Dragon Dance spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 6 år | Spillere: For 2 - 5 deltagere | Spilletid: Ca. 15 - 20 min | Mærke: Games4u / Peliko | Antal: 1 spil i æske.

"Alt i alt er det er rigtig sjovt spil for hele familien, som udfordrer både ens motorik og planlægning og færdighed da du skal være opmærksom på opbygningen af din drage, og ikke bare stable op og få så høj en drage så muligt, da den derved er meget lettere til at vælte for dine modspillere. Et godt spil til en spilaften i familiens skød eller bare som en hurtig leg, inden spisetid med børnene. Det kan klart anbefales herfra"

En spilanmeldelse af Dragon Dance 

Et færdighedsspil for 2-5 personer i alderen 6 år og op efter. Består af 6 dragehoveder og 99 Dragekort til opbygning – hvoraf 9 af kortene er handlingskort.  

Vi valgte at spille det fem mand; Far og 4 drenge i alderen 3, 7, 9 og 11, til trods for den anbefalede minimumsalder. Det skal nævnes, at det er en god idé at hjælpe de mindre børn, og at de sagtens kan være med til spillet, men det kræver lidt tålmodighed – fra alle parter.

Spillets opbygning

Spillet er meget simpelt sat sammen – byg den højeste og mest stabile drage, ved at sætte de tilhørende kort sammen.

Alle kort placeres i æsken, så det ikke er tydeligt, hvordan hvert enkelt kort ser ud.

Man starter med at vælge hver sin farve dragehoved, og derefter trækker hver spiller to kort fra æsken, som man sætter sammen ca. 10-20 cm. fra bordkanten. Disse to kort danner fundamentet for ens videre opbygning af dragens krop.

Herefter, på tur i urets retning, trækkes på skift et nyt kort, som man sætter på sit eksisterende dragefundament, i de riller kortene hver især har.

Det er vigtigt at man sætter kortene sammen rigtigt, første gang, da det ikke er tilladt iflg. reglerne, at ændre på sin Drage i løbet af spillet. Man skal altså lade sin Drage stå, og derved spille videre, uanset hvor skæv eller ustabil den måtte se ud. Hvis ens drage vælter i løbet af runden, skal man lade den ligge – dvs. man må IKKE rejse ens drage op igen, men skal spille videre og opbygge, fra den position dragen nu ligger i.  

Spillet er slut, når der ikke er flere kort tilbage i æsken, eller der ikke er kort nok til en hel runde. Afslutningsvis skal hver spiller placere sit udvalgte, farvede dragehoved på sin opbyggede drage, og kan dermed ændre spillets udfald i sidste sekund. Herefter måler man ud fra øjemål (eller i vores tilfælde, hvor det er MEGET tæt løb, men en stor lineal) hvis drage er højest, og dermed vinderen af spillet.

Hvis der bliver spillet af kun to eller tre deltagere, kan man aftale at spillet sluttes, når kortbunken kommer ned til den indikator der er i æsken, eller blot fjerne en tilfældig bunke kort. Med to kun spillere, bliver det et halvlangt spil.

Spillets gang 

Yngste person starter (sådan er det jo tit i familiespil J) så skiftes man ellers til at trække de forskellige kort og opbygge sin drage. Hvis man skulle være uheldig, og ens Drage vælter, er det som tidligere nævnt, ikke tilladt at sætte den op igen (bla. til vores yngste spillers store frustration) Skulle man være så uheldig at den vælter, og man kan fornemme (eller se) at den vælter, er det dog tilladt at gribe den, men man skal lægge den ned derefter.

Handlingskort 

Undervejs kan du få nogle Handlingskort, i stedet for de ”almindelige” opbygningskort.

Kendetegnene ved disse er bla. at de ikke har slisker i siderne. Der er 3 forskellige handlingskort

– Halepisk (markeret som en dragehale) Ens egen drages hale svinger og forsøger at vælte en af modstanderenes Drager. Man skal kaste kortet efter en anden drage med minimum én armslængde, éb gang – rammer man ved siden af, kan der ikke kastes om.

Dragedans (markeret på kortet som en drageklo der slår ned i jorden) Her må man ryste bordet én gang eller banke i bordet en enkelt gang for at få en (eller flere) modstanderes drage til at vælte. Spilles der på gulvet, bruges kortet som Halepisk, og du må kaste efter en anden drage.

Sidste handlingskort er Ildspyning (markeret på kortet med flammer). Her må man puste på en modstanders drage – igen med en armlængdes afstand, i et forsøg på at vælte en modstanders drage.

Det er dog også muligt at bruge sit handlingskort til opbygning af sin drage (klassisk forældre-move; jeg vil ikke vælte mine børns drager) men det er bestemt meget sjovere at bruge den som handlingskort.

Vores vurdering 

De yngste spillere syntes klart at Handlingskortene er det sjoveste – for der er mulighed for lidt ”action” når man spiller. Dog skal det nævnes at hvis man har fx et massivt egetræsspisebord, skal man holde lidt igen med at slå for hårdt i bordet i forsøget på at vælte en drage – den bevæger sig ikke rigtigt og man kan ende med at få ondt i hånden. Her er det klart en fordel at man lige prøver at ryste bordet i stedet for, eller ændrer strategi, og kø

Efter man har spillet det et par gange bliver man mere bekendt med vigtigheden af en god og solid startopbygning – at man simpelthen bruger de første par runder til at lave en stabil base er en rigtig god ide! Der går hurtigt sport i at opbygge den mest fantasifulde, ”virkelighedstro” eller bare største drage. 

Da spillet ikke fylder meget, er det optimalt at tage med i fx campingvognen (det er lidt sjovere med handlingskortene på campingborde!) eller sommerhuset. Dog vil jeg ikke anbefale at spille det i græsset eller haven, da pap kortene kan blive våde, og derved blive ødelagt.

Et spil tager ca. 15 minutter, hvis de lidt mindre børn er med, som skal bruge lidt hjælp til kortene, kan det sagtens tage lidt længere tid. Alt i alt er det er rigtig sjovt spil for hele familien, som udfordrer både ens motorik og planlægning og færdighed da du skal være opmærksom på opbygningen af din drage, og ikke bare stable op og få så høj en drage så muligt, da den derved er meget lettere til at vælte for dine modspillere.

Et godt spil til en spilaften i familiens skød eller bare som en hurtig leg, inden spisetid med børnene. Det kan klart anbefales herfra.

- Tine Voight 

 

Her vises et billedet af æsken.

 

Læs også spilanmeldelsen af Verdens børn 

Læs også spilanmeldelsen af Farver og følelser

Læs også spilanmeldelsen af Railroak Ink

 

 

Anmeldelse af spilGames4u

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen