Hyggespillet spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 14 år | Spilletid: Ca. 15-45 min. | Spillere: For 2 eller flere deltagere | Mærke: Kylskåpspoesi

"Ikke alle spørgsmål er lige interessante. Det afhænger nok også lidt af selskabet og hvor godt, man kender hinanden i forvejen. Men så kan man jo bare vælge kun at stille de spørgsmål, man synes, der er interessante. Da der er mere end 300 spørgsmål i alt, skal der nok kunne findes nogle spørgsmål, der passer til selskabet"

En spilanmeldelse af Hyggespillet 

Kylskåpspoesi har efterhånden lavet et hav af forskellige små spil (og puslespil). Fælles for de fleste er, at de ikke tager så lang tid at spille, og flere af dem har mere fokus på samtale/samvær end det spilletekniske. Hyggespillet er et godt eksempel på dette.

Selve spillet 

Spillet kommer i en lille æske, der måler ca. 14.5 * 14.5 cm. Selve spillet består af godt 100 kort med 3 spørgsmål på hvert kort. Kortene er i god solid kvalitet og kan nemt tages med overalt. Da selve kassen ikke fylder alverden, kan man sagtens snuppe det med i tasken. Bruger man ikke taske, har man mulighed for at tage kortene ud, sætte en elastik omkring og smide dem i en jakkelomme i stedet.”Hygge spillet” går mest ud på at få nogle gode samtaler i godt selskab, og er derfor ikke et spil, man kan vinde eller tabe. På indersiden af låget, står spillets regler eller rettere forslag til, hvordan man kan bruge kortene.
Der lægges op til, at man enten kan stille alle 3 spørgsmål til 1 spiller på skift eller læse alle 3 spørgsmål op i plenum en efter en og lade alle svare.

”Hygge spillet” kan både bruges i en større gruppe og hvis man blot er 2. Det kan fx bruges sammen med en god ven/veninde, ens partner eller når vennegruppen er samlet.

Eftersom det ikke kræver noget særlig plads, kan man bruge spillet rigtig mange steder på forskellige måder. Fx kan man tage det med i bilen, når man skal ud på en lang køretur eller finde det frem undervejs i en middag sammen med gode venner. Man kan sågar tage det med i lommen på en gåtur og få en hyggelig snak, mens man samtidig får brændt lidt kcal af og nyder den smukke natur.

Spillet er anbefalet fra 14 år og opefter. Det kan også fint lade sig gøre at bruge til unge i den alder, men det kræver formentlig, at de har en vis modenhed og i hvert fald en vis evne til at reflektere over sit liv, moral og værdier.

Med spørgsmål som:

  • Hvis du skulle have samme alder livet ud, hvilket alderstrin ville du så vælge
  • Hvilken regning er du mest ked af at betale
  • Har du kørt mere end 200 km/t i en bil
  • Nævn 2 fordele, der relatere til alderdommen
  • Kan du nævne en ting, som du fortryder, at du aldrig fik gjort


så virker det måske til at 14 år er lavt sat. Der er selvfølgelig også spørgsmål, som alle 14-årige vil kunne svare på såsom:

  • Nævn 2 ting, du er bedre til end dine forældre
  • Hvis du blev tvunget til at spise det samme hver dag i en måned, hvad ville du så vælge
  • Er du typen, der sidder og råber svarene, når I ser quizzer på tv
  • Nævn noget, du gerne vil lære


Generelt vil jeg sige, spørgsmålene bedst egner sig til voksne, men der er ikke noget i vejen for at bruge det samme med unge.

Vores vurdering

De gange, vi har brugt kortene, har det altid givet anledning til flere dybere snakke udover, hvad selve spørgsmålene gik på. Man kan tit komme til at stille uddybende spørgsmål til folks svar og pludselig har man brugt 10-15 min på et enkelt spørgsmål, som måske som udgangspunkt virkede simpelt at svare på.

Min mand og jeg var på weekendtur i sommerhus uden børnene, hvor vi brugte disse spørgsmålskort, mens vi sad og spiste aftensmad. Det var egentlig bare meningen, at det skulle være lidt underholdning undervejs i middagen, men vi endte med at bruge godt 2 timer på at stille hinanden spørgsmål.

Det skal dog nævnes, at vi undervejs måtte have gang i mobilen, enten for at søge efter noget på google, som vi var kommet i tanke om undervejs og lige skulle undersøge, eller fordi vi skulle have fat i nogle af de gamle venner, som kunne hjælpe os med at svare på spørgsmål, der var opstået undervejs i samtalen.

Bl.a. kom snakken ind på dengang, vi mødte hinanden for 24 år siden, og det medførte forskellige ekstra spørgsmål, som til sidst endte med, at jeg kontaktede en gammel veninde fra folkeskolen. Vi har ikke set hinanden i mange år, men er stadig venner på Facebook. Ad den vej måtte jeg derfor spørge ind til om hun kunne huske nogle af de detaljer, som min mand og jeg havde glemt. Det vidner måske meget godt om, at man kan komme langt omkring med nogle af spørgsmålene i dette spil.Ikke alle spørgsmål er lige interessante. Det afhænger nok også lidt af selskabet og hvor godt, man kender hinanden i forvejen. Men så kan man jo bare vælge kun at stille de spørgsmål, man synes, der er interessante. Da der er mere end 300 spørgsmål i alt, skal der nok kunne findes nogle spørgsmål, der passer til selskabet.

- Joan Frederiksen 


Læs også spilanmeldelsen af Right or Wrong

Læs også spilanmeldelsen af Alias - Kvinder Mod Mænd

Læs også spilanmeldelsen af Stack Attack 

Anmeldelse af spilKylskåpspoesi

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen