EGO Rød spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 15 år | Spilletid: Ca. 30 – 60 min. | For 2 – 6 spillere | Sværhedsgrad: Middel | Producent: Game Inventors

"Det Røde EGO er et sjovt spil langt hen af vejen, men også et seriøst spil, hvor der kan opstå lidt personlige spørgsmål, som man måske ikke har lyst til at svare på. Her er der heldigvis mulighed for, at man ikke SKAL svare på disse. Det er godt, at det er tænkt med ind i spillet. EGO Rød er også et spil som giver stof til eftertanke og refleksioner. Det kan også give anledning til at snakke om nogle ting i et åbent fora. Jeg vil anbefale EGO rød til venner og familie, som kender hinanden godt indbyrdes..."

En spilanmeldelse af "Det Røde" EGO selskabsspil

EGO - Hvem er du? (EGO Rød) har siden sin udgivelse i 2007 opnået status af en klassiker på det danske brætspilsmarked. Spillet går i al sin enkelthed ud på, at lære sine venner, familie eller helt nye mennesker lidt bedre at kende.

Spørgsmålene i EGO spænder fra tilværelsens ganske små til livets helt store spørgsmål. Deltagerne bliver på skift sat overfor nogle etiske, moralske, holdningsmæssige, politiske, underfundige eller fundementale spørgsmål.

Der er KUN tre svarmuligheder, at vælge imellem og derved opstår der let en masse gode diskussioner.

Spillet er udgivet af den danske brætspilsproducent Game Inventors.

EGO Rød spillets indhold

Spillet indeholder:

  • 440 kort
  • 18 svarbrikker
  • 120 jetoner
  • Stofpose
  • 1 puljeskål
  • Spilleregler på dansk (Spillets regler består at en enkelt side. De er nemme at forstå og lige til at gå til.)

Sådan spiller du det røde EGO spil

Puljeskålen stilles midt på bordet. Hver spiller tager et sæt med tre sorte svarbrikker, hvor der henholdsvis er 1, 2 og 3 røde prikker. Desuden får hver spiller 10 jetoner.

Udover dette skal der et hvis antal jetoner i puljeskålen. Dette afhænger af, hvor mange personer, der deltager i spillet.

Reglen er, at der ligges 10 jetoner i puljeskålen pr. spiller. Overskydende jetoner lægges tilbage i stofposen.

Hver spiller svarer på ét spørgsmål af gangen og efter tur. Den ældste spiller starter spillet og trækker det første kort.

Læs hele teksten på kortet højt for dine medspillere – både spørgsmål og svarmuligheder. Læg herefter kortet på bordet, så alle kan se det.

Du skal nu selv overveje spørgsmålet og de 3 givne svarmuligheder. Vælg dit svar, som du selv er mest enig i, uden at afsløre det for de andre medspillere. Dit valgte svar har et tilhørende antal røde prikker. Tag dernæst din svarbrik med det samme antal røde prikker og læg den på bordet med prikkerne nedad.

De andre spillere skal nu hver for sig forsøge, at vurdere eller gætte, hvad du selv har svaret på spørgsmålet. Hver spiller tager sin svarbrik med det antal røde prikker, som medspillerne mener stemmer overens med dit valg af svar og lægger den ligeledes med prikkerne nedad på bordet.

Når alle spillere har gjort deres forsøg, skal du nu afsløre, hvad du valgte at svare, ved at vende sin svarbrik om. Alle spillere vender herefter deres svarbrik om. Spillerne med samme svarbrik som din har gættet rigtigt.

Du får selv én jeton fra puljeskålen, for hver af de andre spillere, som har gættet dit svar.

De spillere som gætter de svar, får fordoblet deres indsats. De spillere som ikke gætter dit svar, taber deres indsats.

Skulle det være tilfældet, at du mister alle dine jetoner undervejs i spillet, kan du ikke længere satse eller gætte med. Du må derfor vente til det bliver din tur igen til at svare, og håbe på, at vinder nogle jetoner.

Det er muligt at nægte at svare på et spørgsmål, men det koster dig 2 jetoner. Turen sendes herefter videre.

Sådan vinder du det røde EGO spil

Spillet er slut, når der ikke er flere jetoner tilbage i puljeskålen – ganske enkelt!

OBS. Hvis der i en svarrunde ikke er nok jetoner i puljeskålen til fordeling, er der ingen spillere, der modtager eller afgiver jetoner og spillet slutter.

Hvad synes jeg om spillet?

Der findes flere udgaver af EGO spillet og denne røde udgave handler primært om én selv.

Det Røde EGO er et sjovt spil langt hen af vejen, men også et seriøst spil, hvor der kan opstå lidt personlige spørgsmål, som man måske ikke har lyst til at svare på. Her er der heldigvis mulighed for, at man ikke SKAL svare på disse.

Det er godt, at det er tænkt med ind i spillet. EGO Rød er også et spil som giver stof til eftertanke og refleksioner. Det kan også give anledning til at snakke om nogle ting i et åbent fora.

Jeg vil anbefale EGO rød til venner og familie, som kender hinanden godt indbyrdes.

Underoverskriften til EGO rød er ”Hvem er du?”, så det er spørgsmål som handler om én selv. Derfor kan det med fordel være en god idé, at dem som spiller sammen også kender hinanden på forhånd.

EGO Rød kan selvfølgelig også spilles af andre som ikke kender hinanden, men det kan hurtigt bliver en gætteleg, hvor man ofte skyder helt forkert, fordi man ikke kender hinanden ret godt. Når det så er sagt, kan det også være en god anledning til at lære hinanden at kende, hvis ikke man kender hinanden i forvejen.

EGO Rød er endnu en god udgave blandt de i allerede eksisterende spil i EGO-serien.

- Christina Zamora Bugge

Læs også spilanmeldelsen af EGO Rød (Hvem er du?)

Læs også spilanmeldelsen af EGO Grøn (Hvem er jeg?)

Læs også spilanmeldelsen af EGO Blå (familieudgave af EGO)

Læs også spilanmeldelsen af EGO Guld (10 års jubilæum)

Læs også spilanmeldelsen af EGO Billeder (EGO med billeder)

 

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilGame inventors

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen