byAstrup Sminkebord anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: FSC-certificeret bæredygtigt træ | Mærke: byAstrup | Mål: Bordet måler: 60 x 30 x 92 cm / Taburet måler: 30 x 24 x 35 cm

"Herfra lyder den bedste anbefaling af byAstrups sortiment – inklusivt sminkebordet: Stilfulde produkter, hvor der er kredset om detaljerne, og som indbyder til glæde, leg og udvikling. Det er ikke alt Signes legetøj, som både mor og datter synes er et hit. Med sminkebordet deler vi fuldstændig begejstringen..."

Er fuldstændig solgt

Af rigtig mange helt fantastiske gaver, som min datter Signe har fået gennem sit nu 4½-årige liv, er den her uden tvivl i top 5!

Jeg er fuldstændig solgt. Og det er Signe selv heldigvis og naturligvis også!

Sminkebordet fra byAstrup er simpelthen det fineste og mest elegante både at se på og at lege med.

Efterhånden har vi herhjemme en del kendskab til varer fra netop byAstrup, og en ting, der gør sig gældende for dem alle, er netop det stilfulde, skandinaviske design.

Når det kommer til samleprojekter, overlader jeg det (grundet manglende kvalifikationer) trygt til min mand. Han samler det helt perfekt, men altså ikke helt uden at beklage sig undervejs over en måske lidt mangelfuld samlevejledning.

Når det er sagt, er også han yderst imponeret over de yndige detaljer i produkterne fra byAstrup, og når det kommer fra hans til tider kritiske mund, skal ordene bestemt tages for gode varer!

Ser det samlede sminkebord på sit værelse

Da min datter som en overraskelse ser det samlede sminkebord på sit værelse, gør hun store øjne.

Hun går næsten ærbødigt hen til det og sætter sig straks på den tilhørende taburet. Taburetten måler 30x24x34 cm, og den passer så fint i højden til hende.

Bordet måler 58x30x61 cm (86 cm i højde inkl. spejlet). Det er altså stort nok til at kunne have forskellige sager liggende derpå, men samtidig ikke en kæmpe klods på pigeværelset.

Signe kigger sig med det samme storsmilende i spejlet og åbner nysgerrigt den meget yndige skuffe under bordet. Spejlet er monteret på selve bordet. Det er trefløjet og kan både stå lukket helt sammen og foldes ud til 180 grader. Det er problemfrit for Signe selv at gøre det.

Materialet er acrylplast og er derfor brudsikkert. Det giver en tryghed, når det skal indgå i leg på børneværelset.

En bæredygtig produktion

Inden for de seneste år har firmaet med afsæt i FN’s 17 verdensmål iværksat en række tiltag. Blandt andet er målet, at alle produkter inden 2022 skal produceres af FSC®-træ, hvilket resten af sminkebordet netop er. FSC® er en uafhængig non-profit organisation, der er etableret for at fremme et ansvarligt skovbrug.

Skuffen er som spejlet let at håndtere og altså let både at åbne og lukke. Den har som selve bordet en fin størrelse til både at kunne rumme forskellige ting uden dog at virke for voldsom og klodset.

Selve grebet er byAstrups meget, meget karakteristiske sommerfugl – mere herom senere – som underbygger et meget gennemført design og en klar rød tråd gennem brandets forskellige produkter.

Den primære funktion

Sminkebordets primære funktion på Signes værelse er naturligvis, at det er en plads, hvor man som 4-årig pige kan smukkesere sig.

Hun har i forvejen haft stor glæde af både makeupsæt og frisørsæt fra byAstrup.

Hun er nu om muligt blevet endnu mere begejstret for netop de to sæt, fordi de bare passer så fint ind i legen omkring sminkebordet.

I skuffen er der ikke plads til alle varerne, men så bliver nogle linet fint op på selve bordet.

At sidde foran spejlet og lægge makeup eller glatte hår skaber stor fornøjelse. Det har hun set sin mor gøre mange gange, og nu har hun sit helt eget sted til at fordybe sig med det (Hendes mor ønsker sig et sminkebord magen til i voksenstørrelse!!).

Rolleleg betyder fantastisk meget

For Signe betyder rolleleg fantastisk meget, og det er helt tydeligt, at hun ved sminkebordet imiterer mange ting, hun har observeret. Derudover får fantasien også lov til at blomstre.

Det giver noget nyt til hendes leg nu også at kunne sidde ved sminkebordet med sine fine sager frem for mere eller mindre tilfældige steder i huset, hvor der indtil nu er blevet lagt mascara og neglelak.

Signe kan sidde alene på værelset i lang tid, men elsker også, når for eksempel en voksen vil lege med. Så bliver man indbudt til at tage plads på den lille taburet, og man kan komme med sine ønsker i forhold til både hår og makeup. Signe står gladeligt for en make-over. Igen bliver det en god kombination af imitation af det kendte fra hverdagen og en god portion opdigtning og fantasi.

Efter et besøg i hendes skønhedssalon skal man naturligvis afregne, hvilket bare er ét eksempel på, at legen ikke udelukket er koncentreret omkring sminkebordet, men kan tage forskellige drejninger, videreudvikles etc.

Den anbefalede alder er fra 3 år – der kan rollelegen én ting, mens den kan noget andet, når barnet sidder ved sminkebordet i en højere alder.

På grund af bordpladens størrelse – og at spejlet kan foldes helt sammen – er der også fin plads til anden leg derved. Signe og hendes yngre bror kan sagtens finde på at hente en ekstra stol til og dække op med legemad ved bordet eller at læse en bog der.

Med den enkle og simple udførelse kan møblet invitere til langt mere end blot at være et sminkebord, som jeg klart synes er at foretrække, når det skal have en central plads på børneværelset. For en central plads har det fået, og det pynter bare så meget.

Historien bag byAstrup

Allerede da Signe var helt lille, fik jeg kendskab til legetøjsmærket MaMaMeMo under AstrupGroup, og jeg vidste bare, vi måtte eje legemad mm. derfra.

Da der i 2018 blev lanceret det nye brand byAstrup med blandt andet højstol og puslebord, blev det herfra kærlighed ved første blik. Sortimentet er blevet udvidet og det med det ene fine produkt efter det andet.

Historien bag By Astrup er, at ejeren Anette Astrup og hendes mand har 4 børn, der på forskellige måder var og er en del af firmaet AstrupGroup.

I 2013 blev familien ramt af en stor krise; den yngste datter, Marie, på 17 år blev diagnosticeret med akut leukæmi. Herefter fulgte 2 år med kemobehandlinger samt en hård knoglemarvstransplantation, og der fulgte 7 måneder uafbrudt på intensivafdelingen på Rigshospitalet.

Marie elskede sommerfugle, og stuen blev blandt andet dekoreret med de flotteste sommerfugle, som Marie selv foldede. Disse sommerfugle har i dag en stor betydning for familien Astrup.

I 2015 måtte Maries krop give op. Hun døde 19 år gammel efter 2 års sygdom. Idéen til byAstrup opstod som følge af et behov for at bearbejde sorgen over at have mistet den yngste datter, og samtidig videreføre dén omsorg for andre mennesker og sans for kreativitet, som hun stod for.

By Astrup repræsenterer de tanker og værdier, som Marie stod for: Omsorg for andre, kærlighed til livet og kreativitet med dybe skandinaviske rødder.

På denne måde er de to, som står bag brandet – datteren Marie og moren Anette. Den ene ikke mere vigtig end den anden. Ved nærmere studeren kan man se, at der i A'et i byAstrup dannes et M for Marie. Derudover er det bærende grafiske element i byAstrup-logoet netop Maries sommerfugl, og denne sommerfugl går også igen i flere af selve produkterne fra byAstrup – for eksempel på dukketøjet, makeup-sættet og nu også som greb på skuffen på sminkebordet.

Familien Astrup ønsker, at ingen i fremtiden skal dø af kræft, og at ingen familier skal opleve dét, som de har oplevet. Ved at købe byAstrup produkter med Maries sommerfugl støtter man en utrolig vigtig sag: byAstrup donerer nemlig hvert år penge til børnecancerfonden med et håb om, at dette bidrag kan være med til at gøre en forskel, og at familiens store ønske om en verden uden kræft en dag vil gå i opfyldelse.

Den bedste anbefaling

Herfra lyder den bedste anbefaling af byAstrups sortiment – inklusivt sminkebordet: Stilfulde produkter, hvor der er kredset om detaljerne, og som indbyder til glæde, leg og udvikling.

Det er ikke alt Signes legetøj, som både mor og datter synes er et hit. Med byAstrup sminkebordet deler vi fuldstændig begejstringen.

- Elisabeth Kristensen

Læs også anmeldelsen af byAstrups Frisørsæt

Læs også anmeldelsen af byAstrups Barbersæt

Anmeldelse af legetøjByastrupCategory_anmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen