Pandekagespillet anmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Spilletid: Ca. 15 min. | Spillere: For 2 - 4 deltagere | Mærke: Rasmus Klump

"Pandekagespillet er et hyggeligt spil, som giver anledning til gode historier om Rasmus Klump og vennerne. Herhjemme har vi spillet det sammen som familie, men jeg vil mene og fordi det er så simpelt og ligetil, så kan børn på 4 år eller derover sagtens spille det på egen hånd..."

En anmeldelse af Rasmus Klumps Pandekagespil

Rasmus Klump og vennerne er på pandekage jagt. Kan du hjælpe dem med at få en tallerken med pandekager? Hvem tror du er den heldige, som får den højeste stak med pandekager?

Pandekagespillet indeholder

Spillet indeholder en rund spilleplade, 4 spillebrikker i forskellige farver, 1 terning, 4 tallerken brikker, 100 pandekage brikker og regelsæt.

Pandekagespillets gang

Man kan være mellem 2-4 deltagere og man starter med at have 5 pandekager på sin tallerken hver især, herefter slås med terningen for at finde ud hvor mange felter man skal rykke på spillepladen.

De fleste felter på spillepladen har et motiv af en eller flere af vennerne fra Rasmus Klump universet og hvert motiv går igen flere gange på spillepladen, mens der på spillepladen også er nogle blanke felter – her sker der ikke noget. Men for hvert motiv gælder en regel, som er beskrevet på de medfølgende spilleregler.

Det kan for eksempel være at man får en eller flere pandekager eller at man skal aflevere en eller flere pandekager, at man skal vente en omgang eller at man skal rykke nogle felter tilbage.

Spillet går i sin enkelthed ud på at komme først til pandekagefesten, som er destinationen på spillepladen, med flest pandekager på sin tallerken.

Pandekagerne erhverver man sig ved at lande på de felter på spilleplader der udløser en eller flere pandekager og ved at undgå at lande på felter hvor man skal aflevere pandekager fra sin tallerken.

Det handler dog mest om held, da der kun er én vej rundt på spillepladen og det hele foregår ved terningekast.

En fin detalje

Spilleregler medfølger i to varianter – en variant hvor reglerne for de forskellige motiver er beskrevet med en lille historie og forklarende tekst og så er der en variant hvor reglerne er illustreret med billeder, som meget simpelt fortæller reglen for hvert motiv, altså om man eksempelvis skal modtage eller aflevere en pandekage eller måske vente en omgang.

Dette synes jeg er en fin detalje, da det giver børnene mulighed for at se og forstår reglerne hurtigt, uden at man skal læse.

Sjovt og lærerigt

Rasmus Klump Pandekagespillet er anbefalet til børn på 4+ år. Vi har spillet Pandekagespillet med begge vores piger, Emma på 2,5 år og Annabel på 5 år og der er læring i spillet for dem begge.

Emma øver sig i at tælle øjnene på terningen og derefter at tælle de antal felter på spillepladen hun skal rykke frem, så hjælper mor eller far med hvad der så sker på det felt hun lander på.

Annabel har helt styr på det med antallet af øjne på terningen og hun lærte også hurtigt hvilke regler der gælder for de forskellige felter/motiver på spillepladen, samt hvilke felter man helst vil lande på, for at kunne samle pandekager.

Hun øver sig derfor i stedet meget på at lære at acceptere at når man spiller spil, hvor terningekast afgør hvor man lander på spillepladen, så er det ikke altid at man lander lige på det felt man gerne ville.

Det er heller ikke altid at Annabel kommer først i mål eller får flest pandekager, hvilket giver anledning til mange følelser og dermed også gode snakke om netop dette, når vi spiller spillet.

Til gengæld er det super sjovt og motiverende for Annabel når hun får samlet mange pandekager og kommer i mål – ”så kan Rasmus Klump og vennerne holde stor pandekagefest” fortæller hun og viser hvordan vi kan lege at vi spiser pandekagerne.

Pandekagespillet er et hyggeligt spil, som giver anledning til gode historier om Rasmus Klump og vennerne. Herhjemme har vi spillet det sammen som familie, men jeg vil mene og fordi det er så simpelt og ligetil, så kan børn på 4 år eller derover sagtens spille det på egen hånd.

- Katharina Maack

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilRasmus klump

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen