Skattejagt på abeøen spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Spillere: For 2 - 4 deltagere | Spilletid: Ca. 15 min | Mærke: Tactic | Antal: 1 spil i æske.

"Temaet med guldskat, pirat og frække små aber ramte lige ind i den 4-åriges fantasi. Skattejagt på abeøen er et sjovt børnespil, der er nemt at lære og fuldt af spænding. Selve æsken indgår sammen med spillepladen i et stort spilområde, der gør oplevelsen sjov og mere rumlig end en almindelig spilleplade"

En spilanmeldelse af Skattejagt på abeøen

Få fat i skatten, før kaptajnen fanger dig! En piratkaptajn har samlet en stor skat som de irriterende aber vil have. Bevæg dig rundt på spillepladen, snig dig ind i kaptajnens hule og stjæl så mange mønter, du kan. Men vær forsigtig, for kaptajnen er ikke interesseret i at dele...

Magnus på 4 år har været så heldige at prøvespille spillet ”skattejagten på abeøen”.

Spillet er et brætspil, som man lige skal afsætte lidt tid til at samle. Det er dog enkelt og hurtigt gjort. Der er nogle dukater og farvebrikker, der lige skal trykkes ud af pappet, hvorefter figurerne skal samles og spillepladen skal samles. Dertil skal der sættes klistermærker på terningen.

Magnus havde en fest med at forberede spillet, og han synes der var vældig morsomt at prikke guldmønterne ud, og allerede der var hans fantasi i gang med at spille spillet.

Spillepladen lægges rundt om kassen, og guldmønterne ligges nede i kassen, som bevogtes af piraten. I spillet er man små frække aber, der skal stjæle guldmønter fra piraten, inden han fanger en. Vinderen er den abe, der først fanger tre guldmønter.

Spillet fremstår lækkert og indbydende med flot tryk og i flotte farver. Mønterne er af en god kvalitet. Det er interessant at spillepladen er rundt om piratens grotte, som er bunden af spilleæsken, hvori mønterne ligger.Spillet er beregnet til 2-4 personer, der hver vælger deres farve; grøn, gul, rød eller blå.

Drønsjovt spil

Magnus skulle være den blå abe, mens jeg var den røde abe. Han synes det var drønsjovt at stjæle mønter fra piraten, men han havde svært ved at forstå, at piraten også måtte gå. Han lærte dog hurtigt reglerne, og han elskede at slå med terningen. Vi spillede spillet i ca. 20 minutter, dertil kom ca. 10 minutters samletid i børnetempo, men som jo ikke skal bruges en anden gang. Samletiden gad dog blot en forventningens glæde til spillet. Når man er færdig med spillet, samles alle brikkerne i æsken, der er ca. 30x30 cm.

Temaet med guldskat, pirat og frække små aber ramte lige ind i den 4-åriges fantasi. Skattejagt på abeøen er et sjovt børnespil, der er nemt at lære og fuldt af spænding. Selve æsken indgår sammen med spillepladen i et stort spilområde, der gør oplevelsen sjov og mere rumlig end en almindelig spilleplade.

Lidt om Tactic

I over 50 år har den finske spilproducent Tactic været kendt for sine innovative, spændende spil i høj kvalitet, som begejstrer millioner af familier verden over.

Deres historie begyndte i 1967 i en garage i et villaområde i Pori, Finland. Der besluttede Aarne Heljakka at lave sin egen version af et brætspil fra Amerika, som han havde fået i gave. Spillet, der forvandlede hele den finske brætspilkultur, hed Kimble (Ludo). Dette spils popularitet, som er baseret på en enkel men spændende spil idé, blev Tactics generelle opskrift på succes.En mest økologiske spilproducent i Norden. Ansvarlighed betyder konkrete handlinger fra spillefabrik til spillebord. Firmaet har høje nordiske kvalitetsstandarder, specialistviden og ansvarsfulde holdning i miljøspørgsmål. I produktionen genbruges pap og plast i stor udstrækning.

Hele vejen fra planlægningsstadiet er det firmaets mission at reducere brugen af plastfolie fx til emballage og spillekort. Firmaets egen produktion sikrer, at de kan spore alle materialer. de overvåger deres CO2-aftryk nøje, og de kan garantere hurtige og sikre leverancer direkte fra deres lager i Pori, Finland.Firmaets etiske principper medfører et stort ansvar for miljø, produktion, teknisk kvalitet, medmenneskelighed og beskæftigelse. De beskæftiger over 100 personer, og som ansvarlig arbejdsgiver overholder de både høj produktkvalitet og gode arbejdsforhold. Alle deres underleverandører og hele forsyningskæden forpligter sig til at overholde firmaets kompromisløse etiske principper.

Tactics styrende principper har været de samme fra dag et. De tilbyder familier og venner fælles øjeblikke, som bliver til værdifulde minder. De stræber kontinuerligt efter at producere livlige spil og legetøjsprodukter langt ind i fremtiden. De fremstiller kvalitetsprodukter med et stort hjerte, som hvis de lavede dem til deres egne familier. At tilbringe kvalitetstid sammen med sine kære er vigtigere end nogensinde. Derfor er ansvarlighed og en etisk, miljømæssig tankegang kernen i deres produktionsproces.

De finske rødder er vigtige for firmaet. De er stolte over, at langt de fleste af deres produkter skabes i Finland, og hvert eneste brætspil produceres i finske Pori. De er en betydelig arbejdsgiver og en nøgleaktør i opbygningen af regionens konkurrenceevne, ligesom de samarbejder med lokalområdet.

Spil nydes bedst i godt selskab. Brætspil udvikler tankegang, hukommelse og strategiske evner hos både unge og gamle – og holder dem væk fra skærmen. Hovedmålet med deres spil er underholdning. De ved, det er lykkedes, når spillene spilles igen og igen, fra generation til generation.

Tactics er en ansvarsfuld familievirksomhed. Økologisk tænkning og bæredygtighed er kernen i deres produkter og hele produktionskæden.

I løbet af de sidste halvtreds år er det lille familiefirma fra Pori vokset til en international spilgigant. Hvert år sælges brætspil i millioner eksemplarer i over 70 forskellige lande. Glæden ved at sidde sammen ved et spillebord forener alle kontinenter og nationer.

Tactics mål er at producere brætspil, puslespil og andre spil, som hjælper familier og venner med at tilbringe kvalitetstid sammen. I dag er Tactic Group en af de stærkeste, mest produktive og hurtigst voksende designer, sælger og producent af spil i Europa.

Vores vurdering

Skattejagt på abeøen er et virkelig sjovt og hyggeligt børnebrætspil. Magnus havde en fest med spillet. Han lærte hurtigt reglerne. Undervejs fik han øvet turtagningsprincip, og så er det bare altid hyggeligt at sidde sammen og spille. Den lille blå abe vandt, men var til hans store protest, undervejs tæt på at blive fanget af den grusomme pirat. Det er bestemt ikke sidste gang, vi skal spille spillet.

- Lone Deleuran

Læs også spilanmeldelsen af Bucket King

Læs også spilanmeldelsen af Toys for Life - Byg med Perler

Læs også spilanmeldelsen af Bubble Stories 

 

Anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen