Koordinationsspil i træ anmeldelse

Alder: Anbefales fra 6 år | Materiale: Birketræ | Mål: L:35 x B:35 x H:4 cm |   Mærke: BS Toys | Antal: 1 spil med 3 udfordringer

"Pædagogen i mig er helt vild med de muligheder for træning af samarbejde, som Koordinationsspillet indeholder. Jeg har allerede tænkt det ind både til børnefødselsdage og legeaftaler herhjemme og til mit inklusionsarbejde i indskolingen. Jeg elsker, når jeg kan lege læringen ind med børn og det giver det her spil rigtig god mulighed for. Børnene griner og hygger sig med hinanden, imens de arbejder sammen omkring et fælles mål. En læring som de kan tage med sig ind i hverdagens små og store gøremål"

En spilanmeldelse af koordinationsspil i træ

Når vi bliver stillet en opgave, som vi selv skal løse, ved vi som regel godt, hvad vi lykkedes med og hvor vi kan blive mere eller mindre udfordret. På den måde kan vi selv holde styr på, hvor meget eller hvor lidt vi udfordrer os selv i opgaveløsningen. Når vi skal samarbejde med andre, er det en helt anden sag. Især hvis vi skal samarbejde med nogen, som vi ikke kender så godt. Som voksne ved vi, at det er en klar fordel at kunne samarbejde med andre; både familie, venner, kollegaer og fremmede. Så det er selvfølgelig en rigtig god ide, at starte tidligt med, at give vores børn nogle redskaber og erfaringer med at samarbejde.

Koordinationsspillet i træ fra Buiten Speel er et rigtig godt bud på en aktivitet til at øve samarbejde. Så saml en gruppe børn og lad dem samarbejde om at få de røde kugler i hul.

Praktisk om koordinationsspil i træ

Koordinationsspillet i træ er et spil for to til 8 deltagere. Det henvender sig til børn omkring seksårsalderen og opefter. Spillet kan både bruges indenfor og udenfor. Der medfølger tre forskellige plader, som kan nedsættes i basen, pladerne varierer i sværhedsgrad og udfordring. Spillets varighed varierer meget alt efter, hvordan der spilles, vi har i gennemsnit brugt 30 min pr gang, når vi har spillet.

Det er nemt og hurtigt at komme i gang med spillet.

Spillet indeholder

  • 1 ramme med 8 håndtag, 2 i hvert hjørne.
  • 3 forskellige baner med forskellig sværhedsgrad.
  • 3 røde kugler.
  • 1 kort og simpel introduktion til spillet.

Spillets gang

Der medfølger ikke en spillevejledning til Koordinationsspillet, men bag på æsken er der en kort og simpel introduktion til spillet. Hvilket jo gør, at man selv skal være med til at skabe rammerne omkring spillet.

Til at starte med prøvede vi de forskellige plader uden nogen regler, vi skulle simpelthen bare samarbejde om, at få kuglerne i hul eller fra a til b.

Den blå plade har et enkelt hul i midten, den gule har tre huller i en diagonal linje og den grønne plade minder om en labyrint, hvor kuglen skal fra den ene ende til den anden.

Efter at have prøvet de tre plader, begyndte vi at afprøve forskellige måder, hvorpå vi kunne samarbejde om, at få kuglerne fra et sted til et andet.

Nogle af vores eksempler på spil

  • Alle har en eller flere snore og skal samarbejde, ved hjælp af øjne, stemmer og hænder, om at få kuglen i hul eller mål.
  • Alle deltagere har fat i en eller flere snore, deltagerne vælger nu i fællesskab en af dem, som under spillet må have åbne øjne. Resten skal have lukket øjne. Deltageren med åbne øjne, skal nu guide de andre deltagere til at hæve og sænke deres snor eller snore for, at lykkedes med, at få kuglen til det ønskede sted. Alt imens at deltageren også skal have styr på egen snor/snore.
  • En deltager står ved siden af spillet uden at have en eller flere snore, de resterende deltagere står som før med en eller flere snore og lukket øjne. Deltageren som ikke har hænder på spillet, skal nu, kun ved hjælp af stemmen, guide de andre deltagere til at få kuglen i hul.
  • Spil spillet på en af ovenstående måder og juster på antallet af bolde, der er i spil.

Pigernes egne ord om koordinationsspil i træ

Lucca 5 år: “Det er meget sjovt at få de røde kugler til at ramme ned i hullerne. Jeg synes, at den blå bane er den nemmeste, men det er jo fordi, at der kun er et stort hul og så er det lige i midten. Den grønne bane er den sværeste, synes jeg. Da jeg spillede sammen med min søster og min mor, var vi ret gode til at få kuglerne i hul.”

Silje 7 år: “Jeg synes, at det er et sjovt spil, jo flere vi er til spillet, jo sjovere er det. Jeg kan godt lide, at man selv kan være med til at lave reglerne. Vi lavede for eksempel en regel, hvor det kun var den ene, som måtte have åbne øjne og så skulle man fortælle de andre, hvad de skulle gøre. Altså om de skulle tage armene op eller ned og om de skulle gøre det meget eller lidt. Jeg synes, at det var nemmest at være en af dem der skulle lukke øjnene. Det var lidt svært, da jeg skulle fortælle de andre, hvad de skulle.  Det var som om, at kuglerne ikke rigtig gjorde det, som jeg synes, at de skulle, når jeg bad de andre om at tage hænderne op og ned.”

Morens og pædagogens vurdering af koordinationsspil i træ

Koordinationsspillet i træ fra Buiten Speel er underholdende og sjovt - også som deltagende voksen sammen med børnene. Jeg synes, at aldersanbefalingen er meget passende. Lucca på 5 år kunne sagtens være med og Silje på 7 år var også godt udfordret i sværhedsgraden. Selve spillet er nemt at komme i gang med og vi har virkelig hygget os med det.

Alle elementerne i Koordinationsspillet er udført rigtig fint i træ, selv kuglerne og håndtagene som deltagerne holder i. Det er en god detalje, at hjørnesnorene har fire forskellige farver.

Pædagogen i mig er helt vild med de muligheder for træning af samarbejde, som Koordinationsspillet indeholder. Jeg har allerede tænkt det ind både til børnefødselsdage og legeaftaler herhjemme og til mit inklusionsarbejde i indskolingen. Jeg elsker, når jeg kan lege læringen ind med børn og det giver det her spil rigtig god mulighed for. Børnene griner og hygger sig med hinanden, imens de arbejder sammen omkring et fælles mål. En læring som de kan tage med sig ind i hverdagens små og store gøremål.

Ud over muligheden for at udvikle barnets evne til at samarbejde, er der selvfølgelig også en masse andre goder ved at spille Koordinationsspillet.

Vi træner både vores grovmotoriske og finmotoriske færdigheder, når vi spiller. Vi bruger de store bevægelser, når vi går ned i knæ for at sænke pladen eller rækker armene op i luften for at hæve pladen. Vi bruger også de mindre bevægelser, når vi holder om håndtaget og forsigtigt justerer på hånden for lige at give kuglen det sidste lille ryk. Samtidig træner vi øje hånd koordinationen, når vi skal have øjnene til, at samarbejde med vores hænder om, at rykke dem i takt med det som øjnene ser.

Dertil er der selvfølgelig den mere grundlæggende sociale læring, som vi også nyder godt af i spillet. Når vi er fælles om noget, skaber og udvikler vi relationer, vi får venner.

Hvis du som jeg ofte har flere børn med hjemme på legeaftale, godt kan lide at holde børnefødselsdage eller arbejder i en børneinstitution, er dette Koordinationsspil helt sikkert en god tilføjelse til spilsortimentet.

- Maria Ejler

Læs også spilanmeldelsen af Skak XL

Læs også spilanmeldelsen af Fang halen 

Læs også spilanmeldelsen af Mega Frisbee Dart

Anmeldelse af spilBs-toys

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen