Learning Resources Tæl & Sorter - UFO & Rumvæsener anmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Mærke: Learning Resources | Materiale: Plast | Læring: Tælle, Sortere & Farveinddele | Antal: 1 æske med 48 dele 

"Ved at tænke lidt ud af boksen og bruge sættet på flere måder end blot, at sidde ved spisebordet og tælle og sortere med pincet, så kan dette sæt eksempelvis også styrke og stimulere tal- og mængdeforståelse, nysgerrighed, koncentration, hånd-øje-koordination, rollelege, kreativitet og observation..." 

En anmeldelse af Tæl & Sortér - UFO & Rumvæsener fra Learning Resources

Jeg har sagt ja til, at se nærmere på denne tælle og sorterings aktivitet fra Learning Resources. 

 

Jeg er personligt glad for aktiviteter, som kombinerer leg og læring i det skjulte. 

 

 

Dette sæt er blandt andet interessant, fordi det kan bruges i et utal af sjove lege- og læringssammenhænge til børn i alle aldre og til personer med og uden diagnoser. 

 

Hvad indeholder sættet

 

I dette sæt får du en sej og spændende sorterings UFO fyldt med farverige bløde rumvæsner

 

Der er 6 forskellige slags rumvæsner i 5 forskellige farver, - med andre ord, 30 rumvæsner.

 

 

I ufoen er der en sorteringsbakke med 6 rum i hver sin farve. Derudover er der en spilleplade, talkort og terning-popper med en farve-terning og en nummer-terning.

 

Sidst men ikke mindst medfølger der to tre-benet pincetter.

 

Hvorfor vælge Learning Resources?

 

Jeg kan personligt rigtig godt lide produkter, hvor der er mange forskellige anvendelsesmuligheder og muligheder for, at tænke ud af boksen, da dette er med til at gøre, at vi får tingene brugt meget mere. Som Mor til tre drenge ved jeg, hvor altafgørende det er, at kunne tilbyde sjove og spændende aktiviteter med mange muligheder, ellers bliver legetøjet lynhurtigt kedeligt. 

 

 

Learning Resources er kendt for, at producere rigtig mange gode og velovervejet produkter, som er lavet i holdbare materialer, med mange flotte farver. 

 

De fleste af deres sæt, kan bruges på mange forskellige lærerige måder, udover til fri leg og sjove eksperimenter. Det er lige netop produkter som deres, som giver børn og voksne mulighed for, at tænke ud af boksen og inddrage de mange sæt til nye og sjove aktiviteter både i hjemmet, i skolen og i daginstitutionerne.

 

 

Med produkter fra Learning Resources, kan man nemt tilpasse lege- og læringsmulighederne ud fra den enkeltes udviklingsniveau og interesse, hvilket også viser hvor velovervejet og unikke deres produkter er.

 

Min mellemste søn Villads på 3,5 år har haft den største glæde af denne ufo aktivitet, men min ældste søn Marcus på 18 år, har også været nysgerrig. 

De to drenge har sammen udforsket aktiviteten med, at sortere og tælle de mange rumvæsner.

 

 

Denne aktivitet er ikke blot oplagt til, at styrke børnenes farvegenkendelse, sorteringsevne, talforståelse og finmotoriske færdigheder. 

 

Det er også oplagt at bruge dette sæt i lege, hvor det handler om at matche. 

Enten kan børnene matche farver eller de kan matche arterne på tværs af farverne.

 

Matche og sorterlege med de farverige rumvæsner styrker eksempelvis børnenes mængdeforståelse, farvegenkendelse, sprog og kommunikation, problemløsning, logisk tænkning og hånd-øje-koordination, med andre ord så er de små rumvæsner fyldt med gode lege- og læringsmuligheder.

 

 

Se de mange muligheder for leg og læring

 

I vores familie elsker vi, at se muligheder frem for begrænsninger. Vi nyder, at finde på nye lege og kombinerer legetøj og legeredskaber for, at opnå sjove og nye lege og læringssituationer.

 

Med Learning Resources ufo sæt er det oplagt, at træne hukommelsen og koncentrationen. Dette kan eksempelvis gøres ved, at sætte nogle rumvæsner frem på bordet og derefter dække dem med et viskestykke.

 

 

Børnene skal nu prøve at huske, hvilke figurer, farver eller rækkefølge som rumvæsnerne er placeret i under viskestykket. Dette er en leg, som alle kan være med til, både børn og voksne og det er sjovt, at se om det er børnene eller de voksne, som husker bedst. 

 

De mange farverige rumvæsner har vi brugt både inde og ude. Jeg har eksempelvis gravet nogle af dem ned i sandkassen, hvorefter Villads skulle forsøge, at finde de mange rumvæsner og på samme tid har han ubevidst fået stimuleret sine sanser.

 

 

Nu hvor det er sommerferie og lunt udenfor, kan de små rumvæsner også bruges i en dejlig afkølende leg, hvor man fryser dem ind i isklumper eller isterninger. Når isen er frosset kan Villads hakke dem ud af isen med en ske eller kaste isklumperne ned i jorden og se om figurerne kommer fri af isen. 

 

Ved at tænke lidt ud af boksen og bruge sættet på flere måder end blot, at sidde ved spisebordet og tælle og sortere med pincet, så kan dette sæt eksempelvis også styrke og stimulere tal- og mængdeforståelse, nysgerrighed, koncentration, hånd-øje-koordination, rollelege, kreativitet og observation. 

 

 

Som om det ikke skulle være nok, så kan dette ufo sæt med de mange rumvæsner også bruges i sammenhænge, hvor sanserne kan blive boostet, det gælder eksempelvis følgende:

Den auditive sans/høresansen, den visuelle sans/synssansen og den taktile sans/følesansen.

Sættene kan endda stimulere endnu to sanser, som man måske ikke lige kunne forestille sig, ville blive stimuleret i lege og læringssammenhænge med dette sæt. 

Det gælder den proprioceptive sans/muskel- ledsansen, som jeg umiddelbart tror er den sans, som færrest kender til.

 

Muskel- ledsansen er medvirkende til opbygningen af kropsbevidstheden og den kan nemt stimuleres i aktiviteter, hvor det spændende sæt bliver anvendt, om det så er når der kravles rundt i sandkassen og graves for, at finde de mange farverige figurer, eller om det er når der hakkes figurer ud af isen eller noget helt tredje. 

 

Den sidste sans, som jeg vil fremhæve i kombination med dette sæt er, den vestibulære sans/balancesansen, som de fleste personer vil kalde den. Denne sans kan også styrkes i lege, som eksempelvis tampen brænder, hvor de små rumvæsner er gemt og skal findes, hinke lege hvor de små figurer kan bruges som hinkesten eller andre sjove lege, som børnene finder på ved hjælp af deres gode og kreative fantasi.

 

Vores samlede vurdering 

 

Vi har som familie haft stor glæde af Learning Resources’ tælle og sorterings aktivitet med ufo og rumvæsner. På trods af vores forskellige aldre, så har vi kunne finde på mange forskellige aktiviteter og lege. 

Villads som er 3,5 år er dog uden tvivl ham, som har mest glæde af dette sæt. 

Han er nysgerrig og nyder, at fordybe sig i tælle og sorterings opgaven og han kan nemt anvende de medfølgende pincetter. 

Villads nyder også godt af, at de forskellige rumvæsner kan bruges til mange andre aktiviteter og han finder ofte på nye sjove lege. 

Lige nu, mens jeg skriver denne anmeldelse, sidder Villads og leger med rumvæsnerne, mens han laver modellervoks. 

Han sidder og former planeter ud af modellervoks, som rumvæsnerne hopper på og gemmer sig inde i. 

(Figurerne er lette at rengøre under vandhanen)

Jeg kan se, at et sæt som dette kan skabe stor glæde hos yngre børn og det sætter gang i både fantasien og kreativiteten. 

- Carina Lund

Læs og lær mere om De 7 Sanser her

Læs også anmeldelsen af Dinosauræg med Tal fra Learning Resources

Læs også anmeldelsen af Super Sorterings sættet fra Learning Resources

Læs også anmeldelsen af Farver & Sorteringsspillet fra Nathan

 

Anmeldelse af legetøjLearning resources

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen