Bubble Stories spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Spilletid: Ca. 10 min | Spillere: For 1 - 2 deltagere | Mærke: Blue Orange Games | Antal: 1 spil i æske

"Jeg har haft fornøjelsen af at spille spillet med 9 børn i forskellige målgrupper og hver målgruppe har fået noget forskelligt ud af spillet, men alle har været hurtig til at lure spillereglerne og synes, det har været drøn sjovt at løse gåderne. Bobble stories er et sjovt og anderledes spil, der er sjovt for både børn og de voksne der spiller sammen med børnene. Det er et let spil størrelsesmæssigt at opbevare og kvaliteten fremstår lækker og indbydende med glade friske farver der tiltaler både børn og voksne"

En spilanmeldelse af Bubble Stories

Vi har fået mulighed for at teste Bubble Stories fra Blue Orange Games.

Spillet er et fortælle kortspil uden tekst og er derfor velegnet til børn der endnu ikke kan læse. Alderen på spillet angives fra producentens side til fra 4 år, 1-2 spillere og med en tidsangivelse på 10 minutter.Jeg prøvede først at spille spillet med Magnus, der er knap 4. år. Han var dog endnu for lille til at forstå konceptet med at afkode kortene, men han forstod det godt, når jeg hjalp ham. Vi fik en fin samtale om billederne på kortene og fik spillet det grønne startspil igennem, men jeg tænker, vi gemmer de øvrige sværere versioner af spillet til om et par måneder og finder den frem igen.

Jeg valgte senere at tage spillet med på arbejde, hvor jeg først spillede det sammen med tre elever på 11, 12, og 13 år. Vi startede med det lille grønne træningsspil og eleverne forstod hurtigt konceptet, hvorefter vi gik i gang med at spille det orange spil ”gemmeleg i skolen”.

Den har flere kort og derfor skulle de lige i gang og hjælpes med konceptet, men derefter var de selvkørende. Spillet fangede dem helt vildt. De skiftes til at lede efter spor, og hjalp hinanden med råd. Stor var frustrationen, når de endte i en blindgyde, men de fandt hurtigt ud af, at de så måtte gå tilbage og kigge efter andre spor. Stor jubel, når de fandt de tre venner en for en.

Det omrejsende tivoli

De var hurtige til at finde vennerne, men synes det var så sjovt, at de gerne ville spille videre, så efter en afstemning om hvilken af de to andre spil ”omrejsende tivoli” eller ”piraternes ø”, vi skulle spille som det næste, gik vi i gang med det lille spil kaldet ”det omrejsende tivoli”.

Her skal man forsøge at fange fire bamser i de forskellige boder. Denne gang havde børnene helt fanget konceptet, og de var helt selvkørende. De var lynhurtige til at fange ledetrådene og koble dem sammen, så de fandt bamserne på ca. 8 minutter.

Piraternes ø

De havde bestemt ikke fået nok, så vi blev enige om at spille det sidste af spillene ”piraternes ø”. Her skal man udforske alle områder på øen for at finde Kaptajn Overskægs fantastiske skat. Dette er det sværeste af spillene for her skal man finde de tre stjernekort i den rigtige rækkefølge.

Igen var børnene helt selvkørende og det var sjovt at høre dem samarbejde om, hvilket kort de skulle vælge. Især tydning af et af kortene var sjov at høre og de tolkede det korrekt, så der udbrød stor jubel, da de fandt skatten.

Børnene var lynhurtige til at afkode spillet og ledetrådene og derfor tog det omkring 15 minutter at gennemspille alle versioner af spillet. De havde en fest med spillet og temaerne med ”gemmeleg i skolen”, ”omrejsende tivoli” og ”piraternes ø” passede fint til denne målgruppe.

Let og hurtigt at gå til

Spillet, som består af et kortspil i 4 farver, er super let og hurtig at gå til.

Reglerne og instruktionen er enkel:

1: Vælg hvilke steder du vil udforske!

2: Vend kortene ét af gangen.

3: Opnå dit mål.

Træd ind i Bubble Stories spændende verden hvor eventyr venter på dig. Udforsk og besøg nye verdener, ved at gå fra kort til kort. Løs gåden og find ud af hvad der gemmer sig, i slutningen af hvert eventyr.

Bubble Stories er et fortælle-kortspil uden tekst. Spillet er næsten samme størrelse som et kortspil og dermed er det super let at transportere og tage med på f.eks. ferie, ligesom jeg sagtens kan forestille mig, hvordan det vil kunne underholde børnene på en flyvetur.

Spillet kommer i en farvestrålende solid æske med magnetlukning, som børnene selv kan åbne. Magnetæsken er virkelig flot dekoreret og som detalje er der illustrationer indeni æsken. Inden i er der en flot farverig instruktion udformet a la et skattekort med illustrationer af spillets regler. Derudover findes en lille brochure på hvert af sprogene: norsk, svensk, finsk samt dansk med reglerne.

Kortene er i samme størrelse og kvalitet som kortspil. Der findes fire sæt hver angivet med en farve; grøn, blå, rød og lilla. Hver spil har et startkort og et slutkort. Spillet går ud på, at man på startkortet kan se, bobler med steder, man skal udforske og slutkortet viser, hvad eller hvem man skal finde undervejs.

Kortspillet består af fire individuelle sæt, der er inddelt i farver efter temaer og sværhedsgrad

  • Grøn – startspillet 2 ting der skal findes - ”hjemme”.
  • Orange – 3 personer der skal findes – ”gemmeleg i skolen”
  • Blå – 3 ting der skal findes – ”piraternes ø”
  • Lilla – 4 dyr der skal findes – ”omrejsende tivoli”


Det grønne startespil er super til at illustrere, hvordan man skal spille spillet, idet det indeholder få kort. Derefter stiger spillene i sværhedsgrad.

Startkortet er markeret med hvide felter ligesom et dommerflag. Målkortet er markeret med stjerner i siderne og stjerner på kortet der markerer, de genstande eller personer man skal finde i spillet. Man bliver ført igennem spillet ved at følge boblerne på kortene.

Nogle gange kan man ramme en blindgyde med et rødt kort, og så må man tilbage og lure de andre spor på det tidligere kort. Spillet slutter, når man har fundet alle stjernekortene på målkortet.

Spilletiden er angivet til 10 minutter, men jeg tænker, det kommer an på, hvor meget man snakker om kortene undervejs og om, hvor mange af spillene, man spiller ad gangen. Hvis man vil igennem alle spillene, kan der let gå 20 minutter.

Vores vurdering

Jeg har haft fornøjelsen af at spille spillet med 9 børn i forskellige målgrupper og hver målgruppe har fået noget forskelligt ud af spillet, men alle har været hurtig til at lure spillereglerne og synes, det har været drøn sjovt at løse gåderne.

Bobble stories er et sjovt og anderledes spil, der er sjovt for både børn og de voksne der spiller sammen med børnene. Det er et let spil størrelsesmæssigt at opbevare og kvaliteten fremstår lækker og indbydende med glade friske farver der tiltaler både børn og voksne.

Bubble Stories vandt iøvrigt prisen som Årets Børnespil 2022 ved As d'Or i Frankrig.

- Lone Deleuran

Læs også spilanmeldelsen af 123 skattejagt

Læs også spilanmeldelsen af Piccolo 

Læs også spilanmeldelsen af Toys For Life - Byg med perler

 

 

Anmeldelse af spilBlue orange games

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen