Top 10 spil til brætspilsaften med vennerne via Skype

Her i disse corona-tider kan det være svært at finde på noget at få tiden til at gå med.

Der er rig mulighed for at sætte sig ned med sin familie og få spillet nogle spil, og det er bestemt også hyggeligt.

Vi savnede bare at spille sammen med vores venner.

Derfor besluttede vi at være ”corona-kreative” og finde på en løsning.

Det resulterede i en hyggelig lørdag aften med en computer på bordet, brætspil, en god rødvin og diverse slik, som hører sig til en god spilleaften og et hold gode venner med, via Skype.

Vores første forsøg blev til et spil Catan

Det krævede lidt ekstra opsætning, så vi både kunne filme spillebrættet på en skype profil og på en anden profil os selv. Catan kan sagtens fungere på den måde, men lige med dette spil kræver det, at begge hold har spillet i fysisk form foran sig i hver sin stue.

Vi kunne så ved hjælp af webcam følge med på hinandens spillebræt. Når de satte en brik et sted på brættet hos dem, satte vi den samme brik på brættet hos os og vice versa.

Men der findes mange andre spil, som sagtens kan spilles uden begge hold, behøver at have spillet i fysisk form.

Flere af spillene kan faktisk også spilles med flere husstande.

Top 10 brætspil

Følgende er vores 10 forslag til en spilleaften vha. et Skype opkald (Det kunne også være et videoopkald over Facetime, Facebook eller anden video-platform).

Dette er vores forslag til måder at spille det på, men der kan sagtens være andre alternativer også, man selv kan finde på. Ligesom der helt sikkert er mange andre spil end disse, der kan spilles ”på afstand”.

Right or Wrong

I spillet bruger man brikker til at vælge sine svar. Dette kan man gøre, hvis alle husstande har spillet. Er det kun det ene hold, der har spillet, kan man i stedet vælge enten at lave sin egne brikker ud af karton eller papir.

Eller man kan vælge, at man i stedet for brikker, blot skriver sine svar ned på et stykke papir, som man viser de andre, når der skal tælles point.

Hvis man laver sine egne brikker, kræver det kun i alt 6 brikker til hver. Det kræver altså ikke så lang forberedelse, selvom man vælger at lave sine egne svarbrikker.

Alias (i forskellige udgaver)

Alias er et ordforklaringsspil, der findes i forskellige udgaver. Hvis man skal spille det over Skype, og ikke det ikke er alle husstande, der har spillet, kan man gøre det på 2 måder.

Er man fx 4 spillere, hvoraf der er 2 spillere i hver husstand, kan man vælge at være sammen på hold med en spiller fra hver husstand, hvor det altid er personen, der har spillet, der skal forklare for den anden spiller. Dette kan dog godt blive lidt ensformigt.

En anden mulighed er derfor, at man ganske enkelt tager et kort, som man viser til kameraet, så personen i den anden ende, kan se ordene.

Vedkommende kan så vælge at skrive det relevante ned på et stykke papir, hvis ikke h*n kan huske kortet. Det kan sagtens lade sig gøre at vise et kort til kameraet uden vedkommende, der holder kortet kan se det – det kræver bare lidt selvdisciplin. Men spil er jo ikke sjove at vinde, hvis man snyder ?

Få tungen på gled

Skal man spille ”Få tungen på gled” er det en fordel, at man deler sig op, så den ene på holdet sidder med det fysiske spil foran sig. Altså at man deler husstanden op, så dem der bor sammen, ikke er på samme hold. Dermed kan man nemlig bruge den medfølgende scoretavle, der holder styr på hvilke ord, der er blevet sagt.

Det går stærkt i dette spil, når ordene bliver spyttet ud på tid, så ud over at få tungen på gled, gælder det også om at holde tungen lige i munden.

Er man flere spillere fra forskellige husstande, kan man igen alternativt vise kortet til kameraet, og så kan vedkommende, der skulle have siddet med kortet og scoretavlen skrive det ned på et stykke papir og krydse af.

Trivial Pursuit (i forskellige udgaver)

Trivial Pursuit er et af de spil, som er supernemme at spille vha. Skype uanset hvor mange man er, og hvordan man opdeler holdene (Hvis man vil spille i hold).

Det kræver kun, at der er en husstand, der har spillet og spillerne derfra, flytter så bare rundt med brikken.

I Familieudgaven som vi bl.a. har ser terningen lidt anderledes ud, da der er en trekant på den ene side som signalerer, at man må gå hen til et valgfrit felt.

Det er dog ikke svært at tilpasse dette, selvom alle andre spiller med en normal terning hjemme hos sig selv, da trekantsfeltet svarer til en 6’er på en normal terning.

Det er klart, at det kun er spillerne, der har det fysiske spil, som kan læse op af spørgsmålene. Men selvom man så sad alene, så man blev nødt til at læse op for sig selv, så kan det netop sagtens lade sig gøre med TP, da svarene står på bagsiden.

Et helt ideelt ”corona-nedluknings-spil”

Yatzy

Yatzy kender de fleste. De fleste husstande har nok også en yatzy blok til at ligge i gemmerne.

Har man ikke en blok, så man selv kan notere sine slag, så kan det dog sagtens lade sig gøre uden.

I så fald noterer den spiller, som har blokken jo bare for alle spillerne. Det eneste, det reelt kræver for at spille yatzy på afstand, er, at alle husstande har 5-6 terninger.

Outsider

Det er kun nødvendigt, at der er én af husstandene, der har spillet. Normalt har man 4 brikker, hvorpå der står henholdsvis A – B – C eller D.

Man kan vælge at lave sine egne brikker og skrive bogstaverne på, eller man kan vælge, at man i stedet skriver svaret ned på et stykke papir for hver tur. Evt brug et stykke karton og en blyant, så man nemt kan bruge det samme kort ved blot at viske ud for hver tur.

Normalt har man mulighed for at svare inden man får en ledetråd, som er anført på bagsiden.

Oplæseren vil normalt have mulighed for at gætte med inden ledetråden læses, men kan ikke være med efter, da man ser svaret samtidig med ledetråden på bagsiden af kortet. Derfor kan det være problematisk, hvis det altid er den samme, der skal læse kortet højt.

Det kan man løse ved at man enten viser kortets bagside til den, hvis tur det var at læse højt, og personen der er så den eneste, der ser svar og ledetråd.

Eller man kan vælge, at man kun vil spille med muligheden at gætte uden brug af ledetråd. Dette vil vi dog ikke anbefale, da det kan gøre spillets sværhedsgrad en del højere. Pointene, der normalt tælles ved brug af jetoner, kan i stedet noteres på et stykke papir.

5 Seconds

Dette er et af de spil, som måske lader sig gøre. Her kommer det meget an på, hvor god en internetforbindelse, man har.

Man har nemlig kun 5 sekunder til at svare, og derfor er det ret vigtigt, at lyden/videoen ikke ”hakkes i bidder”.

Hvis man vil spille spillet korrekt, kræver det at alle husstande har eller laver 4 små kort/papirlapper til hver spiller, hvor der står ”send videre” på 2 og ”skift” på 2, så man bedre kan huske, hvor mange af disse, man har brugt i løbet af spillet.

Alternativt kan man lave sin egen variation af spillet, hvor man nøjes med at det kun er den igangværende spiller, der skal svare, fremfor den (måske) skal hele ”bordet rundt”.

Bliver det for svært at bruge det sjove timeglas, der følger med i spillet, kan man vælge at sætte tid på sin mobil på 5 sek. i stedet.

Skal vi vædde?

Dette kan man også sagtens spille, selvom det kun er den ene husstand, der har spillet. Brikkerne kan nemlig sagtens flyttes for andre.

Normalt spiller man med pengeenheder, der er lavet som papirlapper. Men det er lidt besværligt at sidde og lave en helt masse pengesedler inden man kan komme i gang med spillet. I stedet vil vi anbefale at man fører regnskab via blyant og papir.

Det nemmeste ift. at svare/satse vil være at man hver især laver en lap papir (eller meget gerne i karton) hvor der står ”ja” på den ene og ”nej” på den anden.

Når man så skal satse på, hvorvidt den igangværende spiller kan klare opgaven, kan man med blyant skrive på det kort, man har valgt, hvor mange penge, man har satset. Efter hver tur kan man så viske beløbet ud på kortet, og skrive det nye beløb til næste tur.

Der er ikke umiddelbart noget hemmeligt på opgave-kortene, så det kan sagtens være den samme spiller, der trækker kort og læser højt og langt de fleste opgaver, kan sagtens klares hver for sig. En del af opgaverne, bliver nemmest ved at der er mindst 2 spillere i hver husstand, men alternativt kan man sortere de kort fra, hvor dette vil være nødvendigt, hvis man er alene i husstanden.

EGO (i forskellige udgaver)

I dette tilfælde tager jeg udgangspunkt i Gold-edition. Endnu engang er det ikke nødvendigt, at alle har den fysiske udgave af spillet. Spillet går på tur, og det kan så være den samme spiller, der læser et kort højt til vedkommende, hvis tur det er.

Normalt bruger man spillebrikker til at satse, samt til at svare med. Det er dog ikke nødvendigt, da man sagtens kan skrive sit sats og sine svar ned på et stykke papir i stedet, som først afsløres, når alle har svaret.

Ligeledes kan regnskabet over hvor mange poletter, man har, også føres på et stykke papir. Der er ikke tilknyttet en spilleplade til spillet, hvilket gør, at det ikke er nødvendigt at have et webcam til at filme bordet, men man kan nøjes med at filme sig selv.

Catan

(+ evt. udvidelser, hvis begge hold har disse)

Kræver at alle husstande, der spiller med, har samme spil.
(Se beskrivelsen øverst i dette opslag)

- Joan Frederiksen

Og til sidst 5 gode råd imod Corona COVID-19

Det er en anderledes tid vi lever i, i øjeblikket, så det er stadigvæk med at huske, at holde afstand - også til Jeres gode venner og finde alternative måder at være sociale på.

BlogindlægTop10

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris719,96 kr Normalpris799,95 kr
På lager
Se varen