Fang halen spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Filt | Mål: Cirka L:30 X B:2,5 cm. | Mærke: BS Toys | Antal: 1 sæt med 6 haler. 

"Vi havde simpelthen en fest med at lege hale fangeleg da vi var på ferie med familien i sommerhus. Børnene synes, at det var så sjovt og de løb grinende hele haven rundt i jagten på hinandens haler. Det er virkelig smart med de små clips med velcro, som halerne sættes fast på. Halerne er i et tykt materiale, som holder til lidt af hvert, man kan overhovedet ikke se, at der er blevet hevet i vores. Halerne har nogle flotte farver og detaljer, som alle børnene rigtig godt kan lide"

En spilanmeldelse af Fang Halen fangeleg

Skal vi lege halefangeleg? De fleste voksne husker nok legen tilbage fra deres barndom i gymnastiksalen, hvor de sidste 10-20 minutter inden timen sluttede, skulle bruges på noget fornuftigt. Jeg husker det ret tydeligt, fra da jeg selv gik i de små klasser, vi havde de der røde bånd, som man også brugte til holdopdeling i gymnastiktimerne.

Vi stak så snippen ned i kanten på vores gymnastikbukser eller shorts og så gik jagten ind på at være den, der havde flest haler, når læreren fløjtede timen af. Halefangeleg er, efter hvad jeg hører fra min store datter, stadig en hyppigt brugt aktivitet i indskolingens gymnastiktimer.

Praktisk om Fang Halen fangeleg

Fangelegen er anbefalet til børn på 3 år og derover. Min personlige vurdering er dog, at mindre børn sagtens kan være med også. Legen kan leges af 2-6 deltagere ad gangen. Fangelegens varighed er meget varierende alt efter, hvor mange deltagere der er med og hvilke regler man leger ud fra.

Fang halen er en aktiv leg, hvor man løber meget, så et større ude- eller inde areal er helt klart at foretrække.

Æsken indeholder

  • 6 forskellige haler med velcro.
  • 6 clips med velcro.

Legens gang

Der medfølger ikke et specifikt regelsæt, som beskriver fangelegens regler, men alt i alt handler det jo om, at fange de andres haler. Man kan tænke på det ligesom en almindelig fangeleg, hvor man så har rig mulighed for at bygge videre på legens regler i forbindelse med halerne.

Herhjemme har vi leget flere forskellige fangelege med halerne.

Den første vi legede, var den helt klassiske, hvor det gælder om at fange en af de andres hale, uden at nogen fanger ens hale først. Bliver ens hale fanget, er man ude af legen indtil næste runde. Vinderen er den, der til sidst stadig har sin egen hale tilbage.

Vi har også leget med, at hvis man havde fanget en andens hale, når ens egen hale blev fanget, så måtte man sætte den fast bag på, så man igen havde en hale. Det gjorde, at legen fortsatte i længere tid.

Stafet hale fangeleg er også sjovt og i denne leg kan der faktisk være flere deltagere med end der er haler. Alle der er med, bliver delt i to hold, hvert hold får lige mange haler. Hvert enkelt hold samarbejder herefter om at prøve at fange modstandernes haler. Fanger man en hale, skal en fra holdet tage den på. Formår ét hold at have alle halerne på sammen tid vinder de. En sjov leg, hvor der også er god mulighed for at tænke strategisk.

Der kan også leges med, at det gælder om at være den, der har flest haler efter en runde på tid.

Børnenes egne ord og meninger om Fang Halen fangeleg

Når man næsten lige er blevet 2 år, er det ikke så nemt at danne hele sætninger og knytte dem til en aktivitet. Så for god ordens skyld synes jeg lige, at jeg ville sige, at nedenstående meninger fra Milo og Valdemar er min tolkning ud fra deres ageren, da vi legede hale fangeleg med dem.

Milo 2 år: “Ej nogle flotte haler, jeg kan især godt lide den orange. Jeg kan faktisk lide den så godt, at jeg ikke har lyst til, at nogen skal tage den fra mig. Jeg forstår godt den del, hvor jeg skal tage de andres haler, det synes jeg er meget sjovt. Når der er nogen, der tager min hale, så bliver jeg lidt sur på dem.”

Valdemar 2 år: “Det er virkelig sejt, at jeg kan få en hale. Alle halerne er flotte og sjove, jeg vil prøve dem alle. Der er både en dinosaur hale, en zebra hale og en blå hale. De andre må godt tage min hale, hvis bare jeg må få en ny på med det samme. Jeg synes, det er en sjov leg. Jeg løber så hurtigt, som jeg kan efter de andre og prøver at fange deres haler. Jeg glemmer lidt at holde øje med min egen hale, når jeg prøver at tage en af de andres.”

Lucca 4 år: “Jeg synes, at det var meget sjovt at tage halerne fra Valdemar og Milo, jeg kan nemlig løbe meget hurtigere end dem. De synes ikke, at det var så sjovt, når jeg tog deres haler, men de synes det var meget sjovt, når de tog min hale. På et tidspunkt havde jeg tre haler og så vandt jeg, fordi jeg havde flest.”

Silje 7 år: “Det er en sjov leg, som jeg har prøvet at lege før i min skole. Når vi leger den i skolen, bruger vi bare noget, der skal ligne en hale, jeg synes det er sjovere med de her haler, så bliver det ligesom lidt mere virkeligt. Jeg vil helst have den brune eller den hvide hale, dem synes jeg, er de flotteste. Så leger jeg, at den hvide er en sne ulvs hale og den brune er en normal ulvs hale.”

Morens og pædagogens vurdering af Fang Halen fangeleg

Vi havde simpelthen en fest med at lege hale fangeleg da vi var på ferie med familien i sommerhus. Børnene synes, at det var så sjovt og de løb grinende hele haven rundt i jagten på hinandens haler.

Det er virkelig smart med de små clips med velcro, som halerne sættes fast på. Halerne er i et tykt materiale, som holder til lidt af hvert, man kan overhovedet ikke se, at der er blevet hevet i vores. Halerne har nogle flotte farver og detaljer, som alle børnene rigtig godt kan lide. 

Fang Halen fangeleg er en underholdende leg, hvor man virkelig bliver fysisk aktiveret. Det er motion på en sjov og hyggelig måde. I og med at vi bruger hele kroppen, når vi bevæger os rundt efter hinanden, bliver vores grovmotoriske færdigheder styrket og når vi hapser hinandens haler, øver vi os også i de finmotoriske.

Hale fangeleg er en rigtig god leg, når vi godt vil udvikle eller styrke relationer imellem eller til børn. Når vi bevæger os sammen, interagerer vi nemlig med hinanden på en helt anden måde, end hvis vi eksempelvis laver en stillesiddende aktivitet.

Vi bliver også lidt mere fjollede, vi griner med hinanden og er fælles om aktiviteten. Dette er noget, som de fleste børn har meget nemt ved at forholde sig til og være en del af, fordi det ikke som sådan er en stor krav situation, som de bliver sat i.

Som mor og pædagog synes jeg, at hale fangeleg er en rigtig sjov og læringsrig leg, der kan bruges i mange forskellige situationer både i det private og i institutioner. Jeg tror helt sikkert, at vi skal have de fine haler frem til næste børnefødselsdag.

- Maria Ejler

Læs også spilanmeldelsen af kæmpe klodsmajor 

Læs også spilanmeldelsen af stigegolf

Læs også spilanmeldelsen af XL skak

Anmeldelse af spilBs-toys

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen