Dantoy Green Bean sandsæt anmeldelse

Anbefales fra 3 år | Indeholder 15 dele | Fremstillet af 100% Svanemærket genbrugt plast.

"Genbrugsproduktion af Svanemærket plast. Læs det lige igen…! Det er godt gået! Green Bean sandlegetøjet bliver fremstillet af 100% genbrugsplast!! Med fokus på FN’s 12. verdensmål: Ansvarligt forbrug og Ansvarlig produktion genbruges de plastikrester, der er tilgængelige på det givne tidspunkt, fra den normale produktion. Resterne blandes sammen, omsmeltes og omdannes til nyt legetøj..."

Opslugt, optaget, beskæftiget & begejstret

Et billede siger mere end 1000 ord. ”Billedet” i denne sammenhæng er ikke de fotografier, jeg har taget af min 4-årige datter Signe, men hele situationen omkring hendes leg: fuldt opslugt, optaget, beskæftiget, begejstret.

Jeg spørger hende under legen, hvad hun synes om de nye legesager fra dantoy? Et dumt spørgsmål dér!

Dels fordi hendes fuldstændige fordybelse slet ikke gør hende i stand til at skulle tale om, eller at sætte ord på det lige nu.

Dels fordi selv 1000 ord vil være overflødige – jeg kan nøjes med at se på Signe, på Signes leg. GREEN BEAN-produkterne er et hit!

Børnehave-sandsættet består af 15 dele

  • 4 stk. spande. Spandene er 16 cm. høje og kan rumme 2,5 liter vand. At de er så rummelige uden at være klodsede, synes jeg, er rigtig dejligt, når de skal bruges til enten vand, sand eller sten – eller alle tre dele, der skal røres sammen. Der er en hældetud, som herhjemme er et plus. Spandene er udstyret med en solid hank, som holder godt på selve spanden, og som er behagelig at have i hænderne – også når spanden er tung. Hanken sidder ikke i vejen, når spanden for eksempel skal bruges til at lave sandslotte med.
  • 4 stk. skovle. Skovlene er 50 cm. lange. Også skovlene har et solidt håndtag for enden af skaftet, der bare ligger godt i hånden. For os er det nyt med skovle med så langt et skaft, men det er fantastisk, både når der skal graves dybe huller, og når der skal røres rundt i en stor sandkage. Bladet på skovlene har – så det passer med skaftet – et stort areal, hvorfor der kan flyttes en del sand samtidigt. Bladet har en forholdsvis skarp kant – naturligvis ikke i nærheden af at man kan skære sig på den – men så den netop er god at grave med: Den kommer godt ned i sand eller jord og efterlader skarpe kanter.
  • 4 stk. river. Riverne er 42 cm lange. Igen fungerer det bare godt med så langt et skaft. Tænderne er afsluttet med en blød runding, men alligevel efterlader riverne fine resultater i sandkassen.
  • 1 stk. båd. Perfekt båd på 33 cm. til leg med vand. Der er god plads til at lade blade, småsten mv. være en del af lasten, der skal flyttes fra A til B. I stævnen forrest på båden kan bindes en snor fast, så den kan trækkes afsted gennem vandet. Den er oplagt at tage med til en strandtur ved vandkanten, men bestemt også i vandpytterne hjemme samt badebassinet, badekarret eller håndvasken.
  • 1 stk. vandkande. Vandkanden er 21 cm. høj og kan rumme 1,5 liter vand. Præcis som spandene er det så dejligt med god rummelighed. Vandkanden fungerer super fint sammen med de øvrige dele af børnehavesættet, men herhjemme i særdeleshed også særskilt i haven. Signe elsker at hjælpe til med at vande blomsterne ude, og her er det dejligt for hende, at vandkanden ikke løber tør efter hver blomst. Der er to hanke på, så den er nemmere både at bære og at hælde af. Hvis der hældes for ivrigt, kommer vandet ikke kun ud af brusehovedet, men også ud ovenfra. Det gør dog ikke så meget, da det, der kommer fra brusehovedet, kommer i en fin, jævnt fordelt stråle.
  • 1 stk lastbil. En kæmpe lastbil på 70 cm med en lasteevne på 50 kg. Der er hos Signe stor begejstring for alle dele i børnehavesættet, men lastbilen er absolut højdepunktet. Den er så sej! Dens store lad har så meget plads til vand, sand, mudder, sten, blade, sandkasseredskaber (måske også hendes lillebror;)) mm., som bare er guld i legen. Senest har hun været en bager, der har brugt ladet som en stor røreskål. Ladet kan tippes, så indholdet nemt tømmes.

Når legetøjet bliver brugt

For mig gør det ikke spor, at det kan ses, at legetøjet bliver brugt, og at det bliver udsat for de elementer, de forskellige årstider medfører. Er der alligevel behov for en vask, tåler sættet opvaskemaskine ved max 65 grader.

På den ene side er der med dantoys produkter her intet nyt under solen.

De er alle sammen velkendte klassikere, som også vi herhjemme i flere år har haft enorm glæde af til børnene. Sandkasselegetøj fra dantoy i de velkendte pangfarver: rød, gul, blå og grøn hører simpelthen til i enhver sandkasse. Produkterne her er i udformning og funktion præcis, som vi kender dem og elsker dem.

Når det er sagt, er der så absolut også en ”på den anden side”.

For på den anden side(!) er GREEN BEAN-serien fra dantoy virkelig bare banebrydende nyt!! Selvom vi har med de gode klassikere at gøre, er GREEN BEAN-produkterne helt unikke.

Dantoy har udviklet og produceret kvalitetslegetøj i Danmark i over 50 år. Dette gør dantoy til en af nordens største producenter af plastiklegetøj med speciale i at producere udviklende legetøj.

Produkterne er i sig selv virkelig enestående

Produkterne fra dantoy er i sig selv virkelig enestående, da de er Svanemærkede og produceret under Nordic Ecolabels forudsætninger.

Nordisk Ministerråd besluttede i 1989 at indføre dette nordiske miljømærke for at give nordiske forbrugere gode forudsætninger for at vælge produkter, der lever op til strenge miljømæssige kriterier.

Verdens første svanemærkede legetøj var fra dantoy.

Det betyder, at dantoys produkter bl.a. er fri for ftalater (mistænkt for at være hormonforstyrrende), parfumestoffer (allergifremkaldende), aromatiske opløsningsmidler (sundhedsskadelige), PVC, bly, kadmium, kviksølv og tinorganiske forbindelser (både sundheds- og miljøskadelige).

Med svanemærket stilles der krav til sikkerhed, kvalitet og levetid. Hos dantoy benyttes kun de bedste materialer, som er meget slidstærke, og dermed kan produkterne bruges om og om igen.

Den nye Green Bean-serie fra dantoy

I 2020 blev den nye GREEN BEAN-serie fra dantoy så introduceret.

Serien bliver fremstillet af 100% genbrugsplast!!

Serien bliver fremstillet af 100% genbrugsplast!!

Dette er naturligvis ikke hvilke som helst restprodukter, men netop de Svanemærkede plastic-rester, fra dantoys egen, interne produktion, der netop lever op til de højeste sikkerheds- og miljøstandarder.

Hvor er det et genialt koncept!

Med fokus på FN’s 12. verdensmål: Ansvarligt forbrug og Ansvarlig produktion genbruges de plastikrester, der er tilgængelige på det givne tidspunkt, fra den normale produktion. Resterne blandes sammen, omsmeltes og omdannes til nyt legetøj.

Dette medfører, at GREEN BEAN-serien også er enestående i den forstand, at farverne og nuancerne på børnehavesættet kan variere fra sæt til sæt.

Legetøjet er ens i form – også ens med klassikerne – men farvemæssigt er der ikke to stykker legetøj, der er helt ens. Generelt er de dog alle i grønne, grå og brune nuancer.

Jeg er på ingen måde ligeglad med, hvordan legetøj (og alt muligt andet;)) er designet også ift. farver. Men for mig har det altså ingen betydning, at der er forskellige farvenuancer, og at vi har fået fire skovle i fire forskellige farver. Jeg synes, alle vores 15 dele i børnehavesættet, er så skønne at se på.

Når det er sagt, er farverne lige på sandkasselegetøj ikke af så stor betydning for mig – og slet ikke for mine børn, hvorfor det for mig overhovedet ikke er slemt, at der kan forekomme farveforskelle – slet ikke når jeg kender forklaringen bagved.

Af langt større betydning er 1) underholdningsværdien samt 2) materialerne. Her kan dantoy noget helt særligt: 1) Min datter på 4 år er fuldstændig grebet af sin leg med Green Bean sandsættet. 2) Genbrugsproduktion af Svanemærket plast. Læs det lige igen…! Det er godt gået!

- Elisabeth Kristensen

Læs mere om Green Bean på dantoy.dk

Green Bean konceptet er fremstillet af 100 % genanvendte, svanemærkede materialer. Læs mere herom ved at klikke her! Dantoy.dk/green-bean

Læs mere på Dantoy.dk/green-bean/

 

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjDantoy

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen