Havespil til sommerferien

Alder: Anbefales fra 3 år | Producent: Haahr & Co. | Materiale: Bæredygtigt træ | Tema: Havespil

"Der er intet bedre end solskinsdage fyldt med leg og kvalitetstid i haven med familien. Med det brede udvalg af havespil og aktiviteter fra Legebyen.dk er der nok at vælge mellem, det gælder både hvis man vil konkurrere mod hinanden og måske lave en turnering, hvor flere spil kombineres, eller I kan blot skabe gode minder. Men husk, det vigtigste er ikke at vinde, men at have det sjovt..."

En anmeldelse af spil til sommerferien i haven 

I år har vi valgt, at holde sommerferie hjemme i Danmark og nyde kvalitetstiden i vores have. Når der skal holdes flere ugers ferie i haven, er det ekstra sjovt, med nogle nye spil og aktiviteter for hele familien. 

Jeg har set nærmere på lidt forskellige familie-aktiviteter, som kan bidrage til mange gode stunder i haven. Når solen endelig er fremme i Danmark, er det med at komme udenfor og nyde det.

Børn har masser af energi og de sidder derfor ikke blot på liggestolen og nyder varmen, der skal bruges energi og de skal aktiveres og beskæftiges, dette kan man gøre ved, at tilbyde forskellige havespil.

Mine bedste bud på gode havespil for hele familien er følgende:

 

Tag et spil kroket i haven

Kroket er et sjovt havespil for både store og små. Spillet henvender sig til børn og voksne fra 3 år og opefter. 

Sættet består af fire kroketkøller, 4 kugler i hver sin farve, buer og to målpinde. 

Da sættet er til fire personer, er det derfor oplagt, at være fire personer sammen om spillet, men det er ikke et must at man spiller alle-mod-alle, man kan også spille i par. Lige meget hvilken spil-konstellation man vælger, så vil dette spil være et hit.

Vinderen af kroket er den person, som først skyder sin kugle hele vejen gennem alle buerne og helt hen til målpinden på banen med færrest slag. 

Som årene er gået, er kroket spillet blevet udviklet i forskellige sjove versioner. 

Nu kan man nemlig ikke blot spille det klassiske kroket med køller, men man kan også vælge fodbold kroket. 

Med et spil som kroket vil man eksempelvis styrke afstandsbedømmelsen, de grovmotoriske færdigheder, hånd-øje-koordinationen, koncentrationen, synssansen og muskel- ledsansen.

Sværhedsgraden af dette spil kan nemt reguleres, hvis der er yngre børn med. 

Dette kan gøres ved, at lave kroketbanen mindre eller opstille buerne med kortere afstand imellem sig. På den måde er der garanti for smil og en succesoplevelse hos både de små og store familiemedlemmer.

Skal vi lige tage et spil stigegolf mere?

Vi har set nærmere på to forskellige størrelser af det populære havespil Stigegolf.

Det ene spil er den klassiske familieudgave og det andet er XL stigegolf udgaven

Fælles for begge sæt er, at det er et havespil, som samler hele familien til et utal af sjove turneringer i haven. 

Sigt, kast og tæl point sammen... 

Med det sjove og udfordrende spil Stigegolf, kan hele familien spille sammen. 

Man kan vælge at følge de kendte regler, eller man kan vælge, at skabe sine helt egne regler med stigen og kuglerne på snor. 

Dette spil er let at tilpasse til familiens forskellige aldre, dette kan eksempelvis gøres ved, at variere afstanden til stigen alt efter spillernes aldre. På den måde bliver det muligt for små og store, at konkurrere på lige fod på tværs af alder og niveau.

Stigen kan nemt skilles ad, ved blot at fjerne et par skruer og den kan nemt tages med på stranden eller på ferie.

Stigegolf afgøres ved et sikkert kast og for nogen en smule held, når hver deltager kæmper for at opnå flest point ved at ramme stigen med de medfølgende kugler på snor. 

Når familien spiller det populære Stigegolf vil man eksempelvis styrke og stimulere afstandsbedømmelsen, grovmotorikken, fokus, hånd-øje-koordinationen, koncentrationen, synssansen og muskel- ledsansen.

Hele familien kan være med til kongespillet a.k.a. vikingespillet

Kongespil, KUBB eller vikingespil. Kært barn har mange navne, men en ting er sikkert og det er, at det er et rigtig godt og sjovt havespil for hele familien.

Vælt alle de tårne som er placeret foran din modstander og få til sidst væltet kongen! Den af jer der klarer det først, har vundet.

Dette havespil har været en populær aktivitet i årtier og de fleste har spillet kongespil som barn. - hos Legebyen.dk ved de godt, at dette spil er et populært valg og derfor tilbyder de spillet fra flere forskellige mærker

Kongespil er et simpelt og overskueligt spil, som nemt kan medbringes overalt, lige fra til stranden, på camping eller i sommerhuset. 

Der er intet bedre end et sjovt familiespil for hele familien, som endda styrker familiens afstandsbedømmelse, hånd-øje-koordination, koncentration, kropsbevidsthed, tålmodighed og motoriske færdigheder.

De ukomplicerede regler gør, at alle aldre, lige fra de små børn til bedsteforældrene kan være med til dette spil. 

Banen kan laves i lige præcist den størrelse, som passer til spillerne og det er op til familien som spiller, om man spiller én mod én eller om man spiller i hold.

Hvem ender mon med at ramme plet?

Yatzy spillet kan nu også spilles ude i haven

En for mig ny have-aktivitet er det klassiske Yatzy spil, men nu i en sjov have-udgave med store terninger på 7x7 cm. lavet af bæredygtigt træ. 

De fleste familier kan relatere til hyggelige aftener omkring bordet, hvor der spilles Yatzy, men med dette sæt kan spillet nu bruges midt i haven.

Der medfølger en pointblok, så man kan holde styr på, hvem der har slået hvad med terningerne og hvor mange point man hver især har fået. 

Yatzy er en sjov aktivitet for hele familien og åbner muligheden for skjult læring om eksempelvis talforståelse og matematik. 

Spillet fylder ikke ret meget og det er derfor nemt, at tage med på familiebesøg eller på ferie.

Ringspil - nok mest for børnenen ;-) 

Det klassiske ringspil er et must i alle børnefamilier. 

Ringspil er det mest simple havespil, som jeg kan komme i tanke om, men på trods af dette er det utrolig populært blandt børn. 

Ringspil kan købes i mange forskellige farver og materialer. Jeg har valgt et spil i træ, da jeg synes det fungerer bedst for os, da det ligger bedst på græsset og flytter sig ikke, hvis det blæser.


Sværhedsgraden i spillet kan nemt ændres ved, at øge kaste afstanden. 

Et spil som dette handler om fokus, præcision og koordinering. 

Reglerne er simple, det handler blot om, at få ringene om pinden, der giver flest point, men det kan være en udfordring for både børn og voksne.

Spillet kan også ændres ved, at sætte brættet med pindene lodret op af et hegn eller lign. og så forsøge at ramme med ringene. Måske har du andre ideer?

Det er altid sjovt, at tænke ud af boksen og finde på nye regler og nye måder, at bruge sine havespil på. 

Hvem bliver mon havens klodsmajor? 

På min liste er også det gode gamle klassiske spil Klodsmajor, dog i en forstørret udgave som passer perfekt til sommer-leg i haven. 

Klodsmajor gælder om at samler tårnet og derefter skiftes man til, en efter en at trække/skubbe en klods ud af stablen, uden at hele tårnet vælter.

Et spil som Klodsmajor er et spændende spil for hele familien, både store og små kan være med.  

Klodsmajor i den store have-udgave er ikke blot en sjov aktivitet, der er også utrolig meget læring og udvikling i dette. Det styrker og stimulerer eksempelvis grovmotorikken, hånd-øje-koordinationen, koncentrationen og koordinationen, problemløsning, rumlig forståelse, de sociale kompetencer og en stor omgang tålmodighed.


I spillet bygges tårnet hele tiden højere ved, at fjerne en klods og placere den på toppen, på den måde vokser tårnet for hver spiller og spændingen stiger. - Hvem mon vælter tårnet?

Den person som vælter tårnet, bliver udråbt til "KLODSMAJOR".

Solskinsdage fyldt med leg og kvalitetstid

Der er intet bedre end solskinsdage fyldt med leg og kvalitetstid i haven med familien. 

Med det brede udvalg af havespil og aktiviteter fra Legebyen.dk er der nok at vælge mellem, det gælder både hvis man vil konkurrere mod hinanden og måske lave en turnering, hvor flere spil kombineres, eller I kan blot skabe gode minder sammen.

Men husk, det vigtigste er ikke at vinde, men at have det sjovt! 

- Carina Lund


Læs mere om de 7 sanser 

Læs også anmeldelsen af ROSE gokart

Læs også anmeldelsen af Plus-Plus BIG

Anmeldelse af spilHavespil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen