ByAstrup Dukke Klapvogn anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Træ | Mål: 32 x 43 x 50 cm | Farve: Hvid/træ | Mærke: ByAstrup | Antal: 1 stk 

“Jeg er rigtig glad for min klapvogn, den er bare mega flot. Jeg synes, at den passer godt til mig. Den er nem at køre med, og det er også nemt at sætte dukkerne ned i den, de sidder rigtig godt i den. Jeg kan godt lide at lege, at jeg tager på tur med mine dukker, så bruger jeg klapvognen, ligesom hvis det var i virkeligheden.”

En anmeldelse af ByAstrup Dukke Klapvogn 

I de fleste småbørns familier er der en lille dukkemor eller dukkefar. Hjemme hos mig er der hele to styks. Dukkerne bliver kørt rundt i barnevogn og klapvogn, de får skiftet en ble i ny og næ, de bliver puttet, får mad og så får de skiftet deres tøj - rimelig ofte endda.

 

Her ses dukkevognen forfra


Dukker er jo på ingen måde en ny dille - tværtimod, jeg har selv et par stykker, som jeg har arvet fra dengang, min farmor var en lille pige. På trods af, at legen omkring dukkerne er meget gammel, er den stadig utrolig populær og er aldrig gået af mode.

ByAstrup har lavet den fineste dukkeserie med dukker og alt, hvad der ellers hører til. Så bor du sammen med en lille dukkemor eller dukkefar, er det helt sikkert et mærke, som du bør kende.

 

 

Her ses dukkevognen bagfra.


Dukkeserien består blandt andet af denne søde og flotte klapvogn, som jo er rigtig rar at have, når man skal på tur med sin dukke i legen eller måske endda i virkeligheden.

 

Kort om ByAstrup

By Astrup er et dansk mærke, som laver unikt, kreativt legetøj og legemøbler i høj kvalitet. By Astrup går op i, at deres produkter er en fryd for øjet, lækre at røre ved og ikke mindst sjove at lege med. Derudover er der fokus på, at produkterne har et simpelt og moderne design, samtidig med at det indbyder børn til leg og hyggelige stunder.

 

Her ses et nærbillede af nogle af de fine detaljer som er på dukke klapvognen


Når du køber et By Astrup design, støtter du den fælles kamp mod en kræft fri verden. Hvert år donerer By Astrup nemlig et beløb til kræft forskningen i håbet om at gøre en forskel.

Udover at alle ByAstrups produkter er virkelig lækre og gennemtænkte, så kommer de jo selvfølgelig også i æsker, poser og kasser, som taler til alle sanserne og matcher produkterne. Så selv når produkterne står i æsken/kassen på gavebordet, pynter de.

 

Det medfølger

Klapvognen fra By Astrup kommer, som tidligere beskrevet, i en rigtig flot æske med detaljer i guld og med et billede på af klapvognen. Pigerne havde meget travlt med at få åbnet æsken og se indholdet. Den usamlede klapvogn er forsvarligt pakket i æsken, så skader på den undgåes. Der medfølger alt, hvad der skal bruges til at samle klapvognen, på nær en stjerneskruetrækker som de fleste har i hjemmet.

Der vises hvordan æsken til klapvognen ser ud.Der medfølger en ret simpel og letforståelig vejledning til samling af klapvognen. Så efter kort tid kunne pigerne, med stor fornøjelse, tage klapvognen i brug i deres dukkeleg.

Klapvognen er lavet i træ og de enkelte hvide elementer står rigtigt flot sammen med træet. På klapvognsbøjlen er der kredset lidt ekstra for detaljen med de seks perler i nedtonet farver, som skal fungere som legetøj for dukken, under køreturen i klapvognen.

 

Her vises indholdet af æsken.


Hjulene er ligesom resten af klapvognen lavet af træ, dog med en lille gummiliste hele vejen rundt, således at kørslen glider nemt og at klapvognen, ikke laver mærker i gulvet.

Klapvognens styr er i 48-49 centimeters højde, passende til de helt små og lidt større dukkemødre og dukkefædre. Dukkerne fra By Astrup passer perfekt i klapvognen, hvilket andre standard dukker også gør, eksempelvis BabyBorn.

 

 

På billeder ser man en sød dukke sidde i dukke klapvognen

 

Pigernes egen mening om

Lucca 5 år: “Jeg er rigtig glad for min klapvogn, den er bare mega flot. Jeg synes, at den passer godt til mig. Den er nem at køre med, og det er også nemt at sætte dukkerne ned i den, de sidder rigtig godt i den. Jeg kan godt lide at lege, at jeg tager på tur med mine dukker, så bruger jeg klapvognen, ligesom hvis det var i virkeligheden.”

 

Her ses en lille pige gå en tur med dukke klapvognen

 
Silje 7 år: “Jeg synes, at dukkevognen er rigtig flot. Jeg synes også, at det er ret sødt, at der er de der legeperler, som dukken kan lege med - i legen. Dukkevognen er lidt lille til mig, men jeg kan sagtens bruge den. Når jeg leger med min lillesøster, er det mest hende, der bruger den, fordi den passer bedst til hendes højde.”

 

Morens og pædagogens mening

Skal dukkemor eller dukkefar ud og rulle med deres lille dukkebarn, så er By Astrups klapvogn i træ et rigtig fint og godt bud på dukkekøretøjet. Herhjemme har den efterhånden været på en del ture. I legene har den været hele landet rundt med bus, tog, på gå ben - og ja, så har den da også været i udlandet et par gange.

 

Her ses en dukke der sidder i dukke klapvognen.


Klapvognens fine, enkle og stilrene design, som By Astrup i den grad er kendt for, er som altid gennemgående i klapvognen. Den er en fryd for øjet med trælooket, kun brudt af den hvide farve og toppet med perlerne i rolige farver.
 
Klapvognen passer bedst størrelsesmæssigt til Lucca på 5 år, hun er ca 110 cm høj, et par cm mere så kommer hun nok til at gå let foroverbøjet. Så med styrets højde på 48-49 cm, er det min vurdering, at selv de helt små nybagte dukkemødre og fædre kan køre med den.

 

 

Her vises en lille pige der er ved at løfte sin dukke ned i dukke klapvognen

 
Herhjemme indgår klapvognen oftest i pigernes lege med dukkerne. Som tidligere nævnt har den været vidt omkring, når turen blandt andet er gået til svømmehallen, mødregruppen eller i sommerhus.

Klapvognenes sæde er rummeligt, så det er nemt for pigerne at sætte dukkerne i den. Gummilisterne på hjulene virker utrolig godt, klapvognen kører nemt og lydløst rundt på alle overflader.

 

 

På billedet ser man en pige der sørger for at dukke sidder behageligt i dukke klapvognen.

 
Ud fra et pædagogisk perspektiv er der virkelig meget god læring at hente, for børn i alle aldre, i legen med dukker. Når børn leger rollelege med dukker, kopierer de virkeligheden, de leger og øver sig i alle hverdagens følelser, gøremål, dilemmaer og sammensætninger.

Hvis vi eksempelvis kigger på børnenes sociale og sproglige færdigheder, trænes disse blandt andet når børnene, i legen med dukker, er sammen om et fælles tredje, spejler sig i hinanden, går på kompromis, argumenterer, afprøver og opbygger legen verbalt.

 

 

På billedet ser man en pige der lige tjekker at hendes dukke sidder ordentlig i dukke klapvognen

 

Hvilket alt sammen skaber relationer, empati, evnen til at skabe overblik og aflæse spillereglerne i de sociale kontekster.
Børnenes fin- og grovmotoriske færdigheder udvikles også i legen, dette blandt andet når dukkerne skal have mad, sættes i klapvognen og bleerne skal skiftes.
 
Både Silje og Lucca er ret glade for den fine klapvogn fra By Astrup. Designet passer godt ind i de fleste hjem, og så indbyder den virkelig til dagligdagens rollelege, som er så hyggelige og lærerige. 

- Maria Ejler

 

På billedet vises hvordan dukke klapvognen ser ud.

 

Læs også anmeldelsen af ByAstrup Dukketilbehør

Læs også anmeldelsen af byAstrup Dukkeseng

Læs også anmeldelsen af byAstrup Dukkehøjstol

Læs også anmeldelsen af byAstrup Dukkepuslebord

Læs også anmeldelsen af byAstrup Dukkelegestativ

 

Anmeldelse af legetøjByastrup

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen