MaMaMeMo værktøj anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Mærke: MaMaMeMo | Materiale: Træ | Antal: 1 sæt med 17 forskellige dele | 

"MaMaMeMo’s værktøjssæt har en rigtig god størrelse, sættet indeholder mange forskellige slags værktøj og størrelsen på dette sæt gør det velegnet til, at flere børn kan lege sammen. Vi har intet negativt at sige om dette fine sæt, det lever op til alle vores høje krav og er fyldt med gode lege- og læringsmuligheder. Stor anbefaling herfra"

En anmeldelse af MaMaMeMo værktøj

Vi har haft den store fornøjelse af at se nærmere på det store værktøjssæt fra MaMaMeMo.

MaMaMeMo er for os ikke et ukendt mærke, det er derimod en af de foretrukne mærker, da deres trælegetøj virkelig holder til masser af sjov og lærerig leg. Ikke nok med at kvaliteten er i top, så er deres udvalg kæmpe stort med muligheder for, at kombinere de mange produkter på kryds og tværs alt efter legens udvikling.Legebyen.dk har et bredt udvalg af produkter fra MaMaMeMo, det består bl.a. af en masse forskelligt legemad, legekøkken, køkkenmaskiner og selvfølgelig værktøj, som er det vi har set nærmere på.

Der er selvfølgelig en rigtig god grund til, at Legebyen sælger så mange forskellige produkter fra MaMaMeMo. Det er f.eks. fordi, at legetøjet er virkelig solidt og det kan uden problemer tåle, at blive brugt hver eneste dag uden, at det går i stykker.De mange spændende produkter er også virkelighedstro og har en masse flotte detaljer, som er med til at gøre legen endnu bedre.

Lidt om MaMeMeMo

Ikke alle er klar over, hvor navnet MaMaMeMo kommer fra, men det unikke og personlige navn er velovervejet og valgt med stor kærlighed, hvilket gør det til et meget personligt brand-navn.

Navnet MaMaMeMo kommer nemlig fra ejerne Anette og Poul Eriks 4 børn, da de ønskede, at deres brand skulle have en personlig betydning. Det fik det i den grad, da de valgte at tage de 2 første bogstaver i deres børns navne. Marie, Mads, Mette og Morten blev altså sammensat til MaMaMeMo.

Deres målsætning for MaMaMeMo brandet og produkterne generelt fra ASTRUP Group er, at kunne tilføre legetøjsmarkedet kvalitetslegetøj med et højt pædagogisk indhold.

Det fine værktøj i træ, som vi denne gang har set nærmere på, består af følgende dele:

 • En stjerneskruetrækker
 • En ligekærvet skruetrækker
 • Fastnøgle
 • Vinkelmåler
 • En hammer
 • Sav
 • Svensknøgle
 • Tang
 • Skruetvinge
 • Et målebånd
 • Et vaterpas
 • Værktøjskasse
 • Boremaskine
 • Tommestok
 • Nedstryger
 • Hobbykniv
 • Søm, Skruer og Møtrikker
 • Værktøjsbælte

Villads er lige fyldt 3 år og er utrolig nysgerrig, han blev derfor straks interesseret i, at se nærmere på det store sæt. Værktøjsbæltet blev spændt om livet og værktøjet blev fyldt i og så var legen i gang.

Det at Villads leger med det store værktøjssæt, er der utrolig meget forskellig læring i. Det er derfor et rigtig godt S.T.E.A.M legetøj.

Hvad betyder det, når noget er STEAM-legetøj?

Helt kort, så betyder STEAM, at der er muligheder for rigtig mange forskellige former for læring igennem legen med værktøjet.

Hvad står S.T.E.A.M for?
S står for Science (videnskab).
T står for Technology (teknologi).
E står for Engineering (konstruktion).
A står for Arts (kunst).
M står for Math (matematik).

De fleste af os er bevidste om, at børn lærer bedst igennem leg og imitation.
Med et værktøjssæt fra MaMaMeMo åbner der sig et hav af sjove muligheder for rollelege og socialt samspil.Villads efterligner ofte mig og måden han har set mig håndtere værktøj på.
Han har længe vist stor interesse og nysgerrighed når jeg bygger, samler mm. Han er interesseret i, at lære hvad det forskellige værktøj hedder og hvordan det anvendes.

Villads er så heldig, at han har en værkstedsbænk, hvor dette værktøjssæt selvfølgelig er oplagt at bruge, men det er ikke et must, at man har en værkstedsbænk, da det store værktøjssæt sagtens kan bruges uden.For lige at komme tilbage til S.T.E.A.M, så kommer her lidt eksempler til legen.

S for Science: Villads erfarer, observerer, sanser og oplever forskellige materialer og strukturer. Vi snakker om de forskellige ting i værktøjskassen. Snakker og lærer om sikkerheden ved brug af værktøjet. Villads skal passe på ikke, at skære sig i fingeren, få fingrene i klemme mm.

T for Technology: Vi taler om, hvordan værktøjet fungerer, i modsætning til hvis man skal forsøge at skrue, hamre osv. med hænderne, hvilket ikke er muligt.
Hvordan virker en skruetrækker i forhold til en boremaskine?E for Engineering: Jeg lader Villads være nysgerrig og undre sig. Man behøver ikke konstatere noget eller søge efter det korrekte svar, hver gang.
Det er sundt for både børn og voksne, at undre sig og tænke lidt over tingene.
Hvorfor er der en kugle på det fine vaterpas? Kan man mon se om noget er i vater uden den?

Hvorfor bruger man en sav med lange træk? Kan man ikke bare bruge en kniv?
Man kan også prøve, at konstruere sit helt eget værktøj ud af bl.a. pap eller andre materialer og se om det fungerer.A for Arts: Vi taler om farverne på værktøjet og på de ting vi bygger og samler.
Vi har lavet vores egen prisliste, så mormor og morfar kan se, hvad det koster at hyre håndværkeren Villads, til at ordne forskellige opgaver og så de kan se, hvilke håndværksmæssige opgaver han laver.
Villads kan som mange andre håndværkere godt lide, at hører musik og synger med på sangene, mens han arbejder. Det skaber altid god stemning.M for Math: Villads’ har lavet en prisliste, så kan han med tiden lære, at regne ud hvad folk skal betale for arbejdet og hvor mange penge kunderne skal have tilbage. Til sidst kan man måske hjælpe med, at udregne overskuddet.
Villads kan øve sig i at tælle ved, at tælle møtrikkerne og skruerne.

Vores vurdering

Det store værktøjssæt er populært hos Villads, der ofte ses med værktøj i hånden. Han kravler rundt under borde og stole og leger, at han spænder efter og hans legekøkken bliver også ofte tjekket om det er i orden eller der lige skal hamres eller skrues.Villads spørger ofte om han må tage værktøjet med udenfor i haven, men det siger jeg nej til. Værktøjet er af træ og det har derfor ikke godt af, at blive efterladt i haven i fugtigt vejr, det må derfor ikke komme med ud i legehuset før til sommer.MaMaMeMo’s værktøjssæt har en rigtig god størrelse, sættet indeholder mange forskellige slags værktøj og størrelsen på dette sæt gør det velegnet til, at flere børn kan lege sammen. Vi har intet negativt at sige om dette fine sæt, det lever op til alle vores høje krav og er fyldt med gode lege- og læringsmuligheder.
Stor anbefaling herfra.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af MaMaMeMo kagemand

Læs også anmeldelsen af MaMaMeMo bilrat

Læs også anmeldelsen af MaMaMeMo køletaske

Anmeldelse af legetøjMamamemo

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen