Fabelab BUILD anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: FSC-certificeret træ | Mærke: Fabelab | Serie: BUILD

"Mateo har haft stor fornøjelse af begge sæt fra Fabelab, som hver især byder på noget helt forskelligt. De søde bamser og muligheden for at dekorere ridderborgen - har været to sjove elementer der er blevet tilføjet til legen. Kvaliteten af de forskellige elementer er god. Vi har dog haft enkelte udfordringer med at sætte nogle af delene ordentligt sammen. Vi har hurtigt i vores leg måtte konstatere at nogle af delene i de to forskellige sæt, giver sig bedre end andre når de skal sættes sammen..."

En anmeldelse af Fabelab BUILD byggesættene

Vores søn, Mateo på 3 ½ år, er rigtig glad for at bygge og være kreativ. Mateo holder også meget af at lege med ridder og drager, og her går det sjældent stille for sig! De forskellige hære af riddere og de farlige drager kommer tit op at toppes, og hele stuen bliver hurtigt forvandlet til en stor krigszone fra middelalderen.

Vi er rigtig glade for at Mateos fantasi er god, og at han nyder legen med sine forskellige figurer. Mateo har i forvejen en ridderborg til hans riddere, men - som han siger - kan alle ridderne ikke bo sammen.

Vi kiggede derfor efter en ridderborg mere, som vi havde nogle specifikke krav til. Mateo måtte rigtig gerne kunne sætte sit personlige præg på ridderborgen, og så ville det være et kæmpe plus hvis han selv kunne bygge den. Ridderborgen måtte for forældrenes skyld også stå flot i stuen, og vigtigst af alt; være med til at styrke glæden ved Mateos leg endnu mere!

Vi faldt tilfældig over Fabelabs BUILD-serie, og efter at have læst nærmere op på produkterne - blev vi hurtigt overbeviste om at disse sæt havde hvad vi søgte.

Disse produkter har vi kigget nærmere på:

● Fabelab Build Basic

Fabelab Basic er anbefalet fra + 4 år, og er produceret i FSC-certificeret træ.

Fabelab Basic er hele omdrejningspunktet for legen. Barnet kan med de 26 forskellige dele - der er produceret i bæredygtigt træ - lade fantasien få fuldkommen frit spil. Det kræver ingen former for værktøj at samle de forskellige dele, og dette er kun med til at gøre legen og udforskelsen af sættet endnu sjovere.

Barnet kan med sættet få lov til at udforske sine ideer og samtidig udfolde sig kreativt. Den nemme måde at håndtere de forskellige dele på er et kæmpe plus, og sammensætningen af delene er så børnevenlig som overhovedet muligt!

Det følger der med i sættet:

- 8 gulvplader
- 18 vægstykker med forskellige åbninger
- 1 brugsanvisning med inspiration

Fabelab Basic delene kan både sammensættes ovenpå hinanden og ved siden af hinanden. Mulighederne er altså mange, og ingen sammensætning er forkert!

● Fabelab Build Add-On Kit Fortress

Fabelab Build Add-On Kit Fortress er anbefalet fra + 4 år, og er produceret i FSC-bæredygtigt træ.

Dette sæt er et ekstra sæt - med dele man skal bruge - til at omdanne barnets Fabelab BUILD Basic sæt til en sand ridderborg. Det betyder altså at man skal have Fabelab BUILD Basic sættet, før legen kan gå i gang med Fabelab BUILD Add-On Kit Fortress sættet.

Fabelab Build Add-On Kit Fortress sættet indeholder 17 forskellige dele, der er produceret i bæredygtigt træ.

Det følger der med i sættet:

- 1 port med kroge til
- 4 vægge med borg vinduer
- 9 topdele
- 2 brede frontdele
- 1 brugsanvisning med inspiration

Det ekstra sæt er perfekt til barnet der elsker borge og ridder leg. Det tager ikke lang tid at “forvandle” Fabelab Basic til en smart og bæredygtig ridderborg, og så kan legen med riddere, drager, og andre eventyrfigurer gå i gang!

● Fabelab BUILD Dekorationssæt - Beginning Of A Tale

Fabelab BUILD Dekorationssæt - Beginning Of A Tale er anbefalet fra + 4 år, og materialerne der er brugt til sættet er; stickers og washi-tape.

Dette dekorationssæt passer perfekt til at udsmykke barnets ridderborg med. Den spændende dekoration til ridderborgen kan barnet selv være med til at sætte sit præg på, og her vil barnets fantasi absolut blive sat på en sjov prøve!

Det følger der med i sættet:

- 3 ark med forskellige klistermærker i riddertema
- 3 taperuller med forskellige borg motiver

Alle dekorationerne i sættet kan nemt tages af igen efter de er sat på.
Dekorationerne kan samtidig også flyttes rundt, hvis legen skulle ændre sig. Det gør at barnet hele tiden kan lade sig inspirere i sin leg med sættet, og at dekorationssættet kan genbruges igen og igen.

● Fabelab Bamser

OBS. Legebyen.dk forhandler ikke bamserne fra Fabelab.

Fabelab har et stort udvalg af søde bamser, som passer til begge vores børn på henholdsvis 1 og 3 år. Vi har haft fornøjelsen af, at kigge nærmere på:

Fabelab Pocket Friend-Bear
Denne bamse forestiller en sovende bjørn i en lille lomme. Den lille lomme har også plads til helt små børnehænder, som kan holde om bamsen nede i lommen.

Fabelab Little Superhero
Denne bamse forestiller en superhelt med både maske og kappe. De lange ben dingler sjovt fra side til side, når superhelten er ude på sin flyvetur, og vi har leget utallige superhelte lege med den!

Fabelab Buddy Dragon
Denne bamse forestiller en drage, og har en perfekt størrelse til at kunne blive fløjet rundt med på børneværelset. Bamsen er utrolig blød og i en udsøgt kvalitet.

Vi har introduceret vores 1-årige datter til de mindre bamser, som hun er helt vild med. Hun elsker at sidde og kramme dem, og hun er glad for at tage dem med sig overalt.

Mateo kan rigtig godt lide den store drage bamse, som aktivt kan være en del af hans mange lege med Fabelab sættene. Alle bamserne er produceret i 100% økologisk bomuld, og er fantastisk dejlige at lege med.

Vores oplevelse med produkterne fra Fabelab BUILD

Til at starte med fandt vi Fabelab Build Basic sættet frem, og spredte de forskellige dele ud over stuegulvet. Vi kunne mærke på Mateo at han glædede sig til at komme i gang med byggearbejdet, og vi var som forældre spændte på at se - hvordan hele samlearbejdet fungerede i praksis.

Vi begyndte i fællesskab at bygge og sætte de forskellige dele sammen, og Mateo var en aktiv del af byggeprocessen hele vejen igennem. Vi kunne tydeligt se på Mateo at han var rigtig koncentreret, og hans motoriske færdigheder virkelig blev sat på en underholdende prøve! Da vi havde samlet Fabelab Basic sættet, var Mateo klar til at lege.

Mateo fandt med det samme de mindre bamser fra Fabelab frem, og hurtigt begyndte vi legen; om superhelten der skulle redde den lille bjørn, der var faret vild i huset. Den lille bjørn ledte efter et sted at komme ud, men fordi bjørnen var så lille var dens stedsans ikke helt god, derfor trådte superhelte bamsen til - og reddede den lille bjørn ud i sikkerhed. Pyha!

Mateo fandt hele tiden på små lege med bamserne fra Fabelab, og han inviterede også sin lillesøster med i legen. Det var virkelig hyggeligt og bamserne omkring Fabelab Basic sættet fungerede virkelig bare!

Slip fantasien løs med Fabelab BUILD

Da vi havde leget med Fabelab Basic sættet, besluttede vi os for at omdanne hele sættet til en ridderborg. Det er kun muligt med Fabelab Build Add-On Kit Fortress, og processen viste sig at være meget lige til. Vi fjernede blot enkelte dele fra det oprindelige Fabelab Basic sæt, og tilføjede de 17 ekstra dele fra Fabelab Build Add-On Kit Fortress sættet.

Mateo hjalp med at sætte de forskellige dele sammen, og hurtigt stod den færdige ridderborg klar på stuegulvet. Mateo syntes det var så sejt at ridderborgen både havde udkigstårn og en stor port. Mateo fandt hurtigt sine ridderfigurer og drager frem fra det franske mærke Papo. Alle figurerne har en perfekt størrelse i legen med ridderborgen, og figurerne var med til at gøre legen utroligt underholdende og fantasifuld!

Mateo brugte lang tid i sin leg med de forskellige riddere og drager. Hele kulissen var perfekt, og gjorde legen med ridder figurerne så realistisk som overhovedet muligt. Mateo kunne både åbne og lukke den store port, og så kunne han holde udkig efter fjender fra det høje udkigstårn. Der gik ikke lang tid før de første ridderkampe var i gang, og kort tid efter begyndte de store frygtindgydende drager at flyve henover ridderborgen. Mateos leg blev hele tiden udfordret, og vi kunne mærke på ham at han nød legen med den store og rummelige ridderborg.

Det var på tide at Mateo fik lov til at sætte sit personlige præg på sin ridderborg, og vi valgte at introducere ham for: Fabelab BUILD Dekorationssæt - Beginning Of A Tale. Dette sæt består af en masse klistermærker og forskellige tape ruller, der alt sammen har én ting tilfælles, nemlig ridder temaet. De forskellige klistermærker og taperuller er nemme at sætte på ridderborgen, og Mateo begyndte at dekorere ridderborgen præcis som han ville. Mateo havde en masse gode ideer med dekorationen af hans ridderborg, og så fik han fars hjælp til at sætte tapen på inde i ridderborgen.

Mateo var meget tilfreds med sit personlige præg på sin ridderborg, og hurtigt begyndte legen med riddere og drager igen!

Vores vurdering af produkterne fra Fabelab

Mateo har haft stor fornøjelse af begge sæt fra Fabelab, som hver især byder på noget helt forskelligt. De søde bamser og muligheden for at dekorere ridderborgen - har været to sjove elementer der er blevet tilføjet til legen.

Kvaliteten af de forskellige elementer er god. Vi har dog haft enkelte udfordringer med at sætte nogle af delene ordentligt sammen. Vi har hurtigt i vores leg måtte konstatere at nogle af delene i de to forskellige sæt, giver sig bedre end andre når de skal sættes sammen.

Fabelab BUILD produkterne i stilrent design vil med garanti pryde børneværelset, eller børnenes legekrog i stuen. De uendelige muligheder som sættene byder på gør at legen aldrig bliver kedelig, og at børnenes fantasi hele tiden kan få lov til at udfolde sig.

- Camilla Jakobsen

Find også produkterne i Fabelabs webshop!

Læs også anmeldelsen af PAPO's Ridderborg

Læs også anmeldelsen af "Min Første Borg" fra PAPO

 

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjFabelab

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen