Minute Math regnespil anmeldelse

Alder: Anbefales fra 6 år. | Materiale: Plast | Mål: L:20 x B:20 cm. | Sprog: Engelsk! | Mærke: Learning Resources | Antal: 1 stk.

"Det her lille regnespil er jo genialt. Minute Math regnespillet er virkelig sjovt, brugbart og underholdende. Herhjemme bliver det brugt i mange forskellige situationer. Eksempelvis når Silje er motiveret til at lave matematik. Eller når hun er træt og gerne vil sidde i sin egen lille boble og fordybe sig. Når vi skal køre langt og underholdningen er sparsom. Eller når far og mor, efter børnene er blevet puttet, skal udfordre hinanden i matematiske færdigheder. Spillets størrelse er helt perfekt til både mindre og større hænder, og den lille konsol er behageligt, at sidde med på grund af det buede design"

En anmeldelse af Minute Math regnespil

“Mor jeg har fundet på en rigtig god leg... Den går ud på, at du skal give mig en masse regnestykker og så skal jeg regne dem ud. Skal vi ikke lege den?!”

Min store pige på 7 år har efterhånden, siden hun fandt på denne leg, haft lyst til, at vi skulle lege den rigtig, rigtig mange gange. En skøn leg, hvor jeg virkelig får et indblik i, hvor dygtig og videbegærlig en pige jeg har.

Sommetider er det ikke en mulighed at lege og derfor gik jeg på jagt efter et alternativ til legen. I min søgen faldt jeg over Minute Math regnespillet fra Learning Resources. Et lille trekantet regnespil med få knapper, tre skærme og muligheden for at øve sig på de fire regnearter; plus, minus, gange og division.

Kender du også en lille matematiker så læs med her.

Praktisk om Minute Math regnespil

Minute Math regnespil henvender sig til børn og unge fra 6 år. Det er muligt at vælge imellem at løse plus og minus stykker, eller gange og divisions stykker. Spillet er lavet til en person, dog med mulighed for at skiftes. Spiller man spillet Minute Math, er varigheden på hver runde tres sekunder, altså et minut. Det er muligt at slå timeren fra således, at man kan øve sig, lige så længe man vil.

Regnemaskinen bruger 3 AAA batterier, som ikke medfølger. Det kræver en lille skruetrækker at sætte batterierne i. Spillet er simpelt og nemt at lære.

Æsken indeholder

  • En trekantet regnemaskine
  • En brugervejledning på flere sprog, blandt andet engelsk. Dansk er ikke en af mulighederne.

Spillets gang

Minute Math regnespillet startes ved et enkelt tryk, på tænd og sluk knappen nederst i midten. Ønsker man, at spille uden lyd holdes tænd og sluk knappen nede i lidt længere tid. Vil man have lyden tilbage, trykker man en enkelt gang på tænd og sluk knappen.

Når spillet er tændt, skal man vælge, om man vil have plus og minus stykker, eller gange og divisions regnestykker. Det gør man ved at rykke den lille pind, over tænd og sluk knappen, til venstre eller højre.

Når regnearten er valgt, skal der vælges sværhedsgrad. I skærmen øverst står der et L og man skal så trykke 1, 2 eller 3.

  • Sværhedsgrad 1: her trænes den tidlige regneerfaring med plus og minus regnestykker med tallene fra 0 til 10. Ved gange og division berøres 1, 2, 3, 4, 5 og 10 tabellen.
  • Sværhedsgrad 2: her øges sværhedsgraden med tallene fra 10 til 20 i plus og minus. Ved gange og division øges tabellerne til at rumme 3 til 12 tabellen.
  • Sværhedsgrad 3: her er der virkelig mulighed for at blive matematisk udfordret. Plus og minus stykkerne indeholder tal fra 0 og helt op til 150. Gange og divisions stykkerne berører tabellerne fra 0 til 12.

Når man vælger sværhedsgraden, er det desuden muligt at slå Minute Math spillet (timeren) fra. Dette ved at holde sværhedsgradsknappen nede, indtil skærmen blinker. Når timeren er slået fra, kan man øve sig lige så meget, som man vil.

Spiller man Minute Math, har man 60 sekunder til at svare rigtigt på så mange regnestykker som muligt. Når spillet starter, kommer der to tal frem i to ud af de tre skærme, og man skal så regne ud hvilket tal, der skal stå i den tredje skærm. Den øverste skærm vil altid indeholde det højeste tal.

Ved korrekt svar laver regnemaskinen én lyd og ved forkert svar en anden lyd, er lyden slået fra, blinker skærmen for rigtigt svar. Når de 60 sekunder er gået, kan man se, hvor mange stykker man i alt har svaret på i nederste skærm til højre. I nederste skærm til venstre kan man se, hvor mange man har besvaret korrekt.

Siljes egne ord om Minute Math regnespil.

Silje 7 år: “Jeg er rigtig glad for mit lille regnespil. Det er sjovt og jeg bestemmer selv, hvornår jeg vil øve mig på at plusse og minusse. I starten skulle jeg lige lære, hvad jeg skulle gøre, når tallene stod i de forskellige skærme. Efter jeg havde lært det, var det rigtig nemt, - altså hvad jeg skulle gøre. Regnestykkerne er ikke altid så nemme, men så prøver jeg bare. Jeg har ret godt styr på level et, level to er lidt svært og level tre er rigtig, rigtig svært lige nu. Men så kan jeg jo øve mig ved at slå spillet fra.”

Morens og pædagogens vurdering af Minute Math regnespil

Det her lille regnespil er jo genialt. Minute Math regnespillet er virkelig sjovt, brugbart og underholdende. Herhjemme bliver det brugt i mange forskellige situationer. Eksempelvis når Silje er motiveret til at lave matematik. Eller når hun er træt og gerne vil sidde i sin egen lille boble og fordybe sig. Når vi skal køre langt og underholdningen er sparsom. Eller når far og mor, efter børnene er blevet puttet, skal udfordre hinanden i matematiske færdigheder.

Spillets størrelse er helt perfekt til både mindre og større hænder, og den lille konsol er behageligt, at sidde med på grund af det buede design.

Det krævede lidt træning, men Silje lærte hurtigt, hvornår hun f.eks. skulle plusse eller minusser. Der står nemlig hverken et plus eller et minus ved regnestykket, så barnet skal selv komme frem til løsningen af hvilken regneart, der skal anvendes. Resultatet skal altid være i den øverste skærm, så mangler dette tal, skal regnearten plus anvendes. Mangler et af de nederste tal, bliver man nødt til, at anvende regnearten minus, for at finde ud af, hvilket tal der sammen med det angivne tal i den anden nederste skærm, giver det angivne tal i den øverste skærm. Det lyder måske lidt indviklet, men når først barnet har opdaget sammenhængen, bliver det en strategi og normalt at gøre.

Set ud fra et læringsperspektiv, er der jo selvfølgelig den helt åbenlyse læring, hvor barnet øver sig i og lærer, at mestre de fire regnearter; plus, minus, gange og division.

Derudover er der faktisk også en langt mere personlig social læring, der finder sted, når barnet spiller og leger med Minute Math regnemaskinen. De færdigheder, som barnet bruger til, at anvende og udregne strategier til løsning af det givne regnestykke, kan barnet bruge til problemløsning i hverdagens små og store situationer. Barnet træner altså sine evner til at holde det store overblik og løse udfordringer på en konstruktiv og positiv måde, også i stressede situationer. Færdigheder som barnet kan drage stor nytte af i f.eks. de sociale relationer og tilgangen til disse.

Alt i alt giver vi herhjemme Minute Math regnespillet fra Learning Resources en stor anbefaling. Det er både sjovt, lærerigt og underholdende for både de små og de store matematikere.

- Maria Ejler

Læs også anmeldelsen af Jumbo Dinosaur figurer

Læs også anmeldelsen af Ruff´s hundehus

Læs også anmeldelsen af Klar parat gå

Anmeldelse af spilLearning resources

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen