ByAstrup Springforhindring til Kæpheste anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: MDF | Mål: Side: 25 x 30 x 90 cm | Design: Røde mursten | Mærke: ByAstrup

"Herhjemme er murstens springforhindringen en sikker vinder. Både Silje og Lucca er helt vilde med den og de lege, de sammen kan skabe omkring den. Efterfølgende er der da også kommet yderligere springforhindringer på ønskeseddelen. Moren og pædagogen er ligeledes vild med den og kunne godt være tilbøjelig til, at opfylde et ønske eller to mere af det fine kæpheste udstyr fra ByAstrup..."

En anmeldelse af ByAstrup Murstens Springforhindring til Kæpheste

Jeg kan tydeligt huske fra min egen barndom, hvordan vi hesteglade piger brugte mange timer på at lege hest og rytter. Dengang var fantasien vores bedste ven og det var ikke ualmindeligt, at have en hel fold med usynlige heste og ponyer. En anden mulighed var selvfølgelig, at man måtte skiftes til at være hesten. Der var ingen tvivl om at ens højeste ønske til jul, næst efter en rigtig hest selvfølgelig, var en form for legetøjshest, som kunne gøre legen endnu mere livlig.

I dag er der sket rigtig meget på legetøjsmarkedet, når det kommer til rollelege med heste som tema. Kæpheste er ikke som sådan nye men designet af dem er virkelig blevet meget mere virkelighedstro. Man kan vælge imellem flere forskellige hesteracer, som alle har hvert deres særlige design. Derudover er kæphestenes design også blevet meget mere detaljeret, hvilket jo virkelig er med til at skabe en karakter og personlighed hos det enkelte barn.

Det stopper jo heldigvis ikke her, for udover de fine kæpheste kan man få et hav af tilbehør til hestene og til rytteren, som efterhånden er med til at skabe en hel lille verden omkring rollelege med heste.

Hjemme hos os er vi 3 hesteglade piger og de to mindste er desuden også bidt af en gal kæphest. De havde i forvejen lidt tilbehør og et par kæpheste hver, hvoraf de to af dem er fra By Astrup. Så da den flotte murstens springforhindring fra By Astrup kom ind ad døren, blev de ellevilde.

By Astrup er et dansk mærke, som laver unikt, kreativt legetøj og legemøbler i høj kvalitet. By Astrup går op i, at deres produkter er en fryd for øjet, lækre at røre ved og ikke mindst sjove at lege med. Derudover er der fokus på, at produkterne har et simpelt og moderne design, samtidig med at det indbyder børn til leg og hyggelige stunder.

Når du køber et By Astrup design, støtter du desuden den fælles kamp mod en kræft fri verden. Hvert år donerer By Astrup nemlig et beløb til kræft forskningen i håbet om at gøre en forskel.

Som med alle By Astrups produkter modtog vi springforhindringen i en virkelig lækker og flot designet æske, som er kendetegnet ved rolige grå, hvide og guld farvet detaljer og et billede af produktet på forsiden.

Pigerne mente bestemt, at moren her måtte i gang med at samle springet med det samme. Så imens de to tog et par runder på deres ponyer: Safran og Dina, pakkede jeg æsken ud.

Æsken indeholder:

  • 10 dele der samles til sidesektionerne.
  • 3 dele til underliggeren.
  • 1 rundstok som bruges til springbom.
  • 1 pose skruer.
  • 1 samlevejledning.

Springforhindringen skal som nævnt samles og man behøves ikke at være håndværker for at gøre det, det er meget let. Det eneste man skal bruge ud over indholdet i æsken, er en stjerneskruetrækker. Følger man den meget simple samlevejledningen, som guider en step by step, er springet hurtigt samlet og klar til leg.

Når springet er samlet og sat op, består det af to sidesektioner, som holder springbommen. Nedenunder parallelt med siderne under springbommen placeres underliggeren for at give springforhindringen et fint og færdigt udtryk.
Springbommen kan justeres fra 20-80 cm i højden. Den ligger stabilt i nogle små fordybninger i sidesektionerne samtidig med, at den ved let berøring falder ned, således at risikoen for fald minimeres betydeligt. Man kan også vælge at fjerne bommen helt og så springe over underliggeren, som måler ca 10 cm i højden.

Pigernes mening om springforhindringen

Silje 7 år: “Det er et meget flot spring, jeg kan godt lide murstene og det ligner meget et rigtig spring. Jeg har ikke prøvet at springe så meget med min kæphest Safran før, så jeg skulle lige øve mig i starten. Så jeg startede med at have den på den laveste, men nu er vi faktisk blevet ret gode til at springe sammen og vi er oppe på 50 cm. Første gang jeg sprang 50 cm, blev jeg meget overrasket, da jeg vendte mig om og så, at bommen stadig lå der. Det er sjovt at springe og øve sig på at springe højere og højere. Det er ret nemt, at ændre højden på springet fordi at bommen ikke sidder fast. Den ryger også ret nemt ned, hvis man rammer den, så selvom jeg i starten var lidt bange for at falde over den, er det ikke sket. Det kunne være fedt, hvis vi havde mange spring, for så kunne vi lave en bane med dem. Men man kan også bare have ét ligesom os, så løber vi bare en lille runde og springer over det igen. Jeg er meget glad for vores nye spring.”

Lucca 4 år: “Jeg synes det er meget sjovt at springe over springet på min kæphest Dina. Vi springer ikke så højt endnu, fordi vi skal træne det. Silje kan springe meget højere end mig, det synes jeg er ret sejt. Jeg kan bedst li, når den er på det mindste. Mig og Silje kan godt lide at ride på vores kæpheste og lege med dem og nu hvor vi har fået et spring, leger vi også springstævne, hvor vi begge to vinder.”

Morens og pædagogens mening

Jeg synes, det er så dejligt, at man er begyndt og udvikle så meget legetøj til heste rollelege, det manglede virkelig da jeg var barn.

By Astrup laver de fineste kæpheste og en masse lækkert udstyr til legen med og omkring dem. Murstens springforhindringen er ingen undtagelse, den er både i rigtig god kvalitet, spækket med fine detaljer, virkelighedstro og så indbyder den virkelig til leg og motion. Hjemme hos os er udendørs leg med fart over feltet meget populært, hvilket By Astrup springet passer så fint ind i. Jeg selv er virkelig fan af, når man kan kombinere leg med frisk luft og motion.

Hvis Silje og Lucca vil lege med springet, kan de nemt selv stille det op og justere springhøjden både op og ned i løbet af deres leg. Den mulige variation på springhøjden gør, at både de store og de små børn kan være med og blive underholdt rigtig godt.

Udover denne mursten springforhindring har By Astrup også lavet flere andre i forskellige fine designs.

Når jeg tager pædagog brillen på, er jeg stadig lige så begejstret for springforhindringen. Den indbyder til social interaktion og motorisk udvikling såvel som motion og brugen af den fantastiske fantasi og magi, vi har som børn især.

I rollelege lærer børn rigtig meget om at begå sig i samfundet, de leger læringen ind og de bliver blandt andet bevidste om, deres egen rolle i det store fællesskab og lærer at afstemme sig i samspillet med andre.

Børn der leger med kæpheste og spring, får ikke bare en masse god motion, de udvikler også deres motoriske kunnen, især den grovmotoriske i løb og i selve springet.

Når børn bruger deres fantasi, opstår magien. Når de leger hestelege, opdigter de deres egen lille verden omkring sig og i momentet, er den lige så virkelig som aftensmads ritualet. Forskellen er bare, at ALT er muligt med den magiske fantasi.

Herhjemme er murstens springforhindringen en sikker vinder. Både Silje og Lucca er helt vilde med den og de lege, de sammen kan skabe omkring den. Efterfølgende er der da også kommet yderligere springforhindringer på ønskeseddelen. Moren og pædagogen er ligeledes vild med den og kunne godt være tilbøjelig til, at opfylde et ønske eller to mere af det fine kæpheste udstyr fra ByAstrup.

- Maria Ejler

 

Læs også anmeldelsen af Staldsæt til Kæpheste

Læs også anmeldelsen af Ringridning til Kæpheste

Læs også anmeldelsen af Kæpheste og Tilbehør

Anmeldelse af legetøjByastrup

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen