styrker hendes kreative og logiske tankegang..."

En anmeldelse af Dyrelogik! læringsspillet 

De fleste børn kan godt lide at udfordre deres logiske tankegang. De synes, at det er sjovt og spændende at løse opgaver, som ikke er så lige til og den bedste måde at gøre det på, er helt sikkert igennem leg og spil.

Jeg husker selv dengang sudoku blev virkelig populært i Danmark. Jeg blev da også selv ret glad for at løse de små logiske opgaver, som jeg fandt i blade og gratisaviser. I dag bruger mange folkeskolelærere sudoku i matematikundervisningen, da det udvikler, træner og støtter barnet i dets evne til at tænke logisk. Hvilket jo både er ret relevant i matematikkens verden men også i vores møde med omverdenen og helt almindelige hverdags situationer.

Animal Logic, fra Toys for Life, giver selv de helt små børn muligheden for, at prøve kræfter med logik og koncentration.

Kort om Toys for Life

Toys for Life er en serie af produkter, som er lavet til at støtte barnets matematiske, sproglige og motoriske udvikling i hjemmet. Serien er udviklet i tæt samarbejde med teamet bag Educo, som er kendt for deres legende tilgang til udvikling hos børn.

Toys for Life kan opdeles i tre hovedkategorier; matematik, sprog og motorik. Kategorien på det enkelte produkts indhold, kan kendes på æskens design og farve.

Produkterne med fokus på matematiks udvikling kommer i et orange design, produkterne med fokus på sproglig udvikling kommer i et blåt design og produkterne med fokus på motorisks udvikling, kommer i et grønt design.

Mister man en vejledning til sit Toys for Life produkt, kan den findes på deres hjemmeside ToysForLife.com.

Praktisk om  Dyrelogik! (Animal Logic)

Animal Logic anbefales til børn i alderen 3-7 år. De sudoku lignenede opgaver kan løses af et til tre børn ad gangen. Varigheden af aktiviteten afhænger af det enkelte barns logiske færdigheder. Der medfølger tre plader med to forskellige sværhedsniveauer.

Der medfølger en vejledning til opgaveløsningen. Vejledningen er på flere forskellige sprog heriblandt engelsk.

Animal Logic indgår i Toys for Lifes blå kategori.

Æsken indeholder:

  • 3 plader af træ, som kan bruges på begge sider. De måler 22 cm x 22 cm.
  • 24 dyrebrikker i træ. De måler 4 cm x 4 cm og bruges til løsning af det nemmeste niveau.
  • 60 dyrebrikker i træ. De måler 3 cm x 3 cm og bruges til løsning af det sværeste niveau.
  • 1 spillevejledning.


Aktivitetens gang

Som det første skal man vælge, hvilken side af pladen man vil spille på. Der er tre plader, som er nummereret fra 1-3, så man kan holde styr på, hvilke man har lavet. På den ene side har pladen én prik og på den anden side har den to prikker. Den ene prik indikerer, at det er den nemmeste sværhedsgrad, denne plade har i alt 16 felter. Siden med to prikker indikerer, at det er den sværeste sværhedsgrad, denne plade har i alt 36 felter.

Når man har valgt en plade og en sværhedsgrad, skal man finde de dyrebrikker, som størrelsesmæssigt passer til. Øverst på pladen kan man se, hvilke dyr der skal bruges.

Nu kan aktiviteten rigtig gå i gang. Det gælder om at placere dyrebrikkerne på pladen, men de skal selvfølgelig ikke placeres helt tilfældigt. Hvis man vil løse opgaven korrekt, skal der i hver af de større firkanter være ét af hvert dyrt repræsenteret, ligeledes skal hvert dyr kun være placeret én gang, i alle lodrette og vandrette rækker på hele pladen. Når alle de tomme felter på pladen er udfyldt uden gengangere i firkanterne eller rækkerne, er opgaven løst.

Pigernes egne ord om Dyrelogik! (Animal Logic)

Silje 8 år: “Jeg skulle lige forstå, hvad man skulle i starten, men det lærte jeg ret hurtigt. Så jeg startede med, at øve mig på to af dem, der er nemmest. Bagefter, da jeg havde lært reglerne, kunne jeg begynde med de plader, som er de svære. Det er rigtig sjovt at løse opgaverne. Jeg skal virkelig tænke mig rigtig godt om. Nogle gange kommer jeg til, at lægge en brik på en plads, hvor den ikke må ligge og så må jeg nogle gange begynde helt forfra.”

Lucca 5 år: “Jeg synes det er lidt svært at løse opgaverne. Jeg har kun prøvet dem, der er de nemmeste. Jeg er nemlig stadig ved at lære reglerne. Jeg synes det er sjovt og så synes jeg, at dyrebillederne er rigtig søde. Jeg tror jeg snart lærer det.”

Morens og pædagogens vurdering af Animal Logic

Pigerne herhjemme synes, at Animal Logic er en sjov aktivitet. Det bliver både fundet frem, når vi er flere, som hygger omkring bordet men lige så tit, kan en af pigerne finde det frem og sætte sig alene med det.

Selve æsken er i kraftigt pap materiale og med en smart magnetisk lukning, som gør det nemt for pigerne selv at åbne og finde frem.

Selvom vejledningen ikke findes på dansk, er reglerne forholdsvis simple og kender man til sudoku, kan reglerne overføres til Animal Logic.

Silje lærte ret hurtigt reglerne og var klar til, at løse opgaverne allerede efter én enkelt gennemgang. Lucca havde brug for yderligere forklaring, men fangede det også ret hurtigt.

Animal Logic kan også anvendes i andre sammenhænge. Eksempelvis kan man med brikkerne spille vendespil, her er det også muligt at justere i sværhedsgraden. Dette ved enten at bruge de store dyrebrikker, som der er få forskellige af, eller de mindre dyrebrikker, som der er flere forskellige af.

Derudover kan man også bruge dyrebrikkerne til at udvikle og styrke barnet sprog, dette igennem samtaler om de enkelte dyr, der er på brikkerne.

 

Når barnet løser opgaver, spiller eller samtaler med og omkring Animal Logic styrkes flere af barnets færdigheder og kompetencer.

I opgaveløsningen stimuleres barnets logiske tankegang og evnen til at skabe overblik. Når barnet spiller, trænes hukommelsen. Når barnet er sammen med andre omkring Dyrelogik, skabes og udvikles der relationer.

Dyrelogik! (Animal Logic) er et rigtig fint lærings- og udviklingsspil til førskole- og indskolingsbarnet. Læringen vil være individuel for det enkelte barn, alt efter hvor barnet er i dets udvikling.

For Lucca på 5 år, som skal starte i skole til sommer, er Animal Logic en rigtig fin introduktion til nogle af de opgaver, som hun kommer til at møde i 0. klasse.

For Silje på 8 år er Animal Logic en opgave, som styrker hendes kreative og logiske tankegang.

- Maria Ejler

Læs også anmeldelsen af Gonge Balanceblomst

Læs også anmeldelsen af Plus-Plus Inspired byggesæt

Læs også anmeldelsen af centicubes fra Edx Education

Anmeldelse af spilToys for life

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen