Kluster spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 6 år | Spilletid: Ca. 10 min | Spillere: 1-4 deltagere | Mærke: spilbræt/ Borderline Editions | Antal: 1 spil i æske.

"Kluster er et flot spil. De mørke, blanke magneter er solide og tunge. De er formet forskelligt – både fordi det ser flot ud, og fordi det gør det lidt sværere at regne ud, hvordan de opfører sig, når man lægger dem på bordet blandt alle de andre magneter. Magneterne er også gode at lege med. De fleste børn kan i hvert fald få noget tid til at gå med at eksperimentere med magneternes mærkelige kræfter. Kluster egner sig perfekt til situationer, hvor man skal bruge lidt hurtig, fælles underholdning for hele familien uden for hjemmet..."

En spilanmeldelse af Kluster

24 magneter og en snor. Mere behøver man ikke for at skabe et hurtigt familiespil. Det drejer sig om spillet Kluster, der er et behændighedsspil, som har gået sin sejrsgang i blandt andet Frankrig, hvor det også stammer fra.

Kluster går ganske enkelt ud på at placere magneter inden for et afgrænset område, uden at de tiltrækker hinanden. Det er beslægtet med Klodsmajor og lignende spil, hvor du skal være koncentreret og fingernem for at vinde. Men hvor du taber med det samme, hvis du dummer dig i Klodsmajor, er håbet ikke ud endnu, hvis det går galt i Kluster. Du har stadig en chance for at lave et stærkt comeback.

Spillet startede sine dage med en såkaldt crowdfunding-kampagne, hvor en gruppe spildesignere med en lys idé samlede penge ind for at kunne føre deres idé ud i virkeligheden. Det lykkedes – som du nok kan regne ud – og nu er spillet også kommet på hylderne i Danmark.

Det egner sig til børn og voksne i alle aldre, bortset fra de allermindste, der endnu ikke har fingerfærdighed til at placere magneterne præcist.

I gang på et øjeblik

Kluster er let at transportere og lynhurtigt at komme i gang med. Hele spille kan være i en medfølgende stofpose. Derfor er det et perfekt alternativ til et spil kort, hvis I for eksempel kører I tog eller har en pause på færgen på bilferien.

Inden I går i gang, fordeler I de 24 magneter, så alle spillere har lige mange. Hvis der er nogen til overs, kan I lægge dem til side eller lægge dem ind på spilleområdet fa start af. Så lægger I den orange snor ud i en cirkel på bordet, og så er I klar til kamp.

Det gælder om at være den første spiller, der slipper af med alle sine magneter. Et spil varer kun fem til ti minutter, så I kan for eksempel sagtens konkurrere om, hvem der først når fem sejre.

Helt forsigtig

Nu skiftes I hver især til at lægge en magnet inden for cirklen. I starten er det nemt, men efter et par omgange skal I til at tænke jer godt om for at placere magneten, uden at den tiltrækker andre.

Hvis nogle magneter pludselig sætter sig sammen, mens det er din tur, skal du tage alle de magneter, der sidder sammen, op på hånden. Så er det pludselig noget sværere at vinde, fordi du har flere magnete, du skal af med, end dine modspillere har

I må ikke flytte på snoren rundt om magneterne med hænderne. Men til gengæld må I gerne bruge en af de magneter, I har på hånden til at skubbe rundt på andre magneter ved hjælp af magnetfeltet. På den måde kan du skabe mere plads til at lægge din magnet på. Det er dog en vovet taktik, fordi du risikerer at din magnet tiltrækker den magnet, du forsøger at skubbe til side.

Selvom Kluster først og fremmest går ud på at være forsigtig og præcis, indeholder det også en god portion taktik. Du skal nemlig tænke dig godt om for ikke at ødelægge dine egne muligheder for at lægge en magnet, når det bliver din tur igen.

Spændingen stiger til sidst

Mod slutningen af spillet bliver det hele ekstra nervepirrende. Magneterne ligger tæt, så den mindste fejl kan udløse en dominoeffekt af magneter, der klasker sammen med høje smæld. Jo tættere de ligger, jo flere klasker som regel sammen. Og hvis du tager fem-seks magneter op, er der pludselig god plads til, at dine modspillere kan lægge deres magneter på bordet uden de store problemer.

Men som sagt er der stadig en chance for, at du kan kæmpe dig tilbage. Og når det lykkes at snuppe en sejr efter at have været bagud, er det selvfølgelig ekstra tilfredsstillende.

Et flot spil i topkvalitet

Kluster er et flot spil. De mørke, blanke magneter er solide og tunge. De er formet forskelligt – både fordi det ser flot ud, og fordi det gør det lidt sværere at regne ud, hvordan de opfører sig, når man lægger dem på bordet blandt alle de andre magneter.

Magneterne er også gode at lege med. De fleste børn kan i hvert fald få noget tid til at gå med at eksperimentere med magneternes mærkelige kræfter.

Spillet kommer i en lille æske, men som sagt er der også stofpose inden i, så man kan vælge at transportere spillet på en endnu mere kompakt måde.

Kluster egner sig perfekt til situationer, hvor man skal bruge lidt hurtig, fælles underholdning for hele familien uden for hjemmet. Det kræver kun en vandret overflade på 30 gange 30 centimeter, så det er meget alsidigt.

God spillelyst.

- Søren Vinggaard Hellerung

Læs også spilanmeldelsen af Jump In

Læs også spilanmeldelsen af Kryds og Bolle

Læs også spilanmeldelsen af City Blox

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilSpilbræt

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen