MaMaMeMo Kagemand anmeldelse

Alder: Anbefales fra 2 år | Materialer: FSC-certificeret bøgetræ + Filt + Plast | Mål: L:27 x B:19 x H:2 cm. | Antal: Hhv. 23 & 24 dele

"Den glædesfyldte leg er næsten selvskrevet med en kagemand eller kagekone fra MaMaMeMo, fordi udgangspunktet – børnenes hverdags-erfaringer hermed – er glædesfyldt. Kagemanden og kagekonen kan sagtens stå alene og sikre mange timers god leg og fordybelse. Oplagt kan de dog også indgå i en større helhed med borddækning og andre fødselsdagslækkerier, som børn har glade minder om og erfaringer med: Lagkage, flødeboller, is, sodavand mm..."

En anmeldelse af legetøjs-kagemand og kagekone, fra MaMaMeMo

Jeg elsker fødselsdage! Jeg elsker at gøre noget ud af mærkedagene, og som mor er jeg vild med at kunne markere børnenes fødselsdage på en særlig måde.

Det er blevet tradition herhjemme, at der på børnenes fødselsdag – selvfølgelig – skal laves en kagemand eller en kagekone.

Jeg synes, det er hyggeligt, der er genkendelige ting fra gang til gang, som Johannes og Signe på nu 2 og 4 år kan forbinde med det at fylde år. De er med i køkkenet og lave den, og de er med bagefter til at pynte den.

Især pyntningen er et sikkert hit: At se den blive mere og mere fin og lækker… og at smugsmage det slik, der egentlig var tiltænkt kagen.

De glade og positive associationer de har, med hhv. kagemand og kagekone, har bestemt været med til at skabe den store begejstring, de udviste, da vi sammen åbnede de meget flotte 2020-kage-nyheder fra danske MaMaMeMo.

Førstehåndsindtrykket

Æskerne er identisk bygget op og har med små justeringer på grund af forskelle mellem mand og kone fuldstændig samme indhold. Som altid med MaMaMeMo-produkter er en del af førstehåndsindtrykket at pakke de små dele ud af hver deres indpakningspapir.

Allerede her indledes samtalen med børnene om, hvad de forskellige dele forestiller, hvad de hedder, hvordan de anvendes etc. Og Johannes og Signe kan slet ikke lade være med allerede på nuværende tidspunkt at sætte sammen, ”smage” og dele ud til os andre.

Kagemanden og kagekonen indeholder hhv. 23 og 24 stykker!

Selve kagen består ved kagemanden af hoved, krop, to arme og to ben, mens kagekonen består af hoved, mave, nederdel/kjole, to arme og to ben.

De 6 eller 7 stykker kage sættes sammen ved hjælp af små plastikdyvler.

Børnene her har mest erfaring med, at legemad er sammensat med velcro, men dyvlerne gør, at kagen er mere ”stabil” og ikke så let lader sig adskille, når det ikke er meningen.

Faktisk sidder dyvlerne vældig godt fast i hullerne her til at begynde med, så Johannes og Signe lige har brug for lidt hjælp til at kunne samle og skille ad.

Efter sigende bliver de med tiden mere løse, og mon ikke, kagerne nok skal slides lidt herhjemme. Ulempen med dyvler frem for velcro er, at kagen på denne måde ikke så let lader sig ”udskære” med en legekniv i deres køkken.

Kagemanden og kagekonen er meget umiddelbar at gå til for børnene, og de er jo slet ikke i tvivl om, hvad hver del forestiller, eller hvor delene skal placeres.

Til de to kager medfølger 3 forskellige slags slikhår. Farverne og strukturerne er de samme, men på to af dem er der forskel på selve frisuren, hvor kagekonens hår er lidt længere.

Fuldstændig som i indkøbscentret i virkeligheden kan Johannes og Signe nu være med til at vælge lige præcis den slags smag, de ønsker håret til deres kagemand eller kagekone skal have.

Alt pynt til kagerne sættes som selve kagerne på ved hjælp af plastikdyvlerne, som sikrer, det ikke falder af under en sommetider lidt tvivlsom servering :)

Af andet pynt til kagerne er der tre lys med en flamme lavet i filt. Herforuden 11 stykker slik: 3 lakridsfisk, 3 vingummibamser, 3 spejlæg og 2 vingummisutter – altså noget for enhver smag.

Johannes og især Signe på 4 år synes, det er ret hyggeligt at fordele slikket rundt på kagerne og derefter servere et stykke med lige præcis den slags slik, som modtageren ønsker – præcis som de kender til det fra deres fødselsdagsfejringer.

For Signe består rigtig meget af hendes leg af rolleleg, og hvad er mere oplagt og elskeligt end at kunne tage en af årets bedste begivenheder med i det univers?

Kagemanden og kagekonen kan sagtens stå alene og sikre mange timers god leg og fordybelse. Oplagt kan de dog også indgå i en større helhed med borddækning og andre fødselsdagslækkerier, som børn har glade minder om og erfaringer med: Lagkage, flødeboller, is, sodavand mm.

Den glædesfyldte leg er næsten selvskrevet med en kagemand eller kagekone fra MaMaMeMo, fordi udgangspunktet – børnenes hverdagserfaringer hermed – er glædesfyldt.

En af favoritterne

Efter at have stiftet bekendtskab med en del forskellige legetøjsmærker og -produkter de sidste år, har jeg ikke kunnet undgå at få mine favoritter. Her er MaMaMeMo bestemt ingen undtagelse.

Der er her et enormt udvalg inden for blandt andet legekøkkenet, tilbehør og legemad.

Produkterne er vellignende, som, jeg bare kan se hos børnene, skaber en umiddelbar tilgang til dem, fordi de genkender.

Designet er virkelig fint, gennemført og gennemtænkt (Selv som mor, der går op i, hvordan legeværelserne er indrettet, synes jeg, det er heeelt okay med et markant MaMaMeMo-univers! :) )

Endelig er varerne fra MaMaMeMo udført i høj kvalitet, som klart skinner igennem. De har en god holdbarhed, er solide og kan tåle at blive brugt hver dag – mange gange om dagen herhjemme – uden at gå i stykker.

Kagemanden og kagekonen bærer CE mærket, som viser, at de to sæt opfylder den række krav til sundhed, sikkerhed og miljø, som er fælles krav i hele EU.

Firmaet bag MaMaMeMo

Bag brandet MaMaMeMo står firmaet ASTRUP Group A/S (som i øvrigt også står bag Mini Mommy og senest byASTRUP fra 2018).

Det oprindelige firma blev grundlagt i en lille lejlighed i starten af tresserne af ægteparret Anne-Marie og Poul Larsen, som på daværende tidspunkt boede i Holstebro.

Ægteparret startede produktion af dukketøj, hvor Anne-Marie designede og Poul kørte som sælger. Tøjet blev syet af egne syersker - primært hjemmesyersker, og på et tidspunkt var ca. 30 syersker beskæftiget med at sy dukketøj mm.

Produkterne blev solgt til legetøjsbutikker primært i Danmark, men med tiden lykkedes det også at oparbejde et godt marked både i Norge og Sverige.

De sidste ca. ti år, hvor Anne-Marie og Poul Larsen ejede firmaet, var det bortforpagtet til én af de ansatte.

I 1997 overtog de nuværende ejere Anette og Poul Erik Pedersen firmaet og flyttede det til hjem-adressen i Tarm i Vestjylland, og herefter begyndte sortimentet at blive udvidet med varer, der var naturligt tilbehør til dukker - f.eks. sko, senge, lifte mm. Ideen med denne udvidelse var at blive butikkernes foretrukne leverandør af produkter til leg med dukker.

For at bevidstgøre kunderne om et bredere sortiment end det oprindelige koncept, ændredes firmanavnet i år 2001 fra AM konfektion til AM Leg.

I 2004 var udvalget af pædagogisk legetøj udvidet væsentligt, da dette - og specielt trælegetøj – i høj grad var efterspurgt.

Anette og Poul Erik Pedersens eget brand MaMaMeMo er yderst personligt, da navnet kommer fra ægteparrets 4 børn: MArie, MAds, MEtte og MOrten blev altså sammensat til MaMaMeMo.

I oktober 2018 blev navnet ændret til ASTRUP Group A/S og flyttet til nabobyen Skjern.

Produktionen foregår ikke længere ved egne syersker mm., men på en stor og topmoderne fabrik i udlandet, hvilket betyder endnu bedre kvalitet og utrolig stor ensartethed i de forskellige designs. Udvikling og design af nyheder sker dog stadig i firmaet for at ramme forbrugernes ønsker og behov.

Inden for de seneste år har ASTRUP Group A/S med afsæt i FN’s 17 verdensmål iværksat en række tiltag.

Blandt andet er målet, at alle produkter inden 2022 skal produceres af FSC®-træ, hvilket de to kager netop er. FSC® er en uafhængig non-profit organisation, der er etableret for at fremme et ansvarligt skovbrug.

Målsætningen for MaMaMeMo og produkter generelt fra ASTRUP Group A/S er blandt andet at kunne tilføre legetøjsmarkedet kvalitetslegetøj med et højt pædagogisk indhold.

Dette er også lykkedes med kagemanden og kagekonen, som uden tvivl bliver integreret med kærlighed i resten af MaMaMeMo-universet herhjemme.

- Elisabeth Kristensen

Skal man vælge kagemand eller kagekone, eller måske begge kager???
Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjMamamemo

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen