Wisdom køretøj - Hand twister anmeldelse

Alder: Anbefales fra 4-10 år | Materiale: Metal / gummihjul | Mål: L:84 x B:63 x H:31 cm | Mærke: Wisdom | Antal: 1 stk

"Vi var som sagt skeptiske, da vi ikke kunne læse om mærket, men det er fuldstændig ligegyldigt, for kvaliteten og funktionen viser os, at det var super godt vi tog chancen. Den giver Carl mulighed for, at suse rundt, få brændt en masse krudt af, trænet og stimuleret en masse sanser og så får han samtidig en masse motion. Vi kan herhjemme helt klart og uden, at tøve anbefale denne seje Wisdom Hand Twister"

En anmeldelse af Wisdom Hand Twister køretøj

Carl fylder 7 år om meget kort tid og har enormt længe sparet sammen til en ”hand twister”, et hånd/arme drevet køretøj, som han havde set i en reklame i fjernsynet. Hans højeste ønske til sin fødselsdag og han har ikke talt om andet meget længe.

Vi søgte længe rundt på nettet og faldt så over denne fra Wisdom, som ud fra billederne virkede super fin og med, hvad vi kunne se, robuste dæk. Vi brugte lang tid på, at undersøge, om vi kunne finde noget om mærket, men der ligger ikke mange oplysninger, så vi var lidt skeptiske. Dog blev vi enige om, at den selvfølgelig skulle have en chance, nu når Carl havde den som så stort et ønske.

Praktisk 

Hand Twisteren fra Wisdom ankom i en stor kasse og var stort set samlet. Det eneste vi skulle var, at sætte selve sidde-delen sammen med hånd-delen, hvor der medfølger en skrue som skal skrues på med hånden.

Stellet er produceret i metal og med stærk pulverlakering i rød, sædet er i hård plast og kan installeres i flere huller, så den passer til det enkelte barn. Der er yderst lækre gummihåndtag på, som gør dem behagelige, at holde omkring.

Hjulene er fremstillet i gummi og med lukkede kuglelejere, så der mange timers kørsel i dem. Der medfølger også en samlemanual på tysk og engelsk, men er du ikke en sproghaj, så frygt ej. Der er helt tydelige billeder af, hvordan den skal samles.

Wisdom Hand Twister anbefales fra 4-10 år med en max vægt på 40 kg. og indeholder målene L: 84 x B: 63 x H: 31 cm.

Hand Twister køretøjet kan snildt stå ude og er den beskidt, kan den sagtens tørres af med både sæbevand og en våd klud.

Vi herhjemme har en klar regel om, at med al køretøj skal man bruge cykelhjelm, så det er selvfølgelig vores anbefaling videre til Jer.

Fart over feltet

Hurtigt fløj den store kasse afsted og Carl var i fuld gang med manualen til hvordan køretøjet skulle samles. Far skulle lige hjælpe med, at stramme skruerne og så var Carl ellers hoppet op på den og med hjælp fik han installeret sædet, så det passede til ham. Cykelhjelmen kom på og så var han suset afsted. Vi var lidt spændte på hvordan det gik med, at få koordineret, så køretøjet kunne køre frem, men Carl fangede hurtigt princippet i hvordan fremdriften foregår med, at bevæge håndtagene fra side til side.

For enden af vores vej ligger en stor parkeringsplads, hvor Carl kørte hen og han havde inden for kort tid forvandlet parkeringspladsen til racerbane, politistation og der var ikke den ting Hand Twisteren ikke blev forvandlet til.

For en lidt forsigtig dreng som Carl er der også utrolig meget læring i, at køre på sådan et køretøj. Han får trænet sit selvværd og sin selvtillid, da han hurtigt opdager, at han sagtens kan selv uden hjælp eller støtte. Derudover giver det ham et kæmpe boost, at vi står på sidelinjen og hepper på ham.

Udover succesen i, at kunne selv, så får Carl gennem leg udforsket sin kreativitet og fantasi ved, at bygge flere lege op omkring det, at køre rundt som f.eks. politimand der fanger røvere eller han er på vej til, at vinde formel 1 løbet.

Frisk luft og masser af motoriktræning

Wisdom Hand Twister støtter barnets krop i, at træne sin koordination, grovmotorik og så fylder det barnet op med lykkehormonet, endorfiner, mens kroppen får stimuleret sanserne udenfor. Bare det sus i maven, når barnet gennem armenes bevægelse fra side til side får sat fart på køretøjet.

Mange stimuli bliver aktiveret, når et barn får sat sig op på køretøjet. Først og fremmest får barnet stimuleret og får trænet sin balance selvom det sidder ned, da det handler om, at barnet får sat sig og holder en ligevægt for ikke, at falde af køretøjet og da fødderne skal sidde oppe på stangen, kræver det, at barnet bruger sin balance for ikke, at falde af. Så mange muskler bliver gennem legen styrket og stimuleret.

Derudover handler det for barnet om, at træne sin afstandsbedømmelse og samtidig vil både koncentrationen og barnets koordineringsevne blive stimuleret og trænet, når det suser afsted på køretøjet. Så der er virkelig rig mulighed for, at man som forældre eller personale i en institution kan træne og arbejde med det enkelte barns grovmotorik.

Udover, at køretøjet er genialt til det enkelte barn, så er det et yderst genialt redskab og værktøj til, at støtte børn med særlige behov og udfordringer.

Først og fremmest kan det give en kæmpe succesoplevelse og støtte barnet i en positiv retning, da fokus ligger på legen og barnet derfor ikke får følelsen af, at skulle ”træne”. Børn med særlige behov kan være udfordret på mange forskellige måder, nogle kæmper med, at være en del af det sociale, andre er motorisk udfordret mm. Her kan der trænes i de forskellige sanser, hvor barnet får oparbejdet en muskulatur, der kan støtte barnet i, at holde balancen.

Koordinering trænes ved, at barnet skal holde balancen samtidig med, at det skal bevæge begge arme for, at køretøjet kører. En anden mulighed er, at barnet sammen med andre børn, får leget og trænet det sociale aspekt. Hvor der kan arbejdes med turtagning, de sociale spilleregler og derudover få trænet sine lattermuskler i en god leg. Mulighederne er mange og kun fantasien sætter grænser for hvilken leg og træning der arbejdes med.

Carls og bestemt vores anbefaling

Carl var simpelthen så glad og begejstret, da han første gang åbnede kassen med sit nye køretøj. Vognparken herhjemme er ved, at være stor, men der er ingen tvivl om, at denne skabning fra Wisdom er genial. Carl er ellevild og det er hans forældre også.Vi var som sagt skeptiske, da vi ikke kunne læse om mærket, men det er fuldstændig ligegyldigt, for kvaliteten og funktionen viser os, at det var super godt vi tog chancen. Den giver Carl mulighed for, at suse rundt, få brændt en masse krudt af, trænet og stimuleret en masse sanser og så får han samtidig en masse motion.

Vi kan herhjemme helt klart og uden, at tøve anbefale denne seje Wisdom Hand Twister.

- Mia Steffensen

Læs også anmeldelsen af Gonge River Stones

Læs også anmeldelsen af Seesaw vippe fra Gonge

Læs også anmeldelsen af My Hood 200 løbehjul

Anmeldelse af legetøjWisdom

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen