ByAstrup Dukkelegestativ anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Krydsfiner, træ & blødt stof | Mål: 30 x 30 x 21,5 cm | Farve: Hvid/træ | Marke: ByAstrup | Antal: 1 stk 

“Det ligner rigtig meget det legestativ, som jeg havde, den gang jeg selv var en baby. Jeg synes, at det er rigtig sjovt, at lege de samme ting med dukkerne, som babyerne gør i virkeligheden. Når jeg leger med dukker, så leger jeg, at de skal ned og ligge ved legestativet, imens jeg laver mad eller andre voksen ting. Så kan min dukke ligge og lege med perlerne imens.”

En anmeldelse af ByAstrup Dukkelegestativ

I de fleste småbørns familier er der en lille dukkemor eller dukkefar. Hjemme hos mig er der hele to styks. Dukkerne bliver kørt rundt i barnevogn og klapvogn, de får skiftet en ble i ny og næ, de bliver puttet, får mad og så får de skiftet deres tøj - rimelig ofte endda.

Dukker er jo på ingen måde en ny dille - tværtimod, jeg har selv et par stykker, som jeg har arvet fra dengang, min farmor var en lille pige. På trods af, at legen omkring dukkerne er meget gammel, er den stadig utrolig populær og er aldrig gået af mode.

ByAstrup har lavet den fineste dukkeserie med dukker og alt, hvad der ellers hører til. Så bor du sammen med en lille dukkemor eller dukkefar, er det helt sikkert et mærke, som du bør kende.

I serien finder du blandt andet det fineste legestativ til det lille dukkebarn, som giver barnet rig mulighed for, at leve sig ekstra ind i rollelegen med dukken. 

Kort om ByAstrup

By Astrup er et dansk mærke, som laver unikt, kreativt legetøj og legemøbler i høj kvalitet. By Astrup går op i, at deres produkter er en fryd for øjet, lækre at røre ved og ikke mindst sjove at lege med. Derudover er der fokus på, at produkterne har et simpelt og moderne design, samtidig med at det indbyder børn til leg og hyggelige stunder.

Når du køber et By Astrup design, støtter du den fælles kamp mod en kræft fri verden. Hvert år donerer By Astrup nemlig et beløb til kræftforskningen i håbet om at gøre en forskel.

Udover at alle ByAstrups produkter er virkelig lækre og gennemtænkte, så kommer de jo selvfølgelig også i æsker, poser og kasser, som taler til alle sanserne og matcher produkterne. Så selv når produkterne står i æsken/kassen på gavebordet, pynter de.

Det medfølger

Legestativet fra By Astrup kommer usamlet i den fine hvide og grå æske, med detaljer i guld. Der medfølger en enkel og letforståelig vejledning til samling af legestativet. Udover en stjerneskruetrækker, som de fleste i forvejen har, medfølger alt andet, som skal bruges til at samle legestativet.

Fra æsken blev åbnet, til der stod et samlet legestativ, som var klar til leg, gik der ikke længe, til pigernes store glæde.

Det meget virkelighedstro legestativ er lavet i træ. Øverst på legestativet er der to fordybninger i træet, hvorfra de medfølgende snore med perler kan hænge og agere legetøj for dukkebarnet. Perlerne er gennemgående for dukkeserien, og er holdt i flotte dæmpet og rolige farver. Udover legestativet medfølger der også et fint, firkantet legetæppe i plys, som dukken kan ligge på, imens den leger under legestativet.

Legestativet har en rigtig fin størrelse til standard størrelse dukker. Det måler 30 cm fra gulv til top og er 30 cm langt. Legetæppet passer lige ind i legestativet, og måler 44 cm x 27 cm.

Pigernes egen mening

Silje 7 år: “Jeg synes, at legestativet er meget flot. Hvis det var lidt større, så kunne man bruge det til rigtige babyer. Jeg synes, at det er sjovt at bruge legestativet, når jeg leger med mine dukker, fordi det bliver mere som i virkeligheden. Tæppet der hører til, er virkelig blødt, og så ser det så sødt ud, når dukkerne ligger på det.”

Lucca 5 år: “Det ligner rigtig meget det legestativ, som jeg havde, den gang jeg selv var en baby. Jeg synes, at det er rigtig sjovt, at lege de samme ting med dukkerne, som babyerne gør i virkeligheden. Når jeg leger med dukker, så leger jeg, at de skal ned og ligge ved legestativet, imens jeg laver mad eller andre voksen ting. Så kan min dukke ligge og lege med perlerne imens.”

Morens og pædagogens mening

Endnu engang har By Astrup formået at skabe et legetøj, som både er en fryd for øjet, og som indbyder til leg og læring hos både store og små.

Legestativet er yderst virkelighedstro, hvilket gør, at pigerne lever sig ekstra meget ind i deres rollelege. I situationer hvor man som forældre vil lege med sin baby ved aktivitets- eller legestativet, gør pigerne det med dukken.

Som mor nyder jeg virkelig at se den omsorgsfulde side, som begge mine piger besidder, når de i legen med deres dukker, lever sig ind i rollen som forældre. Det er især sjovt at se, hvordan Silje sommetider gengiver nogle situationer, blandt andet ved legestativet, som hun har oplevet som storesøster til Lucca, dengang hun var helt lille. Det er noget af det, som jeg synes kan opstå når børnene får stillet lidt ekstra, som et dukke legestativ, til rådighed i deres leg.

Det medfølgende hvide, fine plystæppe er prikken over i’et og giver en følelse af, at By Astrup kredser lidt ekstra for detaljen i deres produkter.

Heldigvis er pigerne blevet rigtig gode til at deles om tingene i legen, for ellers ville der med garanti blive en kamp om hvem, der skulle have legestativet. 

Ud fra et pædagogisk perspektiv er der virkelig meget god læring at hente, for børn i alle aldre, i legen med dukker. Når børn leger rollelege med dukker, kopierer de virkeligheden, de leger og øver sig i alle hverdagens følelser, gøremål, dilemmaer og sammensætninger.

Hvis vi eksempelvis kigger på børnenes sociale og sproglige færdigheder, trænes disse blandt andet når børnene, i legen med dukker, er sammen om et fælles tredje, spejler sig i hinanden, går på kompromis, argumenterer, afprøver og opbygger legen verbalt. Hvilket alt sammen skaber relationer, empati, evnen til at skabe overblik og aflæse spillereglerne i de sociale kontekster.

Børnenes fin- og grovmotoriske færdigheder udvikles også i legen, dette blandt andet når dukkerne skal hjælpes til at lege med deres legetøj, sættes i højstolen og bleerne skal skiftes.

Herhjemme er legestativet til dukker, fra det danske mærke By Astrup, blevet en fast del af rollelegen med og omkring dukkerne. Begge piger synes, at det er så sødt og sjovt at bruge i legen. Legestativets flotte, enkle og virkelighedstro design passer ind i de fleste hjem, og det indbyder virkelig til den gode og læringsrige rolleleg for både de helt små og de større børn.

- Maria Ejler

Læs også anmeldelsen af ByAstrup Dukke Klapvogn 

Læs også anmeldelsen af ByAstrup Dukketilbehør 

Læs også anmeldelsen af Bumbleberry Girls 

 

Anmeldelse af legetøjByastrup

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen