Jumbo Dinosaur-figurer anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Antal: 5 dinosaurer i hver æske | Materiale: Hårdt holdbart plast (uden ftalater) | Serie: Jumbo | Mærke: Learning Resources

"De store, forhistoriske dyr har i flere årtier været meget populære på børneværelser i store dele af verden. Disse to sæt vil derfor helt sikkert kunne skabe stor glæde, både i hjemmet og i institutionerne. Lad børnene lege frit med dinoerne og se dem udvikle deres rollelege og sociale kompetencer som en del af legen. Hvis I forældre får lov til, at deltage i børnenes fantasifulde og eventyrlige leg, så stil spørgsmål om, hvad legen handler om og snak om de forskellige dinosaurer. Dialog med udgangspunkt i børnenes leg fremmer nemlig ordforrådet og selvforståelsen..."

En anmeldelse af Jumbo Dinosaur-figurer fra Learning Resources

Carl på 5 år lyste op og blev et stort smil, da jeg viste ham de to kasser med forskellige dinosaurer-figurer.

Dinosaurer er noget, som fanger de fleste børns interesse, nok især drengenes.

De to sæt som vi har set nærmere på, er to sæt med fem forskellige dinosaurer i hvert sæt.

De seje store dinoer er pakket i lufttætte poser, så de kan have en kemisk lugt lige når man pakker dem ud. Lugten forsvinder dog efter en dag eller to og det er ikke farligt.

De store dinosaurer er lavet af hårdt holdbart plast (uden ftalater).

De henvender sig til børn fra 3 år og opefter.

Dinoerne har ingen skarpe kanter eller små dele som børnene kan komme til skade på.

I hver kasse er der en lille folder på engelsk, hvor der står lidt om de fem dinosaurers arter.

De store, forhistoriske dyr har i flere årtier været meget populære på børneværelser i store dele af verden. Disse to sæt vil derfor helt sikkert kunne skabe stor glæde, både i hjemmet og i institutionerne. Lad børnene lege frit med dinoerne og se dem udvikle deres rollelege og sociale kompetencer som en del af legen.

Hvis I forældre får lov til, at deltage i børnenes fantasifulde og eventyrlige leg, så stil spørgsmål om, hvad legen handler om og snak om de forskellige dinosaurer. Dialog med udgangspunkt i børnenes leg fremmer nemlig ordforrådet og selvforståelsen.

Carl er en nysgerrig 5-årig dreng, som er meget interesseret i at lære nye ting. Han har derfor altid en masse gode, relevante og spændende spørgsmål.

  • Hvornår levede dinosaurerne?
  • Hvor mange arter levede der?
  • Levede de også i Danmark?
  • Hvorfor lever dinosaurerne ikke mere?
  • Hvilken dino var den største?

Jeg blev virkelig sat på prøve med de mange gode spørgsmål, som Carl stillede.

Jeg googlede derfor lidt og svarede så godt jeg kunne.

Det at Carl stiller et hav af spørgsmål er et rigtig godt tegn. Det viser, at han er interesseret i at lære og at han er nysgerrig.

Dinosaurerne var landjordens herskere i 160 millioner år.

Det er ikke helt til at vide præcis hvor mange dinosaurarter, der har eksisteret på Jorden. Forskere mener dog, at man nok ville kunne finde dinosaurfossiler fra omkring 1.850 forskellige slægter.

Det er imponerende, at vi mennesker kan finde svar på noget som ligger så mange år tilbage i tiden! På trods af det, så bliver vi mennesker hele tiden klogere på dinosaurernes verden.

Dinosaurerne uddøde for omkring 66 millioner år siden, da en enorm asteroide smadrede ned i Mexicos Yucatánhalvø. Før asteroidenedslaget var nogle dinosaurarter dog allerede ved at uddø, heriblandt Langhalse og T. Rex. Det skyldtes blandt andet voldsomme klimaforandringer, der ændrede det miljø, som dinosaurerne havde tilpasset sig til.

Carl sad meget interesseret, med favnen fuld af dinoer og lyttede til hvad jeg fortalte. Hans interesse for de forhistoriske dyr er stor, han kunne derfor lynhurtigt udpege en Langhals og en T. Rex blandt de to dinosæt.

Carl synes uden tvivl, at det er T. Rex som er den sejeste af de ti dinosaurer som vi har set nærmere på. Det skyldes selvfølgelig filmen Jurassic Park, hvor T. Rex spiller en stor rolle.

Mange tror derfor, at den største dinosaur var Tyrannosaurus Rex, da den ofte bliver omtalt som et af de største dyr, der har levet på Jorden. Men i virkeligheden var den største landdinosaur den planteædende Langhals Patagotitan Mayorum, som levede for omkring 100 millioner år siden.

Langhalsen havde en længde på 37 meter, en højde på 6 meter og den vejede omkring 69 ton.

Den største kødædende landdinosaur var dog T. Rex, der med sine næsten ni tons var mere end to tons tungere end sine konkurrenter.

Som I nok kan læse, så er der virkelig lagt op til spændende og farlige eventyr med de store dinosaurer.

De to sæt med de store dinosaurer har virkelig fanget Carl’s opmærksomhed.

Han har leget flere timer og virkelig levet sig ind i legen.

Jeg har kunne høre latter og brøl inde fra stuen flere gange.

Det at de ti dinoer er lavet af plastik, gør dem utrolig slidstærke og holdbare, de kan derfor sagtens holde til den vilde leg som det ofte bliver, når dinoerne kommer op at slås.

Carl har ikke kun leget med sættene inde i stuen men da der var tørvejr, bad han om, at få lov til at tage dem med ud på græsset så legen var mere realistisk.

Det måtte han selvfølgelig gerne og legen gik ikke stille for sig.

Jeg var meget spændt på om det ville koste en dino eller to, at kampene var lidt voldsomme og dinoerne fløj rundt ude i haven.

Men nej, ingen grund til bekymring.

Selv da min lille søn Villads på halvandet år, vågnede fra sin middagslur og gerne ville være en del af legen, var der ingen problemer.

Det hårde plastik kan sagtens holde til legen.

Da jeg var barn, var min lillebror og jeg meget interesseret i dinosaurer. Vi lånte bøger om dinoer og vi så ofte Steven Spielberg fimene “Landet for længe siden”.

Det kom helt bag på mig, at Carl kendte filmene. Jeg var slet ikke klar over, at disse film var lavet til serier og endnu flere film.

Hvis jeres barn ikke kender til filmene og serien om “Landet for længe siden”, så er det noget I kan overveje at se.

Lillefod, spir, ducky og de andre forhistoriske dyr befinder sig i tidsalderens begyndelse, dengang dinosaurerne levede.

Verden var fuld af eventyr og fantasi, men helt sikkert også af farer og fjendtlighed.

Den lille dino Lillefod, er en af de sidste af sin art. Hans mål er derfor at finde Den Store Dal langt ude i bjergene, hvor der stadig er grønt og frodigt og hvor ondskaben ikke findes.

Hvis jeres barn derimod kender til disse film, så er det slet ikke usandsynligt, at I vil opleve eventyrer med Lillefod og hans venner udspille sig hjemme i jeres stue, med disse seje dinosæt.

Carl kunne hurtigt inddrage de ti store dinoer i sættet i en spændende leg med både drama, kærlighed og lykke. Det er en utrolig oplevelse, at sidde og overvære Carl’s fantasifulde leg.

Hos Legebyen kan man købe et tredje dinosæt, som vil passe fint ind i legen. Det er et sæt, hvor der er tre voksne dinosaurer hunner, som hver har en lille unge. Dette sæt indeholder seks dinoer og disse er lavet i samme hårde og slidstærke plast som vores to sæt. De voksne dinoer i sættet har også samme størrelse, som dem i vores sæt. Det vil derfor være perfekt at kombinerer alle tre sæt. Se alle dinosaurerne her!

Producenten bag de seje dinosaursæt er Learning Resources. De har i over 25 år skabt legetøj til børn, som stimulerer nysgerrigheden og lysten til at lære.

Det er noget som ses tydeligt i Carl’s leg. Han lever sig virkelig ind i legen og har allerede spurgt om vi skal lege med dinoerne efter vi har spist frokost.

De to sæt som Carl har nydt at lege med, bestod hver af fem forskellige arter, der er derfor nok dinoer til, at flere børn kan deltage i den meget spændende og farlige leg.

Frygt ej, men nyd en spændende og gribende leg med de fantastisk seje dinosaurer fra Learning Resources.

- Carina Lund

Læs også om legetøjsdyr og dinoer fra PAPO her

Læs også anmeldelsen af Dino-figurer & Legetæppe

Læs også anmeldelsen af Den Glade Arkitet - Dinosaurersæt

Læs også spilanmeldelsen af børnespillet Dinosaurspillet

Læs også spilanmeldelsen af IQ-spillet Dinosaurs: Mystic Islands

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjLearning resources

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris837,95 kr
På lager
Se varen