RABO Tricycles blog

Alder: Anbefales fra 1 – 9 år | Farve: Gul | Materiale: Pulverlakeret metal med gummihjul | Mærke: RABO

En blog om køretøjerne fra RABO Tricycles

Jeg har valgt at lave et blogindlæg om RABO’s cykler, da jeg gerne vil vejlede og guide andre til, at vælge de rigtige køretøjer til både private hjem, men bestemt også til institutioner.

Jeg har selv købt flere køretøjer fra RABO og jeg kan derfor vejlede ud fra mine egne erfaringer og oplevelser med dette mærke.

De fleste kender RABOs køretøjer, måske ikke af navn, men de robuste gule cykler bliver brugt i de fleste institutioner og det har de gjort i mange år.

I min barndom, havde jeg mange gode og hyggelige stunder, imens jeg kørte rundt på de gule cykler i børnehaven og i fritidsordningen.

RABOs produkter, bliver solgt over hele verden bl.a. i Europa, Mellemøsten, Asien, Australien, Canada, USA og Latinamerika, via et netværk af autoriserede repræsentanter og forhandlere.

RABO’s historie

I slutningen af tresserne og begyndelsen af halvfjerdserne, blev der introduceret nye og strengere kvalitetsnormer til daginstitutioner i Danmark. Det gjorde, at der bl.a. blev sat større krav til det miljø børnene færdes i. Denne banebrydende udvikling, flyttede sig herefter fra Danmark og Skandinavien til resten af verden.

Der blev skabt nye standarder for kvalitet af børnepasning og dermed også kvalitetsniveauet og pædagogisk korrekte produkter til diverse daginstitutioner. Denne udvikling, medførte en stigende efterspørgsel på produkter designet til børns udviklingsbehov og som opfyldte selv de strengeste sikkerhedsstandarder.

I denne vigtige historiske periode, blev de første RABO-produkter udviklet i samarbejde med pædagoger og designere.

Efterspørgslen på institutionsprodukter af høj kvalitet steg i hele verden i halvfjerdserne og firserne.

Dette gav RABO Tricycles et tidligt forspring, som en af de førende producenter af kvalitetsprodukter på hjul til børn.

RABO’s produktudvikling er i en løbende proces, for at sikre kvalitetskøretøjer til børn i alle aldre.

En klassiker

RABO Tricycles' unikke og særlige måde at designe og udvikle produkter på hjul, har skabt stor glæde hos børn i mere end 35 år. De forskellige køretøjer er en kombination af et moderne, tidsløst design og en fantastisk robust og sikker kvalitet.

RABO Køretøjer er baseret på et sundt samarbejde mellem specialister inden for børns udvikling, designere og professionelle produktionsfolk. Produkterne har en usædvanlig høj legeværdi og opfylder de strengeste sikkerhedsstandarder.

Med produkter, der tilfredsstiller børnenes naturlige behov for leg, bevægelse og udvikling, er RABO Tricycles A/S blevet en førende leverandør af forskellige køretøjer til skoler og daginstitutioner over hele verden. RABO’s cykler bliver fremstillet i Danmark.

Vundne priser

Den 5. november 2008 fik RABO Tricycles tildelt klassikerprisen 2008/09 for "Cykel 1" ved uddelingen af Den Danske Designpris. Prisen blev overrakt af HKH Kronprins Frederik og modtaget af RABO Tricycles.

Et udpluk af juryens begrundelse:

"RABO cyklen er er kompromisløst og robust design. RABO cyklen til førskolebørn har været populær siden den blev introduceret og der er sikkert flere eksemplarer med over 25 år på bagen, som stadig anvendes den dag i dag. Form og farve appellerer til børnene og den er sikkerhedsmæssigt godt gennemtænkt i sit design."

Jeg har valgt at se nærmere på tre forskellige RABO køretøjer ifbm. denne blogartikel.

Den første er Pick-Up Mini - Trehjulet Pedalcykel med lad - fra 1-4 år

RABO har fremstillet Mini Pick-Up i pulverlakeret metal og desuden monteret gummihjul på cyklen, så den kører godt på både fliser, græs og sand.

Den fine gule pedalcykel med lad, vil være en rigtig god og holdbar begyndercykel, som jeres barn kan få glæde af i et par år.

Pedalcyklen vil kunne hjælpe jeres lille fartbølle, med at styrke og stimulere mange forskellige områder i kroppen, det kan bl.a. være:

 • Balancesansen. Selvom cyklen har tre hjul og derfor er meget stabil, så vil det lille barn stadig skulle bruge sin balance for, at kunne blive siddende på cyklen også imens fødderne er på pedalerne.
 • Koncentrationen, afstandsbedømmelse og koordinering vil blive styrket, når det lille nysgerrige barn kører afsted på opdagelse og skal navigere udenom de forskellige forhindringer, som han/hun møder på sin vej.
 • Kreativiteten og fantasien vil blive styrket, ved at det lille barn finder på en rigtig god og sjov leg. Måske leger det lille barn, at turen går til Tivoli, en slikbutik eller måske leger barnet, at turen går til en legetøjsbutik, hvor det lille barn kan fylde ladet med legetøj.
 • Grovmotorikken og kropsbevidstheden vil blive stimuleret, ved at det lille barn bruger hele kroppen, for at træde i pedalerne og styre cyklen.
 • Selvstændighed, selvværd og selvtilliden vil blive styrket ved at I roser jeres barn rigtig meget og ved at barnet får nogle succes oplevelser og mærker stoltheden, ved at mestre at cykle, uden hjælp fra mor eller far.

Læs anmeldelsen af RABO Pick-Up Mini Trehjulet Pedalcykel her!

Det andet køretøj er RABO Flyveren - Skubbekøretøj udformet som flyver - fra 1-4 år.

Flyveren er gul og har to hjul foran og et bagved.

De to forhjul er sorte robuste gummihjul, som sørger for at flyveren kører sikkert og stabilt på jorden. Baghjulet derimod er et mindre hjul, som kan svinge hele vejen rundt og det er derfor ved hjælp af dette hjul, at køreretningen bestemmes.

Når barnet sidder på det sorte sæde, bagerst på flyveren, så kan barnet støtte med fødderne på jorden og på den måde skubbe sig frem ad. For ikke at barnet falder ned af flyveren, så er der lavet to håndtag på vingen, som barnet nemt kan holde fast i. Vingen er placeret i en god højde, så barnet nemt kan holde fast og på samme tid nemt kan se frem ad og se hvor han/hun “flyver”.

Forrest på flyveren sidder der en sort propel, som drejer rundt når det blæser. Det nysgerrige barn kan selvfølgelig også selv gå om foran og dreje på propellen.

Flyveren er et godt redskab til at styrke barnets balance og grovmotorik. Hvis barnet ikke kan gå helt sikkert og stabilt, så vil denne flyver motivere barnet til at gå.

Den robuste gule flyver, vil derudover bl.a. styrke og stimulere barnets koordination, afstandsbedømmelse, fantasi, koncentration og kropsbevidsthed.

Hvis skubberen bruges af flere børn, måske i institutionerne, så vil den også hjælpe børnene med at styrke deres sociale kompetencer, empati, kommunikation, rollelege og turtagning.


Denne flyver får de varmeste anbefalinger med herfra, den er i en topkvalitet og den indbyder til mange timers aktiv leg, ude i den friske luft.

Når børnene bliver 2-3 år, så vil flyveren kunne inddrages i andre former for læring også, det kan være som en del af træningen af den verbale kommunikation. I kan snakke om flyverne og finde på sjove historier om, hvor flyveren har været henne. I kan også finde på en spændende leg sammen med barnet. I kan måske lege, at I sammen flyver på eventyr ud i verden, måske flyver i lavt hen over Eiffeltårnet eller Disneyland i Frankrig eller måske flyver i hele vejen til Egypten, for at opleve de imponerende pyramider fra oven. Brug fantasien og find sammen på en eventyrlig og spændende leg.

Læs også anmeldelsen af Den Gule Flyver (skubber) fra RABO

Den tredje er RABO Taxi - Trehjulet Taxa-Cykel - fra 3-8 år

Den gule taxi cykel var delvist samlet da vi modtog den. Der skulle blot monteres enkelte dele.

Ligesom de andre RABO cykler, så er det tydeligt at mærke, at denne cykel er i en fantastisk kvalitet.

Taxien er en pedalcykel, som har et hul foran og to bagved.

Hjulene er sorte gummihjul, som kører godt på alle former for underlag.

Pedalerne og håndtagene på styret er også lavet af sort gummi, for at give børnene en bedre komfort når de cykler.

Eftersom at det er en taxi cykel, så er der selvfølgelig plads til to børn på denne cykel. Barnet der styrer og træder i pedalerne, sidder på et lille men stadig behageligt sæde, mens passageren som sidder bagpå, har et stort sæde med ryglæn.

Passageren har en skridsikker plade til at sætte fødderne på. Det er derfor luksus at være passager bagpå denne taxi.

Denne fantastiske cykel, er klar til at køre børnene ud på nye eventyrer, om det så er på længere ture eller blot en runde på legepladsen eller villavejen, så skal det nok blive en god oplevelse.

Cyklen indbyder til rollelege, sproglege og sociale interaktioner mellem flere børn. Måske står vejens børn endda i kø, for at få en tur bagpå den gule taxi.

Lad børnene slippe deres fantasi og kreativitet løs og lad dem nyde en god og spændende leg.

Efter at min venindes børn har nydt, at cykle rundt på denne cykel og efter at have set hvor meget glæde den skaber, så er det bestemt en cykel som jeg kan anbefale til andre.

Den er i så god en kvalitet at den sagtens kan holde til diverse institutioner og private hjem og den kan bruges i mange mange år.

Et ekstra plus ved denne cykel er, at det er godkendt og sikkert at køre to børn på samme cykel. På den måde slipper børnene for, at få at vide de skal vente og kun være en på køretøjerne af gangen. Med den fine taxi cykel kan børnene nyde at tage på tur sammen.

Læs også anmeldelsen af RABO Taxi Cykel til 2 personer

Leg og læring med RABO cykler og køretøjer

Hos RABO Tricycles er de bevidste om, hvor vigtigt det er, at børn i nutidens Danmark har et øgede behov for at være fysisk aktive.

Vi lever i en tid, hvor børnene bruger alt for meget af deres tid på, at sidde inde på værelset foran computeren eller med mobilen. I stedet for at være ude i den friske luft og være fysisk aktive. Af den grund ser vi i dag et stigende antal af overvægtige børn.

Med RABO’s forskellige cykler kan børnene blive motiveret til, at være fysisk aktive igennem leg.

De gule cykler er designet så sikkerhed, kvalitet og funktionalitet er helt i top.

RABO’s cykler, indbyder til sociale interaktioner mellem flere børn, samt udvikling af grov- og finmotoriske færdigheder. Derudover lærer børnene, at vise hensyn, turtagning og samarbejde.

De mange forskellige cykler rammer en bred målgruppe, både drenge og piger, små og store.

De mindste cykler støtter bl.a. op om småbørns naturlige behov for parallel leg, selvstændighed og balance.

De lidt større cykler, som henvender sig til førskolebørn, deriblandt cyklerne hvor der kan være to børn på ad gangen, hjælper bl.a. børnene med at lære at samarbejde og om koordinering. De vil selvfølgelig også styrke deres sociale kompetencer og sprogfærdigheder.

Cyklerne er lette for børnene at køre på, de skal ikke bruge en masse kræfter for at træde i pedalerne, hvilket uden tvivl er en motivation for at bruge flere timer på at lege og være fysisk aktive.

Kan børn med særlige behov få glæde af RABO cykler?

Ja, RABO-cyklerne kan hjælpe børn med særlige behov, med at få en succesoplevelse og udvikle sig i en positiv retning. Alle børn er forskellige, har forskellige udfordringer og forskellige individuelle behov.

Men fælles for alle børn er, at de er nysgerrige.

Børn med særlige behov, kan være udfordret på mange forskellige områder, nogle er motorisk udfordret, andre er udfordret socialt og nogen noget helt andet.

Det handler derfor om, at finde det køretøj som passer til det individuelle barns udviklingsniveau og med RABO’s store udvalg, så skal det nok lykkes at finde den helt rigtige cykel.

Til de børn som har balancemæssige udfordringer, kan RABO tilbyde forskellige skubbecykler/løbecykler/gåcykler med tre hjul, så barnet ikke skal fokusere på at holde cyklens vægt, blot sin egen.

Når barnet bliver mere sikker, så kan man gå videre til en løbecykel med to hjul. Her vil barnet opleve at blive udfordret lidt, da han/hun skal holde cyklens vægt og på samme tid bruge sin balance. Det er en rigtig god øvelse til børnene og det er et skridt på vejen, imod at lære at cykle. Når barnet er trygt og kan køre sikkert afsted på en løbecykel/gåcykel, så kan næste skridt evt. være en pedalcykel.

RABO tilbyder også et bredt udvalg af pedalcykler til forskellige aldersgrupper og til forskellige udviklingsniveauer. Pedalcyklerne kan købes med to hjul eller med tre hjul og har man et barn, der pga. et handicap ikke kan sidde på cyklen alene, så er der også cykler hvor man kan sidde to på. På den måde kan det handicappede barn stadig nyde en hyggelig cykeltur, sammen med en voksen eller en god ven.

Udover de mange forskellige cykler, så laver RABO også løbehjul. Løbehjulene laves til forskellige aldersgrupper og de kan købes med to hjul eller med tre hjul.

Jeg er mor til en teenagedreng med særlige behov, han har bl.a. diagnosen infantil autisme. Han er bl.a. udfordret motorisk og kan derfor ikke cykle på en tohjulet cykel.

På trods af dette, så vil han gerne cykle og han elsker fart. Han har igennem sin barndom kørt rigtig meget på de forskellige trehjulet cykler, både pedalcyklerne men også løbecyklerne, på den måde har han fået en succesoplevelse, fordi han har kunne køre afsted uden hjælp. Det at han kunne mestre en opgave alene, gav ham et stort selvtillidsboost, som altid er godt for børn.

RABO’s sikkerhed og overensstemmelse.

Alle RABO-produkter lever op til de strenge TÜV-krav for sikkerhedsafprøvning og bærer den europæiske CE-mærkning, der kun tildeles produkter, der består sikkerhedskravene i EN71.

Alle detaljer er lige vigtige.

Alle detaljer får fuld opmærksomhed - Selv de mindste detaljer er vigtige for RABO.

 1. Specielle sikkerhedsknapper som forhindrer at børnenes små fingre kan komme i klemme.
 2. Solid aksel i ét stykke sikrer lang levetid, selv under konstant brug.
 3. Speciel hjulkapsel i ét stykke, der er fastgjort med en split, sikrer let afmontering/udskiftning.
 4. Lette, robuste hjul gør pedalerne lette at træde, selv for de mindste børn eller børn med særlige behov.
 5. Massive, solide dæk fremstillet af kvalitetsplast sikrer lang levetid, samtidig med at de lever op til de seneste materialekrav.
 6. Det enkle forhjulsleje er let at afmontere og udskifte.
 7. Pedalarmen er fremstillet i ét stykke for at sikre minimalt slid og lang levetid.
 8. Sædet er fremstillet af et ekstremt holdbart, men støddæmpende materiale.
 9. Alle hjullejer og pedaler tåler snavs og kræver ingen vedligeholdelse eller rengøring.
 10. Alle pedaler og håndgreb er fremstillet i et slagfast materiale, hvilket sikrer dem lang levetid.

Fantastisk kvalitet produceret i Danmark

RABO’s køretøjer er i en fantastisk kvalitet, det er uden tvivl de cykler, som vi har prøvet, som er i den bedste kvalitet.

Det er tydeligt at mærke, at materialerne er i den højeste kvalitet og det gør cyklerne til utrolig holdbare cykler.

De holder virkelig til at blive brugt igen og igen.

Cyklernes ergonomiske proportioner og antropometriske dimensioner på alle materialer, opfylder alle de strenge specifikationsnormer for kvalitet og produktion.

Cyklerne har minimal vedligeholdelse og årelang levetid, selv i de mest krævende institutionelle og offentlige omgivelser.

Det er virkelig imponerende!

Hvad er særligt ved stellet på RABO’s køretøjer?

For at bevare RABO cyklers høje kvalitet og udseende og forhindre korrosion specielt i varme og fugtige omgivelser, er stellet grundmalet og derefter pulver-coatet i den klare gule RABO-farve.

RABO cyklers stel er - i modsætning til andre producenters stel - konstrueret og fremstillet af løbende, hele rør, hvilket giver øget holdbarhed.

Hvorfor er RABO’s cykler gule?

Den gule farve er noget som børnene husker. Øjnenes og hjernens opfattelse af farvekategorier skærpes markant i den tidlige barndom.

RABO Tricycles' omhyggelige valg af den gule farve, er et nyttigt designelement, pga. børnenes evne til at adskille elementer fra hinanden.

Farven gul hører til kategorien af de hurtigste farver, hvilket sikrer, at børn hurtigst muligt genkender en RABO-cykel i brug og i bevægelse, også på lang afstand.

Børnene får derfor let øje på de gule RABO cykler, på den måde minimeres risikoen for, at de løber ud foran en cykel i bevægelse.

Derudover vil cyklernes gule farve være med til at fange børnenes opmærksomhed og interesse. Hvis først cyklerne har fanget børnenes opmærksomhed, så vil det motivere børnene til at prøve cyklerne og dermed til at være fysisk aktive, som selvfølgelig er målet.

Er der garanti på RABO’s stel?

Ja, som en ekstra forsikring tilbyder RABO Tricycles fem års fuld udskiftningsgaranti på alle stel. Som med alle andre cykler og andre køretøjer, så skal RABO cykler måske også have udskiftet nogle dele med årene.

Derfor har de konstrueret de forskellige køretøjer af et minimalt antal komponenter og alle dele kan let udskiftes, uden brug af specialværktøjer.

Reservedele til alle de forskellige RABO-produkter, kan købes direkte online på RABO Tricycles Shop.

Min mening om køretøjerne fra RABO

Jeg er meget positiv omkring RABO’s forskellige cykler og køretøjer, da de alle lever op til mine høje forventninger. Jeg har haft fingrene i tre forskellige modeller ifbm. denne artikel og kendte også i forvejen til den gode kvalitet, fra RABO's Moon-Car Gokarts.

Kvaliteten og funktionaliteten er helt i top og jeg har intet negativt at sige om disse cykler og køretøjer, som kan fås til både små og store børn.

RABO-cyklerne koster mere end mange andre køretøjer, men til gengæld kan disse cykler også gå videre i generationer, i modsætning til andre mærker. Disse fantastiske cykler er derfor uden tvivl pengene værd! De får derfor de varmeste og største anbefalinger med herfra!

Legebyen.dk har et stort udvalg at vælge i mellem, så se nærmere på RABO's køretøjer ved at klikker her!

- Carina Lund, blogger for Legebyen.dk

Læs anmeldelsen af RABO Pick-Up Mini Trehjulet Pedalcykel her!

Læs også anmeldelsen af Den Gule Flyver (skubber) fra RABO her!

Læs også anmeldelsen af RABO Taxi Cykel til 2 personer her!

Læs også anmeldelsen af RABO Zippl løbecykel her!

Læs også anmeldelsen af RABO Mini Løbehjul her!

BlogindlægCategory_blogindlægRabo

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen