Polydron XL Natur anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Mærke: Polydron XL | Materiale: ABS plast | Mål: 40 x 40 cm (hver firkant) | Farver: Sort/Brun/Gul/Grøn | Antal: 1 kasse med 36 brikker.

"Det at børnene bygger og leger sammen, er en super god øvelse. Det styrker evnen til at samarbejde, hjælpe hinanden og turtagning, ved at skiftes til at sætte brikker på. Det at kunne samarbejde og give plads til andre, er en utrolig vigtig egenskab, som børnene vil får brug for igennem hele livet. Når man bygger med Polydronerne vil man også styrke koncentrationen, tålmodigheden, logisk tænkning, koordination og selvfølgelig også fantasien..."

En anmeldelse af Polydron XL i naturfarver

Disse kæmpestore XL Polydroner i naturfarver er 4 gange større end Polydron Gigant brikkerne. Forestil dig lige hvor sejt det er, at man nu kan bygge en stor borg, et hus, en garage til sin cykel eller en tunnel, så let som ingenting.

Med de store brikker kan man endda lege inde i borgen eller tunnelen bagefter.

Vores familie har testet de kæmpe store og vildt seje Polydron XL i naturfarver, sammen med min kusines skønne børn, Mie på 7 år og Theis på 4 år. Vi var meget spændte på at lege med de store brikker.

Mie og Theis kendte lidt til Polydron i forvejen. De havde tidligere leget med brikker fra dette mærke, i et legeland og det havde været et kæmpe hit. Jeg havde derfor meget store forventninger til disse brikker.

Sættet ankom i tre papkasser, med 12 Polydroner i hver kasse, blandet trekanter og firkanter. I kasserne var der en folder, med forslag til forskellige ting som man kunne bygge med de store brikker. Vi startede med at prøve at bygge ud fra vejledningen, den var tydelig og let at følge.

Derefter fik børnene frit løb og de gik hurtigt i gang med at bygge et lille hus. Huset de byggede, havde både gulv, vægge og tag. Gulvet og væggene blev lavet af de firkantede brikker og taget blev lavet med de trekantet.

Mie byggede udefra og Theis sad inde i huset og byggede indefra, hvilket resulterede i, at da Mie satte den sidste brik på, så var Theis fanget inde i huset. :)

Heldigvis er det nemt at fjerne en brik og derfor blev der hurtigt lavet en lille dør.

Social konstruktions leg

Børnene var meget interesseret i at lege med de store Polydron XL, både sammen og hver for sig. Med de mange brikker, så er der nok til at de kan bygge hver sin kreative konstruktion. Vi har bl.a. bygget et stort slot i flere etager. Dette slot var jeg med til at bygge, da det kom op i en højde, hvor børnene havde svært ved at nå.

Brikkerne er lette, så skulle der falde en brik ned, når man kravler inde i konstruktionerne, så gør det ikke ondt, at blive ramt af dem. Selvom brikkerne ikke rigtig vejer noget, så flyver de ikke væk, selvom det blæser.

Vores store slot stod udenfor hele natten i vinden og regnen, men det var kun den øverste brik der var faldet af næste morgen.

Når man bygger større konstruktioner i flere etager, så holder de ikke til at man kravler på etagerne, så vælter det. Det er derfor kun muligt at kravle igennem tingene i gulvhøjde. Men dukker eller legetøjsbiler kan sagtens bruge de andre etager.

Det at børnene bygger og leger sammen, er en super god øvelse. Det styrker evnen til at samarbejde, hjælpe hinanden og turtagning, ved at skiftes til at sætte brikker på. Det at kunne samarbejde og give plads til andre, er en utrolig vigtig egenskab, som børnene vil får brug for igennem hele livet.

Styrker grovmotorikken

Med de store XL brikker vil børnene også styrke deres grovmotorik, når de bygger de flotte 2D eller 3D konstruktioner.

Når man bygger med Polydronerne vil man også styrke koncentrationen, tålmodigheden, logisk tænkning, koordination og selvfølgelig også fantasien.

De kæmpe store brikker i de flotte naturfarver, er lavet af meget solidt ABS plast, som holder til årevis af leg i institutioner og i legeland og nærmest et helt liv i privaten. De er naturligvis BPA fri.

Polydron har strenge kvalitetsstandarder for fremstilling og Polydron er ISO9001-2015 registreret.

Deres produkter testes uafhængigt af: EN71, ASTM American og AS / NZ sikkerhedsstandarder.

I kan derfor trygt lade jeres børn lege med det fantastiske sæt.

Brikkerne er nopret på den ene side, så børnene kan kende formene ved hjælp af den taktile sans. Som noget helt særligt, så er indersiden mærket med blindskrift, for at barnet kan kende forskel og oplever en anden type kommunikation end sædvanligt.

Polydron har virkelig tænkt på alt, ned til mindste detalje. Det gør at det kreative sæt kan bruges af alle.

Lidt mere om Polydron

Polydron blev skabt i 1970’erne. Dengang sad englænderen Edward Harvey og fumlede med at lave små firkanter og trekanter, der kunne sættes sammen og skilles ad igen og igen. Han havde ingen idé om, at Polydron 50 år senere ville være et verdensomspændende mærke indenfor legetøjsprodukter til børn, som virkelig har stor indflydelse på udviklingen af lærende legetøj.

Polydron har et kæmpe katalog, fyldt med forskellige former, størrelser, materialer og farver.

Hvis I ønsker at bygge endnu vildere, større og sejere ting, så kan Polydron XL kombineres med de mindre brikker fra Polydron Gigant serien. Gigant brikkerne er 20x20 cm og disse brikker er blå, grønne, gule og røde.

Hvis man kombinerer de to sæt, så åbner der sig endnu flere sjove og kreative muligheder for en rigtig god og spændende leg, hvor børn i timevis kan konstruere de sejeste ting, hvor kun fantasien sætter begrænsningerne.

Vores leg med Polydron XL og Gigant

Vi har også bygget med Polydron XL sættet i kombination med Polydron Gigant sættet. Det gav en hel masse nye muligheder for at lave større og flottere konstruktioner.

Mie og Theis var lynhurtige til at finde på noget at bygge, og legen gik derfor i gang igen, lige med det samme. De opdagede slet ikke, at vi voksne satte os med en kop kaffe.

Børnene valgte at bygge et tårn af XL brikkerne og lave en tunnel på hver side af tårnet, med brug af Gigant brikkerne.

Børnene var opslugt af byggeriet i flere timer og der var ingen tvivl om at de hyggede sig. Efter at have bygget et hav af forskellige konstruktioner og set hvordan Theis og Mie har hygget sig, så er der ingen tvivl.

Polydronerne er altså bare det fedeste og sjoveste legetøj.

De mange brikker kan bruges både indenfor og udenfor. Den gode kvalitet gør, at de kan holde til alt slags vejr.

Hvis de trænger til at blive gjort rene, så er det heller intet problem, også her er der masser af muligheder, vask dem hurtigt med vandslangen, tag dem med under bruseren eller brug en klud.

Polydron er et fantastisk og lærerigt legetøj som hele familien kan få stor glæde af, ikke bare i en periode, men i rigtig mange år. Polydron XL sættet i naturfarver får de største og varmeste anbefalinger med herfra! Det lever op til alle forventninger og er uden tvivl pengene værd!

- Carina Lund

Læs også min anmeldelse af Polydron Gigant brikkerne her!

Læs også anmeldelsen af de Magnetiske Polydroner her!

Læs også anmeldelsen af de bæredygtige Magnetiske Polydroner her!

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjPolydron

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen