Klar Parat Gå spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Spillere: For 1 - 6 spillere | Spilletid: Ca. 20 min. | Tema: Grovmotorik | Learning Resources | 

"Vi har været glade for kvaliteten af spillet, som er virkelig er god. De 25 skummåtter ligger godt på gulvet, og bevæger sig ikke under øvelserne. Dette er en vigtig faktor, da spillet ellers hurtigt ville blive ødelagt. De tre forskellige terninger har virkelig sørget for god underholdning herhjemme..."

En spilanmeldelse af Klar, Parat, Gå spillet fra Learning Resources

Vi er forældre til vores energifyldte dreng, Mateo, der er 3 år gammel. Mateo elsker at bevæge sig og bruge hele sin krop. Mateo er simpelthen som børn er flest - og vi elsker det!Vi havde længe været på udkig efter et spil, hvor man kunne slå sig løs, og få brugt hele kroppen. Vi faldt tilfældigt over Klar, Parat, Gå spillet fra Learning Resources, som virkede til at være et utroligt underholdende og energifyldt spil. Vi besluttede os derfor for at se nærmere på spillet!

Det praktiske om Klar, Parat, Gå spillet fra Learning Resources

Spillet er anbefalet fra + 3 år, og er for 2 - flere deltagere.

Klar, Parat, Gå spillet indeholder:

 • 3 oppustelige terninger
 • 25 måtter
 • 1 spillevejledning

De 3 oppustelige terninger er hurtige at puste op, og så viser terningerne noget helt forskelligt. Den ene terning viser tallene fra 1 - 6, den anden terning viser farverne; rød, blå, gul, grøn, lilla og ét felt med alle farverne. Den tredje og sidste terning viser forskellige øvelser, som;

 • løbe på stedet
 • svinge armene rundt i cirkler
 • hoppe
 • squats (ned i knæ)
 • sprællemænd
 • røre tæerne


Alle skum måtterne har en diameter på 25 centimeter, og er opdelt i 5 forskellige farver. Der findes 5 skummåtter af hver i farverne; rød, blå, gul, grøn og lilla.

Spillevejledningen forklarer godt hvordan spillet skal gribes an, og dette gøres i et sprog der er nemt at forstå. Spillet kan spilles på flere forskellige måder, alt afhængig af hvor mange deltagere der er. De forskellige måder spiller kan spilles på er opdelt, og forklaringen er gjort så nem at forstå som overhovedet muligt.

Klar, Parat, Gå spillet kommer i en farverig æske, der er lidt størrer end de “normale” spilæsker på spilhylden. Spilleæsken er farverig, og byder virkelig op til leg!


Sådan spiller man Klar, Parat, Gå spillet fra Learning Resources

Klar, Parat, Gå spillet kan spilles på forskellige måder, alt afhængig af hvor mange deltagere der er.

Learning Resources anbefaler at man før spillet begynder, går alle 6 øvelser igennem med børnene. Dette bør gøres så man er sikker på at børnene udfører øvelserne korrekt, med den korrekte holdning.

Da spillet mest er egnet til skoleklasser, børnehaver - og steder hvor mange børn er omkring legen, har vi valgt at spille spillet, som var vi mange børn om legen. Vi synes det har fungeret super godt!

 • Man starter med at placere alle skummåtterne fordelt ud på gulvet, og sørger for at der står ét barn på hver farve. (I vores tilfælde valgte vi at stå på 2 farver hver).
 • Nu går spillet i gang, og alle 3 terninger kastes. Lad os sige at terningen med farver viser farven blå, terningen med tal viser tallet 4, og terningen med øvelser viser øvelsen sprællemænd. Så skal alle børn der står på de blå skummåtter lave 4 sprællemænd.

 

Man kan også lade terningen med farver udgå af spillet, og lade alle deltagere lave øvelserne sammen.

Der er mange forskellige øvelser og måder, hvorpå man kan få grupper af børn med i legen. Disse forskellige lege er beskrevet grundigt af Learning Resources, og henvender sig godt til lærer og pædagoger.


(Vi har også fundet på vores egne små lege i selskab med Klar, Parat, Gå spillet. Vi kalder dem de uofficielle regler, og vi synes de passer fantastisk til børnefamilien.)

 

 • Spred alle skummåtterne ud på gulvet og leg jorden er giftig. Herhjemme var far “krokodille” og når der blev trådt ved siden af skummåtterne, var han hurtig til at hapse ud efter Mateo.
 • I kan øve de forskellige farver, og snakke om hvilke andre ting der har samme farve som skummåtten som barnet står på. De forskellige emner kunne blandt andet være; frugt, dyr eller blomster.
 • Den gode gamle leg, stopdans! I en endnu sjovere version end den vi alle kender. Der er ikke meget plads at danse på på skummåtten, men udfordringen er sjov - og så er musik altid et kæmpe hit herhjemme.
 • Hop fra skummåtte til skummåtte, imens i tæller højt! 1-2-3-4-5-6.. Denne måde har vi erfaret er en sjov og god måde at øve og lære tallene på.

 

Vores oplevelse med Klar, Parat, Gå spillet 

Vi valgte at pakke spillet ud sammen med Mateo, og hvor blev han overrasket da han lige pludselig fik fat i 25 skummåtter. Mateo begyndte at dele skummåtterne op i farver, og hurtigt herefter begyndte Mateo og mor en leg. Legen gik ud på at finde andre ting i stuen, der havde de samme farver, som farverne på skummåtterne. Imens Mateo ledte efter ting der var røde, gule og blå, pustede far de 3 medfølgende terninger op med luft.


Vi var nu klar til at begynde at spille Klar, Parat, Gå spillet, og vi valgte at lade Mateo fordele de forskellige skummåtter ud i stuen. Det fik Mateo meget tid til at gå med, og han var samtidig meget nøje med hvor langt skummåtterne blev placeret fra hinanden. De forskellige skummåtter lå nu spredt ud over stuegulvet, og vi var klar til at begynde spillet!Mateo fik lov til at starte og han kastede med terningerne. Mateo skulle hoppe 6 gange, og det blev gjort med den største fornøjelse! Mateo var virkelig klar, og vi kunne mærke på ham, at han var fyldt af energi. Mor slog med terningerne, og skulle lave sprællemænd. Vi fortsatte spillet og det blev mere og mere intenst. Vi kan godt mærke at vores energi slap hurtigere op end Mateos, men pyt, vi havde det alle sammen sjovt!

Der bliver ikke fundet en vinder i spillet, og det kan vi egentlig meget godt lide. De få regler som spillet indeholder er heller ikke kompliceret, og så kan vi tage det frem når vi har lyst til at få bevæget os. Det er et spil vi har nemt ved at finde frem, og så er underholdningen i den næste time med garanti sikret!


Brug hele kroppen i selskab med Klar, Parat, Gå spillet


Klar, Parat, Gå spillet er perfekt til størrer grupper af børn, der alle kan deltage aktivt i spillet. De sjove elementer som spillet byder på, er med til at motivere børn til at bevæge sig mere. Vi kunne forestille os at Mateo ville elske at spille spillet med mange andre børn, og det er klart et spil vi vil finde frem til fremtidige familie arrangementer. Det er ikke kun børn der kan få glæde af det sjove spil, voksne kan også være en aktiv del af legen.

Vi synes at spillet fungerer super godt herhjemme, og at vi “kun” er 3 aktive deltagere i spillet fungerer rigtig godt. Vi får bevæget os meget alle sammen, og Mateo elsker at kaste de store terninger - de er virkelig et hit!

Vi er egentlig ikke nervøse eller bange for, at Mateo ikke får rørt sig nok igennem dagen. Det gør han, da han er en dreng med rigtig meget energi. Det hele må gerne gå hurtigt og vildt for sig, og herhjemme må man gerne hoppe i sengen. Mateos energi niveau er ekstremt højt, og spillet er derfor hurtigt blevet en kæmpe succes herhjemme. Mateo skal bruge hele sin krop i spillet - og spillet er derfor en god måde for ham at lære sin egen krop at kende på.


Vores vurdering af Klar, Parat, Gå spillet


Klar, Parat, Gå spillet er en fantastisk måde for Mateo, at lære sin egen krop at kende på. Hvordan reagere armene når de har snurret rundt mange gange? Hvordan føles det at få trætte ben? Spillet skaber samtidig en god snak om kroppen og hele dens opbygning.

 

Vi har været glade for kvaliteten af spillet, som er virkelig er god. De 25 skummåtter ligger godt på gulvet, og bevæger sig ikke under øvelserne. Dette er en vigtig faktor, da spillet ellers hurtigt ville blive ødelagt. De tre forskellige terninger har virkelig sørget for god underholdning herhjemme. Da terningerne er fyldt med luft falder de ikke direkte til jorden, men danser blidt på stuegulvet.


Vi har været virkelig underholdt herhjemme, og Mateo har virkelig fået rørt sig! Mateo elsker at finde spillet frem igen og igen, og så er han klar til at kaste terningerne og lave øvelser! Det er virkelig dejligt at vi som forældre kan være en aktiv del af spillet, og at vi samtidig kan inddrage læring om tal og farver i legen.

- Camilla Jakobsen

Anmeldelse af spilLearning resources

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen