Super Sorteringssæt anmeldelse

Alder: Anbefales til aldersgruppe 3-9 år | Materiale: Plast | Mærke: Learning Resources | Antal: 1 sæt med 600 dele

"Jeg synes virkelig at Learning Resources har ramt rigtigt med dette Super Sorteringssæt. Jeg kan slet ikke lade være med at klappe i mine små pædagoghænder. Legen med og omkring sorteringssættet er så læringsrigt for det enkelte barn. I legen med Super Sorteringssættet er der blandt andet mulighed for, at udvikle barnets færdigheder inden for tal-, farve- og formkendskab, mønstre, plus og minus og tællefærdigheder. Ud over den matematiske udvikling er der også rig mulighed for, at styrke barnets finmotoriske-, relationelle-, sproglige- og kognitive kompetencer i legen med Super Sorteringssættet"

En anmeldelse af Super Sorteringssæt fra Learning Resources 

De fleste børn er vilde med at dimse med ting og sager. Det kan være med alt, lige fra en lille plastik ting de finder på gulvet i institutionen eller en muslingeskal, som de finder på stranden. Jeg selv har to piger, som elsker at skabe lege og fordybe sig med ting og sager, som de finder rundt omkring. Især min yngste datter på 5 år er en rigtig tingfinder. Hun finder ting fra blandt andet brætspil, legesæt eller i toilettasken og så samler hun det på sin hylde, og leger med det.

En gang da jeg ikke kunne finde min vielsesring og havde ledt overalt efter den, gik det op for mig, at jeg ikke havde fået spurgt tingfinderen... det viste sig, at det kunne jeg jo bare have gjort fra starten af, for den var åbenbart sååå smuk, at den var endt på hendes hylde. Lige der forstod jeg virkelig vigtigheden af, at børn har muligheden for at finde, dimse, sortere, samle og fordybe sig i ting og sager. Hvilket også gjorde, at Super sorteringssættet fra Learning Resources straks fik en plads hjemme hos os.

Kort om Learning Resources 

Learning Resources er et amerikansk mærke, der blev grundlagt tilbage i 1984. Som navnet indikerer, beskæftiger de sig med lærings legetøj. De har i årenes løb, produceret en hel del af det vi kalder for hands-on lærings legetøj, til børn i alle aldre. Altså legetøj hvor barnet har mulighed for, at lege sig til læring.

Hos Learning Resources har man fokus på, at få skabt et godt fundament for læring, allerede fra en tidlig alder. Således at børnene løbende kan bygge på fundamentet, med den viden de senere hen tilegner sig. Med legetøj fra Learning Resources er der mulighed for, at styrke indlæringen inden for farver, former, ord, bogstaver, tal, regnestykker mm. Derudover benytter de sig også af den tilgang til læring, som hedder STEM, som står for; Science, Technology, Engineering og Math, hvor man har en mere praktisk, undersøgende og legende tilgang til videnskaben.

Indhold 

Sorteringssættet indeholder mere end 600 dele. 

 • 632 mindre dele i forskellige farver og former:
  • Bondegårdsdyr.
  • Dinosaurer
  • Frugter
  • Transportmidler
  • Geometriske figurer.
  • Ringe der kan sættes sammen.
  • Transparente plastik mønter.
 • 3 spinnere:
  • 1 med tal.
  • 1 med former.
  • 1 med farver.
 • 1 terning.
 • 6 sorteringsskåle i forskellige farver.
 • 5 sorteringsposer.
 • 1 gul plastikbakke, hvor de mindre dele kan placeres i.
 • 1 introduktions vejledning med forslag til aktiviteter, på forskellige sprog heriblandt engelsk.
 • Forslag til aktiviteter med Super Sorteringssættet

Der er et hav af muligheder, når det kommer til aktiviteter, som et eller flere børn kan lave med dette store sorteringssæt.

Her er nogle eksempler, som man bliver introduceret til i vejledningen. 

Lav et ringtog

Til aktiviteten skal man bruge farve spinneren, samt ringene som kan sættes sammen. Hvert barn vælger nu en farve. Efter tur drejes der på spinneren og barnet hvis farve den lander på, må tilføje en ring til sit ringtog. Undervejs sammenlignes togene og der stilles spørgsmål som: hvem har det længste tog, hvem har det korteste, hvor langt er det grønne tog osv.

 

1 til 10 og tilbage igen

Til aktiviteten skal man bruge terningen og bil figurerne. Start med at lægge alle bilerne i en bunke. Efter tur slås der med terningen og barnet tager herefter det antal biler, som der slås. Når barnet har ti biler, skal barnet i dets næste tur lægge bilerne tilbage i bunken efter terningeslaget. Aktiviteten fortsætter indtil alle børnenes biler, er tilbage i den fælles bunke.

Dyremønster

Til aktiviteten skal man bruge dyrefigurerne. Start med at lave et mønster med dyrene, som barnet herefter skal efterligne. Børnene kan på skift lave mønstre til hinanden, som de skal efterligne.

Børnenes egne ord om Super Sorteringssættet fra Learning Resources

Silje 7 år: “Jeg synes, at det er virkelig sjovt, at lege med sorteringssættet. Det er både sjovt, når mor finder på noget, som vi skal lave med det og så er det også rigtig sjovt, når Lucca og jeg selv finder på lege. Vi har leget butik rigtig mange gange. Så lægger vi de forskellige frugter og figurer op, og så er den ene af os kunde, som kommer og køber noget i den andens butik. Der er også poser med, som man kan putte tingene ned i.

Jeg kan også ret godt lide at lave flotte figurer ud af brikkerne som har forskellige former.”

Lucca 5 år: “De små dyr er virkelig søde. Da vi satte dem ved siden af hinanden, fandt vi ud af, at der også var unger til alle dyrene. Så snakkede vi lidt om, hvad dyrenes unger hedder. Det var meget sjovt.

Jeg synes, at det er ret sjovt at sidde og putte tingene i skåle efter hvilken farve de har.”

Morens og pædagogens mening

Jeg synes virkelig at Learning Resources har ramt rigtigt med dette Super Sorteringssæt. Jeg kan slet ikke lade være med at klappe i mine små pædagoghænder. Legen med og omkring sorteringssættet er så læringsrigt for det enkelte barn.

Udover de aktiviteter, som man bliver præsenteret for i vejledningen, er der virkelig mange andre muligheder, det er kun fantasien der sætter grænser. Så man kan møde barnet lige der, hvor det er.

I legen med Super Sorteringssættet er der blandt andet mulighed for, at udvikle barnets færdigheder inden for tal-, farve- og formkendskab, mønstre, plus og minus og tællefærdigheder. Ud over den matematiske udvikling er der også rig mulighed for, at styrke barnets finmotoriske-, relationelle-, sproglige- og kognitive kompetencer i legen med Super Sorteringssættet.

Når barnet leger med de forskellige figurer og interagerer med andre, dannes og styrkes der relationer. Når barnet eksempelvis leger bondegård med dyrefigurerne, kan dette lægge op til mange gode samtaler omkring hvad dyrenes unger hedder, hvordan man brugte dyr i gamle dage sammenlignet med i dag osv.

Som mor er jeg også ret så vild med det store sorteringssæt. Selvom det består af rigtig mange dele, er det forholdsvist simple dele, som får børnene til at bruge deres fantasi.

Både Silje og Lucca glædede sig meget til, at vi skulle åbne sættet, og efterfølgende legede de sammen i flere timer med de forskellige figurer. Først legede de butik, så legede de med dyrefigurerne og transportfigurerne, til slut opfandt de deres egne spil med flere forskellige elementer fra Super Sorteringssættet.

Efterfølgende har pigerne leget meget med sættet både alene og sammen. De synes også, at det er ret sjovt, når vi sidder sammen og laver nogle aktiviteter fra vejledningen eller nogle, som vi selv har fundet på.

Når vi har besøg af pigernes mindre fætre, bliver der også leget flittigt med sættet, her er det især figurerne af de virkelige ting; dyrene, dinosaurerne, brandbilerne, bilerne, togene og flyvemaskinerne, der er populære.

Figurerne er lavet i et holdbart, blødt silikone materiale og har en god størrelse til børnehænder. Selvom figurerne er af en mindre størrelse, er detaljerne fine, lige fra dyrenes ansigter til lygterne på køretøjerne.

Det store Super Sorteringssæt er både til børnefamilien og til den professionelle, og kan bruges af store som små. Vi herhjemme er rigtig glade for det, samt legen og læringen som det skaber.

- Maria Ejler

Læs også anmeldelsen af Master Logic

Læs også anmeldelsen af Plus-Plus Inspired

Læs også anmeldelsen af Dinosauræg med tal 

Anmeldelse af legetøjLearning resources

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen