Lær Klokken Legeur anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Mål: 22 x 27 x 8 cm | Materiale: Fremstillet af FSC-certificeret krydsfinér (fyrretræ) | Mærke: byAstrup | Antal: 1 legeur med 43 dele

"Jeg synes, det er alletiders med et konkret værktøj, der faktisk giver mening at inddrage i forskellige læringsseancer - uanset om det er for 5-årige Signe på legeværelset eller 15-årige Heidi i skolen. Uret pynter så smukt på Signes hyggelige værelse, så det ville være helt fjollet at pakke det væk efter brug. Og netop det, at det altid står fremme, indbyder til at kunne finde det spontant frem – og lege med det og lære af det. Træet, som uret her er fremstillet af, er FSC®-træ. Uret bærer CE mærket, som viser, at det opfylder den række krav til sundhed, sikkerhed og miljø, som er fælles krav i hele EU..."

En anmeldelse af Lær Klokken Legeur fra byAstrup

Jeg har simpelthen en svaghed for interiør og pynteting til mine børns værelser. Jeg elsker at finde ting og at “pynte op”, så hvert rum passer til hvert barn. Små som store genstande er med til at skabe personlighed og til at danne rammer for et hyggeligt værelse, hvor børnene kan lege og udvikles.

Min datter på 5,5 år er i den grad i en fase, hvor hun elsker at gøre en aktiv indsats for at lære. Hun glæder sig til at skulle i skole, hun elsker opgaver og at udforske bogstaver og tal. Til hendes værelse er det ganske enkelt helt perfekt med det her ur fra danske By Astrup - fordi det stilmæssigt jo er så gennemført og smukt! - og fordi det genremæssigt passer helt til der, hvor min datter Signe mentalt er lige nu.

Indhold i æsken

Da jeg kom med æsken til hende, blev hun da også ovenud begejstret, og hun er meget optaget af uret. Det smitter selvfølgelig af på hendes lillebror, som følger interesseret med lidt på sidelinjen :)

I æsken er den store træplade med selve urskive og visere. Bagpå er der hul til ophæng, hvis man ønsker det. Der medfølger også endnu en træplade, som uret kan stå meget stabilt i.

Derudover følger små træbrikker med tallene fra 0-9. Disse er i farverne blå og grøn, som oplagt kan bruges til henholdsvis time- og minuttal. I æsken ligger også 12 kort, der viser klokken både med visere og digitalt, som for eksempel kan bruges til, at barnet skal føre det viste klokkeslæt over på det store træ-ur.

Endelig følger der som til mange andre produkter fra By Astrup en lille grå mulepose, som er praktisk og dekorativ til opbevaring af både talbrikker og kort.

Selve uret

Uret her er bygget op på den måde, at der i yderste række - de blå tal - er angivet timetallene. I den midterste - grønne - række er angivet minuttallene med 5 minutters-intervaller. Dog er de mellemliggende minuttal markeret med en prik, så det altså er muligt at stille uret til præcist klokkeslæt.

I den inderste række er timetallene markeret fra middag, begyndende med kl. 13 til midnat, kl. 24.

Viserne er lette at dreje. På hver viser er der boret et hul, hvorigennem man præcist kan se henholdsvis minut- og timetal.

Ud over at øve klokken med viserne og urskiven, kan den også øves digitalt. Oplagt er det at kombinere disse. En øvelse kan være at angive klokken med en af delene, hvorefter barnet skal vise samme klokkeslæt med modsatte del.

Et godt læringsur

For Signe på 5,5 år er det endnu ret ukendt at skulle lære, hvad uret viser. Hun er dog med på at placere den store viser på 12, og herefter sætte den lille viser ud for et andet timetal. Hun spørger eksempelvis: ”Hvornår skal jeg til fodbold?” Mig: ”Kl 5.”. Så sætter Signe korrekt uret til kl. 5 og siger ”Nu skal vi til fodbold, nu skal vi til fodbold!!”

Hun løber også begejstret ud i køkkenet for at se, hvad klokken er på væguret dér og så tilbage til værelset for at sætte sine egne visere på samme måde. Hun undres dog undervejs og spørger: “Mor, kan det her ur selv gå rundt?”.. og da svaret jo er nej, kan hun tage turen fra værelset til køkkenet og retur igen mange gange ;)

Derudover synes Signe, det er interessant med de små kort og vil så gerne både analogt og digitalt - selvom hun endnu ikke ved, hvad klokken er - vise de forskellige tidspunkter på sit eget ur.

I det tempo Signe orker, vil vi nu begynde at øve klokken mere og mere. Ikke fordi det haster, men fordi Signe synes, det er spændende. Hun trækker selv det fine ur frem og vil gerne i samtale om visere, tal, mm. Hun kender netop tallene, og derfor er det oplagt allerede her i begyndelsen at kombinere, hvad viserne viser, og hvordan det kan “skrives” med tal. Hun kan let finde to 1-taller til klokken 11 og 2 og 5, hvis klokken er 25 minutter over 11.

Jeg har som lærer mødt mange elever i 9. og 10. klasse, som ikke har kunnet klokken analogt. Det har været en udfordring for dem, og det, synes jeg naturligvis, er drønærgerligt. Uden at være sig det bevidst, er meget af ens læring i indskolingen byggesten til videre læring - i skolen og i livet.

I megen matematikundervisning bliver der arbejdet med klokken, tider mm. Her tænker jeg, uret er en glimrende visualisering.

Også i sprogundervisning bliver der arbejdet med klokken, og her kan By Astrups ur også oplagt anvendes.

Vores vurdering

Jeg synes, det er alletiders med et konkret værktøj, der faktisk giver mening at inddrage i forskellige læringsseancer - uanset om det er for 5-årige Signe på legeværelset eller 15-årige Heidi i skolen.

Uret pynter så smukt på Signes hyggelige værelse, så det ville være helt fjollet at pakke det væk efter brug. Og netop det, at det altid står fremme, indbyder til at kunne finde det spontant frem – og lege med det og lære af det.

Træet, som uret her er fremstillet af, er FSC®-træ. Uret bærer CE mærket, som viser, at det opfylder den række krav til sundhed, sikkerhed og miljø, som er fælles krav i hele EU.

Historien bag byAstrup

Brandet By Astrup hører under firmaet ASTRUP Group A/S. Det opstod i 2018 og udsprang af en stor sorg og behov for bearbejdelse deraf i familien Astrup. 5 år forinden blev den yngste datter, Marie, på 17 år diagnosticeret med akut leukæmi.

Herefter fulgte 2 år med kemobehandlinger samt en hård knoglemarvstransplantation, og der fulgte 7 måneder uafbrudt indlæggelse på intensivafdelingen på Rigshospitalet. I 2015 måtte Maries krop give op. Hun døde 19 år gammel efter 2 års sygdom.

Det bærende grafiske element i By Astrup-logoet er en sommerfugl, som Marie elskede. Sommerfuglen er også at finde på både uret og på den vedlagte mulepose.

Ved at købe produkter fra By Astrup støtter man børnecancerfonden, da der derfra hvert år doneres penge dertil.

- Elisabeth Kristensen

Læs også anmeldelsen af byAstrup stabelspil

Læs også anmeldelsen af byAstrup Sminkebord

Læs også anmeldelsen af byAstrup Frisørsæt

 

Anmeldelse af legetøjByastrupCategory_anmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen