ByAstrup Dukkeseng anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Træ | Mål: 54,5 x 31 x 61 cm | Farve: Hvid/træ | Marke: ByAstrup | Antal: 1 stk 

“Det er en virkelig flot dukkeseng. Den ligner meget en rigtig babyseng. Jeg kan godt lide, når tingene ligner de rigtige ting, så synes jeg, at legen bliver lidt sjovere.Jeg synes, at dukkesengen har en god størrelse. Dukkerne kan nemt være i den, også selvom man lægger en pude og et tæppe. Jeg synes også, at dukkesengen har en god højde, jeg behøver ikke at bukke mig helt ned, når min dukke skal puttes. Jeg synes, at ser ret sødt ud, når dukken leger med perlerne i enden.”

En anmeldelse af ByAstrup Dukkeseng 

I de fleste småbørns familier er der en lille dukkemor eller dukkefar. Hjemme hos mig er der hele to styks. Dukkerne bliver kørt rundt i barnevogn og klapvogn, de får skiftet en ble i ny og næ, de bliver puttet, får mad og så får de skiftet deres tøj - rimelig ofte endda.

Dukker er jo på ingen måde en ny dille - tværtimod, jeg har selv et par stykker, som jeg har arvet fra dengang, min farmor var en lille pige. På trods af, at legen omkring dukkerne er meget gammel, er den stadig utrolig populær og er aldrig gået af mode.

ByAstrup har lavet den fineste dukkeserie med dukker og alt, hvad der ellers hører til. Så bor du sammen med en lille dukkemor eller dukkefar, er det helt sikkert et mærke, som du bør kende.Når dukkebørnene er mætte, og trætheden begynder at melde sig, har ByAstrup selvfølgelig sørget for, at de kan sove i den fineste dukkeseng, som matcher med resten af dukkeserien.

Kort om ByAstrup

By Astrup er et dansk mærke, som laver unikt, kreativt legetøj og legemøbler i høj kvalitet. By Astrup går op i, at deres produkter er en fryd for øjet, lækre at røre ved og ikke mindst sjove at lege med. Derudover er der fokus på, at produkterne har et simpelt og moderne design, samtidig med at det indbyder børn til leg og hyggelige stunder.Når du køber et By Astrup design, støtter du den fælles kamp mod en kræft fri verden. Hvert år donerer By Astrup nemlig et beløb til kræft forskningen i håbet om at gøre en forskel.

Udover at alle ByAstrups produkter er virkelig lækre og gennemtænkte, så kommer de jo selvfølgelig også i æsker, poser og kasser, som taler til alle sanserne og matcher produkterne. Så selv når produkterne står i æsken/kassen på gavebordet, pynter de.

Om dukkesengen

Dukkesengen fra By Astrup kommer, som tidligere beskrevet, i en rigtig flot æske med detaljer i guld og med et billede på af dukkesengen. Silje og Lucca havde meget travlt med at få åbnet æsken og se indholdet.

Dukkesengen kommer usamlet, så inden legen kan begynde, skal den selvfølgelig lige samles af en voksen.Heldigvis medfølger der en simpel og letforståelig vejledning til samling af sengen. Det eneste man skal have til rådighed, er en stjerneskruetrækker og ellers medfølger alt andet, der skal bruges. Efter en lille samlepause kunne pigerne med et stort smil tage dukkesengen i brug, i deres leg med dukkerne.Dukkesengens design matcher selvfølgelig den resterende ByAstrup dukkeserie, med den karakteristiske farvesammensætning med træ og hvidt, samt flotte pastelfarver til de mindre detaljer. Dukkesengen ligner næsten en rigtig babyvugge med de flotte buede ender og de fine rundstok tremmer. I den ene ende er der en fin detalje med ni pastelfarvede træperler, som dukken kan lege med.Dukkesengen måler cirka 63 cm i højden, 53 cm i længden og 30 cm i dybden, så den passer ind i legen, hos både de helt små dukkeforældre og de større.
Dukkesengen passer selvfølgelig til ByAstrups egne dukker, men kan også sagtens bruges til andre dukker i standard mål, som eksempelvis BabyBorn.

Pigernes egen mening om ByAstrup dukkeseng

Lucca 5 år: “Jeg synes, at det er rigtig sjovt at lege med dukkesengen, når jeg leger med dukker. Mine dukker skal jo også have et sted at sove, når det bliver nat eller de skal sove til middag.

Jeg putter mine dukker i sengen med et tæppe, og nogle gange lægger jeg en lille dukkedyne i bunden som madras.

Mine dukker er bare så heldige, synes jeg faktisk.”


 
Silje 8 år: “Det er en virkelig flot dukkeseng. Den ligner meget en rigtig babyseng. Jeg kan godt lide, når tingene ligner de rigtige ting, så synes jeg, at legen bliver lidt sjovere.

Jeg synes, at dukkesengen har en god størrelse. Dukkerne kan nemt være i den, også selvom man lægger en pude og et tæppe. Jeg synes også, at dukkesengen har en god højde, jeg behøver ikke at bukke mig helt ned, når min dukke skal puttes.

Jeg synes, at ser ret sødt ud, når dukken leger med perlerne i enden.”

Morens og pædagogens mening

Endnu engang må jeg indrømme, at jeg er ret imponeret over ByAstrup. Som altid har de virkelig kredset for produktet helt ned til mindste detalje.

Dukkesengen er virkelig smuk og passer, i min optik, ind på alle børneværelser.
Der er ingen tvivl om, at ByAstrup her både har skabt et dukkemøbel til de små og de voksne; legeværdien er stor og designet er rigtig flot og simpelt.


 
Silje og Lucca er meget glade for at lege med deres dukker, både sammen og fordybet i aleneleg. Dukkesengen bidrager i høj grad til deres rollelege, og gør dem mere virkelig. Som mor bliver jeg simpelthen helt varm om hjertet, når de kærligt og omsorgsfuldt putter deres dukker i dukkesengen med en lille godnatsang, imens de nusser dem kærligt i ansigtet. Præcis som Silje har oplevet med Lucca, dengang hun var spæd og som de begge har oplevet med deres små fætre.


 
Ud fra et pædagogisk perspektiv er der virkelig meget god læring at hente, for børn i alle aldre, i legen med dukker. Når børn leger rollelege med dukker, kopierer de virkeligheden, de leger og øver sig i alle hverdagens følelser, gøremål, dilemmaer og sammensætninger.

Hvis vi eksempelvis kigger på børnenes sociale og sproglige færdigheder, trænes disse blandt andet når børnene, i legen med dukker, er sammen om et fælles tredje, spejler sig i hinanden, går på kompromis, argumenterer, afprøver og opbygger legen verbalt. Hvilket altsammen skaber relationer, empati, evnen til at skabe overblik og aflæse spillereglerne i de sociale kontekster.Børnenes fin- og grovmotoriske færdigheder udvikles også i legen, dette blandt andet når dukkerne skal have mad, sættes i højstolen, i nattøjet og puttes og når bleerne skal skiftes.
 
Herhjemme er dukkesengen fra ByAstrup altid en del af rollelegen med dukkerne. Pigerne er gode til at deles om den og alle små dukkebørn, bliver puttet til en lille lur i den, i løbet af legen.

Dukkesengen fra ByAstrup er et sikkert hit for dukkeforældre i alle aldre.

- Maria Ejler 


Læs også anmeldelsen af byAstrup Dukkehøjstol

Læs også anmeldelsen af byAstrup Dukkeklapvogn

Læs også anmeldelsen af byAstrup Dukkepuslebord

Læs også anmeldelsen af byAstrup Dukkelegestativ

Læs også anmeldelsen af ByAstrup Dukketilbehør

Læs også anmeldelsen af ByAstrup Sminkebord

 

Anmeldelse af legetøjByastrup

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen