PAPO Legetøjsfigurer i høj kvalitet

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Ftalatfri Plast | Mål: H:9 - 10 cm. ´| Mærke: PAPO | Produktionsland: Frankrig

"Papo's unikke og flotte figurer er skabt til, at underholde og stimulere børns kreativitet og fantasi, hvilket er yderst vigtigt, hvis barnet skal vokse op og blive selvstændigt og kunne danne sig sin egen mening. PAPO gør alt hvad de kan, for at vække børnenes nysgerrighed gennem udviklingen af lærerigt legetøj, hvilket også er en af grundende til, at deres sortiment spænder så bredt. Alle figurerne er håndmalede, yderst detaljerede og meget virkelighedstro, helt perfekt til en spændende og eventyrlig rolleleg..."

En blog om legetøjsfigurerne fra Papo

Papo er et fransk firma, der i omkring 25 år har inspireret de små nysgerrige børn, til at opdage den store verden omkring dem. Papo går utrolig meget op i at producere legetøj i høj kvalitet, som kan gå i arv og skabe glæde i flere generationer.

(De vilde dyr fra Papo er fanget i indhegninger lavet af Dëna regnbuer...)

Med Papo’s mere end 600 produkter skulle det nok være muligt at finde noget, der matcher interessen hos hvilket som helst lille barn.

Som en del af Papo’s mange forskellige temaer ses bl.a. bondegårdsdyr, vilde dyr, skovens dyr, havets dyr, heste, hunde, dinosaurer, riddere, eventyrfigurer, pirater og mange mange flere. Jeg vil komme nærmere ind på nogle af sættene længere nede i blogindlægget....

For at give legen flere muligheder, har Papo også lavet forskellige legesæt, som passer til de forskellige temaer. Hos Legebyen.dk har de to forskellige ridderborge, som med sikkerhed vil fange interessen og åbne et hav af sjove muligheder for lege og kampe mellem de forskellige figurer.

Papo er meget stolte af, at deres mange flotte produkter er 100% fransk design og laves med fransk talent og viden. Hver enkel Papo figur bliver udviklet, designet og produceret i Frankrig med det formål, at hjælpe børn med at lege, lære og bruge fantasien og kreativiteten.

Stimulerer børns kreativitet og fantasi

Papo's unikke og flotte figurer er skabt til, at underholde og stimulere børns kreativitet og fantasi, hvilket er yderst vigtigt, hvis barnet skal vokse op og blive selvstændigt og kunne danne sig sin egen mening.

Papo gør alt hvad de kan, for at vække børnenes nysgerrighed gennem udviklingen af lærerigt legetøj, hvilket også er en af grundende til, at deres sortiment spænder så bredt. Alle figurerne er håndmalede, yderst detaljerede og meget virkelighedstro, helt perfekt til en spændende og eventyrlig rolleleg.

Papo har en ekstrem opmærksomhed på selv de mindste detaljer, de ved hvor vigtigt det er at skille sig ud fra andre mærker på en positiv og inspirerende måde. Det færdige resultat af Papo’s arbejde er så imponerende, at du måske endda tror, at figurerne er ved at bevæge sig.

Forestil jer en leg på en gård blandt bondegårdsdyr, heste og hunde eller en leg hvor I forestiller jer, at I er på en afrikansk safari, hvor I oplever de store vilde dyr i deres naturlige omgivelser.

Måske er I mere til lege med voldsomme ridderkampe, forhistoriske dyr og fantasy universet, for ikke at nævne piraternes jagt på den værdifulde skat.

Hvis I derimod er mere til den rolige og hyggelige fantasiverden, så er dette også en mulighed med de eventyrlige prinsesser, enhjørninger og havfruer og legen kan endda nemt kombineres med andre sæt, alt efter hvilken retning fantasien fører jer hen til.

Et ordsprog lyder, at man skal høre sandheden fra børn og fulde folk.

Men det er kun delvist rigtigt, for ja, børn er meget ærlige, men på samme tid så bruger børn faktisk utrolig meget af deres tid på at gøre og sige ting, som ligger meget langt fra sandheden.

Børn har nemlig en fantastisk evne til at lege rollelege, - de lader som om.

Hvad er rollelege?

Rolleleg er fuldstændig som ordet siger, en leg med roller. Børnene efterligner voksne eller figurer i forskellige sammenhænge og universer. Børnene lever sig helt ind i de roller, som de har påtaget sig og udfører rollernes opgaver.

Voksne kan også blive inviteret med i legen, men vil i mange tilfælde få at vide, at de ikke leger “rigtigt”.

Hvorfor vælger børn, at “lade som om” i deres leg med andre børn?

Når de som helt små børn tømmer køkkenskufferne, ruller toiletpapiret ud over det hele eller hælder deres mad ud på gulvet, så lærer de, hvordan tingene fungerer og hvordan de kan bruges.

Så kan du sidde og tænke; "Hvorfor lege dyrelæge eller pilot, når de slet ikke er det? Hvorfor lege, at de er Batman eller andre superhelte, som slet ikke har eksisteret i den virkelige verden?"

Børn lærer meget tidligt at lege, at noget er noget andet end i virkeligheden, det starter faktisk allerede i etårsalderen.

Når børnene er mellem tre og fem år, kulminerer deres rollelege for alvor. Det er I den alder børnene virkelig kan leve sig ind i rollerne, det gælder både i andre identiteter, men bestemt også i helt andre verdner.

(Havets dyr fra Papo, svømmer rundt i Kinetisk Sand i mini-sandkasse...)

Det er i denne aldersgruppe, hvor børnene begynder at lege “far, mor og børn” men det er også i denne aldersgruppe de begynder at træde ind i karakterer som superhelte, drager, eller måske et vildt dyr.

Det er i disse rollelege, hvor PAPO’s mange forskellige temaer kan spille en afgørende rolle for børnenes leg og deres fantasi.

Bedre forståelse for omverdenen

Når børn leger, at de er en anden, så giver det dem en meget bedre forståelse for omverdenen. Det er derfor nærliggende, at børnene især leger lege, hvor de imiterer de ting de har set i deres hverdag. Det kan være, mor og far der laver mad, hænger tøj op, trøster og putter mindre søskende, det kan også være ting og situationer som børnene har set i fjernsynet.

Når børnene leger rollelege, om det så er udklædningslege eller de leger med piraterne eller ridderne fra Papo, så har legen en stor betydning for børnenes udvikling, da de lærer noget om andre, men de lærer bestemt også noget om sig selv.

Rollelege kræver ikke nødvendigvis at flere børn leger sammen, barnet kan også lege rollelege alene, det kan eksempelvis være, hvis barnet leger med sin PAPO ridderborg og lever sig ind i legen, mange børn kan endda leve sig ind i flere roller og karakterer på en gang.

Barnets fantasi og kreativitet spiller derfor også en kæmpe rolle, i forhold til hvordan rollelegen foregår.

Måske har du siddet på afstand og betragtet dit barns rolleleg. Her vil du typisk opleve, at barnet imiterer mange ting fra jeres hverdag, det vil sikkert også få dig til at tænke over jeres måde at gøre tingene på og muligvis også måden I kommunikerer på. Børn bemærker nemlig mange flere ting end vi lige tror.

Styrker og udvikler empati m.v.

Når dit barns fantasi får frit spil og rollen i legen indtages, så styrker og udvikler dit barn eksempelvis empati, kommunikation, sociale kompetencer, fordybelse og indlevelse. Derudover vil dit barn også styrke sin følelsesmæssige udvikling, for på den måde at blive bedre til at sætte ord på egne og andres følelser.

Det er derfor altid godt at opmuntre til rollelege, da det giver barnet så meget positivt, som barnet vil få brug for senere i livet.

Rollelege med Papo’s figurer, er også med til at gøre børn klogere på sociale spilleregler, når de leger rollelege sammen med flere børn.

I legen med flere børn er der pludselig flere, der skal være enige om, hvordan legen skal være og hvordan de forskellige roller skal spilles.

(Bondegårdsdyrene fra Papo hygger sig i forskellige indhegninger lavet af transparente Magna-Tiles brikker)

Det er en rigtig god måde at lære barnet, hvordan han/hun skal give plads til andre børns holdninger og meninger – og det at et nyt og måske anderledes synspunkt faktisk kan være rigtig spændende at have med i legen.

Jeg har set nærmere på nogle af de forskellige figurer fra Papo.

Jeg vil gerne allerede nu, dele min mening om de mange figurer. De er virkelig flotte og detaljeret, ikke nok med det, så er kvaliteten virkelig god. De kan holde til at blive leget med også de lidt vildere lege, hvor figurerne er i kampe mod hinanden.

Bondegårdsdyrene fra Papo

Bondegårdsdyr er populære blandt de fleste børn. Derfor har Papo også lavet forskellige sæt med assorteret bondegårdsdyr, som med det samme vil fange børnenes opmærksomhed.

Sættene indeholder de mest kendte dyr, som typisk lever på en gård, dyrene er alle realistiske og med flotte og livagtige detaljer, som gør legen mere realistisk.

Sættene kan uden problemer kombineres med andet legetøj, som eksempelvis en bondegård eller Lego, hvor I selv bygger en bondegård eller en dyregård.

I kan også kombinere legen med forskellige traktorer eller lastbiler. Lad børnene bruge fantasien og kreativiteten.

Med de mange bondegårdsdyr kan I snakke og lære om livet på en bondegård, lære hvad dyrene hedder, hvad de spiser og hvad deres unger hedder.

Børnene har garanteret også mange spændende spørgsmål omkring dyrene på en på gård, det kan derfor også være oplagt at tage på bondegårdsbesøg og lære mere om livet og dyrene der. Måske kan I endda få lov til at fodre nogle af dyrene eller få lov til at sidde på en hest eller klappe en gris.

Efter jeres tur på bondegården kan I tale om, hvad I har oplevet, på den måde styrkes barnets kommunikation. I kan sammen tegne en tegning af de dyr I så, eller blot tegne jeres yndlingsdyr fra Papo’s bondegårdssæt.

På de fleste bondegårde er der også hunde, det kan være en hund som hjælper bondemanden med de andre dyr eller blot en sød familiehund.

Med Papo’s mange sæt er det også muligt at købe et sæt, som kun består af forskellige hunde, heste, grise eller hvad I ønsker.

Papo har på den måde gjort det muligt, at tilkøbe de ekstra dyr, som I ønsker flere af eller hvis barnet har et særligt favoritdyr.

Skovens dyr fra Papo

Papo laver forskellige størrelser sæt med skovens dyr, sættene er assorterede og det er derfor spændende at se, hvilke dyr man modtager. Man kan dog være sikker på, at hvert eneste dyr er flot og detaljeret og at det lever i skovene, dog ikke nødvendigvis i de danske skove.

Med skovens dyr kan I tage en snak om hvad dyrene hedder, hvilke farver de har, hvad man kalder deres unger og meget meget mere. Børnene vil med sikkerhed stille mange spændende og gode spørgsmål, når de sidder med de mange dyr i hænderne.

Det vil være oplagt at tage en tur i skoven og undersøge om I kan se nogle af dyrene i deres vante omgivelser. Måske gemmer de sig, eller måske er I heldige at se nogle af dem.

Et af dyrene, som kan være i skovsættet er en muldvarp.

Mange børn har set de små jordbunker, som muldvarpen laver i haverne, men det er nok de færreste børn der har set, hvordan muldvarpen ser ud. Muldvarpen kendes på det spidse hoved og med de specielle forpoter, ligner muldvarpen ikke andre danske pattedyr.

Muldvarpen er et lille dyr, der måler 15-18 cm fra snudespids til halespids og det lille dyr vejer kun mellem 75 og 95 gram. Hannerne er dog lidt større end hunnerne, men ellers ligner de to køn meget hinanden.

Muldvarpen bygger gangsystemer i jorden, hvor jordlaget er blødt og dybt. Det er i den bløde jord, hvor der er mest føde, nemlig regnorme, som er muldvarpens livret.

Et andet spændende dyr, som kan være en del af skovsættet er den røde ræv.

Den har mange nok set på marker eller i skoven.

Ræven er et mellemstort rovdyr i hundefamilien. Den er slank, har et bredt hoved og spids snude og øjnene er smalle, spalteformede med lodrette pupiller. En hunræv vejer ca. 7 kg og en hanræv ca. 8 kg.

Ræven er god til at variere føden og spiser som regel bare det mest tilgængelige. Den er slet ikke kræsen. Hovedsageligt lever ræven af eksempelvis spidsmus, muldvarpe og rålam.

Hvis den får muligheder, så æder den gerne små fugle, fugleæg eller krybdyr.

Et tredje dyr som I måske kan møde i sættet er en fasan.

Fasaner er dyr som rigtig mange har stødt på op til flere gange. Fasanen ses især langs landeveje, på marker, ved små skove og i haverne.

Fasanhannen er velkendt og let genkendelig med sin skinnende rødbrune fjerdragt og det røde ansigt. Hunnen er betydeligt mere afdæmpet i farverne, da hendes brune farver camouflerer hende under eksempelvis rugning.

Fasanen kom første gang til Danmark i 1562, så de har levet her i landet i mange år.

De er ikke særlig kræsen i sit fødevalg. De lever overvejende af planteføde, men tager dog også smådyr som biller, græshopper og snegle.

Fasanen er truet, da der desværre er mange, som går på jagt for at skyde fasanerne.

Vilde dyr fra Papo

Sættene med Papo’s vilde dyr, er som alle de andre sæt assorteret og man ved derfor ikke, hvilke vilde dyr man modtager.

De fleste børn er interesseret i vilde dyr, på den måde er det helt oplagt at kombinere leg og læring, for som vi alle ved, så lærer børn bedst igennem legen.

I kan kigge på et verdenskort og snakke om hvilke dyr, der lever i hvilke lande. I kan også tale om fødekæden, hvem spiser hvad og nogle af de vilde dyr jager og spiser endda hinanden.

(De vilde dyr fra Papo muntrer sig i det magiske sand fra Kinetic Sand)

Dyreunger er også altid noget som interesserer børn, da alle dyreunger ser søde og rare ud også selvom det er vilde dyr. Hvordan ser ungerne mon ud, hvor mange unger får de forskellige arter, der er masser af spændende læring med Papo’s vilde dyr.

I kan også tage en tur i zoologisk have og se på nogle af arterne, måske kan I udvælge jeres yndlingsdyr, som I efterfølgende kan tage hjem og tegne. Hvis I synes det er svært, at tegne jeres udvalgte dyr, så kan I “snyde” lidt ved at stille dyret på et stykke papir i vindueskarmen eller et andet sted hvor solen rammer. Så vil solens stråler vise skyggen af dyret på papiret, på den måde kan I nemt tegne dyrets omrids.

Et af de vilde dyr som I kan være heldig at møde i sættene er giraffen.

En voksen hangiraf er mere en fire meter høj og hungiraffen er ca en meter lavere. Hannen vejer mellem 800 og 1.930 kilo. Hunnen vejer “kun” mellem 550 og 1.180 kilo.

Giraffen har en meget lang tunge, den er faktisk 45 centimeter lang. I kan prøve at måle hvor lang jeres tunge er.

Girafhunnerne går drægtige i ca 15 måneder. Når giraffen føder, så ankommer den lille ny med et brag. Giraffer føder nemlig stående, hvilket betyder at den lille unge starter sit liv med et fald på omkring 2 meter.

Der er ikke noget at sige til, at ungen er lidt forvirret efter fødslen. Ved fødslen er en unge næsten 2 meter høj og vejede ca. 50 kg.

Elefanten er et andet spændende dyr, som kan være i sættet med de vilde dyr.

Elefanten er verdens største landdyr og den kan blive 60 år gammel, kan veje mellem 3000 kilo og helt op til 7500 kilo.

Der findes flere forskellige arter af elefanter og de lever på savannen i Afrika og i Asiens jungler. Elefanten har stødtænder lavet af elfenben, hvilket desværre er skyld i, at krybskytter er på jagt efter elefanterne.

Elefanters kendetegn er den lange snabel og de store ører. Ørerne fungerer som aircondition, for når det bliver meget varmt, vifter elefanten med ørerne og på den måde køler den faktisk sig selv ned. Elefanten lever af 300 kilo græs og blade om dagen og det bliver skyllet ned med vand. Den kan drikke helt op til 200 liter vand om dagen.

Elefantens snabel er helt speciel. Udover at den kan rumme mange liter vand, så bruger elefanten snablen til at snuse, føle, gribe og drikke med. Elefanterne lever i grupper på mellem 10 til 20 individer. Flokken er styret af en førerhun med sine unger.

Hvis I er heldige at modtage en af de forskellige chimpanse aber i jeres sæt, så vil jeg selvfølgelig også gerne dele lidt spændende information om denne.

Chimpansen er en af de aber, der ligner os mennesker mest. Chimpanser lever da også i mindre flokke, som minder meget om menneskets familier. Ligesom os mennesker er hannen ofte større end hunnen. De lever ofte i 40-50 år og kan veje op til 70 kilo. Chimpanser lever blandt andet af frugter og blade.

Lidt ligesom os mennesker, så er chimpanserne utrolig gode til at samarbejde og det ses eksempelvis ved deres evne til at patruljere og forsvare deres flokke mod aber fra andre flokke.

Chimpanser er utrolig gode til at tillære sig nye evner. Ligesom os mennesker har chimpanser gennem generationer skabt nogle arbejdsmetoder, der går i arv. Chimpansen er på den måde et spændende dyr, som har meget tilfælles med os.

Havets dyr fra Papo

Papo har også lavet et spændende sæt med havets dyr. Dette sæt kan indeholde hajer, hvaler, pingviner, blæksprutter osv.

Ligesom med de mange andre sæt, så er der brugt tid på hver en lille detalje på de håndmalede figurer. De ser derfor meget livagtige ud, hvilket også er med til at invitere til leg.

Sættet kan bruges i et hav af forskellige sammenhænge, det kan være i en leg, hvor flere børn leger sammen og evt. leger at de er på krydstogt oppe omkring Alaska. Måske står de ude foran på båden og kigger ud over havet og isbjergene og opdager de flotte spækhuggere i overfladen.

Lad fantasien styre hvor I skal hen på opdagelse.

Herhjemme har vi leget med Papo’s havfigurer i kombination med det blå Kinetic sand. Vi legede, at vi byggede en undervands verden med sandet og de forskellige hajer og hvaler svømmede rundt mellem de fine sandfigurer.

Havets dyr er også et sæt der lægger op til spændende læring, om de forskellige arter, hvad de hedder, hvor de lever, hvad de spiser og lign.

I vores sæt var der eksempelvis en spækhugger.

Jeg synes personligt at spækhuggeren er et flot og interessant dyr. Man kan endda være utrolig heldig, at se en spækhugger ud for den nordligste kyst her i Danmark.

Spækhuggeren er i virkeligheden en kæmpe delfin, som også er et af havets største rovdyr. Hunnen bliver op til otte en halv meter og hannen op til 10 meter.

Den har en vægt som en elefant, men kan alligevel svømme utrolig hurtigt. En spækhugger kan jage stort set alle dyr i havet, både unger af store hvaler, men også delfiner, søløver, sæler, pingviner og hajer.

Spækhuggere er et flokdyr, der normalt lever i store flokke på 10 til 30 stykker. Der er et tæt sammenhold i flokken, hvor alle hjælper med at tage sig af ungerne.

Hver gang der er fare på færde, samles alle hannerne i flokken i en ring om hunnerne og ungerne, for på den måde at beskytte dem. Spækhuggere snakker hele tiden med hinanden og hver flok har sin helt egen dialekt.

Et andet populært havdyr i vores sæt er en klovnfisk. - en find Nemo fisk, som børnene vil sige.

Den lille, farvestrålende klovnfisk lever i koralrevene i Stillehavet og i Det Indiske Ocean. Den er en dårlig svømmer og sårbar over for rovfisk, men den har alligevel fundet på en utrolig smart måde at overleve på. Den gemmer sig imellem tentaklerne af søanemoner. De børn, som har set filmene med Find Nemo, ved garanteret en masse om klovnfisk, deres måde at leve på og meget mere.

(Havets dyr fra Papo svømmer i et hav af transparente blå Magna-Tiles)

Klovnfisk lever tit sammen i små grupper. Hvis de bliver væk fra hinanden, ligesom i Find Nemo, så vil de lede efter hinanden.

I hver gruppe er der en han og en hun, der danner par og får unger. Hunnen er altid større end hannen. Når hunnen dør, sker der noget meget mærkeligt og usædvanligt, hannen skifter nemlig køn og bliver til en hun. Hunnen kan lægge 100 til 1.000 æg ad gangen. Æggene bliver lagt et mørkt sted tæt på søanemonen, så de er så beskyttet som muligt. Hannen våger over æggene og allerede efter en lille uge til halvanden kommer alle de små unger til verden.

Krybdyrene fra Papo

Vi har set nærmere på et af Papo’s sæt med krybdyr. Det var en blandet oplevelse, for ligesom de andre sæt, så er figurerne virkelig detaljeret og ser derfor livagtige ud.

I vores sæt var der eksempelvis en stor ulækker edderkop. Den er lavet så livagtig, at jeg som er virkelig bange for edderkopper, fik kuldegysninger da jeg pakkede den ud.

Min store søn har efterfølgende drillet mig mange gang, ved at sætte den livagtige edderkop forskellige steder i huset eller tæt på mig i haven.

Et andet krybdyr som man kan være heldig at få i sættet, er en skorpion.

En skorpion er let genkendelig og det er nok mest på grund af halen, hvor der på den sidder en giftbrod. Når skorpioner enten skal på jagt eller forsvare sig, så bruger de deres giftbrod på halen og deres noget kraftfulde klosakse til, at kæmpe med.

Alle skorpion-arter er giftige. Der er dog stor forskel på, hvor giftige og hvor stor skade de kan gøre på os mennesker. Der er omkring 25 forskellige skorpion-arter, der kan dræbe et menneske. Her skal dog lige nævnes, at tallet er noget mindre hvis vi snakker et voksent menneske, der er sundt og rask.

Men ingen grund til panik, for der findes heldigvis ikke skorpioner i det fri her i Danmark. Vi har dem kun i fangeskab.

Ligesom alle de andre Papo sæt, så er sættet assorteret og der er derfor forskellige krybdyr i sættene.

De fleste forbinder krybdyr med noget ulækkert eller uhyggeligt, men sådan er det dog ikke nødvendigvis.

Krybdyr er også spændende dyr, som børnene ofte selv kan finde i haven eller nede i kælderen.

I kan prøve at tage billeder af de forskellige krybdyr, som I kan finde ude i det fri, efterfølgende kan I Google dem og lære mere om de forskellige arter.

Sættene med krybdyr er ikke nødvendigvis arter som lever I Danmark, I kan derfor godt støde på dyr som ikke ses i den danske natur, men det gør ikke sættet mindre spændende.

Dinosaurer figurer fra Papo

Med dinosaursættet fra Papo er I godt rustet til en spændende og lidt uhyggelig leg tilbage i tiden.

Oplev de detaljeret dinosaurer i en utrolig kvalitet.

Dinosaurerne indbyder til mange forskellige former for lærerig leg, det handler blot om at tænke ud af boksen.

Papo’s dyr kan nemlig bruges til meget andet end blot at lege med på gulvet eller ved bordet.

I kan gemme dinosaurerne i sandkassen og forsigtigt grave dem frem, som om I var arkæologer og lige har opdaget en ny art.

En anden lege ide kunne også være, at komme vand i en pose eller en skål, lægge dinoen deri og sætte den i fryseren.

Når isklumpen er frossen, kan I forsøge at hakke jer frem til dinoen, som nu er frosset inde i et isbjerg.

Nogle gange kan I være heldige, at de kunstige dinosaurer kan opleves i realistiske størrelser i zoologisk have.

Så kan I sammenligne dem med Papo’s figurer, og I vil se/opleve at Papo’s figurer er virkelig detaljeret og gennemførte.

Sættet med dinosaurer, får ofte børnene til at stille mange spørgsmål, som I sammen kan prøve at besvare.

Hvornår levede de forskellige dinosaurer?

Hvad hed de forskellige arter?

Var de planteædende eller kødædende?

Alt efter barnets alder, så kan I se filmene “landet for længe siden” eller “Jurassic park”.

Dinosaurerne var landjordens herskere i omkring 160 millioner år.

Det er ikke helt til at vide præcis hvor mange forskellige dinosaurarter, der har eksisteret på Jorden.

Forskere mener dog, at man nok vil kunne finde dinosaurfossiler fra omkring 1.850 forskellige slægter. Hvilket efter min mening er virkelig mange!

Det er ret imponerende, at vi mennesker kan finde svar på noget, som ligger så mange år tilbage i tiden! På trods af det, så bliver vi mennesker hele tiden klogere på dinosaurernes spændende verden.

Dinosaurerne uddøde for omkring 66 millioner år siden, da en enorm asteroide smadrede ned i Mexicos Yucatánhalvø. Før asteroidenedslaget var nogle dinosaurarter dog allerede ved at uddø, heriblandt langhalse og T. Rex. Det skyldtes blandt andet voldsomme klimaforandringer, der ændrede det miljø, som dinosaurerne havde tilpasset sig til.

Mange børn, især drengene synes, at det er T. Rex, som er den sejeste af dinosaurerne. Det skyldes selvfølgelig filmen og fortællingerne om Jurassic Park og Landet for længe siden, hvor T. Rex spiller en stor rolle som skurken.

Mange tror derfor, at den største dinosaur var Tyrannosaurus Rex, da den ofte bliver omtalt som et af de største dyr, der har levet på Jorden. Men i virkeligheden var den største landdinosaur den planteædende langhals Patagotitan Mayorum, som levede for omkring 100 millioner år siden.

Langhalsen havde en længde på 37 meter, en højde på 6 meter og den vejede omkring 69 ton.

Den største kødædende landdinosaur var dog T. Rex, der med sine næsten ni tons er mere end to tons tungere end sine konkurrenter.

Som I nok kan læse, så er der virkelig lagt op til spændende og farlige eventyr med Papo’s fantastiske dinosaurer.

Papo Fantasy Drager & Papo fantasy figurer

Det er ret imponerende, hvor stort et sortiment Papo har af de seje og flotte figurer. Det er slet ikke muligt at nævne en kategori som de har glemt. Papo har virkelig tænkt alle interesser, aldersgrupper og legeideer ind i de mange temaer.

Papo sikre på den måde, at det er muligt at finde det perfekte sæt til hvilket som helst barn.

Fantasy drager og fantasy figurerne er nogle spændende figurer, som med det samme sætter gang i en mere fantasifuld og kreativ leg, med seje kampe.

Hvis nogen skulle være i tvivl, så er fantasy en fiktionsgenre, der beskæftiger sig med at skabe en alternativ verden. Ofte er det en verden med fabelvæsner, magi eller andre overnaturlige elementer.

Fantasy kan både foregå i fortiden, nutiden og fremtiden, i solsystemet, i et parallelt univers eller i din nabos baghave.

Der er ingen begrænsninger i fantasy.

Fantasy dragerne er imponerende, med de mindste detaljer som tænder, skæld, flotte vinger og ild ud af munden. Dragerne er med det samme klar til leg.

Dragerne behøver ikke være onde, de kan også kombineres i en leg med prinsesser, hvor dragen måske beskytter og passer på prinsessen. Det kan også være at det er prinsessernes kæledyr og prinsesserne godt kan lide at flyve på eventyr på ryggen af dragen.

Papo giver børnene mulighed for, at kombinere figurerne på kryds og tværs og finde på deres egne spændende lege og fortællinger.

Fantasy drager eller fantasy figurer, kan også inspirere til spændende godnathistorier med skeletter eller en hund med tre hoveder.

Eventyr figurer fra Papo

De fleste børn elsker eventyr og det er noget, som fanger interessen hos både drenge og piger, dog er disse sæt nok mest populære hos pigerne.

Med de forskellige prinsesser og havfruer i flotte glimmerkjoler og heste eller enhjørninger, så indbyder eventyrsættet til en hyggelig leg.

Måske vil pigerne selv klæde sig ud som prinsesser, for på den måde at være en større del af legen. Måske er I heldige, at der også er en prins, en troldmand eller en drage i sættet.

Bor prinsesserne på et stort slot, i en vindueskarm eller måske på en bondegård med en masse dyr, hvem ved.

Med de fine prinsesser kan eventyrlegen nemt fortsætte i flere timer.

Børnene kan også tegne et slot og nogle prinsesser på et papir, måske kan de tegne efter prinsessefigurerne.

I kan også bygge jeres helt eget slot, ud af pap eller karton.

Hvis I er så heldige at have en af Papo’s flotte borge, så kan legen med eventyrfigurerne også nemt kombineres i denne leg.

Med eventyrsættet er det oplagt, at lære børnene om eventyr og hvad der kendetegner et eventyr.

I kan også finde på jeres egne eventyr, måske med udgangspunkt i Papo eventyrfigurerne.

Ridderefigurer fra Papo

Papo’s riddersæt kan købes i forskellige størrelser, alt efter hvor mange riddere man ønsker.

Sættene består af forskellige krigere, med og uden rustning. Nogle med svær og skjold og andre med økser eller bue og pil. Fælles for disse sæt er, at der er lagt op til en god leg og en spændende kamp mellem riddere eller måske skal ridderne kæmpe mod pirater eller fantasy figurer, eller måske nogle helt andre.

Papo laver flere forskellige ridderborge i en utrolig god kvalitet, disse ridderborge ville være oplagt at kombinere i legen med ridderne.

De seje riddere indbyder til spændende rollelege, hvor flere børn kan være en del af legen. Ridderne skal forsvare deres by eller deres borg imod fjender, hvad mon der sker?

Den gode og holdbare kvalitet på Papo figurerne gør, at børnene sagtens kan lege lidt vildere lege med vilde krige, uden at figurerne går i stykker.

Legen med ridderne er en god mulighed for, at lære børnene lidt om middelalderen og ridderne.

Mange af os voksne kender Kong Arthur og ridderne om det runde bord og andre figurer fra sagn eller legender, som vi ikke ved meget om i virkeligheden, men det er en god inspiration, når børnene skal lære lidt om ridderne.

En ridder var først og fremmest en professionel kriger og soldat til hest. En ridder var forpligtet til at gå i krig for kongen, som han havde sværget at tjene i krig og fred. Når der ikke var krig, øvede ridderen sig, ved daglig træning og i turneringer, hvor riddere dystede mod hinanden som underholdning.

Det at være ridder var ikke bare at slås med sværd og lanse, men i lige så høj en grad at opføre sig ærefuldt og modigt, beskytte de svage og bekæmpe uretfærdighed – en ridder skulle kort sagt opføre sig ridderligt.

Måske kender børnene tegnefilmene om Robin Hood, som tager fra de rige og giver til de fattige.

Ud over sværd og rustning havde ridderne et skjold. De malede deres skjold, for at man kunne skelne den ene rustningsklædte ridder fra den anden. Oprindeligt var ridderens våbenmærke personligt, men i løbet af middelalderen blev det almindeligt i de rige familier, at bruge et arvet mærke til at markere slægtens identitet.

Riddere kæmpede til hest og derfor var sværdet og lansen deres vigtigste våben. I turneringer var lansen af træ og blev brugt til at forsøge at vippe modstanderen af sadlen med, når hestene kom løbende direkte mod hinanden. Lansen var en flere meter lang stang af træ, der ofte splintredes i mødet med modstanderen.

I krig brugte ridderen lansen til det første angreb til hest, mens sværd og økse blev brugt i nærkamp bagefter.

I Papo’s riddersæt er det de færreste riddere, der sidder på en hest, i vores sæt var der kun en hest. Men legen er bestemt ikke blevet kedelig af den grund, for kampe er der ikke færre af, af den grund.

I Papo’s detaljeret riddersæt ses det tydeligt, at ridderne har forskellige symboler på deres skjold, det viser virkelig hvor meget Papo går op i selv de mindste detaljer.

Piratfigurer fra Papo

Med Papo’s kampklare pirater er børnene straks klar til at drage på nye eventyr, for at finde den skjulte skat.

Piraterne inviterer til spændende leg, hvor børnene kan leve sig ind i rollerne som de seje pirater, som sejler over de syv verdenshave i jagten på den store skat. Måske møder de modstand på turen, måske møder de et andet piratskib, som også er på jagt efter skatten og som bestemt ikke ønsker at dele.

(Papo piraterne og Papo's havdyr er igen på eventyr på de store verdenshave, bygget af Magna-Tiles)

Hvis børnene har et playmobil piratskib, så vil legen nemt kunne kombineres med dette, piraterne kan overtage playmobilskibet eller måske er det gode pirater, som gerne vil samarbejde og på den måde nemmere finde skatten.

De fleste børn kender Peter Pan eller Disneys Kaptajn Jack og piraterne på Ønskeøen.

Børnene vil kunne finde inspiration til deres leg, fra disse film og serier.

Slip fantasien og kreativiteten løs

Efter at have set nærmere på Papo’s forskellige figurer, så er jeg meget positiv.

Papo er virkelige detaljeorienteret omkring deres figurer og jeg har kun positivt at sige om dem.

Figurerne er i en god og holdbar kvalitet, som derfor ikke blot egner sig til private hjem, men bestemt også til institutioner.

De kan sagtens holde til at blive leget med igen og igen.

Papo producerer flere hundrede forskellige figurer og det er derfor intet problem, at finde nogle figurer eller et tema, som passer perfekt til et hvert barn.

Slip fantasien og kreativiteten løs og lad børnene fordybe sig i legen.

Rigtig god leg.

- Carina Lund

BlogindlægCategory_blogindlægPapo

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris837,95 kr
På lager
Se varen