ROSE 3-hjulet Pedalcykel anmeldelse

Alder: Anbefales fra 4-10 år | Mærke: ROSE | Produktionsland: Danmark | Materiale: Pulverlakeret Stål, Gummi, Plast | Hjul: 3 stk PUR-dæk (punkterfri ballondæk) | Vægt: 12 kg | Tema: Legecykler

"Ud fra et pædagogisk perspektiv er jeg også fan af cyklen. Udover de ovenstående goder, hjælper cyklen også børnene til at udvikle deres motoriske og sociale færdigheder. Motorisk er der jo ingen tvivl om, at cyklen styrker et hvert barn grovmotoriske færdigheder. De to baghjul og det store sæde støtter desuden de børn, som kan have brug for lidt ekstra støtte og stimulering, når det kommer til balancen og koordinationen af kroppens bevægemønster. Alt sammen igennem sjov og leg..."

En anmeldelse af ROSE Pedalcykel med ballondæk - fra 4-10 år. 

”På cykel kan du køre en tur med mor og far…
… Jeg er så glad for min cykel,
Jeg kommer hurtigt langt omkring,
og det fordi at på en cykel
går det let som ingenting...”

Den skønne børnesang er kendt i de fleste børnefamilier, og den beskriver rigtig godt nogle af de glæder, der er ved at finde cyklen frem og køre en tur. 

Børnecykler kommer i mange forskellige mærker og design. Nogle med to hjul, andre med tre. Nogle har pedaler og andre skal løbes i gang. Nogle har sadler og andre har sæder. Der er dem med kæder og dem uden kæder. Ja jeg kunne blive ved, i hvert fald lidt endnu.

En ting er sikkert, børnecyklerne fra ROSE er godkendt af eksperterne selv, nemlig børnene i de danske institutioner.  

Kort om mærket Rose

De fleste der kender til ROSE, gør det nok i forbindelse med deres børns institutionsgang. Men det er rent faktisk også muligt, at eje de fine kvalitetscykler fra ROSE som privatperson.

ROSE er et dansk mærke, som har produceret børne legecykler i Danmark siden 1955 og i dag bliver de solgt i hele verden.

ROSE børnecyklerne er kendt for deres holdbarhed og det flotte røde og sorte design. Igennem mange års brug i forskellige institutioner har ROSE erfaret, at deres børnecykler ofte har en lang levetid på 15-20 år, vel og mærke ved dagligt brug og slid af rigtig mange børn og i al slags vejr.

De første ROSE cykler blev lavet af Arnold Rose, som var jernbaneingeniør, på efterspørgsel fra en lokal børnehave, som ønskede holdbare trehjulede børnecykler.

Cyklerne blev hurtigt populære og Arnold forlod sit job hos jernbanen, for at bruge al sin tid med at lave børnecykler.

Sidenhen har mærket ROSE skiftet ejerskab et par gange og mærket er vokset sig større.

Praktisk om ROSE Pedalcykel med Ballondæk

Den store pedalcykel fra ROSE henvender sig til de større børn, fra ca 4 års alderen og helt op til 10 års alderen.

Cyklens ramme er lavet i høj kvalitets metal, plastsædet er formstøbt og robust, og de store massive ballondæk er punkterfrie. På pedalerne er der ydermere orange reflekser, så børnene også bliver set.

Cyklen måler 77 cm i længden, 62 cm i bredden og 60 cm i højden, med en sædehøjde på 32 cm.

Cyklens vægt ligger på 12 kg, hvilket måske lyder af meget, men i praksis har det absolut ingen betydning for børnenes brug af den. Både Lucca på 5 år og Silje på 8 år manøvrerer problemfrit rundt med og på den.

Kombinationen af de store ballondæk og cyklens vægt gør også, at cyklen kører stabilt og sikkert på både græs, grus og asfalt i både fladt og bakket terræn.

Det er muligt at købe en trailer fra ROSE, som kan monteres bag på pedalcyklen.

Cyklen kræver næsten ingen vedligeholdelse og rengøres nemt med en opvredet klud efter behov.

Legens gang

Pigerne blev nød til at trække lod om, hvem der skulle have den allerførste tur på den trehjulede flotte røde cykel fra ROSE. Lucca var den heldige vinder og kunne kort tid efter sætte sig i sædet, placere fødderne på pedalerne og træde dem rundt for første gang.

Smilet blev kun større imens hun kørte rundt på den. Storesøster Silje var en smule utålmodig og fik ret hurtigt overtalt sin søster til, at hun også liiige skulle prøve den.

Den næste times tid blev hurtigt brugt på at cykle rundt på den røde racer.

Pigerne skiftedes til at køre og skubbe hinanden. De grinte og hyggede sig simpelthen så godt sammen.

De efterfølgende gange, hvor cyklen har været i brug, er det med samme smil på læberne, latter og hygge søstrene imellem.

Pigernes egne ord om Rose Pedalcykel med Ballondæk

Lucca 5 år: “Jeg synes, at det er fedt, at det er en cykel der er lavet til store børn. For selvom jeg snart bliver 6 år, synes jeg stadig, at det er sjovt at cykle på sådan en cykel.

Jeg synes, at cyklen er rigtig flot, jeg er helt vild med rød, det er min yndlingsfarve.

Jeg kan godt lide, at cykle på den med min storesøster. Det er ret sjovt, når hun skubber mig, så kan jeg få rigtig meget fart på, så sætter jeg benene op på buerne over forhjulet.

Det er nemt for mig at cykle på den, pedalerne er nemme at træde rundt. Hvis jeg selv skal have rigtig meget fart på, bliver jeg nød til at sætte mig lidt frem på sædet, men det gør ikke noget.

Jeg er rigtig glad for vores nye cykel.”

Silje 8 år: “Det er nemt at køre på cyklen. Jeg synes, at det er ret fedt, at der er et sæde på cyklen i stedet for en sadel. Man sidder rigtig godt på den og det er dejligt med et ryglæn.

Jeg kan rigtig godt lide, at køre meget hurtigt på cyklen. Når jeg kører hurtigt, synes jeg, at det er sjovt at lave nogle lidt skarpe sving, det kan man godt fordi den har tre hjul.

Det er også meget rart, at den har så store tykke hjul, så jeg ikke skal være nervøs for at køre over sten eller andre ting, der ligger der, hvor jeg cykler.

Mine venner synes også, at cyklen er ret fed, så når jeg har legeaftale, vil de cykle på den.”

Morens og pædagogens vurdering af Rose Pedalcykel med Ballondæk

Efter 10 år som pædagog, er jeg efterhånden stødt på en del institutions cykler og jeg har erfaret, at cyklerne fra ROSE er blandt de bedste på markedet. De er produceret i kvalitets materialer, de har en meget lang levetid - i al slags vejr og med dagligt brug af mange børn.

Denne cykel holder både til mine piger og deres fætre, når de bliver store nok til den, og når de engang ikke kan bruge den mere, så kan den komme videre til en ny familie, som kan få stor glæde af den. Det er altså imponerende.

Pedalcyklen fra ROSE kører rigtig godt og stabilt på alt det underlag, som vi har udsat den for.

Både Silje og Lucca har stor glæde af cyklen. De cykler begge ubesværet på den og har nemt ved at manøvrere den rundt.

Jeg selv har også prøvet en tur eller to på den, det er nu meget sjovt, og selvom mine ben er en smule længere end pigernes, så kører cyklen super godt.

Som forældre synes jeg, at det er skønt, at man kan få en cykel, der indbyder til leg og hygge mellem flere børn. Lucca fremhæver tit, at hun synes, at det er fedt med “sådan” en cykel, som er til store børn. Det er de jo ikke vant til.

Cyklen indbyder til flere timers samværd udendørs og en god portion motion igennem leg. Det kan man da kun være fan af.

Et pædagogisk perspektiv

Ud fra et pædagogisk perspektiv er jeg også fan af cyklen. Udover de ovenstående goder, hjælper cyklen også børnene til at udvikle deres motoriske og sociale færdigheder.

Motorisk er der jo ingen tvivl om, at cyklen styrker et hvert barn grovmotoriske færdigheder.

De to baghjul og det store sæde støtter desuden de børn, som kan have brug for lidt ekstra støtte og stimulering, når det kommer til balancen og koordinationen af kroppens bevægemønster. Alt sammen igennem sjov og leg.

I forhold til den sociale læring, udvikles barnets selvværd i succesen med at køre på den trehjulede ROSE pedalcykel.

Derudover indbyder cyklen meget til leg mellem flere børn, hvor de øver sig i, at interagere med hinanden og er sammen om et fælles tredje. Relationer skabes og udvikles i den grad i legen med cyklen.

 

Vi er så glade for vores ROSE pedalcykel med ballondæk. Den har allerede tilbagelagt en del kilometer herhjemme og det er jeg sikker på, at den vil blive ved med, de næste mange mange år. 

- Maria Ejler

 

Læs også anmeldelsen af ROSE Gokart

Læs også anmeldelsen af ROSE Løbecykel

Læs også anmeldelsen af Polydron XL 

Læs også anmeldelsen af Actoy Artiststylter

 

Anmeldelse af legetøjRose

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen