Centicubes anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Mærke: Edx | Type: Centimeter Cubes / Centicubes | Originaltitel: Interlocking Cubes | Materiale: Plast | Mål: 1x1 cm. | Farver: 10 forskellige

"Signe går i førskole og er optaget af “skoleopgaver”. Her er centicubes allerede nu en fantastisk hjælp til for eksempel plus og minus. Faktisk kan alle opgaver løses nu, for der skal bare lægges centicubes til eller tages centicubes fra og så tælles op..."

En anmeldelse af Centimeter Cubes fra Edx Education

Jeg husker tydeligt fra skoletiden for 20-25 år siden, at det var et hit, når læreren havde materialer med fra depotet! Der skulle faktisk ikke så meget til for at gøre en undervisningstime lige lidt ekstra interessant og stoffet lige lidt ekstra konkret at sidde med.

Faktisk kunne det skæres ned til 1•1•1 cm. Og så lidt forskellige farver på. Der er naturligvis tale om CENTICUBES!

Jeg er virkelig glad for, at mange af de materialer, jeg som barn forbandt med skoleverdenen, på ingen måder er begrænset til kun at være en del af denne!

Da jeg fandt centicubes i Legebyens sortiment, var jeg slet ikke i tvivl om, at de skulle herhjem til - til leg, til afkobling, til fællesskab, til læring, til undersøgelse osv. osv. osv.

For mine børn på henholdsvis 3 og 6 år er centicubes noget helt nyt. Så det var utrolig spændende, da vi skulle åbne en sending fra Legebyen for derefter at tjekke indholdet ud.

Johannes på 3 år mistede ærlig talt hurtigt interessen. Han syntes, de små kuber var for vanskelige at sætte sammen, og de faldt hele tiden fra hinanden for ham.

Signe på 6 år var derimod vildt opslugt helt fra begyndelsen - og er det stadig efter at have haft dem i hænderne efterhånden rigtig mange gange. Hun efterspørger ofte, om hun må lege med centicubes!

Meget simpelt er de konstrueret på den måde, at de på hver side måler 1 cm. - deraf naturligvis navnet centi(=centimeter)cubes(=kuber).

På en side er der en tap, to sider er blanke, og de sidste 3 sider er hulsider.

De er lette at sætte sammen og skille ad (De sidder ikke så godt sammen som andet konstruktionslegetøj, vi kender til. Det har helt sikkert noget at sige i forhold til Johannes’ manglende interesse. Og deres primære formål er da heller ikke at blive bygget figurer ud af, der kan leges en masse med.)

Centicubes er et fantastisk værktøj i især matematikundervisningen, og derfor også til lektiehjælp hjemme. Det vil vi uden tvivl benytte os af, når Signe begynder i skole. De er perfekte til at visualisere det stof, børnene sidder med - helt fra de små klasser til de større klasser.

For fælles gælder det for både de små og store elever, at det nye stof skal indlæres, og det giver bare en større forståelse at gøre materialet så konkret som muligt - at sidde med det i hænderne - at se det med egne øjne.

På nuværende tidspunkt bruger vi rigtig meget vores centicubes til leg. Signe nyder at lave både konkrete og abstrakte figurer og at lave ud fra en manual og ud fra egen fantasi. Vi laver også figurer til hinanden, som skal kopieres eller måske endda forklares, uden man kan se hinandens figur. På den måde fordrer det et fælles sprog i forhold til farver, placering mv.

Signe går i førskole og er optaget af “skoleopgaver”. Her er centicubes allerede nu en fantastisk hjælp til for eksempel plus og minus. Faktisk kan alle opgaver løses nu, for der skal bare lægges centicubes til eller tages centicubes fra og så tælles op. Det giver en stor tilfredshed for hende at kunne mestre de givne opgaver.

Når Signe bliver ældre vil hun blive præsenteret for længde, areal, rumfang, spejling, isometrisk tegning osv., hvor de små kuber i den grad også kommer til sin ret. Det er virkelig et simpelt materiale, men det kan virkelig gøre en kæmpe forskel i forhold til vejen til matematisk forståelse.

Når Johannes på 3 år alligevel synes, det er for kedeligt at sidde på sidelinjen, finder vi på aktiviteter til ham også. Det kan være at sortere centicubes efter farver og måske finde andre ting i huset i samme farver. Det kan også være at lægge ligeså mange centicubes frem, som der er vinduer/stole/bamser/børn osv. i stuen.

Når Signe viser interesse for det, eller har det som tema i skolen, kan disse simple øvelser gentages på engelsk eller tysk som et led i begynderundervisningen der. Sprogundervisningen kan suppleres med eksempelvis øvelsen om at forklare en figur for den anden, uden at vedkommende kan se figuren.

Der skal så lidt til for at invitere ind i et undersøgende univers, hvor det for børnene alene er leg, men hvor der finder så meget god læring sted. Jo mere vi har vores Centicubes fremme, jo mere tænker jeg, de er et must have med børn fra og med førskolealder.

- Elisabeth KristensenKøb danske opgavekort til Centicubes på FinurligeFif.dk


Læs også anmeldelsen af EduShapes Noppper


Læs også anmeldelsen af Green Bean fra dantoy

Læs også anmeldelsen af ByAstrup Lege-Lære-ur

Anmeldelse af legetøjEdx education

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen