Plus-Plus Inspired anmeldelse

Alder: Anbefales fra 7 år | Materiale: Plast | Mål: 4 x 20 x 12 mm | Mærke: Plus Plus Inspired | Antal: 1 rør med 350 brikker

"Når vi leger med Plus-Plus, stimulerer og bruger vi i høj grad vores fantasi og kreativitet, to vigtige egenskaber som vi har brug for igennem hele vores liv..."

En anmeldelse af Plus-Plus Inspired

De fleste forældre har nok stiftet kendskab til Plus-Plus i deres børns daginstitutioner, SFOer, klubber og skoler.

Personligt var mit første møde med Plus-Plus som pædagogstuderende i min første praktik i en SFO. Jeg lagde hurtigt mærke til, at alle børn på tværs af alder og køn var meget glade for at lege med de små Plus-Plus brikker, så hos en nysgerrig studerende, som jeg jo var, skabte det interesse. Jeg fik hurtigt inviteret mig selv ind i legen omkring Plus-Plus og fik øjnene op for mulighederne som Plus-Plus rummer.

Derfor var der da heller ikke nogen tvivl om, at Plus-Plus skulle være en del af mine pigers legetøj.

Generelt om Plus-Plus

Plus-Plus er et dansk udviklet legetøj, som blev skabt tilbage i 80’erne. Målet var fra starten af, at skabe et legetøj med et enkelt design, der alligevel formåede at udvikle og stimulere børns kreativitet og fantasi. Efterfølgende er Plus-Plus brikkerne blevet ret så populære i Danmark og rundt omkring i verdenen, hvor de også har vundet flere priser.

Plus-Plus er et konstruktionslegetøj, der består af én brik, der ligner to plusser sat sammen. De er udviklet i et blødt plastmateriale i alle tænkelige flotte farver. Når brikkerne skal sættes sammen, er det kun fantasien, der sætter grænser.

Plus-Plus laves i to forskellige størrelser. BIG som henvender sig til de mindre børn, som navnet hentyder til er brikkerne store og gode til små hænder. Størrelsen Plus-Plus henvender sig til alle andre børn og legeglade sjæle.

Om Plus-Plus Inspired serien 

Nyheden Plus-Plus Inspired serien er en hyldest til fire store kunstværker og deres verdenskendte kunstnere. Serien består af fire produkter, som hver især indeholder et rør med 350 brikker med helt unikke farvekombinationer, som er karakteristiske for de specifikke kunstværker.

Med hvert rør følger der en lille folder, hvor man kan læse om værket og kunstneren bag dette. Der er også et par forslag til, hvordan man kan lade sig inspirere af værket, historien om kunstneren eller den helt unikke farvekombination, der gør sig gældende for hvert enkelt produkt.

Serien består af følgende produkter 

  • Inspired - Monet - the Japanese Footbridge.

Lad dig inspirere af Claude Monets smukke oliemaleri Den Japanske Bro fra 1899, der så fint illustrer naturen i alt dens skønhed med grønne træer, den elegante bro over vandet med åkander der ligger fint i overfladen. 

  • Inspired - Hokusai - The Great Wave.

Bliv inspireret af Katsushika Hokusais brusende bølger og detaljerede både på hans imponerende træblok tryk The Great Wave fra 1831. 

  • Inspired - Klimt - Kysset.

Skab dine egne kunstværker med inspiration fra Gustav Klimts smukke oliemaleri Kysset toppet med bladguld. Maleriet er fra 1908 og illustrerer smukt kærligheden, nærheden og ømheden der opstår imellem en mand og en kvinde i en omfavnelse og et kys på kinden. 

  • Inspired - Mondrian - Composition A.

Lad dig inspirere af Piet Mondrians farverige oliemaleri Composition A fra 1923. Fordyb dig i det abstrakte og skab dine egne kunstværker i klare farver og skarpe linjer.

 Lad legen begynde

Herhjemme er det primært min store pige Silje på 7 år og jeg selv, der har givet os i kast med, at skabe vores egne kunstværker med den nye Plus-Plus Inspired serie. Min yngste datter på 4 år ser ikke pt sig selv som kunstner åbenbart. 

Silje fik lov til at bestemme hvilket sæt, vi skulle starte med at udforske; det blev Mondrians Composition A. Hun blev draget af de klare stærke farver og firkanternes enkelthed. Det var da også denne retning, som vi selv blev inspireret af i vores værker.

Vi kom ret hurtigt i gang begge to med, at bygge forskellige sammensatte og enkelte figurer, som vi efterfølgende beundrede sammen. Da vi følte, at vi havde været godt omkring Piet Mondrian, gik vi skiftevis videre til de tre andre rør.

Ud fra vores værker synes vi selv, at det er ret tydeligt, at se hvilke af kunstværkerne, som vi er blevet inspireret af. Vi fik både lavet smukt abstrakt kunst og mere genkendeligt kunst med bølger, blomster og kærlighed.

Jeg blev faktisk ret overrasket over, hvor hurtigt inspirationen kom til mig efter at have undersøgt farverne og at have læst den lille medfølgende folder om kunstværket og kunstneren. Jeg havde nok lidt tænkt, at vi kom til, at sidde og snakke om hvad vi skulle lave, inden vi gik i gang, men det var som om at kunstværket, farverne og den lille fortælling satte gang i fantasien ret så hurtigt.

 Både som mor og pædagog må jeg sige, at jeg er kæmpe fan af Plus-Plus. Alt lige fra designets enkelthed til farvesammensætning og de uendelige muligheder for at bygge endimensionelt, todimensionelt og tredimensionelt tiltaler mig. Konceptet med at det er én brik, at man ikke skal bruge en 2’er, 3’er, 10’er eller en trekantet, rund eller oval for at kunne bygge lige det man gerne vil, er genialt.

Ud fra et pædagogisk perspektiv er der rigtig meget vigtig og god læring i legen med Plus-Plus Inspired både for de mindre, de større og de voksne. De fleste tænker ikke over, hvor meget vores børn og vi selv lærer af at lege, læring som vi helt automatisk bruger i vores dagligdag i institutionen, i skolen og på vores arbejde. På den måde er vi så fantastisk smarte os mennesker. Når vi leger med Plus-Plus, stimulerer og bruger vi i høj grad vores fantasi og kreativitet, to vigtige egenskaber som vi har brug for igennem hele vores liv.

Vi udvikler vores finmotoriske færdigheder, når de små Plus-Plus brikker skal sættes sammen og skilles ad igen. Hvilket også kræver, at vi træner vores øje-hånd-koordination, altså evnen til at få øjne og hænder til at samarbejde omkring det, som vi gerne vil skabe med Plus-Plus’erne.

Kognitivt træner vi vores evne til at tænke abstrakt, løse problemer, skabe overblik og tænke flerdimensionelt. Derudover er der også rig mulighed for generel farvelæring, farvesammensætning og sortering når vi leger med de små brikker.

Vi mennesker er fra starten af livet sociale væsener, som er afhængige af, at være sammen med andre i et positivt samspil. Når vi er sammen omkring bordet med Plus-Plus Inspired, udvikler og skaber vi relationer. Vi interagerer omkring et fælles tredje; kunstværket vi bygger individuelt eller sammen, vi samtaler og lærer herigennem at begå os socialt.

 Vores vurdering 

Alt i alt skal der lyde en stor anbefaling herfra til Plus-Plus Inspired serien. Vi har herhjemme fået skabt nogle smukke, kreative og foranderlige kunstværker, som på skift har pyntet i vores fællesrum. Vi er blevet klogere på noget af den kunst og de kunstnere, som har betydet meget igennem mere end 100 år. Vi har ladet os inspirere, hygget os, grinet sammen, udfordret os selv og hinanden, bare rigtig familiehygget.

- Maria Ejler

Læs også anmeldelsen af Plus-Plus Puzzle By Number

Læs også anmeldelse af Plus-Plus MINI i metalkuffert

Læs også en anmeldelse af Plus-Plus brikker

 

Anmeldelse af legetøjPlus-plus

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen