Oball bolde anmeldelse

Alder: Anbefales fra 0 mdr / 12 mdr | Materiale: Blødt gummi/plast - selvfølgelig uden phtalater | Farver: Forskellige

"For alle Oballs gælder, at begge børn har været underholdt med dem - og i længere tid af gangen, og boldene har også kunne bruges omkring en fælles leg. Kvaliteten af de forskellige produkter for Oball er virkelig god. De holder både form, farve og overfladerne ses nærmest uden brugsspor, trods de bliver anvendt ihærdigt. Oball er et sikkert hit, og vi kan kun give boldene de varmeste anbefalinger..."

En anmeldelse af O-ball boldene

Masser af farver, plast, og ofte med nogle huller - det er sådan vi genkender det legetøj, nemlig bolde fra O-Ball, som Peter bruger meget tid på at lege med.

Og om man kan få noget så farverigt plastik legetøj fri for latex og pftalater? Ja, Oball er fri for den slags kemi, og du kan roligt anvende dette luksuslegetøj til dine små.

Om Oball Classic:

Den første Oball vi præsenterede Peter for var den helt klassiske, hvis man kan kalde den det. En Oball med stærke grønne og blå farver og med huller som gør det let for selv de helt små babyer at gribe om den.

Det var derfor også et godt valg, hvis vi selv skal sige det, at give Peter netop denne Oball som et af de første stykker legetøj. De stærke farver optog ham utrolig meget, og da denne er lavet er blød plast er den også behagelig at have i de små babyhænder.

Fra Peter selv har kunne løfte ting op, når han ligger på ryggen, har denne Oball også været vores fortrukne at give ham på fx puslebordet. Den er nemlig utrolig let, og de få gange han har tabt den ned i hovedet, har det derfor heller ikke resulteret i gråd.

Om Oball Rattle:

Storesøster Inger fik lov at pakke den næste Oball ud - udover den lyserøde farve var tilføjelsen fra den Peter var blevet introduceret for, at nogle af hullerne havde en form for vinduer med små farvede perler indeni.

Inger er aktuelt meget optaget af at kaste med bolde, og øver det meget. Her blev Oballen også set som en ny sjov udfordring i forhold til at skulle kaste. Det kræver nemlig et par kast, at lære at kaste med en bold med huller i.

De første par gange blev bolden blot kastet ned i gulvet, da hun havde lidt for hårdt fat i gribehullerne. Det var let at se, at hun undrede sig meget over det, og efterhånden med lidt vejledning fra Stine og jeg, blev hun bevist om, hvordan hun skulle lykkes med at få den kastet over en længere afstand.

Jeg tror egentlig Inger har følt lidt særeje over den lyserøde prinsesseagtige Oball, men Peter har til tider også fået lov at udforske ved at ryste denne bold, for så at se de små farvede perler i “vinduet” bevæger sig. Han har undrende kørt sine fingre henover de små perler, og formentligt ikke kunne forstå, at han ikke har kunne bruge sit “pincetgreb” her:-)

Om Oball Rollin Rainstick:

Da Peter netop viste meget interesse for de små farverige perler var det også et kæmpe hit, da vi fandt den tredje ‘Oball rollin rainstick’ frem. Fremfor de klassiske som er 9 cm, er denne Oball 16 cm og også noget tungere. Det gør dog intet, da boldene på denne måde kan bruges til forskellige lege.

Vi har oplevet at denne Oball er super god og interessant, når ens baby begynder at kunne lege, mens der ligges på maven. Det er ikke hvilket som helst legetøj, der kan distraherer fra, hvor hårdt det egentlig er at skulle ligge på maven og samtidig bruge armene til at lege. Det synes vi dog denne ‘Rollin rainstick’ formår.

Den har i midten af bolden en form for plastikbebeholder, som er fyldt med de små farvede perler. I beholderen som går hele vejen ned gennem bolden er der en opdeling af flere lag, som har huller, og derfor kan perlerne på den måde løbe igennem lagene, når man ryster den. I starten vendte vi eller Inger gerne bolden for Peter, men efterhånden har han selv luret, hvordan man gør det.

Én af grundene til, at denne bold er så sjov, er formentlig på grund af de mange sanser den aktiverer. Når boldene vendes suser de mange perler ned til bunden, og lyden er raslende.

Derudover er denne bold, ligesom de andre Oballs, med gribehuller og lavet af et fleksibelt materiale, der gør det behageligt at holde ved den. Inger syntes også denne bold var sjov, og fandt hurtigt på, at hun skulle trille den langs gulvet. Det er altid sjovest, når der er tilskuere til legene, og her har Inger en ægte fan i Peter.

Oball Wobble Bobble:

En yderst underholdende bold for begge børn! Inger fandt hurtig tænd og sluk knappen, så de kunne få den tændt. Begge børn sad på gulvet med bolden mellem dem, og havde placeret deres hænder på den. Vi havde forklaret Inger, at den kunne ryste og bevæge sig i forskellige retninger.

“Hvorfor gør den ikke noget?” Spurgte en utålmodig sjæl efter 1 sekund. Et lille dask og så går den igang med både musik og vibrationer som får den til at bevæge sig i forskellige retninger. Sidst nævnt var dog ikke tilfældet i det første stykke tid børnene sad med den. De grinte nemlig til hinanden hver gang de slog til den, og underholdt sig blot med den rystelser, der føles sjovt i hænderne.

Peter er begyndt at vise tegn til at ville frem, når han ligger på maven, og derfor fik vi senere Inger med på ideen om at slippe bolden løs. Det gjorde ikke festen mindre festlig. Mens bolden spillede og dansede omkring fulgte Peter den intens med øjne og ører, og forsøgte at bevæge sig i den retning der bevægede sig. Inger syntes hele situationen var underholdende og grinte en masse.

Bounching Oball:

I forlængelse af wobble bobble Oball havde begge børn nogenlunde tilsvarende sjove oplevelse, da de fik præsenteret denne hoppende bounching Oball. Det var helt bevidst, at vi ville præsentere netop disse to hoppende Oballs kort tid efter hinanden.

Selvom de havde gang i en sjov leg med wobble bobble sker det af og til, at man som den største får lidt mere tid til at lege med legetøjet. Det gjorde derfor kun legen lidt mere ligelig, da en ekstra vibrende bold blev trillet hen over gulvet - én til hver.

Boldene har så at sige “samme funktion”, men mens wobble bobble har en “fuld overflade”, så har bounching bolden de karakteristiske huller. Peter havde med denne bounching bold derfor nemt ved at få fat i den, hvilket gav stor motivation til at jagte den.

Vores oplevelse af Oball boldene

For alle Oballs gælder det, at begge børn har været underholdt med dem - og i længere tid af gangen, og boldene har også kunne bruges omkring en fælles leg.

Kvaliteten af de forskellige produkter fra Oball er virkelig god. De holder både form, farve og overfladerne ses nærmest uden brugsspor, trods de bliver anvendt ihærdigt. Oball er et sikkert hit, og vi kan kun give boldene de varmeste anbefalinger.

- Anders Østergaard

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjOball

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen