Stack Attack anmeldelse

Alder: Anbefales fra 15 år | Spilletid: Ca. 30 - 60 min. | For 4 - 10 spillere

"Generelt synes vi, at det er et sjovt og lidt anderledes quizspil, hvor spørgsmålene er alsidige og med en god sværhedsgrad. Ligesom i alle andre quizspil er der selvfølgelig flere spørgsmål, som man ikke kan svare på, men der er en god fordeling af de rigtig svære, de lidt svære og de nemme..."

Et sjovt og lidt anderledes quizspil

Indhold i kassen:

Spillet kommer i en fin og solid æske, som måler ca 26*26*8 cm.

Spillet indeholder: 1 kortæske med lette og svære spørgsmål, 28 kategori-klodser, 1 timeglas og spillevejledning.

Fra vi åbnede kassen og til vi var klar til at spille gik der kun få minutter. Der skal ikke stilles en masse op, og spillevejledningen var kort og simpel at forstå.

På kassen står der 4-10 spillere, fra 15 år og opefter og 30-60 minutters varighed pr. spil.

Der er mulighed for at man kan spille i hold, hvis man vil det og ellers kan man også spille alene mod hinanden.

Aldersmæssigt prøvede vi at have børn på 12 og 13 år med på et hold med 1 voksen. Det gik faktisk ganske fint, særligt med de nemme spørgsmål. Der var flere de kunne svare på. Vi havde også en på 18 år med til spillet, som var lidt prisgivet ved flere af de sværere spørgsmål. Så vores umiddelbare vurdering ift. alder er, at det er muligt at spille med børn fra omkring 12-13 år så længe de er sammen med minimum 1 voksen, og ligeledes at det vil være en klar fordel at lave hold, hvis man har 15-18-årige med i spillet.

Tidsmæssigt passer det meget godt med 30-60 minutter – dog er det klart at jo flere spillere/hold des længere tid vil spillet tage. De 4-10 spillere er formentlig ud fra, at man vil spille i hold. Men det er faktisk muligt at spille det med kun 2 spillere, hvis man spiller som solo-spiller.

Selve spillet:

Det er et quizspil som har den detalje, at man selv skal vælge mellem et nemt og et svært spørgsmål, men samtidig tænke over, hvad der er smartest at gøre i forhold til modstanderne og deres tårn.

På de 28 klodser står der en kategori. Af disse kategorier, skal man nu bygge sit tårn, ud fra de kategorier, man regner med, vil blive sværest for modstanderen. Man må max. tage 2 af samme kategori til sit tårn. På den måde undgår man at blive låst fast i ene spørgsmål fra en kategori, man ikke er god til.

Kategorierne er:

  • Ord og sprog
  • Verden
  • Natur, videnskab og sundhed
  • (u)brugelig viden
  • Underholdning
  • Sport og spil
  • Tid og tal.

I spillevejledningen er der en beskrivelse af, hvad der ligger under hver kategori. Der er nemlig flere ting under den samme kategori, hvilket betyder, at man faktisk kan være heldig at undgå et spørgsmål om det man synes er allersværest, selvom modstanderne har valgt en kategori, hvor denne slags spørgsmål indgår.

Fx ligger der under kategorien ”verden” følgende undergrupper: Geografi, historie, politik, lande, byer, flag, begivenheder, kultur m.m.

Tårnet bygges fra start med 5 klodser, men er man heldig kan man bygge det højere dog max op til 7 klodser. Vinderne er den, som først får en af modstandernes tårne ”væltet” – altså får fjernet den sidste brik i tårnet. Er man flere spillere/hold bestemmer man selv, hvilket tårn man vil angribe.

Man vælger selv om man vil have et nemt eller svært spørgsmål, men vælger man et nemt, har det en konsekvens, hvis man svarer forkert – så må det forsvarende hold nemlig tage en brik fra bordet og sætte ovenpå sit tårn, det er her de max 7 klodser kommer på banen.

Vælger man et svært spørgsmål og svarer forkert, sker der ikke noget og turen går videre.

Svarer man korrekt på spørgsmålet tages en brik væk fra tårnet som man angreb, uanset om det var et nemt eller svært spørgsmål, man svarede rigtig på.

Eksempel på et nemt spørgsmål: Hvad hedder Pippi Langstrømpes to bedste venner, som hun bor ved siden af i Villa Villakulla?

Eksempel på et svært spørgsmål: På hvilket slags kursus mødes Jacob og Finn i filmen ”Jydekompagniet” fra 1988?

Vores vurdering af Stack Attack:

Som udgangspunkt synes vi spillet fungerer bedst som et holdspil. Men det er en fordel, at det er muligt at spille helt ned til 2 spillere og at man også kan vælge at spille det som solo-spiller.

Det føles en smule ugennemtænkt, at man må angribe alle hold/spillere, når man spiller mere end to. Dette betyder nemlig, at man ret hurtigt, kan vælge at gå efter 1 hold hver gang, og dermed bliver tårnet meget hurtigt væltet.

Man kunne i stedet vælge, at alle hold fik en fast modstander og på den måde sikre, at alle hold havde lige vilkår for at vinde. På den anden måde, kan et hold vinde ved kun at svare rigtigt på 1 spørgsmål, hvis det er den sidste klods tilbage på et af de andre hold.

Generelt synes vi, at det er et sjovt og lidt anderledes quizspil, hvor spørgsmålene er alsidige og med en god sværhedsgrad. Ligesom i alle andre quizspil er der selvfølgelig flere spørgsmål, som man ikke kan svare på, men der er en god fordeling af de rigtig svære, de lidt svære og de nemme.

Det er også godt, at der under de nemme spørgsmål, stadig er noget man ikke kan svare på, da det ellers vil blive for kedeligt.

Fremadrettet vil vi godt kunne finde på at spille det både i hold med andre og alene som et 2-player spil. Det er super simpelt og nemt at gå til.

- Joan Frederiksen

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilDanspil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen