Trommus Trommer anmeldelse

Alder: Anbefales fra 5 år | Mærke: Trommus | Materiale: Naturskind/Plast | Antal: 1 sæt med 8 trommer | Produktionsland: Danmark

"Som I kan læse, så er jeg meget positiv omkring dette trommesæt. Det er en utrolig god kvalitet og lydene er behagelige og ikke irriterende, heller ikke selvom barnet ikke har lært at spille så godt endnu. Hvis man gerne vil være dygtig til at spille på trommer, det gælder både for børn og voksne, så handler det om træning, disciplin, viljestyrke og en god gang tålmodighed. Men hvor der er vilje, er der vej. Det at spille på et instrument og udtrykke sig igennem musikken, bevidst eller ubevidst, vil på samme tid styrke barnets kreativitet..."

En anmeldelse af trommesættet fra Trommus

Vi har mildest talt haft en fest, mens vi har undersøgt disse fantastiske Trommus trommer. Trommesættet som vi har set nærmere på, består af otte trommer i forskellige størrelser. I vores testning af trommerne har jeg lånt ekstra børn ude fra, da det store sæt virkelig indbyder til, at flere børn spiller musik i fællesskab.

Udover mine egne drenge på 1,5 år og 15 år, så har jeg lånt min venindes tre børn. Carl på 5 år, Laura på 10 år og Clara på 12 år. De er alle tre nysgerrige og kreative børn som altid er klar til at prøve noget nyt og spændende.

Det at spille musik skaber glæde hos personer i alle aldre, disse trommer er ikke en undtagelse og lige netop derfor, har alle fem børn (og voksne) haft det hyggeligt, med at efterligne hinandens rytmer og med at spille sammen som i et band.

Mere om Trommus trommer

Alle trommerne bliver produceret her i Danmark, i Karlslunde. Sættet henvender sig til børn fra 1,5 år og opefter. Der er ingen skarpe kanter eller andet, som børnene kan komme til skade på. Trommerne er utrolig lette, hvilket gør det nemmere for selv de mindste børn, at løfte eller flytte på trommerne. Trommernes “krop” er produceret i plast og toppen er af naturskind, de er EN71 godkendt og uden pvc og phthalater. Selvom det er tyndt plastik, så er trommerne utrolig holdbare. Man kan af den grund nemt lægge de store trommer ned på gulvet og sætte sig hen over dem mens man spiller.

Toppen af trommerne er laver af naturskind. Da det er naturskind så er det helt normalt, at de ser lidt slidte ud og der kan endda sidde små hår tilbage på skindet. Skindet kan virke lidt ujævnt, men det skyldes udelukkende at det er naturskind, der ikke er behandlet med diverse kemikalier.

Trommernes kvalitet og funktionalitet er virkelig i top, på trods af det "naturlige og slidte" udseende, så lad jer ikke narre. Hver tromme i dette sæt har tre små ben, så den står godt fast og så lyden bliver bedre og let kan komme ud af trommen. Rillerne på siderne af trommerne gør, at det er nemmere for børnene at holde trommerne fast mellem benene eller under armen, uden at de glider.

Rytmik og bevægelse

Trommerne i Trommus store trommesæt er idéelle til holdundervisning i bl.a. rytmik og bevægelse. Sættet er særligt velegnede til vuggestuer, børnehaver og skoler. De mange trommer kan selvfølgelig også skabe glæde og musik i de private hjem, ingen tvivl om det.

Trommerne fylder ikke ret meget når de skal ryddes op, de er nemlig så smarte, at de kan opbevares indeni hinanden.

Når børn og voksne spiller på trommerne, kan det gøres med hænderne eller med Trommus trommekøller. Vi har prøvet begge ting og jeg synes faktisk, at trommerne har den bedste lyd, når man spiller med hænderne. Det at spille med hænderne er også rigtig godt for naturskindet, da hændernes naturlige fedtstoffer er rigtig godt for skindet på trommerne.

Musik og rytmik gør noget helt særligt ved os mennesker. Flere undersøgelser viser, at vi helt fra fosterstadie kan få stor glæde af musik.

Når I som forældre eller pædagoger hjælper børnene med, at se glæden ved musik og rytmik, så hjælper I børnene med at udvikle sig i en positiv og kreativ retning.

Jeg har personligt aldrig hørt nogen sige, at de har fortrudt, at de har lært at spille på et instrument. Men derimod har jeg ofte hørt folk sige, at de ville ønske, at de havde lært at spille på flere instrumenter.

Vores oplevelse af Trommus trommerne

Når man lader børnene spille på et instrument, så hjælper man også børnene med at komme ud af sin skal. Når børn spiller musik med andre børn, om det er i et band eller om det er i institutionen eller i skolen, det er underordnet. Bare det at børnene er flere om at dele en interesse for musikken og rytmen, så vil de lære hvordan man relaterer og interagerer med andre og hvordan de skal samarbejde, for de er sammen om at komme i mål og mestre opgaven.

Vi har virkelig nydt kvalitetstiden, mens vi alle har været en del af legen med trommerne fra Trommus.

Det at spille på trommer, er noget der lynhurtigt fanger børns interesse og der gik heller ikke mange minutter før, at alle fem børn var i gang ned at tromme løs i forskellige rytmer. Nogen sad på trommerne og trommede med hænderne, andre sad på gulvet med trommen stående foran sig og trommede med trommekøllerne.

Lyden af disse trommer er god, ligegyldigt om man spiller med hænderne eller med køller. Det er en behagelig lyd, som på ingen måde er irriterende at høre på.

Musik og særlige behov

Det at slå på en tromme er en rimelig simpel opgave for rigtig mange, da der ikke skal meget til, før der kommer en lyd. Det er derfor en aktivitet, som også egner sig til personer med særlige behov eller diverse handicap.

Den lille af trommerne, har en fin størrelse til at have på skødet, hvis brugeren fx. sidder i kørestol.

Personer med særlige behov føler sig ofte udenfor, da de måske ikke kan helt de samme ting, som deres venner.

Det at spille trommer kan hjælpe disse personer med at fordybe sig i en opgave og de vil hurtigt få fornemmelsen af, at de udvikler sig og forbedre deres evner og færdigheder. På den måde vil de få et kæmpe selvtillids-boost.

Særlige behov eller ej, så er det at have en stærk og god selvtillid et rigtig godt redskab, som vil være gavnligt i utrolig mange situationer igennem livet.

Det at spille musik er en helt fantastisk og unik måde, at udtrykke sig på. Hvis barnet har svært ved at udtrykke følelser, så kan det hjælpe at udtrykke sig igennem musikken. Vi kan alle sammen føle os lidt ude af balance, magtesløse eller stresset. I disse situationer kan det at høre- eller spille musik gøre en kæmpe forskel.

Musikken og rytmerne kan hjælpe både børn og voksne med at koble af fra hverdagens stress.

Musik kan påvirke os på rigtig mange forskellige måder, alt efter hvordan vi har det, hvilket musik vi spiller og lign.

Musik kan få os i bedre humør.

Musik kan gøre os triste eller berørte.

Musik kan få os til at slappe af, måske endda falde i søvn.

Musik kan give os lyst til at danse.

Musik kan simpelthen påvirke os på så mange forskellige måder, men fælles for os alle er, at musik altid påvirker os på den ene eller den anden måde. Musik og rytme føles ikke ens for alle, nogle personer er utrolig musikalske og har masser af rytme i kroppen, hvor andre skal kæmpe mere for det.

Det har jeg også tydeligt kunne se, mens jeg har overværet børnene spille og synge.

Vores mening om Trommus trommesættet

Clara på 12 år og Laura på 10 år, har en rigtig god forståelse for rytme, hvorimod lillebror Carl på 5 år bare har en fest, uden at tænke på rytme og takter.

Det at spille på det store sæt trommer fra Trommus, kan nemt kombineres med mange forskellige lærerige lege.

Jeg tog fx en tromme, spillede et par takter og så skulle børnene spille det samme. Det at kunne imitere er utrolig vigtigt, for at kunne lære og udvikle sig og helt sikkert noget, som børnene får glæde af fra de bliver født.

Det gik rigtig godt med at imitere mine rytmer, den eneste der ikke kunne mestre opgaven, var Villads på 1,5 år. Han havde ikke tid til at tromme, han ville meget hellere danse til vores musik.

Vi lavede også “stop dans”. Børnene dansede til mine trommerytmer og når jeg stoppede med at spille, så var det med at stå helt stille. Da jeg var barn, var “stop dans” også populært, så det var rigtig hyggeligt at prøve det igen.

Der bliver jævnligt lavet forskellige interessante undersøgelser, omkring musikkens påvirkning af hjernen og hjernens udvikling. Nogle af disse undersøgelser viser bl.a. at hvis et barn spiller et instrument, så kan det både fremme barnets sproglige evner og barnets matematiske evner. Det betyder faktisk, at det lille barn i bedste tilfælde vil blive dygtigere i skolen og hurtigere til at lære nye ting.

Som et ekstra plus vil barnet også forbedre sin hukommelse, hvis han/hun lærer at spille musik i en ung alder, fordi hjernen netop bliver stimuleret af musikken i en meget tidlig udviklingsfase. Der er flere undersøgelser som viser, at børn der lytter til musik og som vokser op i en hverdag, hvor det at lytte til musik og til forskellige rytmer er en naturlig del, de bliver ofte bedre til at skelne forskellige sprog fra hinanden.

“Øvelse gør mester” det udtryk kender vi nok alle sammen? Det er bestemt også korrekt, nogle ting er simpelthen en større udfordring end andre. Men når børnene oplever fornemmelsen af at kunne mestre og gennemføre noget, vil det lynhurtigt øge selvtilliden og selvfølgelig motivationen til, at fortsætte og blive endnu bedre.

Hvis man gerne vil være dygtig til at spille på trommer, det gælder både for børn og voksne, så handler det om træning, disciplin, viljestyrke og en god gang tålmodighed. Men hvor der er vilje, er der vej. Det at spille på et instrument og udtrykke sig igennem musikken, bevidst eller ubevidst, vil på samme tid styrke barnets kreativitet.

Når barnet oplever en stor glæde og nydelse ved, at spille musik og mærke rytmen, så kan det give barnet inspiration til endnu mere kreativitet.

Som I kan læse, så er jeg meget positiv omkring dette trommesæt. Det er en utrolig god kvalitet og lydene er behagelige og ikke irriterende, heller ikke selvom barnet ikke har lært at spille så godt endnu.

Jeg vil bestemt anbefale dette trommesæt fra Trommus, det vil blive et kæmpe hit i diverse institutioner og skoler, men selvfølgelig også hjemme i privaten.

Rigtig god fornøjelse.

- Carina Lund

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjTrommus

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen