ROSE Løbecykel anmeldelse

Alder: Anbefales fra 5-6 år | Mærke: ROSE | Produktionsland: Danmark | Materiale: Pulverlakeret Stål, Gummi, Plast | Hjul: 2 stk PUR-dæk (punkterfri ballondæk) | Vægt: 11 kg | Tema: Legecykler

"Med mange timers sjov underholdning, masser af motion og utrolig meget frisk luft, så er vi virkelig imponeret over ROSE's løbecykel. Den er designet på en fed måde, ballondækkene sætter bare prikken over i’et og så er det en funktionel løbecykel..."

En anmeldelse af ROSE Løbecykel

Carl er 7 år og inde i en periode, hvor han synes, at hans almindelige cykel er super kedelig. Han ser den bare, som noget praktisk man er nødt til at bruge. Derfor var vi herhjemme noget spændt på, at præsentere ROSE's løbecykel for ham. Vi havde, mens han var i skole, pakket den ud af kassen og sat den i stuen, så det var det første han så, da han kom hjem fra skole.

Carl stod med julelys i øjnene og var mildest talt blæst bagefter for, som han selv sagde “Det her er seriøst den sejeste løbecykel jeg har set, prøv lige se de fede dæk der.”

Så skoletasken røg hurtigt ud til højre, på med cykelhjelmen og så var vi på tur.

Vi vil i hvert hjemme fra os altid anbefale cykelhjelm lige meget, hvor man måtte køre på løbecyklen - der kan altså komme godt med fart på.

Praktisk om ROSE Løbecykel

ROSE har designet og produceret denne løbecykel for børn i alderen 3-7 år. Den måler 98 cm i længde, 43 cm i bredde, 69 cm i højden og vejer 11 kg. Sædehøjden er 42 cm. Min venindes søn på 3,5 år er lige over 1 meter høj. Han har forsøgt, at prøve løbecyklen og vi må konstatere, at den er både for tung og for høj for ham. Løbecyklen fås i lille udgave, mellem udgave og i den store udgave, som vi har testet. Derfor vil jeg anbefale, at man venter med den store til Jeres barn er i hvert fald omkring de 4 år. Derudover er vores vurdering, at den skulle anbefales fra 4-6 år. Carl er 7 år og lige under gennemsnittet i højde og han når ikke, at have glæde af den meget længe, før den bliver for lille. Heldigvis har han en lillebror der meget gerne står klar til, at overtage fornøjelsen af løbecyklen.* Efter denne anmeldelse har producenten valgt at sætte en ny alders-anbefaling på cyklen, så den nu anbefales til børn i 5-6 års alderen!!

 

Løbecyklen er lavet i stål, den er med behandlet birketræs sæde og det mest praktiske for os, der bor på landet, så har den ballondæk, fyldt med skum, de er solide, dog lidt hårde, men det bedste er, at de er punkterfri.

Løbecyklen er rød og indbyder bare til fart og leg. Hvor er det ydermere skønt, at den bliver leveret samlet og alligevel pakket godt ind. Det sætter vi meget stor pris på.

Mere om ROSE mærket

ROSE er et danskejet firma, som startede på en spændende måde i 1955. En børnehave henvendte sig til en jernbaneingeniør ved navn Arnold Rose. Han skulle designe og bygge en mere holdbar, stærk og anderledes trehjulet cykel - han tog derfor beslutningen om, at åbne den første fabrik i Europa med speciale i kvalitets cykler til daginstitutioner.

ROSEs mål er, at sikre mulighed for evig og tidløs leg for børn. De vil gerne skabe bæredygtige produkter bestående af forskellige køretøjer til de næste mange generationer af børn og går meget op i, at deres køretøjer skal være så vedligeholdelses frie, som muligt.

Fart over løbecyklen

Carls første tur med ROSE løbecykel var en ren fest for ham. Vi drog afsted på tur Carl, far og mor - ud på jernbanestien. Faktisk gik turen over alle forventninger. Carl var hurtig til, at finde teknikken og først om aftenen beklagede han sig over ømme ben og numse, men det var også forståeligt efter en tur på 3 km.

Det er absolut en løbecykel, som kan få langt de fleste børn væk fra fjernsynet, telefonen og værelset - den indbyder virkelig til leg.

Derudover er den, for de lidt mindre børn en rigtig god mellemvej i perioden fra f.eks. små børnescootere og over på den 2-hjulede cykel.

Carl er en garvet gut på 2-hjulet cykel, men han kan bestemt også stadig opnå træning af balancen og jo stærkere han er i sin balance, jo mere kan vi lave forhindringer.

Styrker barnets selvtillid og selvværd 

En løbecykel som denne fra ROSE kan være med til, at styrke børnenes selvtillid og selvværd, deres selvstændighed i følelsen af, at kunne styre selv, balancen og deres koordination. De fleste sanser er i spil med det samme Carl sætter på løbecyklen.

Det smarte ved løbecyklen her er, at selve fremdriften sker ved, at benene skubber cyklen frem og derved skal der være en koordinering af arme, ben, hjerne og øjne for, at barnet ikke falder.

Når barnet kommer susende på løbecyklen stimuleres vestibulærsansen, også kaldet balancesansen, ved, at sikre balance, når barnet skubber sig frem med benene og holder hænderne på styret. Sansen kan f.eks. også trænes ved, at gynge eller slå kolbøtter.

Derudover er muskel-led sansen stimuleret ved, at kroppen udfører bevægelser ved benene og armene. Barnet bruger nemlig mange af kroppens muskler på, at få cyklen fremad.

Det bedste er, at en tur på løbecyklen giver et sus i maven, kroppen udskiller lykkehormonet, endorfiner og barnet har en god og sjov oplevelse.

Vores anbefaling af ROSE Løbecyklen

Vi bor på landet og det kan ofte være svært med sjove og anderledes køretøjer til børnene, da der ofte ligger jord, grus eller småsten på vejen og små hjul er bare ikke smarte til det. Derfor er det super lækkert med disse store ballondæk, de pløjer henover det hele og selv en tur ud af jernbanestien er, som sagt ikke et problem.

Carl synes i hvert fald det var fedt, at mærke de små bump og havde ikke bekymringer undervejs om han skulle falde. Han synes dog det er lidt ærgerligt, at træsædet ikke er mere buet/rund i kanten, da de lange ture godt kan gøre lidt ondt i inderlårene.

For Carl, som er tosset med fart over feltet og bruger utrolig meget tid med sine venner, er ROSE's løbecykel bare en kanon social magnet. Der har været flere træf mellem ham og hans venner oppe af vejen, på den store parkeringsplads.

De har kørt om kap, vennerne har begejstret prøvet løbecyklen og de og Carl har lavet forhindringsbaner, hvor de har udfordret sig selv. Der er virkelig blevet vist, hvilke tricks Carl kunne lave og hvor hurtigt han kunne komme ned af pladsen. Flere gange har han endda fået sin storesøster med derover og som stod klar med stopur for, at tage tid. Så hvis vi regner sammen, så har de STORE ballondæk altså haft utrolig mange omgange på denne løbecykel allerede.

Med mange timers sjov underholdning, masser af motion og utrolig meget frisk luft, så er vi virkelig imponeret over ROSE's løbecykel. Den er designet på en fed måde, ballondækkene sætter bare prikken over i’et og så er det en funktionel løbecykel.

Ifølge Carl er det i hvert fald den fedeste og sejeste løbecykel han har kørt på og vi kunne se vennerne også var imponeret.

Vi, som forældre, er i hvert fald ikke i tvivl om, at vi kan anbefale ROSE's løbecykel til enhver tid.

- Mia Steffensen

Læs også anmeldelsen af ROSE 3-hjulet Pedalcykel

Læs også anmeldelsen af ROSE Gokart

Læs også anmeldelsen af W!sdom Hand Twister

Anmeldelse af legetøjRose

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen