Løb Fido Løb spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Spillere: For 2 - 4 deltagere | Spilletid: Ca. 15 min. | Producent: Piatnik | Distribution: Danspil

"Vi hyggede os rigtig meget igennem hele spillet og spillede det flere gange i træk. Der blev heppet på hundene og børnene snakkede meget om de tegnede børn på spillepladen. Man kunne mærke at de levede sig ind i universet og vi fik snakket en del om væddeløb og hvilke andre dyr der kan deltage. Hundene fra spillet blev efterfølgende også brugt til leg..."

En spilanmeldelse af Løb Fido! Løb!

På pladserne, færdig, løb! Sådan starter introduktionen til ”Løb Fido! Løb!” børnespillet i spillevejledningen og med de ord lægges der op til, at man kan forvente et spændende hundevæddeløb hvor hele familien kan være med.

Det praktiske om Løb Fido! Løb!

Løb Fido! Løb! Er anbefalet fra 4 år, men med lidt hjælp kan lidt yngre børn også sagtens deltage. Man kan være mellem 2 og 4 deltagere. Et spil varer max 15 minutter. At holde fokus på et spil i længere tid af gangen kan være en udfordring for de helt yngste spillere, og den korte varighed gør det derfor nemt at være sammen om spillet hele familien, uanset alder.

Spillet indeholder:

1 spilleplade i tykt og robust pap
4 hunde i hver sin farve, bestående af et hoved- og et halestykke
28 mavestykker, 7 til hver hund
4 kødben
1 terning med tallene fra 1-6
1 spillevejledning

Opsætningen af spillet er lige til. På pladen er der 4 hundehuse i hver sin farve (rød, blå, gul og grøn). Hver hund har farve svarende til hundehuset samt et navn, hvilket vores børn syntes var rigtig sjovt og de gik meget op i hvad deres hund hed.

Foran hundehusene er en bane til hver hund, bestående af en masse små felter. På nogle af felterne er der poteaftryk, nogle i hundens egen farve og andre i de 3 andre farver. For enden af banen er der en målstreg og tegnede børn der hepper og jubler. Det sidste stykke af hver bane er markeret op i hundens farve for at vise, at nu nærmer man sig målet.

Hundene skal starte ved deres hundehus hvor hovedet skal pege mod målstregen, og alle mavestykkerne skal være fjernet fra start. Hovedstykket og halestykket skal derfor være sat direkte sammen. Hver spiller skal have 7 mavestykker til sin hund samt et kødben ved siden af pladen.

Spillets regler er enkle. Vejledningen er skrevet på dansk, den er kort og letforståelig.

Sådan spilles Løb Fido! Løb!

Den yngste spiller starter med at slå med terningen. Hundens forben flyttes nu det antal felter som svarer til tallet på terningen. Hvis man lander på et felt med poteaftryk skal hundens længde ændres. Man lægger så kødbenet på feltet hvor hundens forpoter står, således at placeringen ikke glemmes, mens man ændrer hundens længden. Hvis poteaftrykkene er af en anden farve end hunden, skal der tilføjes et mavestykke, hvis det er samme farve som hunden, må man fjerne er mavestykke.

Når hunden er flyttet og længden eventuelt er ændret, er det næste spillers tur. Man forsætter rundt indtil en hund krydser målstregen med bagpoterne. Det er derfor en ulempe når hunden får flere mavestykker på sig, da vejen til målet så bliver længere.

Børnene havde svært ved at genkende hvad der var felter, formentlig fordi de er ret små på pladen, men når vi guidede dem, gik det. Større børn vil formentlig have nemmere ved det.

Vores vurdering af Løb Fido! Løb! spillet

Vores drenge, Svend på 5 år og Johannes på 3 år, blev hurtigt fanget af den farverige kasse med flotte illustrationer. Billedet forestiller et fængende og tæt ræs mellem fire friske hunde og drengene var med det samme klar på at sætte et spil i gang.

Begge drenge gik meget op i spillet. De var med til at sætte pladen op og fordele mavestykkerne og kødbenene imellem os. Reglerne var lettilgængelige og vi fik hurtigt forklaret dem hvordan spillet skulle spilles. I forhold til forskellen på pote-farverne, skulle det lige opfriskes et par gange hvorfor man nogle gange skulle forlænge hunden og andre gange forkorte den.

I selve spillet kunne Svend på 5 år selv tælle hvor mange felter han skulle rykke frem, og han øvede tal-genkendelse når terningen skulle aflæses. Johannes på 3 år skulle have hjælp, men øvede sig i at tælle sammen med os. Når hundene skulle forlænges var det rigtig fin træning for finmotorikken, da mavestykkerne skulle vende rigtig for at passe på hunden. Svend på 5 kunne, med lidt øvelse, godt klare det selv, og var enormt stolt når det lykkedes. Johannes på 3 skulle have lidt hjælp, men han er også yngre end den anbefalede alder på spillet.
Det tog lidt tid før børnene forstod at det ikke var en god ting at hundene skulle forlænges, de syntes det var sjovt at have en lang hund. Som spillet gik, kunne de dog godt se at det så tog dem længere tid at nå til målstregen.

Hvis man er rigtig uheldige rammer man på alle 9 felter med hundepoter i andre farver end hunden selv. I så fald kommer man til kort med mavestykker, da der kun følger 7 med til hver hund. Vi vurderer dog at det er usandsynligt at dette skulle ske, da den mest uheldige i alle vores spil, maksimalt forlængede med 5 mavestykker.

Spillet er et rigtig godt begynder-spil for de små. Det virker godt at hvert spil er af kort varighed, maksimalt 15 minutter, da koncentrationen ved helt små børn kan være svær at fastholde i længere tid.

Samtidig får de trænet helt essentielle evner som bruges i brætspil, og i livet, nemlig at vente på tur, samt at tabe og vinde uden at ens verden går under. Det er nemlig svært for modspillere at tabe med vilje i et terningespil. Børnene bliver derfor udsat for at tabe på lige fod med andre spillere, også selv hvis de spiller mod blødsødne bedsteforældre. Spillet giver mulighed for masser af læring med tal og at tælle.

Når spilproducenten har valgt at lave en terning med tal fremfor øjne, kan børnene træne tal-genkendelse hvilket giver rigtig god mening for dem som nærmer sig skolealderen. De kan desuden selv være med til at tælle felterne de skal rykke frem.

Vi hyggede os rigtig meget igennem hele spillet og spillede det flere gange i træk. Der blev heppet på hundene og børnene snakkede meget om de tegnede børn på spillepladen. Man kunne mærke at de levede sig ind i universet og vi fik snakket en del om væddeløb og hvilke andre dyr der kan deltage. Hundene fra spillet blev efterfølgende også brugt til leg, og børnene er blevet så glade for spillet, at jeg morgenen efter fandt dem i fuld gang med et spil Løb Fido! Løb!, hvor et par bamser også deltog som ligeværdige spillere.


- Louise Asferg


Læs også spilanmeldelsen af Rampelys Slammer

Læs også spilanmeldelsen af Hvad Ved Du Om Danmark?

Læs også spilanmeldelsen af Hit The Hat

Anmeldelse af spilDanspil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen