Plus-Plus BIG blog

Alder: Anbefales fra 1 år | Materiale: Plast | Mål: L:5 x B:3 x H:1 cm. | Serie: Plus-Plus BIG | Mærke: Plus-Plus | Produktionsland: Danmark

"Plus-Plus er efter min mening et produkt, som kan skabe stor glæde hos langt de fleste børn både i hjemmet og i institutionen. Herhjemme er vi utrolig glade for de mange farverige brikker og vi nyder, at kunne kombinere leg og læring. Brikkerne lever op til mine krav til “must have” legetøj, og lige netop derfor kan jeg uden tvivl anbefale Plus-Plus BIG til andre børn og forældre..."

En blog-artikel om Plus-Plus BIG

Vores familie er vilde med legetøj, som indbyder til fri leg med kreative og fantasifulde ideer. Ikke nok med det, så er jeg utrolig glad for konstruktionslege med muligheder for, at kombinere leg og læring.

Da Plus-Plus BIG lever op til ovenstående, så har jeg valgt at gå mere i dybden med de farverige brikker og se nærmere på de mange forskellige lege- og læringsmuligheder, der er med de prisvindende produkter.

Plus-Plus er et dansk mærke, som består af forskellige sæt med brikker, formet som to plusser sat sammen. Brikkerne kan købes i to størrelser, men jeg har valgt kun at se nærmere på Plus-Plus BIG brikkerne i denne blog.

Plus-Plus BIG, som er de store brikker, måler 5 cm i længden og henvender sig mest til drenge og piger i alderen 1-6 år. Det betyder dog ikke, at man ikke kan bygge og konstruere med brikkerne, hvis man er mere end 6 år gammel, tværtimod. Herhjemme har hele familien og families børn været en stor del af legen.

Mine to børn, Villads på snart 2 år og Marcus på 16 år, har begge været en stor del af legen. Derudover har min kusines to børn, Theis på 5 år og Mie på 8 år også været med. Det er ikke kun børnene, der har bygget og leget med de mange brikker, jeg har selvfølgelig også selv været en stor del af de mange byggerier og kreative ideer.

Plus-Plus BIG findes i forskellige sæt

Plus-Plus BIG kan købes i forskellige sæt, der er eksempelvis byggesæt, hvor der er en specifik vejledning og andre sæt bygges ud fra egen fantasi og kreativitet. Legebyens nyeste produkter fra Plus-Plus BIG er, Plus-Plus BIG Make & Go, som er sæt, hvor man kan bygge køretøjer, da der også medfølger hjul.

I denne blog har jeg brugt de almindelige sæt, hvor man kan købe brikkerne i sæt med basic-farver, neon-farver eller med pastel-farver. På den måde kan man købe den serie af farver, som passer bedst til det individuelle behov. Vi har blandet de tre sæt sammen og bygget med de mange brikker på kryds og tværs.

Hvorfor vælge Plus-Plus BIG? Der er meget forskelligt konstruktionslegetøj på markedet, men Plus-Plus skiller sig meget ud fra de andre mærker.

Plus-Plus BIG er også for de yngre børn

Jeg har ofte oplevet, at konstruktionslegetøj henvender sig til børn fra 3 år, men med Plus-Plus BIG kan de yngre børn få lov til, at være en del af legen og uden at man skal være nervøs for sikkerheden.

Plus-Plus BIG brikkerne er testet og godkendt i henhold til de gængse legetøjsstandarder: EN 71-1, 71-2, 71-3 og de farverige brikker er 100% fri for ftalater, PVC og BPA.

Plus-Plus’ mange brikker produceres af fødevaregodkendt PE plast, hvilket betyder det ikke er skadeligt at sutte på brikkerne. Det frarådes selvfølgelig, at børnene putter brikkerne i munden.

De mange kreative brikker er fremstillet efter "NO WASTE" -princippet, så alt det overskydende plast fra produktionen bliver genbrugt i andre produktioner af nye Plus-Plus brikker.

Jeg vægter kvalitet og holdbarhed meget højt da jeg mener, at legetøj skal kunne holde til mange års leg, også den lidt vildere leg. Plus-Plus BIG er produceret i en virkelig god kvalitet, de er mere eller mindre umulige at ødelægge! Dette giver børnene mulighed for, at lege med brikkerne i mange år.

Plus-Plus brikkerne er så holdbare, at de ikke blot egner sig til de private hjem, men bestemt også til institutionsbrug. Her er det en meget stor fordel, at rengøringen af brikkerne er nem og ubesværet. Dette kan klares ved, at vaske dem i opvaske- eller vaskemaskinen. Husk blot at putte brikkerne i en vaskepose eller et pudevår, som lukkes godt til.

Man kan selvfølgelig også vælge, at vaske dem i en balje.

Leg handler primært om lyst, kreativitet og fantasi

Vi har brugt mange timer på, at lege og undersøge mulighederne med Plus-Plus BIG og vi har i den grad brugt vores fantasi og kreativitet i vores mange byggerier.

Jeg har bygget og konstrueret alene, børnene har også bygget lidt alene og så har vi konstrueret i samarbejde.

Plus-Plus brikkerne har ingen manual og dermed ingen regler. Man bygger simpelthen ud fra interesse og udviklingsniveau, ingen byggerier er forkerte.

Herhjemme ses det som en fordel, at brikkerne kan bruges selvom man leger alene, men også hvis man er flere, som gerne vil bygge sammen.

Min ældste søn Marcus på 16 år har eksempelvis en autisme diagnose. Han kan have brug for, at trække sig tilbage og sidde alene og fordybe sig i en aktivitet. De mange brikker giver Marcus gode muligheder for, at koble af og konstruere lige det han har lyst til.

En fordel ved BIG brikkerne er, at de store brikker sikrer, at byggerierne bliver store og også mere holdbare end med de mindre brikker. Når børnene har bygget noget med BIG brikkerne og gerne vil flytte rundt med det, så er det heldigvis ofte muligt, uden at det går i stykker.

En anden fordel ved Plus-Plus BIG er, at vi kan konstruere en ting den ene dag, og nemt skille det ad for at bygge noget helt andet dagen efter.

Vild med de mange farverige Plus-Plus BIG brikker

Min yngste søn Villads er endnu ikke fyldt 2 år, men han er vild med de mange farverige brikker. Han er lidt udfordret i forhold til, at sætte mange brikker sammen, men han er god til, at skille brikkerne fra hinanden. Når Villads er en del af legen, så handler det ofte om, at lege med de allerede færdigbyggede ting og om, at tale om farver og byggerier.

Jeg har ved hjælp af Plus-Plus BIG givet Villads en forståelse af det at matche. Villads kan derfor nu sortere og matche farver, hvilket gør at han kan hjælpe med, at finde farver til vores byggerier.

Villads er altid klar til, at lave ballade og prøve noget nyt. Derfor har jeg også bygget tøj til Villads, med de mange store brikker. Det hjemmebyggede tøj blev rimelig tungt, så det blev lidt mere simpelt end forventet. Men det var sjovt, for både Villads og jeg.

Villads er blevet glad for, at lege med biler og det fik mig til at tænkte, at så kunne jeg da bare lige bygge en stor bilbane med bakker, og så kunne vi sætte Waytoplay vejbanedelene ovenpå. Jeg synes selv at min ide var god, men det var lidt svære end forventet, da jeg gerne ville have at bilbanen skulle op i højden, men stadig være så stabil, at Villads kunne lege med den.

Men hvor der er vilje er der vej, så efter noget tid og lidt assistance fra min ældste søn, så endte vi ud med en flot og spændende bilbane med stejle bakker, så bilerne kunne suse afsted. Villads havde en fest og var vild med den hjemmebyggede bilbane, så legen gik straks i gang og fortsatte længe.

Inspiration kan findes på internettet

I hele vores byggeproces har vi talt meget om de mange farver, antal og vores kreative ideer. Ingen af vores mange byggerier er bygget ud fra en vejledning, alt er lavet ud fra inspirationer fra internettet og vores fantasi.

Min ældste søn Marcus og jeg, har brugt mange timer på at bygge og konstruere en masse forskellige ting, så vi også kunne motivere og inspirere Theis og Mie til, at være med i legen og byggeriet, når de kom på weekendbesøg.

Marcus og jeg havde derfor bygget forskellige dyr, eksempelvis en elefant, giraf, flamingo, slange og en mariehøne.

Derudover byggede vi en kæmpe lagkage med lys, nogle træer og en flyvemaskine.

Da Mie og Theis ankom, fortsatte de mange sjove byggerier og det blev til et stort slot og et hus, hvor flyveren kunne lande oppe på taget. Vi kombinerede vores byggerier med en togbane. Leg handler om at tænke ud af boksen og leg bliver aldrig kedelig, når blot legen udvikles og ændres løbende. Vi byggede en togbane, som gik igennem huset og ind igennem det store prinsesseslot.

Vores BRIO togbane, blev også kombineret med de mange Plus-Plus dyr, hvor vi legede, at toget kørte rundt med turister for, at se de vilde dyr i deres vante omgivelser.

På den måde, fik vi brugt vores fantasi og vi fik talt om alt fra rejser, til vores interesse for de vilde dyr.

Plus-Plus BIG er med den store størrelse helt perfekt til vores familie, så vi alle kan være en del af legen. Vi har det så hyggeligt, når vi sammen kan lege og bygge med de mange brikker, som er spredt ud over hele stuegulvet. Det er dejlig afslappende, at kunne fordybe sig i de mange byggerier, som bliver til ud fra vores fantasi og kreativitet.

Man kan ikke bygge forkert med Plus-Plus BIG

Plus-Plus BIG brikkerne giver både børn og voksne mulighed for, at udfolde sin kreativitet og bygge lige netop det, som man har fantasi til. Brikkerne kan sættes sammen på kryds og tværs, hvilket giver os mulighed for, at lave store og flotte 2D og 3D konstruktioner.

Det at man ikke kan bygge forkert med Plus-Plus BIG, sikre børnene en succesoplevelse og på den måde motiveres de også til, at fortsætte legen.

Fri leg er fantastisk, det gælder både når man leger alene eller sammen med venner og familie. Selvom jeg nyder, når vi leger og bygger sammen, så er jeg bevidst om, at det også er godt for børnene at lege hver for sig og alene.

Jeg kan godt lide, at man kan se verden som en stor legeplads, hvor vi alle har gode muligheder for, at øve os, opleve og lære nye ting.

Leg er en perfekt måde at udvikle sig på

Leg er, uanset køn og alder, den sjoveste og vigtigste måde, at forholde sig til verden og andre mennesker på. Leg er en perfekt måde at udvikle sig på, det gælder faktisk indenfor alle udviklingsområder, lige fra sanserne til motorisk, kognitivt, sprogligt og socialt.

Theis og Mie er 5 og 8 år og derfor har vi også haft fokus på tal og bogstaver. Vi har bygget talrækken fra 1 - 10 og vi har sammen talt, hvor mange brikker vi brugte til hvert tal.

Vi har også bygget bogstaver og skrevet vores navne med vores hjemmebyggede bogstaver.

I legen med vores mange flotte byggerier var der også gode muligheder for, at leve sig ind i legen og lege rollelege.

Da Marcus har en autisme diagnose, har jeg valgt at hjemmetræne og hjemmeundervise ham herhjemme. Det betyder, at jeg selv tilrettelægger vores hverdag og det er derfor 100% mit ansvar, at sørge for, at undervisningen og træningen altid er sjov.

Undervisning og læring generelt, er altid sjovere når det kombineres med leg. Vi bruger derfor ofte Plus-Plus i undervisningen, især i matematikundervisningen. Med Plus-Plus kan vi eksempelvis bygge figurer og udregne rumfang, areal osv.

På den måde er opgaven mere visuel og dermed også nemmere at forstå og overskue.

Da halloween er lige om hjørnet, så har Marcus og jeg selvfølgelig kastet os ud i, at lave et græskar og en stor flagermus med Plus-Plus BIG.

Det er lidt udfordrende, at konstruere en masse forskelligt uden at have en vejledning, men det er sjovt med lidt udfordringer.

Plus-Plus er efter min mening et produkt, som kan skabe stor glæde hos langt de fleste børn både i hjemmet og i institutionen.

Herhjemme er vi utrolig glade for de mange farverige brikker og vi nyder, at kunne kombinere leg og læring.

Brikkerne lever op til mine krav til “must have” legetøj, og lige netop derfor kan jeg uden tvivl anbefale Plus-Plus BIG til andre børn og forældre.

- Carina Lund, Blogger for Legebyen.dk

Baggrunds viden om Plus-Plus

Plus-Plus er en dansk virksomhed, med produktion i Holbæk. Virksomheden startede tilbage i år 2009 og allerede få år efter (i år 2012), var de populære brikker at finde i butikkerne i mere end 30 forskellige lande rundt omkring i den store verden.

Plus-Plus BIG brikkerne har et unikt og velovervejet design, så de skiller sig ud fra meget andet konstruktions legetøj. De populære brikker findes i flere størrelser, sæt og farver.

Hver og en Plus-Plus brik produceres her i Danmark, tæt på København. Her testes plast-råmaterialet konstant, for at sikre at produktionen af Plus-Plus brikkerne overholder alle sikkerhedsstandarder og ikke indeholder giftstoffer eller andre skadelige materialer.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om Plus-Plus

Hvad er Plus-Plus BIG?

Plus-Plus er en form for brikker og/eller byggeklodser, som er formet som plusser. Plus-Plus kan bruges på et utal af måder, det er kun fantasien, der sætter grænser for hvad man kan med de mange brikker.

Hvilket materiale er Plus-Plus lavet af?

Alle Plus-Plus produkter er produceret i 100% genanvendelig plast.

Plus-Plus er testet og godkendt i henhold til de gængse legetøjsstandarder: EN 71-1, 71-2, 71-3 og produktet er ftalatfrit og PVC-frit og er selvfølgelig CE-mærkede.

Alt plastik der er tilovers efter produktion, bliver genanvendt til andre Plus-Plus brikker.

Plus-Plus indeholder ingen skadelige stoffer eller materialer. Plus-Plus er endda godkendt til mad og drikke (ligesom vandflasker), og gør ikke skade hvis barnet putter det i munden.

Hvilken størrelse er Plus-Plus BIG?

En Plus-Plus BIG brik måler 5 cm lang, 3 cm bred og 1 cm høj.

Hvilken alder kan have glæde af Plus-Plus BIG?

Plus-Plus BIG kan bruges af børn ned til 1 år og efter min mening er der ikke en max alder. De store brikker kan bruges af både drenge og piger, unge og ældre. Med fantasi og kreativitet kan alle blive en del af legen og de mange spændende byggeprocesser.

Hvordan rengøres Plus-Plus?

De mange farverige Plus-Plus brikker kan vaskes i opvaske- eller vaskemaskinen. Husk blot at putte dem i en vaskepose eller et pudevår, som lukkes godt til.

Du kan selvfølgelig også vælge, at vaske dem i en balje.

Hvilke sæt kan man købe Plus-Plus BIG i?

Plus-Plus BIG kan købes i sæt med basic-farver, et sæt med pastel-farver eller et sæt med neon-farver.

Derudover kan Plus-Plus BIG købes som forskellige byggesæt og puslespil. Som det nyeste skud på stammen, kan Plus-Plus BIG også købes med hjul, nemlig Plus-Plus BIG make & go.

Kan Plus-Plus bruges udenfor?

Sagtens. Kvaliteten på Plus-Plus brikkerne er helt i top og de kan derfor uden problemer bruges udenfor i al slags vejr. Slip endelig fantasien løs. Herhjemme har jeg eksempelvis bygget et græskar, som stod udenfor dag og nat hele oktober måned.

Hvis byggerier står udenfor i direkte sollys i længere tid, så kan jeg ikke garantere, at farven ikke falmer.

Kan man lege med Plus-Plus BIG i vand?

Plus-Plus kan godt tåle vand og de kan derfor godt leges med i vand, det gælder både i badebassinet, ude i regnvejr eller i badekarret.

Kan Plus-Plus BIG brikkerne holde til den hårde leg i institutioner?

Ork ja, Plus-Plus BIG kan uden tvivl holde til leg i diverse institutioner og private hjem. Brikkerne er næsten umulige at ødelægge.

Kan Plus-Plus BIG bruges til undervisning?

Ja! Plus-Plus BIG er perfekt til undervisningsmateriale, da brikkerne eksempelvis kan hjælpe med, at visualisere diverse opgaver.

Der er utrolig mange spændende læringsmuligheder med brikkerne. Det handler blot om at se mulighederne, frem for begrænsningerne.

Er Plus-Plus STEAM legetøj?

Ja, Plus-Plus er et vidunderligt STEAM legetøj, der eksempelvis hjælper med udviklingen af finmotorik, kreativitet, fokus, kunst, fantasi og problemløsning!

Kan Plus-Plus BIG bruges af børn med særlige behov?

Ja, Plus-Plus BIG kan sagtens bruges af personer med særlige behov. Det gælder både børn og voksne.

Mange personer med særlige behov kan have stor glæde af, at bygge med de kreative Plus-Plus brikker.

Det kan eksempelvis være personer med autismespektrumforstyrrelser eller ADHD, som måske kan være udfordret på deres sociale kompetencer. De vil ofte søge hen for sig selv, hvor de kan fordybe sig i en leg eller en spændende aktivitet. Med Plus-Plus brikkerne, vil disse børn og voksne kunne bygge ud fra deres fantasi og kreativitet, de behøver ikke nødvendigvis at skulle indgå i et fællesskab. Plus-Plus brikkerne vil dog også være perfekte til lege og byggerier, hvor flere børn er sammen om at konstruere flotte mesterværker.

Har Plus-Plus vundet nogle priser.?

Ja, Plus-Plus har vundet flere flotte priser, eksempelvis følgende:

 • Populær Mechanics USA "Best of Toy Fair 2019"
 • Mystery Makers som en af "2019 mest trendy produkter" på New York Toy Fair
 • "Årets sælger 2018" Toy Collection USA
 • Learning Express "Bedste byggelegetøj 2018"
 • Tjekkisk legetøjspris 2015
 • Polsk legetøjspris 2015
 • Polish Design Institute "Design Award 2013"
 • NPO Japan Good Toy Committee "Good Toy Award 2013"
 • Nabolag Legetøjsbutikker i Canada (NETS) "Gold Star 2013"
 • Oppenheim Toy Portfolio "Best Toy Award Gold Seal 2013"
 • Canadian Toy Testing Council "Toy Report 2014 Award Winner"
 • Ed Expo 2013, USA "Mest populære nye produkt" Kid's Biz Fair
 • Warszawa, Polen "Bedste produkt 2012"

Læs anmeldelser af Plus-Plus brikkerne herunder

Læs anmeldelsen af Plus-Plus mini brikkerne

Læs anmeldelsen af Plus-Plus BIG i basic farver

Læs anmeldelsen af Plus-Plus BIG i neon farver

BlogindlægCategory_blogindlægPlus-plus

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen