Nopper Magic Brix anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Fra 3 år | Materiale: Blødt plast | Mærke: EduShape | Serie: Magic Brix / Nopper | Antal: 1 kasse med 360 klodser

"Magic Brix bruges dog også især af Signe til at koble fra alene. Hun nyder at sidde med det for sig selv lidt i sin egen verden. Så synger hun lidt, mens hun samler og er fordybet af det. Engang imellem skal hun lige dele med os andre, hvad det samlede forestiller, og hvad historien er bag. Uden at være opmærksomme på det stimulerer Magic Brix børnenes finmotorik. Via den ujævne/noprede overflade styrkes den taktile sans og endelig trænes hånd-øje-koordinationen for børnene..."

En anmeldelse af Nopper Magic Brix

“Signe og Johannes. Jeg har lige noget, I skal hjælpe mig med at kigge på!”. To glade børn på henholdsvis 5 og 3 år kommer springende. De ved godt, æsker fra Legebyen betyder spændende overraskelser, der skal studeres, udforskes, eksperimenteres med osv. Denne gang er heller ikke en undtagelse. De to små legetøjstestere tager med begejstrede øjne og ivrige hænder den interessante, store kasse frem. Og Signe udbryder henrykt: “Eeeej, sådan nogen har vi også i børnehaven” - en genkendelse, der skaber en positiv forventning!

Selve sættet

Den store æske her, jumbosættet, fra EduShape indeholder hele 360 forskellige Magic Brix - også kaldet Nopper-klodser - i blød plast. Der er en god blanding af mange forskellige former: runde, flade aflange, runde aflange, trekantede osv. fordelt på forskellige størrelser og klare farver: lyserød, gul, grøn, blå, lilla og orange.

Kreativ leg

Signe og Johannes kan slet ikke lade være med helt spontant at begynde at sætte forskellige Magic Brix-klodser sammen. Det synes som det mest selvfølgelige for dem at gå i gang med.

Klodsernes konstruktion og det bløde, fleksible materiale gør, at de kan sættes sammen på alle led og kanter. Den anbefalede alder er fra 3 år. Johannes er netop blevet 3, og han har ingen problemer med hurtigt at få lavet “en kæmpestor pære”.

Det kræver måske lidt god fantasi for os andre at kunne se pæren. Men det er netop en del af det fantastiske med Magic Brix: det er vitterligt kun fantasien, der sætter grænser. Der kan skabes så mange skønne konstruktioner - både vellignende ting og ting, som måske kun designeren bag kan se, hvad er.

Eksempelvis bygger børnenes far en flagstang. Signe udbryder “Nej, det er da en hammer”. Den samme konstruktion kan have to vidt forskellige funktioner alt afhængig af, hvem der kigger på den. Det er med til at skabe gode tanker og ideer og ikke mindst italesættelse af, hvad der bygges, og hvad der ses.

Det er sjovt at lege med

Når jeg spørger Signe, hvad hun kan fortælle om Magic Brix, siger hun med det samme og som det eneste: “Det er sjovt at lege med. Man kan samle med det. Man kan bygge alt muligt!”. Så enkelt kan det faktisk siges ja!

I børnenes verden kan de nemlig bygge stort set alt - fordi de bruger deres fantasi, så det meste kan forestille det, de gerne vil have det til at være!

Samtidig begejstres de også, når vi voksne for eksempel samler noget, hvor vi har en klar fællesforståelse af, hvad det er. Især deres far er god til at bygge i fri fantasi, mens vi andre mindre kreative kan have fordel af det vedlagte, lille hæfte med en række eksempler og vejledninger på konstruktioner.

Børnene vil rigtig gerne lege med det byggede - især biler, flyvemaskiner mm. - men der holder Magic Brix ikke så godt til andet end meget forsigtig leg. Delene falder simpelthen for hurtigt fra hinanden, så der er andet konstruktionslegetøj mere hensigtsmæssigt. Jeg oplever det dog egentlig ikke som et minus, da det her er samleprocessen, der er den væsentlige.

En fællesaktivitet, der skaber fællesskab

Vi bruger Magic Brix-klodserne som en fællesaktivitet, der skaber fællesskab, hygge og sammenhold i familien. Det kan bare noget at sidde på gulvet med det samme i hænderne. Og børnene får mulighed for at fortælle om og lytte til egne og andres projekter.

Magic Brix bruges dog også især af Signe til at koble fra alene. Hun nyder at sidde med det for sig selv lidt i sin egen verden. Så synger hun lidt, mens hun samler og er fordybet af det. Engang imellem skal hun lige dele med os andre, hvad det samlede forestiller, og hvad historien er bag.

Uden at være opmærksomme på det stimulerer Magic Brix børnenes finmotorik. Via den ujævne/noprede overflade styrkes den taktile sans og endelig trænes hånd-øje-koordinationen for børnene.

EduShape

EduShape udviklede den første række af produkter i 1983 for at give børnehaveklasselærere værktøjer til kreativ leg, mens de underviste deres små elever.

Deres syn på verden har altid været gennem børns øjne og forældres hjerter. Både legetøj og spil holder de uskyldige fantasiverdener i børn ved lige og fremmer kreativitet.

Legetøj fra EduShape har en umiddelbar appel til det visuelle, det auditive og det taktile, hvor først - og sidstnævnte kommer tydeligt til udtryk med Magic Brix med kraftige farver og overfladen på klodserne. Legetøjet skal tilskynde til kreativitet og fantasi og invitere forældre til at komme ind i deres barns indre verden gennem minderne om deres egen barndom - og hvor mange kan da ikke også huske Magic Brix fra netop sin egen barndom?!

Det er gennem leg, at børn lærer at udforske deres følelser og opdage deres forhold til alt omkring dem.

EduShape, der altid er tro mod sin mission om at se verden med et barns øjne, vil fortsætte med at skabe produkter, der vil uddanne, inspirere og underholde generationer af kommende børn. De siger selv, de vil forblive dedikeret til at forme en vidunderlig barndom for flere og flere børn rundt om i verden.

- Elisabeth Kristensen

Læs også anmeldelsen af EduShapes Små Bløde Byggeklodser

Læs også anmeldelsen af EduShape Balanceæsker

Læs også anmeldelsen af Zpiiel byggelegetøjAnmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjEdushape

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen