123 skattejagt spilanmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen.dk's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende børnespil ;-) Klik her!

Alder: Anbefales fra 3 år | Spillere: For 2 - 4 deltagere | Spilletid: Ca. 15 - 20 min. | Mærke: The Learning Journey | Antal: 1 spil

"Hvor er det dejligt at spillet udfordrer vores søn, på et niveau hvor han kan være med. De forskellige + og - regnestykker er tilpasset til hans alder, og tallene på de forskellige spillekort overstiger aldrig tallet 6. Spillet er også en fantastisk mulighed for børn at lærer om de forskellige tal, og hvad plus og minus betyder. Vi er helt vilde med måden simple matematikopgaver - kombineres med en spændende og intens skattejagt. Vi kan virkelig anbefale det utroligt underholdende og lærende spil, som har givet vores søn en større indsigt i almene regnestykker - og i tal generelt" 

En spilanmeldelse af 123 skattejagt taltræningsspil

Vores søn, Mateo, der er 4 år gammel - elsker at lege skattejagt i vores have, eller rundt omkring i huset. Det er allersjovest når vi alle skal lede efter skjulte skatte, og nogle gange er der også lagt forhindringer ud - for at sløre og besværliggøre - vores søgen.

Da vi opdagede at The Learning Journey havde skabt deres helt egen skattejagt, og implementeret det i et spil, blev vi rigtig nysgerrige. Vi elsker at sætte os ved spisebordet og spille sjove spil med vores søn - i dag skulle vi dog ud på en vaskeægte skattejagt! Lad os komme i gang med spillet.

Det praktiske om 123 Skattejagt Taltræningsspillet 

123 Skattejagt Taltræningsspillet er anbefalet fra + 3 år, og er for 2 - 4 deltagere. Hvert spil tager cirka. 20 minutter, og vi spiller gerne 2 spil af gangen når vi har spillet fremme.

Dette får du med i spillet

  • 42 spillekort
  • 4 spillebrikker
  • 1 spilleplade

Den store spilleplade måler 54 centimeter i længden og 48 centimeter i bredden. Spillepladen er produceret i pap der er lamineret, og så er spillepladen udsmykket med en masse spændende ting. På spillepladen er der illustrationer af store skatte, uhyggelige knogler og farligt mudder.

De 4 spillebrikker er produceret i pap, og forestiller at man kører i en bil. Den medfølgende holder til figurerne fungere rigtig godt, og sørger for at figurerne står bund solidt hele tiden.

De 42 forskellige spillekort er inddelt i to kategorier. Der er kort hvor der kun står et tal på og så er der kort med små regnestykker. Løsningen på regnestykket - eller tallet på kortet man trækker, er det antal felter der skal rykkes frem.

123 Skattejagt Taltræningsspillet kommer i en farverig æske, hvor spillets regler er beskrevet på bagsiden af spilæsken.

Sådan spiller man 123 Skattejagt Taltræningsspillet 

Den yngste deltager starter, og spillebrikkerne fordeles imellem alle deltagerne før spillet starter. Hver deltager trækker på skift et spillekort med et regnestykke eller tal, og rykker det antal felter frem som spillekortet viser.

Spillet byder også på flere overraskelser. Hvis en deltager lander på et felt med en krog, må deltageren rykke sin spillebrik op til toppen af håndsvinget. Hvis en deltager derimod lander på et mudderskred, skal deltageren rykke sin spillebrik ned hvor mudderskredet ender. Det betyder at fordi man har fået et langt forspring, kan man ALDRIG være helt sikker.

Dén deltager der først lander på spillefelt nummer 100 har vundet.

Vores oplevelse med 123 Skattejagt Taltræningsspillet

Mateo blev virkelig overrasket da han foldede den store spilleplade ud, og lagde den midt på spisebordet. Hvor var der mange forskellige og spændende ting på spillepladen som han kunne kigge på - lad skattejagten begynde!

Mateo valgte hurtigt sin spillebrik, og trak det første kort. Mateo måtte rykke 4 felter frem, 1-2-3-4, talte han, og placerede spillebrikken på tallet “4”. Der er i alt 100 felter på spillepladen, og alle felter er nummererede. Mor og far trak de næste to kort, og måtte begge rykke 2 felter frem. Mateo trak endnu et kort, og blev mødt af det første regnestykke i spillet.

Mateo brugte sine fingre til at tælle med, og hurtigt havde han svaret på regnestykket. Hele vejen igennem spillet formåede Mateo at undgå de mange mudderskred, som ville resultere i at han skulle rykke tilbage på spillepladen. I stedet landede Mateo på rigtig mange af de spillefelter med kroge på, som sørgede for han kom endnu længere op mod målet.

Igennem spillet blev Mateo både udfordret i + og - regnestykker, og så brugte vi lang tid på at snakke om de forskellige tal. Vi brugte også lang tid på at krydse fingre for at vi ikke ville ramme de mange mudderskred der var rundt omkring på spillepladen. Far trak det korte strå og ramte mudderskredet hele 3 gange, og han måtte se sig slået gevaldigt tilbage.

Mateo endte med at blive vinderen af det første spil, og han ramte lige præcis felt nummer 100. På den sidste strækning før mål er der i alt 3 mudderskred, og her kunne man for alvor nå at blive meget nervøs! Spillet er virkelig underholdende, og vi startede hurtigt endnu en skattejagt!

Vores vurdering af 123 Skattejagt Taltræningsspillet

Hvor er det dejligt at spillet udfordrer vores søn, på et niveau hvor han kan være med. De forskellige + og - regnestykker er tilpasset til hans alder, og tallene på de forskellige spillekort overstiger aldrig tallet 6. Spillet er også en fantastisk mulighed for børn at lærer om de forskellige tal, og hvad plus og minus betyder.

Kvaliteten af spillepladen er god og så er den virkelig slidstærk. De forskellige illustrationer rundt omkring på spillepladen gør spillet endnu mere spændende, og sætter gang i sjove samtaler. De forskellige spillebrikker fungerer virkelige godt, og så er spændingen høj med de forskellige overraskelser som man hele tiden støder på.

Vi er helt vilde med måden simple matematikopgaver - kombineres med en spændende og intens skattejagt. Vi kan virkelig anbefale det utroligt underholdende og lærende spil, som har givet vores søn en større indsigt i almene regnestykker - og i tal generelt. 

- Camilla Jakobsen 

Læs også spilanmeldelsen af Little Red Riding Hood

Læs også spilanmeldelsen af Fiskedag

Læs også spilanmeldelsen af Apple Twist IQ-spil

Anmeldelse af spilThe learning journey

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen