MaMaMeMo køletaske anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: FSC certificeret træ | Mærke: MaMaMeMo | Antal: 1 sæt med i alt 14 dele.

"Legen i køkkenet er også i dag en af de ting, Signe kan bruge allerlængst tid med. Hun er stadig super fordybet i sin rolleleg, som selvfølgelig har skiftet karakter i takt med, hun er blevet ældre. Både de nye og de ældre produkter holder stadig i kvaliteten, og jeg synes simpelthen, det er det fineste fine univers, MaMaMeMo har skabt på vores børneværelse. Med årene er der kommet vanvittig mange nyheder til, og da jeg fik øje på den her nyhed fra 2020, var jeg altså bare nødt til lige at skulle have den hjem til børnene også. Se nu lige den SKØNNE køletaske! Den er endnu finere i virkeligheden, end billeder kan fange..."

En anmeldelse af MaMaMeMo køletaske

For cirka 3,5 år siden ville jeg begynde at købe lidt legemad til min lille datter Signe. Jeg researchede en del for at finde det rigtige i forhold til både design og kvalitet. Efter at have set på flere forskellige brands og produkter var jeg slet ikke i tvivl om, at det var det i træ fra danske MaMaMeMo, der skulle klikkes hjem hertil.

Allerede til at begynde med vakte det stor interesse hos min lille pige. Hun genkendte tingene, og meget naturligt påbegyndte hun rollelege – det at anrette, servere, spise mm. stifter børn jo helt tidligt bekendtskab med, hvorfor det også – selv i en tidlig alder – er nærtliggende at tage med i legen.

Den i begyndelsen lille MaMaMeMo-samling skuffede på ingen måde. Og her 3,5 år efter, hvor Signe nu er 4,5 år, og der er kommet en del mere til, skuffer det stadig ikke. Legen i køkkenet er også i dag en af de ting, Signe kan bruge allerlængst tid med. Hun er stadig super fordybet i sin rolleleg, som selvfølgelig har skiftet karakter i takt med, hun er blevet ældre. Både de nye og de ældre produkter holder stadig i kvaliteten, og jeg synes simpelthen, det er det fineste fine univers, MaMaMeMo har skabt på vores børneværelse.

Med årene er der kommet vanvittig mange nyheder til, og da jeg fik øje på den her nyhed fra 2020, var jeg altså bare nødt til lige at skulle have den hjem til børnene også. Se nu lige den SKØNNE køletaske! Den er endnu finere i virkeligheden, end billeder kan fange.

Sættet består af 14 dele:

1 stk. køletaske med låg. Den er rummelig (måler 14 x 11,5 x 13 cm), og der er fint plads til de madvarer, der medfølger. Håndtaget har ingen skarpe kanter, så det er behageligt at holde ved. Låget lægges løst på. Det gør, at det for børnene let kan tages af og på, mens det lille indhak på undersiden gør, at det alligevel ikke falder af, når der bliver gået tur med køletasken. Efter min mening er den alt for sød :)

1 stk. termokande. Igen: MaMaMeMo går ikke ned på deres design! Termokanden her ligner virkelig meget den, vi selv har stående i køkkenskabet. Håndtaget kan trækkes ned både foran og bagpå og kan også fastholdes i lodret stilling, så den som køletasken er let at bære på. Øverst på låget sidder en knap, som Signe slet ikke er i tvivl om, er der, hun skal trykke, når hun i legen skal have kaffe eller varm kakao ud. Låget kan ikke tages af. Termokanden er 16,5 cm. høj.

2 stk. vandflasker. Her kan jeg se, MaMaMeMo har forbedret deres design. Flaskerne minder om andre MaMaMeMo-produkter, hvor varemærkatet har været et klistermærke. På vandflaskerne her er det en del af malingen, og det gør naturligvis, at det holder sig 100% på.

2 stk. kopper/krus. De er helt enkle og er derfor ikke hverken en typisk kaffe-kop eller vand-kop, men bruges af Signe flittigt til begge dele.

2 stk. pizzasnegle. Signe elsker at være med til at bage til madpakkerne, og et af de store hit er netop pizzasnegle. Derfor var begejstringen da også særdeles stor, da hun opdagede dem i æsken her. Det er bestemt ikke et problem at skulle have dem på menuen fra køletasken her.

2 stk. kager/tærter. Signe har allerede MaMaMeMos sæt med tærter på fad, så hun kender de her, og som pizzasneglene er de helt godkendte som snack til lege-turen :)

2. stk. halve pærer.

2 stk. udskåret vandmeloner.

Fantastisk rolleleg

Der er altså tænkt på en god, varieret madpakke, som i virkeligheden ville indbyde til en skøn og smagfuld picnic – men det gør den i den grad også i Signes rolleleg!

Hun elsker at pakke køletasken og invitere enten veninder, sin familie eller dukkerne med på tur. Sættet er tænkt som picnic for to, men Signe er sød til at deles om madvarerne, når der sidder mange på skovturstæppet :) Sommetider suppleres også med andre af MaMaMeMos varer for eksempel brød med pålæg, ekstra frugt, yoghurt, eller hvad Signe ellers kender til fra sine egne madpakker i børnehaven.

Dog vil jeg sige, at sættet med køletasken her virkelig også står skarpt alene, og det ville uden tvivl også være en af de æsker, jeg ville vælge, hvis jeg ikke havde meget legemad i forvejen. Med bare 14 dele rummer den kaffe(/kakao-)kande, vandflasker, kopper, sund mad, frugt, kage.

Ud over at bruge tingene som menuen på picnic kan de oplagt bruges i legekøkkenet også – som hovedmåltid, som mellemmåltid, som snacks, som dessert osv. Og med køletasken kan det faktisk ryddes ganske pænt op efterfølgende, da hvert fald mad- og drikkevarer kan være deri.

Sundhed, sikkerhed & miljø

Ud over at ligge højt i forhold til smukt design og god kvalitet går MaMaMeMo ikke ned på sundhed, sikkerhed og miljø. Sættet med køletasken bærer CE mærket, som viser, at det opfylder EU’s fælles krav til netop sundhed, sikkerhed og miljø.

Derudover har firmaet bag MaMaMeMo inden for de seneste år iværksat en række tiltag med afsæt i FN’s 17 verdensmål. Blandt andet er målet, at alle produkter inden 2022 skal produceres af FSC®-træ, hvilket køletasken og det forskellige tilbehør netop er. FSC® er en uafhængig non-profit organisation, der er etableret for at fremme et ansvarligt skovbrug.

Historien om MaMaMeMo

MaMaMeMo er et af det danske firma ASTRUP Group A/S’s egne brands. Det oprindelige firma blev grundlagt i en lille lejlighed i Holstebro i starten af tresserne, hvor produktionen bestod af dukketøj. I 1997 overtog de nuværende ejere Anette og Poul Erik Pedersen firmaet og flyttede det til hjem-adressen i Tarm i Vestjylland, og herefter begyndte sortimentet at blive udvidet med varer, der var naturligt tilbehør til dukker – for eksempel sko, senge, lifte mm.

Ideen med denne udvidelse var at blive butikkernes foretrukne leverandør af produkter til leg med dukker.
For at bevidstgøre kunderne om et bredere sortiment end det oprindelige koncept, ændredes firmanavnet i 2001 fra AM konfektion til AM Leg.

I 2004 var udvalget af pædagogisk legetøj udvidet væsentligt, da dette - og specielt trælegetøj – i høj grad var efterspurgt.

Et brand med personlige karakter

Anette og Poul Erik Pedersens eget brand MaMaMeMo har for dem den mest personlige karakter. Navnet kommer fra ægteparrets 4 børn, da de netop ønskede, at deres nye brand skulle have en personlig betydning. Det fik det, da de valgte at tage de 2 første bogstaver i børnenes navne: Marie, Mads, Mette og Morten, som altså blev sammensat til MaMaMeMo.

For mig vidner det om legetøjsproducenter, der i alle forhold tager udgangspunkt i børnene, som netop er hovedpersonerne inden for leg. Jeg ved, at firmaet i sortimentsudviklingen påtænker, hvad der er aktuelt og hverdagsrelevant for målgruppen, og derfor rammer de også plet herhjemme med både legekøkken, køkkentilbehør, værktøj mm., som begge dele fanger både min datters og søns store interesse. At selve navnet så også er med udgangspunkt i børn skaber den perfekte røde tråd omkring brandet.

I oktober 2018 blev navnet ændret til ASTRUP Group A/S og flyttet til nabobyen Skjern. Produktionen foregår i dag på en stor og topmoderne fabrik i udlandet, hvilket betyder endnu bedre kvalitet og utrolig stor ensartethed i de forskellige designs. Udvikling og design af nyheder sker dog stadig i firmaet for at ramme forbrugernes ønsker og behov, som netop lykkes fuldstændigt!

MaMaMeMo er bare et kæmpe hit – inklusiv den nye køletaske!

- Elisabeth Kristensen

Læs også anmeldelsen af MaMaMeMo Kagemand

Læs også anmeldelsen af MaMaMeMo Brødrister

Læs også anmeldelsen af MaMaMeMo Pandekagebagersæt

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjMamamemo

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen