Go Go Eskimo spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 7 år | Spilletid: Ca. 40 min. | Spillere: For 2-6 deltagere | Mærke: Tactic | 1 spil i æske. 

"En af elementerne som jeg syntes er godt, er at man må rykke med alle eskimoerne. Man er ikke en bestemt farve. Ikke mindst, har man altid mulighed for at rykke en eskimo, man kommer aldrig til at sige pas. Både min datter og jeg er kæmpe fan af dette spil. Vi spillede også med vores far, som ikke er den store brætspilsfan, men dette spil syntes selv han, var supergodt. Det der gør at man får lyst til at spille dette spil igen og igen, er for os, alle de forskellige elementer der indgår i spillet. Især at det er kortene der bestemmer, hvad og hvem man kan flytte"

En spilanmeldelse af Go Go Eskimo

Vinterferien er lig med kvalitetstid med ungerne. Vi havde for et par uger siden modtaget en pakke med spil fra legebyen.dk og heriblandt var spillet ”Go Go Eskimo”

Dette spil havde vi med vilje gemt til vinterferien, hvor vi skulle i sommerhus.

Spillet ankommer i den fineste kvadratiske æske, i det flotteste design. I låget, er der en gennemsigtig aflang firkant, hvor man kan se 4 søde eskimoer titte ud. Spillet går ud på at spilleren med den bedste samlede fangst ved slutningen af spillet vinder. Spillet kræver en lille smule strategi. Spillet er fra 7år og man kan være 2 til 6 personer.

Inde i selve æsken finder man

  • 6 eskimoer i hver sin farve, i træ
  • 1 isbjørn i træ
  • 6 isbjerge i plast
  • Point (1 og 5) i pap
  • Spillebrikker med fisk og muslinger i pap
  • Fiskebrikker i 3 farver i kraftigt pap
  • Spillekort med forskellige farver, svarende til de 6 eskimoer
  • Spillebræt i 3 dele
  • Spilleregler, også på dansk

Spilleregler

Inden spillet går i gang, placerer man de 6 isbjerge i de 6 huller der er på spillepladen, Derefter blander man spillebrikkerne, med fisk og muslinger, med billedet nedad. Derefter fordeler man dem på vandhullerne på spillepladen. Når de er fordelt på spillepladen, vendes de med billede siden opad.

Herefter placeres de 6 eskimoer, på hver deres telt, svarende til den farve de har. Der lægges 2 point i midten af spillepladen. Her placeres isbjørnen ligeledes.

Til sidst får hver spiller tildelt en fiskebrik i hver sin farve. En grøn, lyserød og gul. De resterende fiskebrikker lægges tilbage i æsken. De resterende point lægges til side. (Disse skal bruges, efter hver runde)

Så tildeles hver spiller 6 spillekort og man er klar til at gå i gang med spillet.

OBS: Har man opbrugt, bunken med spillekort, skal disse IKKE blandes igen. Men man spiller derimod med de kort man har tilbage på hånden.

Spillet forløber over 3 runder, svarende til de 3 fiskebrikker man får udleveret inden start af spillet.

Man skal samle de forskellige brikker på spillepladen, og disse giver point efter hver runde.

Man har altid 6 kort på hånden. Vi spillede spillet med 2 spillere.

Spiller 1 starter med at lægge et af sine spillekort. Kortene har enten tallet 1,2 eller 3. Hvis man spiller et lilla eskimokort med tallet 2, flytter man den lilla eskimo, 2 felter. (Medmindre isbjørnen står på bjerget, ved den lilla eskimo, dette vender vi tilbage til). Har man nu 2 kort med tallet 2 i lilla, kan man smide begge 2 og derved flytte 4 felter.

Hvis man enten lander på en af fiskebrikkerne eller muslingerne og uanset farve, tager man disse og placere dem ved sig. Inden turen går videre til næste spiller, trækker spilleren kort ind, så man har 6 kort på hånden. Dernæst er det den næste spillers tur. Denne gør det samme som ovenstående. Spiller man nu et kort med en isbjørn, flytter man isbjørnen hen på et af bjergene. Man flytter derefter antallet som kortet viser. Hvis nu isbjørnen er flyttet hen på den lilla eskimos bjerg, kan man ikke flytte med den lilla eskimo, før isbjørnen bliver flyttet igen.

Sådan fortsætter spillet, indtil en spiller vælger at afslutte runden, ved at få en eskimo ind på midten af spillepladen og får de 2 point der ligger derinde.

Nu skal hver spiller tælle hvad for en farve fisk de har samlet flest af. Hvis man har samlet flest gule fisk, tæller man disse sammen. Man tæller derefter muslingerne og de point man har indsamlet for den valgte fiskefarve og muslingerne. De resterende brikker f.eks. de grønne og lyserøde fisk, tæller ikke for nogle point. Man lægger også den gule store fiskebrik væk.

Herefter fortsætter man til runde 2.

Man blander alle kortene på ny, samt man blander alle fiske og muslingebrikkerne og placerer dem på ny, ved vandhullerne. Nu vil man kun have 2 store fiskebrikker tilbage som kan tælle som point. Hvis man havde indsamlet point for de gule fisk, vil man derved have den lyserøde og store fiskebrik tilbage. Man kan stadig indsamle de gule fiskebrikker, de giver bare ikke point.

Når man har spillet runde 2, følger man ovenstående og fortsætter til runde 3.

Når alle 3 runder er spillet og man har indsamlet point for tredje runde, tæller alle spillere sine point sammen for de 3 runder. Den med flest point, er vinder af spillet.

Vurdering af spillet

Spillet er virkelig meget flot og æstetisk at se på. Det er alt fra æsken, de små eskimoer, spillebrikkerne og kortene. Kvaliteten af spillet er helt i top.

Spillereglerne er meget simple og man lærer hurtigt at spille spillet og være lidt strategisk ved at drille de andre spillere, ved at tage den farve de samler på.

Jeg spillede med min datter på 8 og spillet hedder fra 7 år. Jeg syntes dette er meget passende. Min datter fandt hurtigt logikken i at være lidt strategisk og at drille ved at tage den farve modstanderen samler på.

Spillet rummer mange elementer fra spilleverden. Der er spillekortene, hvor disse minder lidt om Uno, ved at man kan lægge flere af de samme tal ned, dog skal det i dette spil, være den samme farve. Spillebrikkerne som ligger på vandhullerne, kan minde lidt om Afrikas stjerne, hvor man også skal samle brikker.

En af elementerne som jeg syntes er godt, er at man må rykke med alle eskimoerne. Man er ikke en bestemt farve. Ikke mindst, har man altid mulighed for at rykke en eskimo, man kommer aldrig til at sige pas.

Både min datter og jeg er kæmpe fan af dette spil. Vi spillede også med vores far, som ikke er den store brætspilsfan, men dette spil syntes selv han, var supergodt.

Det der gør at man får lyst til at spille dette spil igen og igen, er for os, alle de forskellige elementer der indgår i spillet. Især at det er kortene der bestemmer, hvad og hvem man kan flytte.

Dette spil er helt klart blevet en af vores favorit spil herhjemme. Jeg syntes at alle, børn og voksne, der er fan af brætspil, burde have Go Go eskimo, på deres spillehylde derhjemme.

En kæmpe anbefaling herfra.

- Anita Andreasen

Læs også spilanmeldelsen af Patchwork Nordic 

Læs også spilanmeldelsen af Piccolo 

Læs også spilanmeldelsen af Toys For Life - Byg med perler

Anmeldelse af spilTactic

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen