Plus-Plus brikker anmeldelse

Alder: Fra 3 år (anbefales dog først fra 5 år) | Materiale: Phthalat frit LDPE materiale | Mål: 4 x 20 x 12 mm | Mærke: Plus-Plus | Produktionsland: Danmark

"Plus-Plus var ikke ukendt for nogen af os. De farverige brikker har børnene også leget med i børnehaven og i skolen. Herhjemme har brikkerne også været populære i flere år, af den grund vidste jeg derfor godt, at jeg på ingen måde ville blive skuffet. Plus-Plus er et “must have” produkt, som alle børn bør have mulighed for at lege med. Det er spændende at sidde og observere, hvordan børnene bygger ud fra deres kreativitet. De er hurtige til at finde på en idé og de viser stolt deres mesterværker frem..."

En anmeldelse af Plus-Plus (tidl. kendt som Plus-Plus mini)

Vi er en familie, som er glade for at lege og bygge med konstruktionslegetøj. Vi nyder de mange timers kreativ leg og de mange muligheder, der er med sådan noget legetøj. Vi har derfor denne gang haft fornøjelsen af, at se nærmere på de små Plus-Plus brikker, som førhen hed Plus-Plus mini.

Lidt baggrundsviden om Plus-Plus

Plus-Plus er en dansk virksomhed, med produktion i Holbæk. Virksomheden startede tilbage i år 2009. Allerede i år 2012 var de populære brikker at finde i butikkerne i mere end 30 forskellige lande verden over.

Plus-Plus brikkerne har et unikt og velovervejet design (en brik ligner 2 ++ sat sammen) og findes i flere størrelser, sæt og farver.

De små Plus-Plus brikker kan eksempelvis købes i sæt med basic farver, neon farver og pastel farver, men derudover kan man hos Legebyen.dk også købe poser med en bestemt farve, hvis man eksempelvis ønsker en masse ensfarvede brikker. Der er blå brikker, røde brikker, grønne brikker, gule brikker, sorte brikker eller hvide brikker. Man kan endda også købe en pose med Plus-Plus brikker i guld og sølv farver!

Med andre ord, så kan Plus-Plus brikkerne købes i sæt og størrelser, som passer perfekt til den individuelle brugers ønske og behov.

Plus-Plus brikkerne - tidligere kaldt Plus-Plus mini - måler i længden 2 cm og er derfor små og henvender sig af den grund til børn fra ca. 5 år og opefter.

Plus-Plus laver også de større Plus-Plus BIG brikker på 5 cm, som henvender sig til mindre børn!

De STORE Plus-Plus BIG brikker kan du læse meget mere om i Plus-Plus BIG bloggen her!

Brikkerne fra Plus-Plus bliver løbende testet og godkendt i henhold til de gældende legetøjsstandarder. EN 71-1, 71-2, 71-3 og Plus-Plus er 100% fri for ftalater, PVC og BPA.

Plus-Plus mange farverige brikker produceres af fødevaregodkendt PE plast og efter "NO WASTE" -princippet, så alt overskydende plast fra produktionen genbruges i andre produktioner af nye Plus-Plus brikker. Derudover er brikkerne selvfølgelig også CE-mærkede.

Plus-Plus har vundet flere flotte priser rundt omkring i verden, de har blandt andet vundet ”Det bedste legetøj” i bygningskategorien for legetøj i år 2018.

Gode muligheder for leg og læring med Plus-Plus

Jeg er glad for de mange muligheder, der er med Plus-Plus brikkerne, de er perfekte til aktiviteter, hvor leg og læring kombineres. Min ældre søn Marcus, har en autisme diagnose. Jeg hjemmetræner og hjemmeunderviser ham til dagligt og vi har ofte haft stor glæde af, at inddrage Plus-Plus brikkerne i undervisningen.

Marcus profiterer af den visuelle tydelighed det er, at bruge Plus-Plus eksempelvis i matematikundervisningen. Hvis en opgave handler om at tegne figurer og derefter udregne areal, rumfang og lignende, så er det da sjovere, hvis vi i stedet for at tegne figurerne, vælger at bygge figurerne og derefter måler og udregner. Ved at Marcus har figuren foran sig, så bliver opgaven straks nemmere at forstå og på samme tid mere spændende og overskuelig.

De små brikker kan bruges på et utal af sjove måder, både til leg og læring. Det handler om at tænke ud af boksen og se muligheder frem for begrænsninger.

Herhjemme har vi også brugt Plus-Plus til at lære om forskellen på 2D og 3D og i vores konstruktioner, har der selvfølgelig også været snakket om tyngdekraften, da nogle figurer væltede.

Venner og families børn, har også vist stor interesse for de mange farverige brikker. Vi har udfordret hinandens fantasi og kreativitet, ved at skiftes til at vælge en farve i Plus-Plus og så skulle vi bygge en figur ud af den ene farve, uden at kombinere med andre farver.

Med i denne leg deltog min ældste søn Marcus på 16 år, Mie på 8 år, Theis på 5 år, Camilla på 34 år og undertegnet på 33 år. Da farverne skulle opdeles, var det Theis på 5 år som stod for det, på den måde kunne han lære lidt om at sortere og matche. Da de mange farver var opdelt og byggeprocessen gik i gang, var vi alle - både børn og voksne meget koncentreret og fokuseret.

Denne leg har været rigtig sjov og på samme tid lidt svær. Selvom børnene var udfordret i legen med de opdelte farver, så var det en oplevelse, at se og høre om deres mange kreative ideer. Med de opdelte farver var vi grebet af legen i over en time, vi glemte alt om tiden fordi vi var så koncentreret om vores mange byggerier.

Theis valgte de grønne brikker og der blev eksempelvis bygget en lang slange og et juletræ. Mie på 8 år valgte de gule Plus-Plus brikker og resultatet af det gule valg endte bl.a. ud med en stor kongekrone og en københavnerstang (is).

Marcus valgte den sorte farve, og han gik straks i gang med at lave Eiffeltårnet i 3D, men det byggeri blev sat på pause. Det var ikke helt nemt og det ville komme til at tage meget lang tid. I stedet endte nogle af resultaterne ud med små sorte hundehvalpe og fronten af et hus.

Camilla valgte de hvide brikker, som hurtigt blev til en lille kanin og en luftballon. Til sidste skulle jeg vælge en farve. Jeg valgte de blå brikker og her fik vi konstrueret et skib og to hvaler på vej ned under havets overflade. De røde brikker blev eksempelvis til hjerter, en robot og et rødt monster.

Hos Legebyen.dk kan man også købe en pose med sølv og guld farvede Plus-Plus brikker. Disse brikker var Theis meget interesseret i, han så straks muligheden for, at bygge et stort sværd og nogle robotter som var klar til kamp.

Den nemme løsning ville altid være at lave byggerierne i 2D, men man skal ikke altid vælge den nemme løsning, det er fedt at blive udfordret nogle gange. Lige netop derfor så valgte vi, at bygge så meget som muligt i 3D.

Fri leg med Plus-Plus

Børnene har selvfølgelig også brugt Plus-Plus brikker, hvor alle farverne var blandet sammen, til fri leg og fantasi.

Her har de bygget forskellige kunstværker i 2D og 3D.

Nogle figurer er bygget ovenpå byggeplader, for at de har kunne stå lodret op, andre har kunnet stå uden støtte fra pladerne. Vi har bygget alt fra en enhjørning, prinsesser, små mænd, til et stort slot og små snurretoppe.

Det er spændende at sidde og observere, hvordan børnene bygger ud fra deres kreativitet. De er hurtige til at finde på en ide og de viser stolt deres mesterværker frem.

Når de spørger “kan du se hvad jeg har bygget?” Så kan jeg godt blive lidt udfordret, for det er ikke altid nemt at se og/eller gætte hvad det lige er det forestiller. Men det er stadig vigtigt at huske, at rose børnene for det flotte byggeri.

Plus-Plus er i en utrolig kvalitet

Plus-Plus brikkerne er i en utrolig kvalitet, de er så holdbare, at de sagtens kan holde i mange år.

Det er mere eller mindre umuligt, at ødelægge brikkerne, hvilket også gør Plus-Plus yderst velegnet til brug i institutioner. I institutionerne kan mange børn bygge og konstruere i fællesskab, og på den måde kan børnene også udvikle deres sociale kompetencer og evnen til at samarbejde.

I legen med de mange brikker, vil børnene også styrke og stimulere den visuelle sans, den taktile sans, hånd-øje-koordinationen, de finmotoriske færdigheder og form- og farvegenkendelse.

Brikkerne er i så god en kvalitet, at børnene også kan lege med dem udenfor.

Bliver brikkerne beskidte eller ønsker man blot at de skal rengøres, så er det meget nemt. Brikkerne kan enten vaskes i en opvaskebalje eller man kan vaske dem i et pudevår i vaskemaskinen på max. 30 grader på et skåneprogram og derefter fordele dem på et håndklæde eller et viskestykke og lade dem tørre.

Plus-Plus får varme anbefalinger med herfra

Imens vi har brugt de små Plus-Plus brikker på et utal af forskellige måder, både i læringssammenhæng, fri leg og struktureret leg, så har vi alle været godt underholdt undervejs.

Plus-Plus var ikke ukendt for nogen af os, de farverige brikker har børnene også leget med i børnehaven og i skolen. Herhjemme har brikkerne også været populære i flere år, af den grund vidste jeg derfor godt, at jeg på ingen måde ville blive skuffet. Plus-Plus er et “must have” produkt, som alle børn bør have mulighed for at lege med.

Hvis du mangler en jule- eller fødselsdagsgave eller blot ønsker, at forkæle et heldigt barn, så vil Plus-Plus være et rigtig godt bud!

- Carina Lund, Anmelder for Legebyen.dk

Læs også bloggen om Plus-Plus BIG

Læs også anmeldelsen af Plus-Plus GO!

Læs også anmeldelsen af Plus-Plus mini

BlogindlægPlus-plus

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen