Plus-Plus Puzzle By Number anmeldelse

Alder: Anbefales fra 5 år | Materiale: Plast | Mærke: Plus-Plus | Serie: Puzzle-By-Number | Rengøring: Kan vaskes i maskine!

"Plus-Plus Puzzle By Number er en sjov og hyggelig måde, at kombinere leg og læring. Puzzle By Number er ikke blot et struktureret og overskueligt puslespil, selvom sættet indeholder byggevejledning, så betyder det ikke, at man ikke kan kombinerer brikkerne med andre Plus-Plus sæt og bygge ud fra sin fantasi. Plus-Plus åbner blot mulighederne for en anden form for læring med deres nye serie af sæt. Jeg kan godt lide, at Puzzle By Number indeholder mange forskellige former for læringsmuligheder, hvilket også gør sættene til STEAM legetøj..."

En anmeldelse af Plus-Plus Puzzle By Number

Langt de fleste børnefamilier kender til de farverige Plus-Plus sæt, hvor brikkerne kan købes i to størrelser og i et utal af forskellige sæt og kombinationer.

Nu har Plus-Plus tilføjet en ny og spændende serie af sæt til deres sortiment, nemlig de nye Plus-Plus Puzzle By Number.

Puzzle By Number, er indtil videre kun lavet med de små brikker og henvender sig derfor ikke til de mindste børn, men derimod til børn, unge og voksne fra 5 år og opefter.

Puzzle By Number er sæt, hvor børnene ikke blot kan bygge ud fra deres fantasi og kreative evner, men her kan de også træne overblik, farver, tal og koncentration.

Puzzle By Number

Sættene indeholder et ark med det tiltænkte motiv.

De mange brikker i forskellige farver på arket, er udstyret med et lille nummer og ude i den ene side af arket ses et billede, med de forskellige brikker og hvilket nummer, som passer til hvilken farve. På det medfølgende ark vises også, hvordan man nemt og ubesværet kan montere en snor på motivet, så det færdige mesterværk kan få en plads på væggen på værelset eller måske hænge frit ned fra loftet.

Fremgangsmåden er på samme måde, som i mange malebøger, hvor børnene også skal male en bestemt farve, alt efter hvilket tal der står på feltet.

Med den velkendte og overskuelige fremgangsmåde, kan de fleste børn straks starte samlearbejdet.

Sættene i denne serie, kan købes med forskellige motiver og antal af brikker.

Vores familie, har set nærmere på alle seks æsker med de nye Plus-Plus Puzzle By Number og det var noget vi længe havde set frem til, da Plus-Plus igennem mange år, har været en stor del af vores hverdag. Vi nyder at bygge, konstruere og finde på sjove og anderledes ting sammen.

Den mindste

De mindste Puzzle By Number sæt, består af 250 brikker og kan købes med to forskellige motiver.

Det ene sæt, indeholder brikker til to flotte hjerter og det andet sæt, indeholder brikker til at lave et sejt sværd og en ildflamme.

Min ældste søn Marcus og jeg startede med, at åbne hver sit sæt af de mindste æsker, hvorefter vi gik i gang med at folde den store skabelon/ark ud og få åbnet posen med de mange Plus-Plus brikker.

Hvis man ønsker, at opgaven bliver mere overskuelig, så kan det hjælpe at starte med, at dele de mange brikker op i hver sin farve.

Da vi startede ud med de mindste sæt, så vi ingen grund til at opdele farverne, da vi godt kunne overskue brikkerne.

Vi er vant til at samle og bygge med Plus-Plus brikker, så vi ved godt at det er en god ide, at skubbe/trykke byggeriet sammen engang imellem for, at der ikke kommer mellemrum og luft mellem brikkerne. Dette gør samlearbejdet meget lettere og slutresultatet langt mere holdbart og dekorativt.

Marcus og jeg havde set, at vi kunne montere en snor på vores Puzzle By Number sæt, hvis vi ønskede at kunne hænge det op efterfølgende, men vi valgte dette fra. Jeg synes at det er en rigtig god ide, at vise på samlevejledningen hvor nemt det er, at lave en ophængningsmulighed.

Min venindes 11-årig datter Laura, har også prøvet at samle den mindste æske med hjerterne.

Hun kunne også med det samme genkende fremgangsmåden og gik derfor med det samme i gang med at samle hjerterne. For Laura er Plus-Plus heller ikke ukendt og det ses tydeligt. Det simple sæt med hjerterne var lige nemt nok for hende.

Efter at have samlet hjerterne var hun klar til, at prøve et svære og større sæt, men hvilket sæt skulle det være?

Mellemstørrelse

Næste størrelse og sværhedsgrad er mellemstørrelses pakkerne, som indeholder 500 brikker.

Her kan man også vælge mellem to motiver.

Det ene motiv er en flot stor regnbue, med en masse klare farver, præcis som en regnbue skal være.

Det andet motiv er en planet og en meteor med flammer efter sig.

Min venindes søn Carl på 6 år, ville straks prøve at samle planet sættet. Han pakkede sættet ud for at få et overblik over størrelsen på motiverne og de mange brikker. Jeg kunne hurtigt se, at det ville komme til at tage noget tid, at lave de to seje motiver. Jeg anbefalende derfor Carl, at han delte farverne op, så opgaven blev mere overskuelig, hvilket han straks gik i gang med.

Da farverne var opdelt, gik samleprocessen i gang.

Carl var meget koncentreret og fulgte fint fremgangsmåden. Her oplevede vi igen, hvor stor en fordel det er, at fremgangsmåden er velkendt og på den måde meget overskuelig og med en tydelig start og slut.

Carl hyggede sig med det store samlearbejde og efter længere tids fokus, havde han brug for en pause. Heldigvis er sættene nemme at gå til og fra, da skabelonen gør at han hurtigt kunne se og overskue, hvor langt han var kommet.

Skulle man uheldigvis komme til, at skubbe til sit mesterværk så det flytter sig på skabelonen, så frygt ej, det er nemlig heldigvis rimelig nemt, at rykke det tilbage til det korrekte sted og fortsætte byggeriet.

Det store sæt

De største sæt fra Plus-Plus Puzzle By Number indeholder 800 brikker. Fælles for de største sæt er, at de henvender sig til børn fra 7 år og opefter.

De store sæt kan købes med to forskellige motiver, det ene sæt er et motiv af en stor og imponerende flot sommerfugl og det andet sæt forestiller planeten Jorden.

Carl på 6 år ville rigtig gerne prøve, at lave det store sæt med Jorden. Æsken blev pakket ud og Laura meldte sig klar til at hjælpe.

Carl og Laura havde det hyggeligt, mens de samlede de mange brikker, de kom på intet tidspunkt op og skændes. De sad koncentreret og var gode til, at samarbejde og kommunikere.

800 brikker er mange, rigtig mange! Det er derfor ikke bare lige en opgave, som løses på 15 minutter. Børnene gik lidt til og fra samleprojektet, hvilket jeg synes er helt okay.

Efter længere tid med grin, koncentration, teamwork og tålmodighed kom de i mål med projektet. Til Carls store begejstring så var resultatet virkelig flot og han har besluttet, at han gerne vil have Jorden til at stå til pynt inde på sit værelse.

Det andet store sæt med 800 brikker, er med motivet af den flotte sommerfugl. Den er lige så lige blevet færdigsamlet, dette har Marcus og jeg gjort i samarbejde.

Vores vurdering

Plus-Plus Puzzle By Number er en sjov og hyggelig måde, at kombinere leg og læring. Puzzle By Number er ikke blot et struktureret og overskueligt puslespil, selvom sættet indeholder byggevejledning, så betyder det ikke, at man ikke kan kombinerer brikkerne med andre Plus-Plus sæt og bygge ud fra sin fantasi.

Plus-Plus åbner blot mulighederne for en anden form for læring med deres nye serie af sæt.

Jeg kan godt lide, at Puzzle By Number indeholder mange forskellige former for læringsmuligheder, hvilket også gør sættene til STEAM legetøj.

Snak om farver, tal, motiver og meget mere med de nye flotte og velovervejet sæt fra Plus-Plus.

Efter at have lavet de flotte motiver, kan de skilles af igen og legen kan fortsætte i nye spændende retninger, hvis man selvfølgelig ikke vælger, at hænge de fine mesterværker op på værelset.

Med en god fantasi kan byggerierne udvikle sig til hvad som helst, der er ingen regler, ingen begrænsninger, slip blot kreativiteten løs og nyd de mange timers underholdning og læring med Plus-Plus Puzzle By Number.

De varmeste anbefalinger herfra.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af Plus-Plus MINI i metalkuffert

Læs også anmeldelsen af Plus-Plus brikker

Læs også anmeldelsen af Plus-Plus GO

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjPlus-plus

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen