MaMaMeMo bilrat anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Mærke: MaMaMeMo | Farve: Træ og lys grå | Mål: 57 x 41 x 29

"Vi har været meget underholdt af MaMaMeMo´s fantastiske Bilrat. Vi er meget tilfredse med den super lækre kvalitet, som bilrattet er produceret i. Her er det især de afrundede kanter og sansen for den perfekte finish, som vi har bidt mærke i. Mateo kan håndtere bilrattet, som han vil, da det ikke vejer meget. Det betyder, at han kan transportere det derhen hvor, han vil have det. Han har altså mulighed for at sætte sig ind og lege med bilrattet på sit værelse eller tage det med op i køkkenet og “køre bil” imens far laver mad..."

En anmeldelse af MaMaMeMo bilrat

Vores søn, Mateo, er rigtig glad for køretøjer - det er alt fra biler, lastbiler til udrykningskøretøjer og landbrugsmaskiner, der er en succes. Mateo fylder snart 3 år, og han har været fascineret af køretøjer lige siden, han var helt lille. Vi snakker om biler, vi ser tegnefilm om biler, og vi læser bøger om biler. Vi blev derfor meget nysgerrige, da vi fandt ud af, at danske MaMaMeMo har lavet en fantastisk “bilsimulator” i form af et bilrat.

Når Mateo har været ude og køre i bil med far, er det blevet en tradition, at Mateo - når bilen holder stille i vores indkørsel - får lov til at lege lidt med radioen, røre rattet og tænde og slukke for vinduesviskerne. Det synes Mateo er sjovt, og han kan bruge meget lang tid på
det. Det var derfor oplagt at prøve MaMaMeMo´s bilrat og finde ud af hvad, det kunne bidrage med til Mateos leg.

Det praktiske om MaMaMeMo Bilrat

MaMaMeMo Bilrat er produceret i træ og er anbefalet fra +3 år. Bilrattet er 56 centimeter højt og er fyldt med lækre detaljer, som gør oplevelsen af bilrattet så virkelighedstro som overhovedet muligt. Ved speeder- og bremse pedalerne er der bløde puder under, hvilket gør, at man får den rigtige følelse af at køre bil. Det er en perfekt detalje, som gør oplevelsen af bilrattet super behagelig - også når der skal gives fuld gas.

Det store rat - med en diameter på 18 centimeter - kan dreje hele vejen rundt. For at starte bilen skal man selvfølgelig bruge den medfølgende nøgle, som ligeledes kan dreje hele vejen rundt. Nøglen er sat fast i en snor til selve bilrattet. Dette betyder, at Mateo aldrig er i tvivl om, hvor hans bilnøgler er, når han spontant vil køre sig en tur.

De forskellige gear skal selvfølgelig også kunne skiftes. Det gøres nemt ved at føre håndtaget frem og tilbage eller op og ned. Bagved rattet er der både speedometer og en omdrejningstæller. Her er der røde pile, der viser, hvor mange omdrejninger og hvor hurtigt bilen kører. Det er selvfølgelig Mateo, der sætter målerne præcis, som han ønsker. Det obligatoriske havariblink kommer vi ikke udenom, og benzinmåleren, som også kan indstilles som han vil. Mateo kan også få lov til at styre hvilket slags lys, hans bil skal have. Det gøres ved at dreje på en stor knap. Når han drejer på knappen, fylder en klikkende lyd hele stuen.

Rengøringen af bilrattet kan nemt klares med en varm og opvredet klud.

Bilrat der er lige til at samle

Hele samlingsprocessen med MaMaMeMo´s Bilrat var super nem og ligetil. Det tog os under 10 minutter fra, at alle delene lå foran os på gulvet til, at vi stod med det færdige resultat. Der følger en god og letlæselig samlingsvejledning med til bilrattet, hvilket gjorde hele samlingsprocessen nem. Det eneste værktøj, som vi brugte, var en skruetrækker. Vi valgte at samle bilrattet på et tæppe, så vi sled mindst muligt på træet.

Vi valgte at samle MaMaMeMo Bilrat en aften, så Mateo kunne få glæde af bilrattet dagen efter. Mateo elsker at være med til at samle sit legetøj, og han er en rigtig god hjælper. Vi havde dog “smuglæst” samlevejledningen og kunne se, at vi skulle bruge en skruetrækker og skruer. Det var af den simple grund, at Mateo ikke blev inkluderet i samlingen af bilrattet.

Mateos oplevelse med Bilrat fra MaMaMeMo

Vi havde stillet MaMaMeMo Bilrat klar til Mateo som en lille overraskelse midt i stuen. Vi ved, at hans kærlighed for biler er høj, så bilrattet blev selvfølgelig placeret ved det sted i stuen, hvor han har alle hans biler og parkeringshuse. Mateo er en dreng der står tidligt op, og så har han en enorm energi fra han står op til han går i seng. Det var derfor halvt løbende og
overrasket, at han mødte sit nye bilrat. Han vendte sig om og kiggede på far, og brød ud i et kæmpe smil. Vi var spændte på at se hvordan, Mateo ville gribe bilrattet an.

Han stillede sig op og begyndte forsigtigt at dreje på rattet. Han var ikke i tvivl om, at det var et bilrat, og han begyndte at undersøge de to pedaler nærmere. Der gik ikke lang tid før, at alt på bilrattet var undersøgt med øjnene, hænderne og fødderne! Mateo brød ud i en høj acceleration lyd. Han trådte speederen helt i bund og begyndte at dreje hurtigt rundt på rattet. “Båt båt” lød det fra Mateo imens, han trykkede på bilhornet. Mateo ændrede en smule på bilens lys, satte bilen i 2. gear, og så begyndte han ellers at lave vilde billyde. Der var fart over feltet helt fra morgenstunden af.

Mateo fandt hurtigt en ting fra værelset, som han kunne sidde på. Det var helt ideelt for at få den helt rigtige oplevelse - man kører jo ikke bil stående. Mateo sad nu ned, og han begyndte at finde på små lege. Pludselig ville hans bil ikke starte, når han satte nøglen i. Han fandt hurtigt noget af sit legetøjsværktøj frem. Mateo fandt ud af hvad, problemet var, og sørgede for at fikse fejlen så hurtigt som overhovedet muligt. De små lege er utroligt underholdende, og Mateo kan også rigtig godt lide at inddrage os i legen. Vi nyder det og får samtidig snakket en masse om, hvad de forskellige ting på bilrattet har af funktioner. Mateo lytter interesseret med. Vi sidder ofte og snakker om, hvad de forskellige dele på bilrattet hedder. På den måde øver vi ord som: pedal, rat, nøgle, gear, benzin, lys - enten ved at Mateo gentager ordene eller peger hvorpå bilrattet ordet er.

En leg med indlevelse

Indlevelsen i legen bliver virkelig vækket til live, når Mateo sætter sig bag bilrattet. Det er helt fantastisk at se Mateo hygge sig så meget i legen med MaMaMeMo Bilrat. Det virker på os som om, at Mateo føler, at han selv er ude at køre.

Mateos indlevelse i legen er tydelig, når han flere gange om dagen sætter sig op til sit bilrat. Her begynder han at køre og finder hurtigt på sine egne lege. Han kan den ene dag være én, der kører super vildt, mens han den anden dag er mekaniker og skal undersøge sit bilrat flere gange på en dag. Det er sjovt at se hvor, legene tager ham hen, og hvor meget bilrattet egentlig sætter gang i hans fantasi og leg. Mateo er også rigtig god til at flytte rundt på bilrattet på daglig basis. Nogle gange bliver det placeret ved vores vindue ud til vejen, og så vinker han og dytter, når der kører biler forbi. Andre gange bliver bilrattet sat ind på værelset ved hans sofa til ren afslapning og en hyggelig og rolig leg.

Vores vurdering af Bilrat fra MaMaMeMo

Vi har været meget underholdt af MaMaMeMo´s fantastiske Bilrat. Vi er meget tilfredse med den super lækre kvalitet, som bilrattet er produceret i. Her er det især de afrundede kanter og sansen for den perfekte finish, som vi har bidt mærke i. Mateo kan håndtere bilrattet, som han vil, da det ikke vejer meget. Det betyder, at han kan transportere det derhen hvor, han vil have det. Han har altså mulighed for at sætte sig ind og lege med bilrattet på sit værelse eller tage det med op i køkkenet og “køre bil” imens far laver mad.

Bilrattet fra MaMaMeMo passer perfekt ind i en moderne og klassisk indretning, og der er absolut ikke gået på kompromis med kvaliteten eller underholdningsværdien i produktet.
Bilrattet er virkelighedstro og byder op til fantastiske lege og øvelser med biltemaet i centrum. Vi elsker biler herhjemme, og man må sige, at bilrattet fra MaMaMeMo har styrket glæden endnu mere!

- Camilla Jakobsen

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjMamamemo

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen