TTS Kridttavle Træer anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år (kan også bruges af yngre børn) | Mærke: TTS | Materiale: Plast | Antal: 1 sæt med 3 stk. træer

"Vi er blevet rigtig glade for vores kridttavler og jeg er sikker på, at de vil blive brugt rigtig meget i flere år fremad. Det er skønt, at de kan hænge udenfor hele året rundt. På den måde kan børnene udfolde deres kreative evner på tavlerne, ligegyldigt hvordan vejret er og jeg slipper for at pille dem ned og hænge dem op igen og igen. Hvis man bor i en lejlighed og derfor ikke har en have, så vil disse tavler helt sikkert også være en god løsning, som jeres børn vil elske. De kan evt. hænge på altanen..."

En anmeldelse af træ-kridttavlerne fra TTS

Se lige disse tre fine kridttavler med motiver som forestiller træer. Jeg har valgt disse kridttavler, da jeg synes vi mangler en rolig underholdningsmulighed ude i haven. Noget som børnene kan fordybe sig i stille og roligt, mens de stadig er ude i den friske luft.

Kridttavlerne henvender sig til børn fra 3 år. Det er jeg dog ikke enig i, jeg undrer mig faktisk over, at der overhovedet er nævnt en alder. Tavlerne er store og indeholder ingen små dele, der er ingen skarpe kanter og hjørner. Efter min mening kan alle aldre få glæde af de tre kridttavler fra TTS.

Min tanke bag købet af disse tavler er, at hænge dem på hegnet ude i haven.De er nemme og hurtige at sætte op, da der allerede er lavet huller i tavlerne og der er strips med i pakken.

De tre tavler, kan derfor monteres på ingen tid og ønsker man at pille dem ned eller flytte dem, så er dette også en mulighed. Kridttavlerne er lavet af tyndt plast, hvilket betyder at de kan hænge udenfor hele året rundt i al slags vejr.

Det er op til folk selv, om de ønsker at tavlerne skal hænge ude eller inde, eller om man måske ønsker, at hænge to tavler udenfor og én inde på børneværelset.

De tre kridttavler er lavet som tre forskellige træer, med fine grønne farver og malede detaljer rundt i kanten af hver tavle. Detaljerne er med til at gøre tavlerne fine og interessante.

Tavlerne/træerne har hvert sit mål, som er således:

Egetræ: H:74 x B:75 cm.

Kastanjetræ: H:75 x B:73 cm.

Fyrretræ: H:83 x B:75 cm.

De fine og dekorative kridttavler vil pynte på diverse hegn/stakitter rundt omkring på legepladser, institutioner og bestemt også i de private haver.

Når man køber tavlerne, så medfølger der ikke kridt, dette skal man derfor huske at købe ved siden af, så legen hurtigt kan komme i gang.

Rengøring intet problem

Når børnene har udfyldt tavlerne med flotte tegninger, så er rengøringen intet problem. Ønsker børnene at tegne forfra, kan tavlen hurtigt gøres ren med en fugtig klud.

Når børnene tegner fine kunstværker med kridt på fliserne, så vil de ofte opleve, at det hurtigt forsvinder eller bliver ødelagt, da man træder på dem, cykler hen over dem eller fordi børnene kravler ovenpå dem, mens de tegner.

Ved at have kridttavlerne i en lodret position, så vil barnet kunne bevare de flotte tegninger i længere tid, lige indtil det begynder at regne eller at barnet vil tegne noget nyt.

De fleste forældre vil nok også sætte pris på, at have nogle dekorative tavler til at hænge fremfor, at børnene overtegner fliserne og der bliver skældt ud, hver gang nogen træder på de tegnede fliser. Ved at bruge tavlerne istedet for fliserne, så mindsker det også kridt på tøjet og hele familien undgår kridt under skoene eller under deres bare fødder.

Inde eller ude?

Jeg har købt kridttavlerne til min lille søn Villads. Han er kun 1,5 år, men da jeg ikke kan se meningen med, at de henvender sig til børn fra 3 år, så har jeg valgt at købe dem nu.

Jeg har hængt to af tavlerne på vores hegn, så vi kan se de fine tegninger inde fra stuen.

Jeg har indtil videre kun hængt to tavler op, da jeg lige vil se, hvor stort et hit de bliver det næste års tid. Derefter vil jeg tage stilling til, om den tredje og sidste tavle skal hænge udenfor eller om den skal hænge inde i huset.

Vi har haft tavlerne hængende i omkring en måned nu og Villads viste hurtigt interesse for dem.

I starten forsøgte han at tegne derpå med fingrene, men han forstod ikke helt, at han skulle bruge det kridt, som han havde i den anden hånd.

Jeg viste ham flere gange, hvordan han skulle tegne med kridtet, men så blev det mere spændende at røre ved mine tegninger og viske dem ud.

Det var først, da vi en dag fik besøg af min kusines lille søn, at Villads forstod hvordan tavlerne skulle bruges.

Villads så, hvordan Felix tegnede med de forskellige farvede kridt på tavlerne og Villads efterlignede ham derefter.

Det viser meget godt, hvordan børn lærer af hinanden. Det at imitere er en vigtig del af børns udvikling.

Styrker finmotorik, koncentration, fordybelse m.m.

Når børnene tegner på de fine kridttavler, vil de bl.a. styrke deres finmotorik, koncentration, hånd-øje-koordination, fordybelse, fantasi og kreativitet. På den måde er de fleste sanser i spil.

Det ville også være oplagt at styrke ordforrådet igennem denne leg, det kan I gøre ved at snakke/lære børnene om de forskellige farver som deres kridt har, I kan snakke om formerne og mønstrene, som de tegner eller I kan skiftes til at tegne noget på tavlen og så skal de andre gætte hvad det forestiller.

I tænker måske, at der ikke er meget læring i et par kridttavler, men det afhænger af hvordan man vælger at bruge dem.

I kan også lære jeres barn om tal og bogstaver, det er lidt sjovere at skrive udenfor på tavler end at sidde inde ved spisebordet med et stykke papir og en blyant. Det at lære noget nyt i uvante omgivelser gør, at børnene bliver mere motiveret for at lære.

Jeg går meget op i, at læring skal være sjovt.

Kridttavlerne kan også bruges til at øve matematik eller forskellige rollelege.

Muligheder er der nok af, det handler blot om at tænke ud af boksen og slippe fantasien løs.

Da Villads ikke er så stor endnu, så kan jeg selvfølgelig ikke præsentere ham for de skolemæssige opgaver, men han kan øve sit pincetgreb og sin koordinering. I løbet af kort tid vil han også kunne lave simple tegninger, hvorefter han kan øve sig i at farvelægge dem uden, at male udenfor stregerne.

Rigtig glade for vores kridttavler

Vi er blevet rigtig glade for vores kridttavler og jeg er sikker på, at de vil blive brugt rigtig meget i flere år fremad.

Det er skønt, at de kan hænge udenfor hele året rundt. På den måde kan børnene udfolde deres kreative evner på tavlerne, ligegyldigt hvordan vejret er og jeg slipper for at pille dem ned og hænge dem op igen og igen.

Hvis man bor i en lejlighed og derfor ikke har en have, så vil disse tavler helt sikkert også være en god løsning, som jeres børn vil elske. De kan evt. hænge på altanen.

Jeg synes bestemt, at jeg har gjort et rigtig godt køb ved, at købe disse tre tavler og jeg er sikker på at min yngste søn er enig. Jeg kan derfor uden tvivl anbefale dem til andre, både private, men bestemt også til institutioner og andre legepladser rundt omkring i landet.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af Kridttavle-blomsterne fra TTS

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjTts

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen