Dinosauræg med tal anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Mål: Dino-æg måler H:7 cm | Farver: 10 forskellige | Materiale: Plast | Mærke: Learning Resources | Antal: 1 kasse med 10 æg og 55 figurer

"Både som pædagog og mor er jeg ret stor fan af mærket Learning Resources. Deres vision om, at skabe læring igennem leg og nysgerrighed, går rigtig fint hånd i hånd med min pædagogiske praksis. De fine Dinosauræg med tal fra et til ti, fra Learning Resources, er flittigt blevet brugt herhjemme. Pigerne synes, at de er rigtig nuttet og så kan de godt lide, at lege forskellige lege med dem, både alene og sammen. Jeg synes det er rigtig fedt, at der er en vejledning med, hvor man kan hente ideer til lærings aktiviteter, som man kan lave med børnene omkring dinosaurerne og æggene. Der er en del forslag, så er man som voksen lidt fantasiforladt, er det bestemt ingen hindring"

En anmeldelse af dinosauræg med tal

De forhistoriske og fascinerende skabninger, der for mange millioner år siden vandrende rundt på vores jord, har trods deres alder formået at forblive ret så populære hos den ellers kræsne og til tider kritiske målgruppe, som vi betegner: børnene.

Dinosaurerne har så længe jeg kan huske, været en fast del af legetøjet. Dengang jeg var barn, boede der også nogle stykker hjemme hos os. Det var primært mine storebrødre der legede med dem, men somme tider var jeg heldig og fik lov til at lege med dem.

I dag møder jeg dem både som mor til to piger og i mit arbejde som pædagog i institutionerne.

Med dinosauræggene fra Learning Resources, er der lagt op til massere læring i legen med de nyudklækkede dinosaurer.

Kort om Learning Resources

Learning Resources er et amerikansk mærke, der blev grundlagt tilbage i 1984. Som navnet indikerer, beskæftiger de sig med lærings legetøj. De har i årenes løb, produceret en hel del af det vi kalder for hands-on lærings legetøj, til børn i alle aldre. Altså legetøj hvor barnet har mulighed for, at lege sig til læring.

Hos Learning Resources har man fokus på, at få skabt et godt fundament for læring, allerede fra en tidlig alder. Således at børnene løbende kan bygge på fundamentet, med den viden de senere hen tilegner sig.

Med legetøj fra Learning Resources er der mulighed for, at styrke indlæringen inden for farver, former, ord, bogstaver, tal, regnestykker mm. Derudover benytter de sig også af den tilgang til læring, som hedder STEM, som står for; Science, Technology, Engineering og Math, hvor man har en mere praktisk, undersøgende og legende tilgang til videnskaben.

Indhold i æsken 

Æsken indeholder ti dinosauræg med tallene fra et til ti stående på forsiden. Æggene er sammensat af to skaller i matchene farver, med et zig zag mønster hen over midten på skallen.

Der medfølger 55 små dinosaurer i ti forskellige farver og fem forskellige arter.

Derudover medfølger der en vejledning på flere forskellige sprog, heriblandt engelsk, med forslag til aktiviteter, der kan leges med dinosauræggene og dinosaurerne.

Idéer til leg og læring med Dinosauræg med tal 1-10

Først og fremmest er der jo den frie leg med de små dinosaurer og æggene. Hvor børnene leger frit ud fra deres egen fantasi og uden voksen indblanding.

Vil man have fokus på sortering og farve, kan man eksempelvis spille fisk med dinosaurerne. Det gøres meget simpelt efter de samme principper som kortspillet fisk. Man kan selv vælge, om der skal spørges om en specifik farve eller måske navnet på dinosauren, hvis man kender dem.

Et andet eksempel kunne være, at den voksne tager to forskellige dinosaurer og placerer dem i et æg, som den ene matcher i farven. Herefter stilles barnet over for forskellige opgaver; hvilken dinosaur har samme farve som ægget? Hvilken dinosaur har ikke samme farve som ægget? Kan du finde et æg, der matcher farven på den anden dinosaur? osv.

Vil man have fokus på tal kendskab, kan man bede barnet om, at sætte æggene op i rækkefølge fra et til ti eller fra ti til et. Når æggene står på række, kan den voksne fjerne et æg og spørge barnet, hvilket tal der mangler.

Der kan også laves aktiviteter, hvor man har fokus på barnets evne til at tælle. Det kan eksempelvis gøres ved, at barnet skal placere det rette antal dinosaurer i hvert æg. Eller ved at barnet skal vælge et æg og tælle, hvor mange dinosaurer der er i ægget. Bagefter skal barnet så tælle op til ti eller ned til 1. Her kan man eventuelt hjælpe barnet ved, at stille æggene op på række samtidig med at der tælles.

Dette var blot et lille udvalg af lege og aktiviteter, som Dinosaureræggene kan indgå i, mulighederne er mange, hvis bare i bruger fantasien.

Pigernes egen mening om dinosauræggene

Lucca 5 år: “ Da jeg først så dinosaurerne, tænkte jeg, at de var virkelig nuttet. Jeg kan både lide at lege med dem alene og sammen med Silje. Så leger vi, at der er små dinosaur familier, som kommer på besøg hos hinanden og leger med hinanden.

Vi laver også nogle gange nogle lege sammen med mor, hvor vi skal tælle dinosaurerne eller måske lægge dem i de rigtige æg. Det synes jeg, også er ret sjovt.”

Silje 7 år: “Mit yndlingsfag i skolen er matematik og lige nu er vi ved, at lære at plusse og minusse med store tal. Min mor fandt på, at vi kunne bruge dinosaurerne til at øve det. Så lægger hun dinosaurer i stedet for at skrive tallene. Jeg kan rigtig godt lide, når min mor gør det til noget sjovt, at øve sig herhjemme.”

Morens og pædagogens mening om

Både som pædagog og mor er jeg ret stor fan af mærket Learning Resources. Deres vision om, at skabe læring igennem leg og nysgerrighed, går rigtig fint hånd i hånd med min pædagogiske praksis.

De fine Dinosauræg med tal fra et til ti, fra Learning Resources, er flittigt blevet brugt herhjemme. Pigerne synes, at de er rigtig nuttet og så kan de godt lide, at lege forskellige lege med dem, både alene og sammen.

Jeg synes det er rigtig fedt, at der er en vejledning med, hvor man kan hente ideer til lærings aktiviteter, som man kan lave med børnene omkring dinosaurerne og æggene. Der er en del forslag, så er man som voksen lidt fantasiforladt, er det bestemt ingen hindring.

Både æg og dinosaurer kommer i nogle fine farver og i et materiale, som er rart at sidde med. Det er nemt for børnene selv at åbne æggene og lukke dem igen.

Learning Resources har jo et stort fokus på læring igennem legen med deres legetøj. Derfor er der også virkelig god mulighed for, at styrke og udvikle børnenes færdigheder i legen med dinosauræggene.

Helt oplagt er det jo, at børnene udvikler deres kendskab til tal og farver. De tilegner sig måske også viden, om de forhistoriske skabninger og bliver klogere på emnet.

Derudover skaber og udvikler børnene relationer, når de leger sammen. De udvikler evnen til at vise empati og øver sig i, at forhandle med hinanden.

Når der leges med æggene og de små dinosaurer, udvikles børnenes finmotoriske færdigheder. Æggene skal åbnes og lukkes, og pincetgrebet om dinosaurerne øves til det mestres.

De sproglige færdigheder er i den grad også i udvikling i legen med dinosauræggene, både i den frie leg og i den voksenigangsatte aktivitet. Når vi er sammen om dem, opstår der mange samtaler og snakke om dinosaurer, tal, farver, æg, dyr mm.

Så alt i alt må man sige, at Learning Resources med dinosauræggene i den grad kommer i mål med deres vision.

Herhjemme er de små dinosaurer og æg et hit. De har i et godt stykke tid været fast inventar på gulvet i børneværelset og det tror jeg ikke, ændrer sig lige foreløbigt.

- Maria Ejler

Læs også anmeldelsen af Mega Frissbee dart

Læs også anmeldelsen af Minute Math regnespil

Læs også anmeldelsen af koordinationsspil i træ

 

Anmeldelse af legetøjLearning resources

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen